Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pola17 napisał(a):
psiak jedzie dzis do veta o 17 mamy umówiona wizytę weta <Remarczuka>xxxx52 znasz tego weta

bedac przy budzie sie nie drapal?moze zaskrobine z tej czesci ogonka zrobic?

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hey Vet potwierdził ze maks nie potrafi sie odnaleźć w nowej sytuacji i przez to zaczol grys c ogon a im bardziej sobie go skubał tym bardziej go swędziało i nie potrafił przestać psiak dostal leki

hydeoxyzinum vp
i kazał kupic jeszcze preparat który jest dla szczeniaków przeciwko obgryzaniu przedmiotów delikatnie mam popsikać ogon
rywanol do przemywania

co do leczenia 2 dzien podawania leków a wiec musimy poczekać aby wszystko za działało ale jesli nie przestanie to trzeba będzie zrobic zabieg za ok 100zl czyli vet odetnie kilka mm ogona i zrobi szew po tym powiedział ze nie będzie mu sie nic juz robić na ogonie ale mamy odczekać 1 tyg /do 2 tyg i zobaczyć jak zareaguje na leki
Zaszczepiłam go na wściekliznę tak a pro po po za tym psiak dużo biega i sie bawi dostał kolege do towarzystwa biega bez linki i wraca " sam do mnie ) mam problemy z internetem ale jak by co to jestem pod telefonem 513353687 psiak robi sie coraz cięższy grubas jeden dzis kaząl sie nieść warzy 18.5kg

Posted

Mysle ze można by było szukać domku dla maxsa jemu [potrzebny jest ds ostatnio wyjechałam na kilka godzin i zostawiłam psa u znajomej biegał po ogrodzie z jej dzieciakami i kotem potem siedział w budzie i nawet nie pomyślał o ogonie . Max biega po ogrodzie całym z 2 max sem i pracują w bawią sie skaczą podgryzają bawią sie zabawkami turlają sie w śniegu pełen wypas :) niestety mój dostęp do neta nadal ograniczony z powodu mojej choroby nie bende dostępna na dogo nie mam siły na co kol wiek ale proszę was zaglądajcie do psiaka i podnoście wątek

Posted

dzieki dzieki juz mi lepiej ciotka Magda była u nas w wczoraj na chwile wpadła w odwiedziny magda niech wam opowie wiencej psiak nie toleruje drobiu kur kaczek :P wczoraj jedna załatwił :(

Posted

Noo dosłownie Pola masz rację, wpadłam i wypadłam. Gdyby nie sensacje z psiakiem którego wiozłam do DT pewnie zabawiłabym dłużej, ale pewnie jeszcze bedzie okazja. Maksio przybrał bardzo ładnie na wadze, widac że dostaje odpowiednio jeść nie czuć mu już prawie kosteczek na dupce :) Ogonek hmm..... ciężko powiedzieć na końcówce cały łysy, miejmy nadzieję ze się ładnie wygoi. Maksio kochany piesio, myśle ze mozna już mu szukać domku. Zaraz postaram się wstawić kilka fotek które Pola mi przysłała :)

Posted

[quote name='martaipieski']jednak ma w sobie cos z mysliwkich ras, biedna kurka, kaczka:([/QUOTE]
No niestety ma,to mix teriera i geny są genami. Prosze przygotujcie tekscik i foty,ja wykupię mu pakiecik na bazarku i trzeba chłopakowi szukać domku.

Posted

Kura odratowana :) Magda może ty jakiś fajny tekst wymyślisz dla psiaka

[quote name='martaipieski']jednak ma w sobie cos z mysliwkich ras, biedna kurka, kaczka:([/QUOTE]

Posted (edited)

psiak toleruje koty powącha je i nic im nie robi psy tez toleruje choc przy misce bywa róznie czasem jest zazdrosny jak mój pies mu wyjada karmę to warczy dzieci lubi umie chodzić na smyczy przychodzi na zawołanie nie ucieka może mieszkać w budzie nie toleruje Kur KACZEK :) piszcie co byscie chciały wiedziec

Edited by Pola17
Posted

Tak tak pamiętam, postaram się dzisiaj coś wyczarować. Przepraszam że tyle to trwa, ale mam mały szpital w domu z moimi psiakami cała piątka mi się pochorowała, więc od tygodnia nie robię nic tylko jeżdżę do weta :( ale coś dzisiaj wyczaruję.