hugulaśny Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 (edited) Kruszyna, jak do tej pory, całe 5-6 letnie życie spędziła na łańcuchu przy budzie. Mieszka na jednej wsi pod Kielcami. Ludzie, u których przebywa chcą się jej pozbyć, bo jest suką. A wiadomo suka to szczeniaki dwa razy w roku, bo przecież nikt nie będzie inwestował w sterylizację psa. Sunia systematycznie miała dzieci co pół roku. W czasie każdej cieczki miała liczne towarzystwo okolicznych psów i brak możliwości ucieczki, ponieważ cały czas jest przywiązana do budy łańcuchem. Dwa wiosenne psiaki trafiły do mnie, bo miały zostać zabite. One już leżą na ciepłych łóżeczkach w domkach na śląsku. Długo namawiałam właścicieli na sterylizację suczki, jednak nie przyniosło to efektu. Zdecydowali, że wolą oddać ją i pozbyć się kłopotu. Zgodzili się, aby została u nich jeszcze tydzień, poniewaz mam możliwość zabrania jej tylko w czasie weekendu, a skacze po niej milion pcheł. Odrobaczyłam ją i zakropiłam fiprexem. W najbliższym czasie przewiduję sterylizację. Kruszynka, bo tak nazwałam ją, na razie będzie przebywać na DT u moich rodziców, którzy mają dom z ogrodem. Będziemu jej pokazywać, że można żyć bez łańcucha. Będziemy ją socjalizować z naszymi psami, żeby poznała inne lepsze życie. Myślę, że do bloku nie będzie się nadawać, przynajmniej na razie ( choć może się mylę ). U nas nie może zostać, ponieważ mamy swoje 2 psy ( adoptowane ). Jeśli ktoś ma pomysł jak można psinie pomóc to bardzo proszę o rady. Edited July 6, 2012 by hugulaśny Quote
hugulaśny Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Sunieczka charakter ma cudny. Naprawdę szkoda, że taki pies tyle lat spędził na łańcuchu. Quote
hugulaśny Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 Bazarek dla suni właśnie się zakończył. Serdecznie dziękuję za udział. Quote
hugulaśny Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 (edited) Sterylizacja odroczona z powodu braków finansowych. :look3: Edited May 30, 2012 by hugulaśny Quote
hugulaśny Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 (edited) A oto odmieniona Kruszyna czekająca na nowy kochający domek. Aż trudno uwierzyć, że tak cudnego psa trzymano całe jego życie na łańcuchu. Edited May 30, 2012 by hugulaśny Quote
Justyna Klimek Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Dziękuję za zgłoszenie suni do Akcji Kastracja. Możemy przeznaczyć na zabieg sterylizacji 150zł. Wszelkie szczegółowe informacje i zasady zawarte są w poście nr 1 wątku Akcji Kastracja. Quote
hugulaśny Posted June 27, 2012 Author Posted June 27, 2012 Dzięki Fundacji Przyjaciele Czterech Łap Kruszyna została wysterylizowana. Podczas zabiegu i po nim wystąpiły komplikacje, jednak wszystko zakończyło się szczęsliwie. Psina dochodzi do siebie i czuje się coraz lepiej. DZIĘKUJEMY.:buzi: Quote
hugulaśny Posted July 6, 2012 Author Posted July 6, 2012 Kruszyna pozostaje w DT na zawsze:lol:. Po walce o jej życie, w wyniku komplikacji po sterylizacji, rodzice postanowili, że psina zostanie u nich na zawsze. Pokochali ją całym sercem:iloveyou::iloveyou:. Jeszcze raz dziękujemy Fundacji Przyjaciele Czterech Łap za sfinansowanie zabiegu. Quote
Recommended Posts