Pinesk@ Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wega. Około półtorej roczna suczka zabrana z jednego ze schronisk. Została oddana z powodu wyjazdu właściciela zagranicę.. Wega jest w zasadzie bezproblemową suczką, nieszczekliwą, bardzo dobrze zachowującą się w mieszkaniu. Grzecznie zostaje sama aczkolwiek z braku lepszego zajęcia pogryzła mi ostatnio długopis podczas mojej nieobecności ;) Ale to szkody banalne- nie drapie w drzwi, nie szczeka, zachowuje sie tak jak na damę przystało. Wega boi się schodów- i schodzenia po nich, i wchodzenia na nie, z racji tego, ze mieszkam na drugim pietrze muszę ją znosić na rękach. Powoli ja z tym oswajam wychodząc na chwilę na klatkę ze smakołykami i po schodku jednym sobie chodzimy, mam nadzieję że niedługo bedzie lepiej. Wega bardzo dobrze dogaduje się z innymi psami. Nie bardzo wie co to zabawki, zdecydowanie woli bawić się człowiekiem i podgryzac lekko co staram sie wyeliminować i przekierować na zabawki właśnie ;) Suczka jest po niedawnej sterylizacji, już niedługo idziemy ściągnąć szwy po czym bedzie mogła iść do pełnej adopcji. Póki co jest domek Wegą zainteresowany ale nie wiadomo jeszcze czy 'to jest to', takze wszelka pomoc w ogłoszeniach, pisaniu tekstu do ogłoszeń czy rozsyłaniu watku mile widziana :) Wega obecnie przebywa w domu tymczasowym w Olsztynie. Zastrzegam sobie prawo do wyboru odpowiedniego własciciela, wizyty przedadopcyjnej i poadopcyjnych. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej: nowy właściciel- dom tymczasowy Suczka jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. telefon: 500 504 752 mail: [email protected] Quote
anetek100 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 (edited) no ja musiałam się zapisać:)rany dziękuję Ci za pomoc:) a oczy zawsze uważałam.,że ma takie żabie:) Edited January 31, 2012 by anetek100 Quote
Pinesk@ Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 (edited) Oczy ma ogormne jak 5zł. Zgodnie z Twoją sugestią dziś zapytam weta o te oczka. Idziemy dziś do weterynarza aby obejrzał szwy bo na dniach powinny być ściągane. Czy Wega jest zaczipowana? Jeśli nie to też załatwimy dzisiaj prawdopodobnie. Dziś Wegetka pierwszy raz zeszła i weszła w całości po schodach, jestem z niej dumna :) Niestety mała nie jest nauczona sygnalizowania potrzeby wyjscia na dwór ale ćwiczymy nad tym. Poza tym naprawdę często siusia i dużo pije, mam nadzieję, że to tylko przejsciowe ale też zapytamy u weta czy to nie żadna infekcja dróg moczowych (odpukać). Ma też skłonność do gryzienia tego co jej akurat wpadnie w ząbki, łącznie z ubraniami. Nad tym też pracujemy i ide dziś jej kupić jakieś gryzaki naturalne i zabawki. Poza tym jest kochaną sunią, cudnie się pakuje na kolanka, przytula. Taki diabełek w skórze aniołka ;) A no i jeszcze coraz ładniej chodzi na smyczy, już tak szalenie nie ciagnie i nie biega jak dzikusek. Cywilizuje się dziewczyna powoli :) Edited February 1, 2012 by Pinesk@ Quote
magenka1 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 zapisuję się u Weguni , cieszę się, że jest u Dt :) Quote
anetek100 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 cudenko naprawdę, pliszk@ dziekujemy za opiekę, czipa mpoim zdaniem nie ma, w schronisku tam czipuja przed oddaniem d nowego domu chyba Quote
Pinesk@ Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Mamy dziś gościa, posokowca bawarskiego, szaleją z Wegą po mieszkaniu a ja tylko się modlę, żeby sąsiedzi z dołu nie wpadli.. :D Byłyśmy u weta, szwy ściągnięte. Mała ma temperaturę i prawdopodobnie zapalenie dróg moczowych. Dostała antybiotyk i lek przeciwzapalny. Muszę zebrać próbkę moczu do badania żeby wykluczyć jakąś poważną infekcję. Całość wyniosła mnie 60zł. A jutro kolejna dawka antybiotyku.. Quote
Pinesk@ Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 Wega pokazuje że ma pazur.. broni swojego jedzenia przed intruzami psimi. Właśnie dała nauczkę Drakowi, posokowcowi bawarskiemu. Charakterna babeczka :diabloti: Pierwszy raz zaszczekała ;) Quote
anetek100 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 o kurcze to sie zaczyna czuc pewniej i bezpieczniej.. Quote
magenka1 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 często psy ze schroniska to robią, w schronisku muzą walczyć o swoje potem w domach jest tak samo, mój duduś już 3 lata jak już ze mną nadal warczy ja ma soją miska na wszystkich , którzy pojawią się w okolicy jego i jego miski Quote
Doma17 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Śliczna sunia mam nadzieje, że szybko znajdzie domek. Quote
