Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kruszyna, jak do tej pory, całe 5-6 letnie życie spędziła na łańcuchu przy budzie. Mieszka na jednej wsi pod Kielcami. Ludzie, u których przebywa chcą się jej pozbyć, bo jest suką. A wiadomo suka to szczeniaki dwa razy w roku, bo przecież nikt nie będzie inwestował w sterylizację psa.
Sunia systematycznie miała dzieci co pół roku. W czasie każdej cieczki miała liczne towarzystwo okolicznych psów i brak możliwości ucieczki, ponieważ cały czas jest przywiązana do budy łańcuchem. Dwa wiosenne psiaki trafiły do mnie, bo miały zostać zabite. One już leżą na ciepłych łóżeczkach w domkach na śląsku.
Długo namawiałam właścicieli na sterylizację suczki, jednak nie przyniosło to efektu.
Zdecydowali, że wolą oddać ją i pozbyć się kłopotu.
Zgodzili się, aby została u nich jeszcze tydzień, poniewaz mam możliwość zabrania jej tylko w czasie weekendu, a skacze po niej milion pcheł. Odrobaczyłam ją i zakropiłam fiprexem. W najbliższym czasie przewiduję sterylizację.
Kruszynka, bo tak nazwałam ją, na razie będzie przebywać na DT u moich rodziców, którzy mają dom z ogrodem. Będziemu jej pokazywać, że można żyć bez łańcucha. Będziemy ją socjalizować z naszymi psami, żeby poznała inne lepsze życie.

Myślę, że do bloku nie będzie się nadawać, przynajmniej na razie ( choć może się mylę ).
U nas nie może zostać, ponieważ mamy swoje 2 psy ( adoptowane ).

Jeśli ktoś ma pomysł jak można psinie pomóc to bardzo proszę o rady.

Edited by hugulaśny
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

A oto odmieniona Kruszyna czekająca na nowy kochający domek.
Aż trudno uwierzyć, że tak cudnego psa trzymano całe jego życie na łańcuchu.

Edited by hugulaśny
  • 4 weeks later...
Posted

Dzięki Fundacji Przyjaciele Czterech Łap Kruszyna została wysterylizowana. Podczas zabiegu i po nim wystąpiły komplikacje, jednak wszystko zakończyło się szczęsliwie. Psina dochodzi do siebie i czuje się coraz lepiej.

DZIĘKUJEMY.:buzi:

• 2 weeks later...
Posted

Kruszyna pozostaje w DT na zawsze:lol:. Po walce o jej życie, w wyniku komplikacji po sterylizacji, rodzice postanowili, że psina zostanie u nich na zawsze. Pokochali ją całym sercem:iloveyou::iloveyou:.
Jeszcze raz dziękujemy Fundacji Przyjaciele Czterech Łap za sfinansowanie zabiegu.