arabellla Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 ślicznuchy z wołomina do góry natychmiast Quote
Ludek Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 I co słychać u maluchów? Wg mnie trzeba juz zrobić im aukcję na allegro. Ja jeszcze slepym szczeniorkom robiłam, a potem uaktualniałam zdjęcia. Na szczęście już wszystkie w nowych domach, a było ich aż 11.:) Quote
kacha_wawa Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Witam serdeczne wszystkie Cioteczki Wujasów :) Wołomińska Mafia i cała jej gangsterka rozczula mnie coraz bardziej, Mafiunia to jedna z najbardziej przytulaśnych i kochanych suniek jakie znam, żeby nie powiedzieć, że najbardziej ;) I powiem Wam, że z tego małego ciałka wychodzi powoli, wesoły, spragniony kontaktu z człowiekiem piesek. Jej przyszły domek napewno będzie bardzo, bardzo z niej zadowolony. Sunieczka dzisiaj już szalała na mój widok, skakała i donośnie piszczała z radości :) Sąsiadkę z boksu na przeciwko kompletnie zignorowała, jeszcze na złość jej specjalnie przechodziła pod jej boksem kręcąc pupką i machając ogonkiem :) Powoli zaczął się w niej ujawniać obraz małego żebraka ;) Jak zobaczyła kawałek pasztetowej w mojej torbie po chwili wahania nie omieszkała spróbować ;) Pasztetowa kupiona dla TZ w większości wylądowała w żołądku małej, żebyście widziały jak ona szaleje na jej widok, napewno musiała być kiedyś czyimś pieskiem. A żebyście jeszcze widziały jak wysoko skacze do tej pasztetowej, na olimpiadzie napewno zdobyłaby nagrodę w skoku w zwyż ;) Maluszki za to stają się coraz bardziej ruchliwe, słodkie klunie ,które śpią w komicznych wręcz pozach, czołgające się po posłaniu jak małe pędraczki. Musiały zostać wyjęte przez pracownika z budki, ponieważ mamuni coś się pomyliło i postanowiła wejśc na budkę, w której spały dzieciaczki. Wyglądają jak małe pomarszczone shar-peie :loveu: Mają też coś w sobie z buldożków francuskich, takie małe słodkie trójkątne uszyska :) Może nasza Mafiunia miała romans z jakimś arystokratą ;) Jutro znowu wybiorę się do gangsterki, oczywiście bez pasztetowej się nie ruszę, chyba zaczynam mamuśkę rozpuszczać ;) Dzisiejsza wizyta była niestety zdecydowanie za krótka, zadzwonił do mnie mój spanikowany TZ, że moja Tigra ma biegunkę. Musiałam pożegnać się z całą brygadą (co naprawdę nie było łatwe, Mafiunia nie chciała, żeby zamykać ją w boksie kombinowała jak łysy koń pod górę, byle do niego nie wejść) i gnać do mojej suki. Profilaktycznie zapytałam się TZ co mój pies jadł, TZ zaczął wymieniać i jak doszedł do zupki chińskiej to myślałam, że szlag mnie trafi, jak po czymś takim pies miałby nie mieć biegunki :cool3: No to komu małą przylepną Mafiunię wraz z małymi, kochanymi gangsterami??? Wiele miejsca w domu nie zajmą, co najwyżej mogą zająć tylko czyjeś serducha ;) Mamy już tak niewiele czasu, a wołomińska gangsterka zasługuje na wszystko co najlepsze. Czy mógłaby któraś z Cioteczek umieścić ekipę na allegro i na innych ogłoszeniach???? Bardzo, bardzo prosimy :D:D:D I się ładnie uśmiechamy ;) A teraz dzisiejsze fotki rodzinki i sąsiadki z boksu naprzeciw (na szczęście ta suczka jest czyjaś, jest tam tylko na przechowaniu): Mafiunia, przy swoim ulubionym zajęciu :cool3: Pędraczki :loveu: No drap mnie pod bródką... :loveu: Tak się pcham do aparatu, niezła laska ze mnie, nie :cool3: Kluseczki w zbliżeniu :loveu: Zaraz ciąg dalszy... Quote