Pinesk@ Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 Wega podbija serca wszystkich, mała uszatka wielkooka:lol: Dziś byłyśmy u pana wet. i mała dostała gratis 600gram royala, dziękujemy! :multi: (tam w rogu jest opakowanie od karmy Orlando- żeby nie było jest to tylko opakowanie, przesypany jest tam arion ;) ) Mała już nie ma temperatury, dostała dziś jeszcze antybiotyk i przeciwzapalny, węzły chłonne się trochę zmniejszyły a ranka po sterylce się ładnie zabliźnia. Jeżeli chodzi o oczka są trochę zaczerwienione i łzawią, możliwe, że od zimna dlatego na razie obserwujemy ;) Dzisiejszy rachunek za weta: 20zł Teraz sobie niunia grzecznie śpi, jest fenomenalna! :loveu: Quote
anetek100 Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 ale fajne wieści, co do oczek gdyby byl potrzebny dicortinef, może tak byc daj znać:)mam jeszcze ciut po kroliczku, ale jemu już nie łzawią i mam na zbyciu Quote
Pinesk@ Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 Wega dziś ze mną w odwiedzinach u mojej mamy,siostry i ich psów w Malborku :) Szybko się rozgościła, zapoznała z DONkiem Cezarem, bawią sie i szaleją jakby się znały od szczeniaka a Cezar się wręcz w niej zakochał i ciagle ją zaczepia do zabawy aż biedna musiała ratunku szukać u mnie :lol:. Sunia siostry, Nuka raczej zachowuje do niej dystans i woli spokój niż zaczepki Wegetki ;) W ponad 2- godzinnej podróży pociągiem Wega była baaaardzo grzeczna, całą drogę praktycznie przespała na kolanach u znajomego ;) To taka kochana psotnica. Cały czas mnie tutaj pilnuje, obecnie leży za moimi plecami na krześle. Przychodzi czasem i kładzie główkę na ramieniu, na rękach i tak się tuli cwaniarka. Bardzo wdzięczna jest, jestem pewna że wniesie w życie osoby która ją przygarnie duużo radości i ciepła :) A nie powiem- cieżko bedzie mi się z nią rozstać.. Jutro jedziemy w odwiedziny do cioci, u której (nie zapeszając) być może Wega zagości na stałe.. Dziś miałam telefon w sprawie Weguni ale kazałam przedzwonić po sobocie ;) Zdjeć dziś nie ma ale jutro nadrobimy zdjęciami ze wspólnego spaceru ;) pozdrawiamy ciocie dogomaniackie :) Quote
anetek100 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 to pewnie ta Pani z Mikojajek, ktorej tez mowilam,by dzownila w weekend albo już nwoe domki, bo w niektorych ogloszeniach dalam już Twoj numer:)fajnie wegunia super sunia Quote
magenka1 Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 (edited) super wiadomości, oby ciocia się zakochała :) Wegunia zasługuje na super domek tak jak reszta piesków ps. poszedł przelew 80 zł za Weta Edited February 3, 2012 by magenka1 Quote
Pinesk@ Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Ciocie- wstępnie potrzebna wizyta przedadopcyjna w Bartoszycach a ja nie mam samochodu żeby nawet dojechać- znacie kogoś albo kogoś kto mógłby podjechać? Za paliwo oddam.. Quote
anetek100 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 o kurcze Bartoszyce, niby nie daleko, ale popytamy Quote
MARCHEWA Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Mam problem z netem i dopiero dotarłam do Weguni. Muszę przyznać,że na fotkach to oczka ma takie figlarne;) Co do wizyty to zapytam osoby z miau,może od nich jest tam jakaś osoba. Quote
anetek100 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 no ja nie znalazłam:( sama bym pojechała z Pineską od razu nawet z wegusią, no ale teraz nie mam jak:( Quote
Pinesk@ Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Ja to teraz mam dylemat.. rozważam zostawienie Wegi u siebie na stałe. Jest taka wspaniała, kochana, inteligentna, bystra, skoczna, trochę zadziorka.. świetnie by się sprawdziła w agility a może dog frisbee. Jest tylko jedno wielkie ALE- jeśli ją u siebie zostawie to nie będę już oferować tymczasu.. nie wiem co mam robić, muszę szybko podjąć ostateczną decyzję. Jednym słowem- Wega mnie w sobie wprost rozkochała! Quote
Jagoda1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pinesk@ napisał(a):Ja to teraz mam dylemat.. rozważam zostawienie Wegi u siebie na stałe. Jest taka wspaniała, kochana, inteligentna, bystra, skoczna, trochę zadziorka.. świetnie by się sprawdziła w agility a może dog frisbee. Jest tylko jedno wielkie ALE- jeśli ją u siebie zostawie to nie będę już oferować tymczasu.. nie wiem co mam robić, muszę szybko podjąć ostateczną decyzję. Jednym słowem- Wega mnie w sobie wprost rozkochała! ...niejedna psinka na tymczasie podbija serce... wiem cos o tym:lol: Quote
Pinesk@ Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Dylemat rozwiązany, pozostaje nadal DT ;) Aneto przepraszam za poranne zamieszanie, wysłałam Ci na PW kontakt do pani z Bartoszyc :) Quote
magenka1 Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Pani z Bartoszyc dzisiaj przygarnęła pieska, nie wiem co napisać przykro mi ale inny piesek za to do niej trafił , szukajmy dalej Pineska ja wiem , że ciężko oddać tymczasa sama miałam ale tak jak napisała Jagoda niejednego tymczasa się pokocha a dla niech nieraz tymczas to jedyna szansa aby wydostać ze ze schronu i znaleźć super domek Quote
Recommended Posts