Paula95 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Dziś Szoł dostał udaru. Zaczął się przewracać, nie umiał utrzymać równowagi, oczopląs… Dostał leki rozszerzające naczynka, jutro będzie reszta leków. Na noc został w budynku, żeby miał chłodniej. Ale dzisiaj, jak zawsze gdy są upały, był prawie cały czas budynku, leżał na chłodnej podłodze… Nie był długo na dworze, wychodził tylko na chwileczkę… Jutro będę też w schronie, mam nadzieję, że mu się poprawi… Quote
Gabi79 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 [quote name='Paula95']Dziś Szoł dostał udaru. Zaczął się przewracać, nie umiał utrzymać równowagi, oczopląs… Dostał leki rozszerzające naczynka, jutro będzie reszta leków. Na noc został w budynku, żeby miał chłodniej. Ale dzisiaj, jak zawsze gdy są upały, był prawie cały czas budynku, leżał na chłodnej podłodze… Nie był długo na dworze, wychodził tylko na chwileczkę… Jutro będę też w schronie, mam nadzieję, że mu się poprawi…[/QUOTE] Zaglądam do biedaków, a tu taka smutna informacja, też mam nadzieję, że Szoł dojdzie do siebie Quote
piescofajnyjest Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 o rany..........strasznie trzymam kciuki za Szola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Beatkaa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 trzymamy mocno kciuki !!!!!!!!! Szołku jesteśmy z Tobą !!!!!! Quote
Paula95 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 Trochę pod wpływem emocji nowy tekst dla Szoła. Powiedzcie, czy się nadaje. Zapewne czytając to właśnie szukasz przyjaciela. Młodego, radosnego, pełnego energii. Takiego, który spędzi z Tobą wiele długich lat. Ja nie mogę dać Ci niczego z tych rzeczy. Nie jestem ani młody, ani tak energiczny, jak psiaki w sile wieku. Wiem, że wielu ludzi przejdzie koło mnie obojętnie. Bo nikt nie będzie chciał starszego psa, który być może nie pożyje długo. Wiem, że być może do końca życia pozostanę już sam, bez człowieka, bez miłości, ale mimo wszystko gdzieś, tam w środku, zawsze będzie tlił się we mnie cień nadziei na lepsze jutro. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem psem idealnym. Zrównoważonym, bezkonfliktowym, świetnie zgadzającym się z innymi psami i suczkami. Dodatkowo jak na swój wiek mam piękną, długą sierść. Czego chcieć więcej? Zapewne pomyślisz-kilku lat mniej, ale uwierz, że nawet mając 12 lat mogę być wierny, kochany i ufny. Wystarczy, że dasz mi dom na zawsze. Po prostu zadzwoń:607350567(po 16.00). Quote
Paula95 Posted July 24, 2012 Author Posted July 24, 2012 Z Szołem lepiej. Już może chodzić,ale nadal trochę uciekają mu tylne łapki. Dostał resztę leków. Cały czas jest w budynku, gdzie jest chłodno. Wszystko powinno być dobrze. :) Quote
Beatkaa Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 [quote name='Paula95']Trochę pod wpływem emocji nowy tekst dla Szoła. Powiedzcie, czy się nadaje. Zapewne czytając to właśnie szukasz przyjaciela. Młodego, radosnego, pełnego energii. Takiego, który spędzi z Tobą wiele długich lat. Ja nie mogę dać Ci niczego z tych rzeczy. Nie jestem ani młody, ani tak energiczny, jak psiaki w sile wieku. Wiem, że wielu ludzi przejdzie koło mnie obojętnie. Bo nikt nie będzie chciał starszego psa, który być może nie pożyje długo. Wiem, że być może do końca życia pozostanę już sam, bez człowieka, bez miłości, ale mimo wszystko gdzieś, tam w środku, zawsze będzie tlił się we mnie cień nadziei na lepsze jutro. Mogę śmiało powiedzieć, że jestem psem idealnym. Zrównoważonym, bezkonfliktowym, świetnie zgadzającym się z innymi psami i suczkami. Dodatkowo jak na swój wiek mam piękną, długą sierść. Czego chcieć więcej? Zapewne pomyślisz-kilku lat mniej, ale uwierz, że nawet mając 12 lat mogę być wierny, kochany i ufny. Wystarczy, że dasz mi dom na zawsze. Po prostu zadzwoń:607350567(po 16.00).[/QUOTE] Piękny tekst !!! [quote name='Paula95']Z Szołem lepiej. Już może chodzić,ale nadal trochę uciekają mu tylne łapki. Dostał resztę leków. Cały czas jest w budynku, gdzie jest chłodno. Wszystko powinno być dobrze. :)[/QUOTE] Musi być dobrze !! :):) My wszyscy tu w to wierzymy ;) Quote