kacha_wawa Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Zaczynamy od nowej sąsiadki, ta to ma gadane ;) Głaszcz mnie :) Niebiańskie spojrzenie...:loveu: I jeszcze trochę małych gansterków ;) Fajna laseczka ze mnie, patrzcie i podziwiajcie i domek dawajacie :cool3: To by było wszystko na dzisiaj... Pozdrowienia i całusy dla wszystkich Cioć i Wujków ;) I pamiętajcie DT pilnie poszukiwany, gangsterka nie zajmie wiele miejsca w domach, co najwyżej mogą zająć miejsce w Waszych serduchach :) Do zobaczenia jutro, a właściwie już dziś ;) Quote
Ania-Sonia Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Prześliczna gromadka!!! :loveu: Wspaniale, że się o nią zatroszczyłyście! I widzę, że Lusia oddała siostrze-bliźniaczce swoją budkę! :loveu: Z Allegro niestety nie mogę pomóc :oops: , mogę Was tylko dopingować i wspomóc trochę finansowo, na priva poproszę o numer konta. Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 a ja mogę wystawić na allegro- tylko potrzebuję textu! jakoś brak mi weny i przedewszystkim czasu... kacha- masz dobry bajer, więc może sklepiesz kilka słów!! a wtedy wstawię na allegro!!! Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 clockwork napisał(a):a ja mogę wystawić na allegro- tylko potrzebuję textu! jakoś brak mi weny i przedewszystkim czasu... kacha- masz dobry bajer, więc może sklepiesz kilka słów!! a wtedy wstawię na allegro!!! ja sie podpisuję..obiema rekami.. kacha ty masz dobre gadane- wymysl jakiś text, który złapie za serce wszystkich... i przeslij clockworkowi... ona tez jest dobra w te CLOCKI;-)) Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 elainfo napisał(a): i przeslij clockworkowi... ona tez jest dobra w te CLOCKI;-)) że niby gdzie... Wspólnie tworzyłyśmy Sarkowy text... a Twoja część podoba mi sie najbardziej!!! może i ja bym lepiej napisała... ale uzależnienie od kompa, a w związku z tym pełny.... (ela wie...) jakoś mnie rozpraszał... Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Klokłork tak Cie polubiłam ,ze normalnie kupuje dzis od Ciebie naklejke orlenowskiego Kubusia na allegro...;-))):diabloti: Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 elainfo napisał(a):Klokłork tak Cie polubiłam ,ze normalnie kupuje dzis od Ciebie naklejke orlenowskiego Kubusia na allegro...;-))):diabloti: to trzeba mnie polubić żeby kupić naklejkę??? :cool3: to już wiem czemu się nie sprzedają.... a może kalendarzyk za jednym strzałem :razz: z mojego bazarku?? na Łatusia... Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 clockwork napisał(a):to trzeba mnie polubić żeby kupić naklejkę??? :cool3: to już wiem czemu się nie sprzedają.... a może kalendarzyk za jednym strzałem :razz: z mojego bazarku?? na Łatusia... nie no Moj jacek juz dawno mi mówił o takiej naklejce...zeby chciał.. wiec tymbardziej z checia wezme ja od Ciebie..;-) Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Ludek napisał(a):I co słychać u maluchów? Wg mnie trzeba juz zrobić im aukcję na allegro. Ja jeszcze slepym szczeniorkom robiłam, a potem uaktualniałam zdjęcia. Na szczęście już wszystkie w nowych domach, a było ich aż 11.:) oooo Ludek to widze ,ze masz dobra reke i spore doswiadczenie w znajdowaniu domkow szczeniorkom.. to liczymy na pomoc w tej kwestii..;-) Quote
