Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Holusia vs słupek 2 a tu z daleka :) ale ona sobie zawsze poradzi :D i jeszcze wspinająca się Holi:) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 ona się po prostu wspina^^ a potem czas na odpoczynek :) :D i uśmiech od ucha do ucha Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 czy nie jest słodka? a tu zdjęcia z serii - Masza terier preriowy szuka pożywienia ....jakbyśmy jej w domu nie karmili... Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 ^^ i chwila zamyślenia ... tak ładnie jest wiosną koniec zdjęć z tego spaceru ...czas odgrzać obiad ;) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 No i po obiedzie ...a zanim zajmę się sprzątaniem kolejne zdjęcia ...tym razem z dnia wyjścia ze szpitala ..czyli środy 11 kwietnia ... kondycja moja po 10 dniach leżenia została w szpitalnym łóżku ...na wygodnym materacu ...więc trasa z psami krótka była ..ładna pogoda ..więc i na łące więcej zwierzaków.. a jako że Masia zrobiła się jeszcze bardziej psem zaczepno - obronnym (wiecie ..ona zaczepia ja ją muszę bronić..) to zamiast na łące bawiliśmy się na ścieżce z zagajniku ..znaczy Holi się bawiła a Masza udawała teriera preriowego ..jak to ona :) Napiszę jeszcze ..po raz drugi ..jak bardzo jestem dumna z Holi ... Holi która kocha wodę w każdej postaci oprócz deszczu... dotąd nigdy świadomie (no ba jak była mała cała wpadła do jeziora..) Holi nigdy ŚWIADOMIE nie zanurzyła pychola w wodzie ... zawsze główka była nad powierzchnią ...ale rzecz stała się w środę straszna ...ulubiona kauczukowa piłeczka Holi wpadła do Ślepiotki! ciężka piłeczka całkowicie zniknęła pod wodą! No i co teraz? Holi przez kilka minut popiskiwała i burczała kopiąc w dnie rzeczki by wykopać piłeczkę na płyciznę ..ale nie dawało to rezultatów ...i co teraz? to przecież jej ulubiona piłeczka! Ja już miałam wizję że będę musiała zejść i uratować piłeczkę z opałów , a tu nagle Holi ...po kilku sekundach zastanowienia i przemyślania sprawy ZANURZYŁA cały pyszczek w wodę i dosięgła do piłeczki !! TAK! Holi przełamała swój lęk i zanurzyła kichol we wodzie!! Potem wbiegła z morką piłką na brzeg i cała dumna i szczęśliwa pognała przed siebie :D dobra .. koniec chwalenia Holi ..moja psina dorasta ...cały czas sie uczy ...kto wie, może kiedyś przestanie bać się ciemności i ludzi w kapturach? no i czas na zdjęcia ... widać że rodzina .. Masza miała fazę na patyki :) a tu pierwszy etap ku legnięciu na trawie - Holi po kilku minutach szaleńczego biegania zapragnęła chwile poleżeć żaba kochana :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 nawet Holi czasem ma chwilę zadumy.. są one jednak bardzo ulotne :D "w krzakach słychać było trzask łamanych gałązek ...to Cień lasu przemierzał swymi ścieżkami" zaczajona Masza no i zwariowana Holi:) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 w oczekiwaniu na rzut i przemykająca Masza wołałaś? HOLI! uważaj na Maszę! i lewitująca piłeczka :D Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 i seria zdjęć - skakanie przez gałązkę a najpierw przyczajony lew ;) tu totalnie rozmazane ..ale widać z jakim zapałem Holi leci za piłką ^^ i wraca ;) i znów leci :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 wraca :) stop ... ileż można skakać? długo ;) przygotowanie do skoku a tu przelot nad przeszkodą :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 i ...STOP! no i hop a Masia przypomniała sobie o naszym istnieniu :) Holi gra w zbijanego :) a tu Masia w roli wielkanocnego zająca^^ Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 ponury pies^^ i czas na popas:) mała kokietka^^ ząbki :D i kichol Holi :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 i na koniec sesja Sol - Ja i mój przyjaciel Pan Czacha zamyślona kicia Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 mój kochany rudasek Sol i reszta świata KONIEC znaczy może później zdjęcia z dziś - byliśmy w odwiedziny u cioci ewes i Deli :) A jeszcze napiszę coś ...nie o potworzakach ..nie o tym jaki świat jest beznadziejny ...ale o tym jakim wspaniałym przyjacielem moim jest ..mój aparat! Niby martwa rzecz ...ot zwykły 3.5 letni canon powershot ileśtam ...zwykły w swej niezwykłości prezent na 18 urodziny .. najlepszy prezent świata! Ot nieskomplikowany i nie najlepszy canon ...ale mój canon! od ponad trzech