Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś Szoł dostał udaru. Zaczął się przewracać, nie umiał utrzymać równowagi, oczopląs… Dostał leki rozszerzające naczynka, jutro będzie reszta leków. Na noc został w budynku, żeby miał chłodniej. Ale dzisiaj, jak zawsze gdy są upały, był prawie cały czas budynku, leżał na chłodnej podłodze… Nie był długo na dworze, wychodził tylko na chwileczkę… Jutro będę też w schronie, mam nadzieję, że mu się poprawi…

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paula95']Dziś Szoł dostał udaru. Zaczął się przewracać, nie umiał utrzymać równowagi, oczopląs… Dostał leki rozszerzające naczynka, jutro będzie reszta leków. Na noc został w budynku, żeby miał chłodniej. Ale dzisiaj, jak zawsze gdy są upały, był prawie cały czas budynku, leżał na chłodnej podłodze… Nie był długo na dworze, wychodził tylko na chwileczkę… Jutro będę też w schronie, mam nadzieję, że mu się poprawi…[/QUOTE]

Zaglądam do biedaków, a tu taka smutna informacja, też mam nadzieję, że Szoł dojdzie do siebie

Posted

Trochę pod wpływem emocji nowy tekst dla Szoła. Powiedzcie, czy się nadaje.

Zapewne czytając to właśnie szukasz przyjaciela. Młodego, radosnego, pełnego energii. Takiego, który spędzi z Tobą wiele długich lat. Ja nie mogę dać Ci niczego z tych rzeczy. Nie jestem ani młody, ani tak energiczny, jak psiaki w sile wieku. Wiem, że wielu ludzi przejdzie koło mnie obojętnie. Bo nikt nie będzie chciał starszego psa, który być może nie pożyje długo. Wiem, że być może do końca życia pozostanę już sam, bez człowieka, bez miłości, ale mimo wszystko gdzieś, tam w środku, zawsze będzie tlił się we mnie cień nadziei na lepsze jutro. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem psem idealnym. Zrównoważonym, bezkonfliktowym, świetnie zgadzającym się z innymi psami i suczkami. Dodatkowo jak na swój wiek mam piękną, długą sierść. Czego chcieć więcej? Zapewne pomyślisz-kilku lat mniej, ale uwierz, że nawet mając 12 lat mogę być wierny, kochany i ufny. Wystarczy, że dasz mi dom na zawsze. Po prostu zadzwoń:607350567(po 16.00).

Posted

Z Szołem lepiej. Już może chodzić,ale nadal trochę uciekają mu tylne łapki. Dostał resztę leków. Cały czas jest w budynku, gdzie jest chłodno. Wszystko powinno być dobrze. :)

Posted

[quote name='Paula95']Trochę pod wpływem emocji nowy tekst dla Szoła. Powiedzcie, czy się nadaje.

Zapewne czytając to właśnie szukasz przyjaciela. Młodego, radosnego, pełnego energii. Takiego, który spędzi z Tobą wiele długich lat. Ja nie mogę dać Ci niczego z tych rzeczy. Nie jestem ani młody, ani tak energiczny, jak psiaki w sile wieku. Wiem, że wielu ludzi przejdzie koło mnie obojętnie. Bo nikt nie będzie chciał starszego psa, który być może nie pożyje długo. Wiem, że być może do końca życia pozostanę już sam, bez człowieka, bez miłości, ale mimo wszystko gdzieś, tam w środku, zawsze będzie tlił się we mnie cień nadziei na lepsze jutro. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem psem idealnym. Zrównoważonym, bezkonfliktowym, świetnie zgadzającym się z innymi psami i suczkami. Dodatkowo jak na swój wiek mam piękną, długą sierść. Czego chcieć więcej? Zapewne pomyślisz-kilku lat mniej, ale uwierz, że nawet mając 12 lat mogę być wierny, kochany i ufny. Wystarczy, że dasz mi dom na zawsze. Po prostu zadzwoń:607350567(po 16.00).[/QUOTE]

Piękny tekst !!!

[quote name='Paula95']Z Szołem lepiej. Już może chodzić,ale nadal trochę uciekają mu tylne łapki. Dostał resztę leków. Cały czas jest w budynku, gdzie jest chłodno. Wszystko powinno być dobrze. :)[/QUOTE]

Musi być dobrze !! :):) My wszyscy tu w to wierzymy ;)

Posted

UWAGA!!!!!

Prosimy o pomoc. Szukamy dla Cziki pilnie DS. Jeśli nie znajdzie go do poniedziałku-wraca do schroniska. :-( Obecnie przebywa w Warszawie, ale z racji tego, że właściciele są w krytycznej sytuacji Czika musi opuścić dom...

[IMG]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/wp-content/uploads/2012/07/Czika.jpg[/IMG]

Posted

o rany !!!!! nasz kochany :loveu: Jak to się stało? Ktoś zobaczył go w schronisku czy przez ogłoszenia? Powiedz coś więcej błagamy !!!! Jejku strasznie się cieszę :multi::multi::multi::multi: !!!!!!!!!!!!!

Posted

Aż strasznie o tym mówić, ale udar wyszedł mu na "dobrze". Przez to wszystko na jego adopcję zdecydowała się pani Dorota-wolontariuszka w schronisku. Pisałam o niej wcześniej, że TŻ nie chciał się zgodzić, no ale się udało. Co prawda idzie na DT, ale wiem,że już taki na zawsze!!!:)

Posted

[quote name='Paula95']Zapraszamy, zapraszamy.:)

Wczoraj dostałam zapytanie o...Szoła. :) Podesłałam inne psiaczki, może któremuś się poszczęści.[/QUOTE]

No patrzcie !!! To Szołek ma powodzenia !!! Ale może dzięki temu uda się pomóc innej bidzie....