Kostek Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Elu trzeba zmienic temat watku,nawet uwagi nie zwrocilam ze ciagle ten sam a psiaki przeciez w hotelu i kaska potrzebna Quote
kacha_wawa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Witam wszystkie Cioteczki i Wujasków (chociaż jakoś żaden z nich nie chce się ujawnić) :) Jak najbardziej wymyślę tekst na allegro tylko usiądę nad tym wieczorem, teraz siedzę w robocie i się ukrywam przed szefem z tym, że poznałam hasło dostępu do netu ;) Dzisiaj porobimy gangsterom fotki do allegro, udało mi się namówić kolegę z pracy (a właściwie sam się zgłosił do pomocy), pojedzie razem ze mną do rodzinki i zrobimy im sesję. Pasztetowa już kupiona, jak mi się uda to wyrwę się jeszcze do hurtowni zoologicznej i zakupię dzieciakom i mamci czerwone wstążeczki, żeby nikt ich nie urzekł ;) Tak się zastanawiam czy nie kupić jeszcze jednego opakowania suchej karmy, z tego co zauważyłam Mafiunia ma diabelski apetyt i myślę, że nie należy jej żałować jedzenia, i tak jest bardzo dzielna... Już się nie mogę wizyty doczekać... Aż mnie nosi ;) Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 kacha_wawa napisał(a):Witam wszystkie Cioteczki i Wujasków (chociaż jakoś żaden z nich nie chce się ujawnić) :) Jak najbardziej wymyślę tekst na allegro tylko usiądę nad tym wieczorem, teraz siedzę w robocie i się ukrywam przed szefem z tym, że poznałam hasło dostępu do netu ;) Dzisiaj porobimy gangsterom fotki do allegro, udało mi się namówić kolegę z pracy (a właściwie sam się zgłosił do pomocy), pojedzie razem ze mną do rodzinki i zrobimy im sesję. Pasztetowa już kupiona, jak mi się uda to wyrwę się jeszcze do hurtowni zoologicznej i zakupię dzieciakom i mamci czerwone wstążeczki, żeby nikt ich nie urzekł ;) Tak się zastanawiam czy nie kupić jeszcze jednego opakowania suchej karmy, z tego co zauważyłam Mafiunia ma diabelski apetyt i myślę, że nie należy jej żałować jedzenia, i tak jest bardzo dzielna... Już się nie mogę wizyty doczekać... Aż mnie nosi ;) kasia ja mam karme!! możemy sie jakos umwić jak bedziesz wracać (to ja juz pewnie dotre do wawy..) to ci dam karme..;-) Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Tyko żeby jej żołądka nie rozciagnac do granic mozliwosci!! hehe Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 no to czekam na texta i foty! - wyślij ma na maila: [email protected]. i wrzucam na allegro!! Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 to ja podnoszę bo ela nam sie coś chyba zadumała... Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 jestem w kontakcie z Mileną, dziewczyna z bemowa ,ktora pisze sie na szczeniorke jedną.. sledzi nasz watek na dogo .. niestety nie jest zalogowana.. w czwartek ugotuje zupke z kurka , ryzem i warzywami i pojedzie do pensjonatu zapoznac sie z mafia i małymi;-)) to chyba dobry znak.. ponadto wywiesi ogloszenie w Biedronce o malych i szuka tez na wlasna reke przyszłych domków dla psiur..:loveu: :loveu: Quote
clockwork Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 :bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool: super!! maluchy znajdują domki... ALE TYMCZAS I TAK POTRZEBNY!!! NO I DOMEK DLA MAFII!! Quote