lat jest ze mną wszędzie tam, gdzie moje psy, w miejscach i przy zdarzeniach które warto uwieczniać ... twarda z niego sztuka ... nie zliczę ilości razy w których lądował na ziemi ... robił zdjęcia w największe deszcze, w wielkie mrozy ..i równie meczące upały ..nie straszny mu śnieg (w którym kilka razy się skąpał), burze ..ano wilgoć w namiocie ! (przeżył dwa obozy ...dwa tygodnie w wilgoci i zimnych nocach po upalnych dniach) ...przeżył podgryzania przez psy i hektolitry śliny na obiektywie ...do tego wszystkiego w środę dostało mu się z dość mocno z kauczukowej piłki Holi ..i co? wylądował na ziemi wyłączył się ...a potem załączył jakby nigdy nic :D. Mój canon jakiśtam ...który jest ze mną 3.5 roku i zrobił już koło 20 TYSIĘCY zdjęć ...mój canon jest moim najlepszym, martwym przyjacielem ;) -->tylko nie mówcie mojemu komputerowi bo się obrazi:D dobra nie marudzę ...idę sprzątać ^^' Quote
Ty$ka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Niestety ja nie mam takich relacji ze swoim aparatem :P :D A na dogo jestem wściekła - po co w środę przed świętami namordowałam się z 80 zdjęciami? I po co rozpisałam się na temat śmierci Szamana i Demona oraz chorobie Morusa i powrocie do zdrowia jak wszystko przepadło? Eh... :( Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 no mi przepadły wszystkie te zdjęcia ...wstawiałam jeszcze raz ... a co się stało Szamanowi i Demonowi?? z Morusem już dobrze?? Quote
Ty$ka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Istar19']no mi przepadły wszystkie te zdjęcia ...wstawiałam jeszcze raz[/QUOTE] Ja wstawię, gdy będziecie marudzić, że mało zdjęć :D [quote name='Istar19']a co się stało Szamanowi i Demonowi?? z Morusem już dobrze??[/QUOTE] Co do kotów to skrótową informację właśnie przed chwilą zamieściłam w naszym wątku. Zaś z M. już dobrze, tylko od tej głupiej diety pochorobowej bawi się w śmieciarza (wszystkie są jego), zaś dzisiaj szalał z Kropencją... będą fotki, jeśli ładnie poprosicie :P :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 przeczytałam ..i idę ładnie prosić o foty ;) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 dobra to zdjęcia z dzisiaj ..spacer do mamy po Zuzie, potem podróż samochodem z saphirą do Świętochłowic ...ciekawie jedzie się z trójka psów na tylnym siedzeniu :D dobrze że małpki w miarę grzeczne ...Masza to jak tylko zobaczyła, że Ania otwiera samochód od razu była w środku ... Holi wskoczyła na komendę hop, no a Zuźke musiałam włożyć na siedzenie ...ona ma za krótkie łapki :D Kiedy dojechaliśmy do ewes Dela przywitała nas pomrukami i groźbami pod adresem mojego trio ...no co to ..trzy kundle jej do domu wchodzą?? w jej miski zaglądają?? co to miało znaczyć?? biedna Dela taki nalot w jej domu ... Nie trwało to długo .. poszliśmy na spacer , co by psiaki zapomniały o domowych waśniach - słońce świeci, świat się zieleni ..kto by tam pamiętał o miskach i domu :) No to po kolei dzisiejsze bohaterki :) ..Dela na tropie :) Zuzia mały chochlik Masza torpeda Holi ..Holi ...hmm...po prostu Holi a w domu słodka króliczka Wiki ;) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Holi w pozie - no masz patyk więc go rzuć! Dela, a co tam masz? wooodaa?? wodopój :) i basen ... Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Dela miała już dość kąpieli :) Holi chyba też :) a tu Dela z miną szczeniaczka nr 2 ....o co Ci chodzi? pies myśliwski :) ii ..poleciały ;) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 a gdzie Masza? gdzieś tam... pogoń za Maszą ale mały terier nie da się łatwo złapać! więc Dela zrezygnowała ... poszła w ślad za Zuzią Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 ooo dasz mi coś? Masza gdzieś śmignęła... Dela z pełną gracją :) i obserwowanie ...co tez ta Masza robi? a tu artystycznie gałązka na pierwszym planie ;) cdn Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Dela jest cudna :) Zuzia wyjada młodą trawkę ^^ a Dela idzie swoim tropem :) Holi tylko patyki w głowie ... i uśmiech Zuzi :D Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 :) i troche powagi a Masza w swoim żywiole przynajmniej pychol się jej śmieje :) Quote
Istar19 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Zuzi niewiele do szczęścia potrzeba^^ Maszy też nie ...pole ..myszy ..i słońce:) idziecie? zamyślona Dela i Masza ..śmieje się :D Quote
Recommended Posts