Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej, przyszłam tu z miau na zwiady ;)

Mam pytanie - czy to, że koteczka przestała jeść to znaczy, że trzeba ją karmić przymusowo, np. strzykawką?
I rozumiem, że Florka będzie miała wyjęty gwóźdź i to już koniec operacji związanych ze złamaną łapką?

Posted

Przymusowo jeszcze nie jest karmiona, bo je tylko mniej i schudla. Dostala ostatnio zastrzyk na wzmocnienie...
Oj oby oby to byl koniec, przyda sie delikatna rehabilitacja potem....

Posted

[quote name='tamb']Jak ma dobre wyniki, to może to być ze stresu. Wyślij mi ją Karolinko na maila.[/QUOTE]
Musze tylko poprosic o lepsze zdjecia, bo Gabi robila,ale je zgubilam.

Posted

Jeszcze malutka:
[IMG]http://www.dogomania.pl/Ja%20bym%20podjechala%20do%20niej,ale%20w%20tym%20momencie%20zadzwonilam%20czy%20jest%20w%20domu,%20na%20co%20mi%20powiedziala,ze%20mam%20nie%20przyjezdzac%20do%20zadnej%2016,%20bo%20rezerwacja%20zostala%20anulowana.%20Ze%20rzeczy%20byly%20do%20odbioru%20w%20poniedzialek%20do%2016%20lub%20wczoraj%20do%2020.....[/IMG][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Z8_qN31acco/Tv9BC_5eJoI/AAAAAAAAA1E/-auGd2z7XOU/s640/PC170370.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-UXayuZZZm8U/Tv9BIr2lajI/AAAAAAAAA1M/HrqDoSgsMc8/s512/PC170372.JPG[/IMG]

Posted

Nie chcę się chwalić, ale mam w domu taką samą [url]http://images50.fotosik.pl/1315/0cfe380f4d80c7e9med.jpg[/url]
Jakbyś potrzebowała ładnych zdjęć do ogłoszeń to mam pełno, wal jak w dym:D

Posted

[quote name='karusiap']haha faktycznie podobna....ale ale....moze nikt z domownikow by sie nie zzorientowal,ze.....sa dwie:):)[/QUOTE]
Chyba mi nie powiesz, że ja mam mało pociech! Ale i tak by się zorientowali, bo moja jest dwa razy grubsza od Florki: (

Posted

Mogę to już napisać, bo mam pozwolenie TŻ-a. Chętnie weźmiemy Florkę do nas na DT. Niedawno wyadoptowaliśmy 2 koty, więc mamy teraz w mieszkaniu tylko jedną kotkę (naszą własną), więc miejsce jest. Nigdy nie mieliśmy kota pourazowego, więc będziemy potrzebowali rady, co i jak, itd. :)

Poza tym jestem wolontariuszką Fundacji Pod Jednym Dachem, więc może uda się objąć kotkę opieką fundacji (nie jestem pewna, musiałabym zapytać). Co Wy na to? :) Z tym, że nam by bardziej pasowało wziąć ją po weekendzie (na weekend wyjeżdżamy, a nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby Florka została bez opieki na tyle czasu...). Chyba, że to ważne, żeby ją wziąć jak najszybciej, to możemy nawet jutro i w weekend się coś wymyśli :)

Więcej o moich tymczasach można przeczytać tutaj: [url]www.grzankowo.blogspot.com[/url]

Posted

[quote name='grzanka.ch']Mogę to już napisać, bo mam pozwolenie TŻ-a. Chętnie weźmiemy Florkę do nas na DT. Niedawno wyadoptowaliśmy 2 koty, więc mamy teraz w mieszkaniu tylko jedną kotkę (naszą własną), więc miejsce jest. Nigdy nie mieliśmy kota pourazowego, więc będziemy potrzebowali rady, co i jak, itd. :)

Poza tym jestem wolontariuszką Fundacji Pod Jednym Dachem, więc może uda się objąć kotkę opieką fundacji (nie jestem pewna, musiałabym zapytać). Co Wy na to? :) Z tym, że nam by bardziej pasowało wziąć ją po weekendzie (na weekend wyjeżdżamy, a nie wiem, czy to dobry pomysł, żeby Florka została bez opieki na tyle czasu...). Chyba, że to ważne, żeby ją wziąć jak najszybciej, to możemy nawet jutro i w weekend się coś wymyśli :)

Więcej o moich tymczasach można przeczytać tutaj: [url]www.grzankowo.blogspot.com[/url][/QUOTE]
Kochana a skad jestes???
Jejku strasznie sie ciesze, bo cos ruszylo w koncu:):)

Posted

[quote name='grzanka.ch']Z Krakowa. A kotka gdzie? Bo ja zrozumiałam, że w Krakowie, ale teraz to nie wiem, czy czegoś nie pomieszałam ;)[/QUOTE]
Nie namieszalas, jest pod Krakowem:) Cudownie!!
Ja proponuje,zebyscie nie zmieniali planow i spokojnie jechali na weekend, a ja jesli moge to po weekendzie osobiscie ja przywioze:)
Florka ma jutro wyciagane gwozdzie,zadzwonie do lecznicy jak sie czuje,czy zjadla czy jest zle i potrzebuje DT na juz zaraz to bede prosic Cie o pomoc szybsza. czy moge na PW prosic Twoj nr tel?

Posted

[quote name='grzanka.ch']Dziękuję za miłe słowa. A DS też się znajdzie :)
Tylko trzeba się postarać, żeby zaczęła jeść i odzyskała chęć do życia.[/QUOTE]
Ja jestem dozgonnie juz wdzieczna:)

Posted

[quote name='Asior']ehhh Karolina, chyba zacznę się na Ciebie obrażać... czy za każdym razem mam Cię namawiać, żebyś prosiła nas o pomoc?? Przecież wolimy pomóc zwierzakowi w potrzebie, niż jakiejś pindzie co przyniesie lewe zaśw o dochodach a kasy ma jak lodu!!!
Pisz podanie baboooo[/QUOTE]

asiorku jesteś kochana ,dziękuje ci.

Posted

[quote name='black_sheep']Nie chcę się chwalić, ale mam w domu taką samą [url]http://images50.fotosik.pl/1315/0cfe380f4d80c7e9med.jpg[/url]
Jakbyś potrzebowała ładnych zdjęć do ogłoszeń to mam pełno, wal jak w dym:D[/QUOTE]

A moja znaleziona kota ( to znaczy mojej corki bo ona ja ratowala ale mieszka na razie u mnie jako 3 kot ale jak kiedys corka sie wyprowadzi ma ja zabrac ze soba)jest identyczna , nawet podbrudek ma bialy

Posted

[quote name='grzanka.ch']I jak Florka, wszystko w porządku? Czekam na wieści![/QUOTE]
My juz w kontakcie tel , ale info dla innych kibicujacych:)
Florka miala RTG i niestety jeszcze nie zroslo sie to co mialo, za tydzien znowu sprawdzamy. Pozytywne jest to,ze zjadla dzis suchego jedzonka, a jeszcze bardziej to, ze w poniedzialek jedzie do DT do grzanki:):)