elainfo Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 WŁASNIE NIE ZAPOMINAJMY O MAMUSI!!!! MAFIA SAMA JESZCZE SZCZENIE A JUZ MAMCIA , POTRZEBUJE DOM NA STAŁE!!! ZA OK. 1,5 MIESIACA MUSI MIEC NOWY DOM!!!! Quote
Kar0la Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Dziewczyny w tym wątku sunia bardzo podobna do Mafi niedawno znalazła wspaniały domek. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33702&page=25&highlight=krzakach Tamta sunia oszczeniła się w krzakach i wychowywała swoje dzieci w prowizorycznej budzie. Ona też jest bardzo miła, grzeczna i mądra. Dzięki dziewczynom została zabrana do hotelu pod Krakowem. W sprawie suni dzwoniło kilka osób, może dziewczynom zostały jakieś kontakty. Mafia jest do niej bardzo podobna i ma podobna historię. Może Kiwi ma jakieś namiary na potencjalne domki. Quote
kiwi Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 z tamtych kontakto nie ma ale moge sprobowac z nowych Quote
AśkaK Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 O rany, ale tu się dzieje!:p Wczoraj TZ nie dopuścił mnie do kompa, więc dziś relacja z wczorajszej wizyty: potwierdzam wszystko co pisze Kacha :lol: plus: 1)wyciągnęliśmy Mafii trzy kleszcze, trzeba ją przy kazdej okazji jeszcze oglądać bo bardzo możliwe że to nie koniec. Była bardzo grzeczna, siedziała sobie na stole, nawet trzymać jej nie trzeba było. Jednym słowem dobrze wychowana dziewczyna.;) 2)wyjęliśmy budkę a wsadziliśmy duży materac, jednak spanie na budce podczas gdy maluchy są w środku nie jest najlepszym pomysłem Mafiki. Jak budę usztywnimy tak by dach się nie zapadł już więcej, to rodzinka z powrotem ją dostanie. Chyba najbardziej się maluchom spodobała, bo jak je wyciągałam z budy to darły się w niebogłosy.:evil_lol: 3)Mafijka już bardzo przywiązała się do pracownika hotelu, chodzi za nim krok w krok. Bardzo mnie to cieszy, bo to znaczy że krzywda jej się tam nie dzieje i mimo kiepskich warunków ma troskliwego opiekuna i nie siedzi całymi dniami sama w boksie. Reszta relacji na fotkach, tylko dwa słowa jeszcze :p :DZIEWCZYNY, PISAŁAM PRZECIEŻ ŻE ZAŁOŻĘ SUNI ALLEGO!!!:p Mam wszystko czego mi trzeba i tekst i zdjęcia i konto na allegro.;) I prośba do Kachy - Kacha, pasztetowa to jednak nie jest najlepszy pomysł bo mamcia dostanie w końcu sraki!:oops: Nie można jej tak mieszać żarcia.:oops: Dostaje suche wymieszane z łyżką mokrego dla zapachu i to jej wystarczy :p , no chyba że rosołek to jest bardzo mile widziany! Ale wszystkie inne dodatki już niepotrzebne. Mafijka sprzata teraz po szczeniorkach wylizując im dupalki więc i tak ma luźną koopę, jak jej tak namieszamy w żarciu to dorobi się biegunki.:oops: No i fotek chyba na razie dość ;) , przynajmniej ja już nie będę jeździć z aparatem, maluchy wkrótce zaczną otwierać ślepia i takie błyski fleszem chyba im się nie spodobają.:evil_lol: Daję buzi... ...grzecznie znoszą wyciąganie kleszczy... ...lubię tego pana, niech mnie weźmie na rączki!:loveu: Jak widać laleczka taka maleńka nie jest, grzbietem do pół-łydki a łebkiem do kolan...czyli duża też nie!:evil_lol: A tu dama układa fryzurę. Piękności.:loveu: Uśmiech.:p (z tyłu sąsiad - okazało się że to pies-facet a nie sunia!:lol: Szczeka okropnie jak czegoś chce.:roll: ) Aniu, bardzo Ci dziękuję gwiazdko w imieniu rodzinki.:loveu: :calus: Quote
Recommended Posts