piescofajnyjest Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 odwiedzam Szolka i cala reszte naszych staruszkow!!! ciesze sie, ze z Szolkiem juz lepiej.....:) tekst jest bardzo piekny!!! Quote
Paula95 Posted July 26, 2012 Author Posted July 26, 2012 UWAGA!!!!! Prosimy o pomoc. Szukamy dla Cziki pilnie DS. Jeśli nie znajdzie go do poniedziałku-wraca do schroniska. :-( Obecnie przebywa w Warszawie, ale z racji tego, że właściciele są w krytycznej sytuacji Czika musi opuścić dom... [IMG]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/wp-content/uploads/2012/07/Czika.jpg[/IMG] Quote
Paula95 Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Trzymajcie kciuki!!! :loveu: Na 99,99% już za kilka dni schronisko na zawsze opuści... Szoł!!!:loveu: Quote
piescofajnyjest Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 o rany!!!!! hurrrrraaaaaaaaaaaa:) gadaj cos wiecej Paula!!!!! bo zaraz eksploduje z ciekawosci!!!! Quote
Beatkaa Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 o rany !!!!! nasz kochany :loveu: Jak to się stało? Ktoś zobaczył go w schronisku czy przez ogłoszenia? Powiedz coś więcej błagamy !!!! Jejku strasznie się cieszę :multi::multi::multi::multi: !!!!!!!!!!!!! Quote
Paula95 Posted July 28, 2012 Author Posted July 28, 2012 Aż strasznie o tym mówić, ale udar wyszedł mu na "dobrze". Przez to wszystko na jego adopcję zdecydowała się pani Dorota-wolontariuszka w schronisku. Pisałam o niej wcześniej, że TŻ nie chciał się zgodzić, no ale się udało. Co prawda idzie na DT, ale wiem,że już taki na zawsze!!!:) Quote
Beatkaa Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 no to się cieszymy :):) Szołek panią Dorotę zna więc tym mu to lepiej na dobre wyjdzie :):):) Quote
Paula95 Posted July 29, 2012 Author Posted July 29, 2012 Zapraszamy, zapraszamy.:) Wczoraj dostałam zapytanie o...Szoła. :) Podesłałam inne psiaczki, może któremuś się poszczęści. Quote
Beatkaa Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 [quote name='Paula95']Zapraszamy, zapraszamy.:) Wczoraj dostałam zapytanie o...Szoła. :) Podesłałam inne psiaczki, może któremuś się poszczęści.[/QUOTE] No patrzcie !!! To Szołek ma powodzenia !!! Ale może dzięki temu uda się pomóc innej bidzie.... Quote
piescofajnyjest Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 o rany:) tyle przeciez eleganckich Staruszkow w Gostyniu....... Quote
Paula95 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 No i udało się! Dziś rano Szołek odjechał ze schroniska, już na zawsze!!! CUD!:) Quote
piescofajnyjest Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 i zawsze musimy wierzyc, ze sie uda!!!! Quote
Beatkaa Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 huuuuura !!!!!!!!!! Będą jakieś zdjęcia może z nowego domku ??? ;) Quote
Paula95 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Myślę, że tak. :) Szoł poza tym mieszka bardzo bliziutko, więc może kiedyś nas odwiedzi. Quote
Beatkaa Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 To super !!! To teraz trzymamy kciuki za resztę psiaków z wątku ( i tych ze schroniska też!).:):) Quote
Recommended Posts