Jump to content
Dogomania

Keja - moja ostoja, nawet podczas największych burz.

Recommended Posts

Posted

Na wymarzonego czworonoga czekałam dobre trzy lata, każdego dnia zawracając rodzinie głowę swymi błaganiami. W końcu poskutkowało :cool1: Warunek był prosty - pies dowolnej rasy za świadectwo z czerwonym paskiem. Spełniłam go, przez cały rok szkolny główkując nad pochodzeniem swego przyszłego przyjaciela. Zacięta walka toczyła się między labradorem, a aussie, ale zdecydowałam się jednak na tego pierwszego. Głównie dlatego, że wychowywałam się z czarnym labradorem. Jestem dumna ze swego wyboru, okazał się strzałem w dziesiątkę :loveu: Co prawda Keja znacznie różni się od mojego dawnego wyobrażenia idealnego psa, ale teraz mam nowy ideał i jest nim zdecydowanie Ona. Urodziła się 23.06.2010r. w hodowli Sowi Zamek. Jej pełne imię to KENIA Sowi Zamek. Teraz ma 17 miesięcy. Odbiega nieco od wzorcu przeciętnego labka, zarówno charakterem jak i sylwetką. :evil_lol: W jednym jest taka jak każdy pies tej rasy - kocha aportowanie i wodę :diabloti: Potrafi aportować bite 2h, a wracając ze spaceru i tak złapie do mordki patyk. Jezior najchętniej by nie opuszczała, pływanie to Jej żywioł. Każdy spacer bez błotnej kąpieli to space straconym :roll: Chętnie się uczy, ale często za bardzo ekscytuje. Czasem tak się nakręca, że szczeka kiedy się niecierpliwi :evil_lol: Na razie opanowała 54 komendy. Jeśli chodzi o Jej sylwetkę, sami się przekonacie co miałam na myśli :loveu:

Tu pierwszy dzień w nowym domu:

A tu jak wygląda teraz :cool3:

Posted

Dziękujemy bardzo :loveu:
Niestety fotek na razie niewiele, muszę w końcu zabrać aparat na jakiś spacer, bo ciągle zapominam... :mad:

Tutaj takie mhroczne :diabloti:

• 3 weeks later...
Posted

Dziękujemy wszystkim pięknie :loveu:
My także się witamy i zapraszamy do oglądania zdjęć, bo tak się sklada, że wygrzebalam trochę z początku września :eviltong: Niestety, teraz nie noszę ze sobą aparatu, bo nie dość, że ciągle pada, zamarzają mi ręce, to jeszcze zdjęcia o tej porze roku nie należą do najciekawszych. Ale jak tylko spadnie śnieg to nie ma bata, idziemy na spacer z aparatem :evil_lol:
Dziś odbylyśmy standardowo 2 dluższe spacery, w tym jeden w parku z ćwiczeniem przywolywania na lince. Keja spisywala się znakomicie :loveu:

Posted

Dziękujemy pięknie :loveu:
Wyrosla? Naprawdę? :-o Jakoś nie zauważylam :evil_lol: Ale się pochwalimy, że nadal trzymamy naszą "niewielką" wagę 23kg :diabloti:

Posted

Keja napisał(a):
Dziękujemy pięknie :loveu:
Wyrosla? Naprawdę? :-o Jakoś nie zauważylam :evil_lol: Ale się pochwalimy, że nadal trzymamy naszą "niewielką" wagę 23kg :diabloti:

Oj wyrosła, wyrosła :) Taka mniej "szczeniakowata'' się zrobiła, wydoroślała :D Ale szczuplutka nadal jest, same mięśnie! :)

• 1 month later...
Posted

Przepraszam, ale na spacerkach zamarzają mi łapki i jakoś mnie nie korci, żeby robić wtedy zdjęcia :diabloti:
Hyhy, no dobrz, już wrzucam :cool3:

Dziękujemy wszystkim pięknie za milusie komentarze :loveu:
To tak z dzisiejszego spacerku, śniegu ni ma, ale mróz jest :mad:
Ma ktoś może pożyczyć śnieegu? :evil_lol:

Posted

[quote name='Keja']
Ma ktoś może pożyczyć śnieegu? :evil_lol:

My mamy sporo i do tego cały czas pada, ale nie wiem czy mój lab pozwoli oddać choć gram tego cudeńka:evil_lol::diabloti::evil_lol:

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/409390_136037069848420_100003263842409_143965_1998759796_n.jpg Śliczna obróżka:loveu: i dla labków bardzo praktyczna (ach te ich kąpiele w najbrudniejszych sadzawkach;)).

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/424075_136035116515282_100003263842409_143960_431900876_n.jpg Nochal:loveu:

Posted

Oddawać śnieg ^^
Dziękujemy wszystkim ślicznie ;3

Tak, zadek, ale akurat się "usadziła", w sensie opuściła tak, jakby siedziała xdd Normalnie stoi, tylko czasem jej się tak zdarza, ale pracujemy nad tym ;D