PATIszon Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 W razie czego pojdz na wystawe,porozmawiaj z hodowcami i powachaj psy :lol: Czy moge w tej kwestii? Nie chce absolutnie zrazac nikogo do tej wspanialej rasy (moj Leon strasznnie chce miec Bordoga), ale swego czasu podczas Miedzynarodowki w Warszawie stalam dosc dlugo obok ringu Bordogow (obok wystawialy sie znajome Shar peie) i powiem szczerze, ze za ladnie to od nich nie pachnialao. Ale mysle tez ze to kwestia duzej ilosci psow na stosunkowo malej przestrzeni, no i te hektolitry sliny. Moze jak sie ma jednego psa to nie jest to tak intensywne. :hmmmm: Quote
Gosia Posted March 12, 2004 Posted March 12, 2004 A ja proponuję napisać do Klekotków, bo to, co Ania powiedziała mi o bordogu jako pierwsze, to to, że jak się go nie wykąpie co kilka dni, to wydziela dziwną, nieprzyjemną woń. :roll: Klekotków znajdziesz w topiku perro de presa canario. Gosia Quote
mam psa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 kilka faktow z mojej strony. mam suke de bordeaux ktora wlasnie obok strasznie chrapie i mi to absolutnie nie przeszkadza :) Ich zapach nie odbiega moim zdaniem jakos od reszty psow, z ktorymi miewam stycznosc. charakter: bardzo przywiazana, rodzinna, opiekuncza, ale dla obcych niezwykle nieufna i czasami agresywna (szczegolnie po drugiej stronie plotu gdy widzi listonosza) Dolegliwosci: zawsze od poczatku z nami, problem z powieką rozwiazany przez P.Garncarza , karmiona od młodości wylacznie najlepszymi karmami zlapala jakas przypadlosc alergiczna. Skonczylo sie tym ze wozilem jej karmy z europy... Teraz z nia jest wszystko OK, ale warto uwazac zeby ich nie przemeczac, nie potrzebują kilometrowych spacerów :) polecam de bordeaux Quote
Recommended Posts