Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 No super,że Benek poza schronem.Jak ma zanik mięśni skuteczne są masaże łapek.Jest fakt bardzo biedniutki no ale teraz w super warunkach mam nadzieję,że odzyska siły i zdrowie.Jak zachowywał się na smyczy,czy mój wcześniejszy osąd,że to takie ciele się sprawdził? Quote
roszponka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 No za " bidę" to się obrażę :D :D :D właśnie mi kurcze talerz ze stolika z makaronem i mięskiem wylizał :lol: czyli nici z obiadu :lol: ---------------------- teraz już obstrzyżony, wykąpany i tam, gdzie pozwolił na " porządne wykąpanie" to wręcz śnieżnobiały :cool3: :cool3: :cool3: -------------- Heh.. Anetka - super sesja zdjęciowa :p ------------ Jeśli chodzi o sprawy zdrowotne, no niestety tu kosztownie będzie.. zamieszczę tak szybko, jak tylko się da, zdjęcia ze strzyżenia, bo nie uwierzycie, co się tam działo.. ( czyt. pod sierścią) mamy i grzybicę i ropne zap skóry i atopowe popchle zapalenie skóry zapalenie spojówek, cieżką dysplazję, robaki, pchły - p zgrozo.. jednak są pchły :angryy: no i strupy, rany.. dobrze, że nie ma świerzba w uszach - a nie ma, bo sprawdzane było pod mikroskopem i teraz tak.. z antybiotyków, min. 2 - 3 tyg kuracja ( kupiłam na tydzień) tabl na odrobaczenie już kupiłam ( waży 45 kg) ale za jakiś czas trzeba będzie powtórzyć kupiłam chlorhexydynę do smarowania zmian skórnych gentamycyna do oczu - kupiłam kupiłam linkę, zamiast smyczy, czekam na karabińczyk nie ukrywam, że przydałyby się jakieś kwasy omega 3.. bardzo by mu pomogły.. kupię też tzw peroxywet, to taki leczniczy szampon; no nic, kończę.. zaraz będzie Anetka :loveu: Quote
roszponka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 (edited) a czy cielak.. ;) no cóż.. jak go coś nie zainteresuje, to cielak na smyczy :D ----------- kąpiel baardzo mu się nie podobała, za to autem super jeździ.. po tej kąpieli, to mówię Wam.. inny piesio.. a.. no i zapomniałam.. jeszcze będzie czekała nas kastracja.. zbierajmy fanty na bazarek... ;) ;)no.. teraz tylko czekać na powrót Anetki i zdjęcia psa po strzyżeniu i kąpieli :) ----------- Edited January 11, 2012 by roszponka Quote
roszponka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dziękuję w imieniu Benka za karmę i smakołyki :D a w swoim imieniu za fiprexy, obróżkę, smyczkę i resztę :* Quote
roszponka Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 MARCHEWA napisał(a):zbieramy fanty na bazarek na kastrację chłopaka;) kastracja, to najwcześniej za miesiąc.. skóra, grzyby i APZS to najpierw trzeba wyleczyć... z resztą zobaczycie zdjęcia ze strzyżenia.. ropa, dziury.. no masakra Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) ja sobie zapisze kilka postów, na wstawienie zdjęć:) jak wesżłam dostałam takiego sozku, że aż SZOK;) leżał dostojnie sobie i patrzył na mnie, a że ja boje sie benków itp to kolejny sozk, że przesżłam między łapaki mu dalej do pokoju;)Beniutek odsypia dzisiejszy dzionek, pięknie wystrzyzony, wymyty, wręcz biel niczym puch na niebie:) pchełki po nim jeszcze ksaczą, ich qpki także jeszcze widoczne, ale najgorzej to chyba grzybica, brzydkie otarcia na skórze-na grzbiecie i niestety te mięsnie:( Ania zpałaciła sporo u weterynarza, za miesiąc kastracja i dalsza kuracja antybiotykiami, pomożemy Ani ze skarpety, ale mamy w niej malusieńko, gdyby ktos chciał sie dołożyc grosikiem dla niego będziemy wdzięczni:(to ja zmniejszma fotki i wstawiam to Kochani trzymajcie się:):):):) zaczne łagodniej od głowy:) Edited January 11, 2012 by anetek100 Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) Edited January 11, 2012 by anetek100 Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) Edited January 11, 2012 by anetek100 Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) FILMIK!!!! Edited January 11, 2012 by anetek100 Quote
Jagoda1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Benku, trzymam kciuki za twoje zdrowie. Quote
Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Podeślę 50zł chociaż Benkowi,ponieważ kibicowałam mu od początku i Cioteczkom,które mu pomagały. Na jakie konto mam przelać pieniążki? Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 oj Anulko dziękujemy Ci bardzo:) myślę, że na Marzeny, ona zbiera ogólnie na szczytno, jak będzie to poda:) wteyd będzie dalej rozliczac i podsyłac roszponce Quote
Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Okey to czekam na informację o koncie.A Beniutek niech teraz sobie odpoczywa po dwóch latach bezsensownego życia jakie spędził w schronie. Quote
magenka1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 wo matko jak on teraz wygląda :) nie poznałam go, ale widać teraz jaki stan skóry i jaki on chudziutki jest, jestem w totalnym szoku , on teraz to będzie odsypiał ten schron, Anula to ja podam swój nr konta, dziękuję pieknie Jak skończy się bazarek Anetka zrobi rozliczenie wtedy Aniu wyślemy Ci kasę za dzisiejszy dzień Quote
Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Napisałam pw do kilku osób od Benków może przybędą na wątek.Benek pomimo obcięcia i tej byle jakiej skóry i tak jest przepiękny.Zawsze fascynowały mnie te psy,piękne,duże,o silnej budowie ciała,przepięknej sierści i takie dostojne. Może tu go Ciocie wstawicie? http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Przeka%C5%BC-na-bernardyny-1-swojego-podatku!/page48 Quote
ANETTTA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 musze poczytac skad te strupy co to jest ??? on od listopada tu jest a ja go dzisiaj dojrzałam Quote
ANETTTA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 ANETTTA napisał(a):musze poczytac skad te strupy co to jest ??? on od listopada tu jest a ja go dzisiaj dojrzałam juz wiem Jeśli chodzi o sprawy zdrowotne, no niestety tu kosztownie będzie.. zamieszczę tak szybko, jak tylko się da, zdjęcia ze strzyżenia, bo nie uwierzycie, co się tam działo.. ( czyt. pod sierścią) mamy i grzybicę i ropne zap skóry i atopowe popchle zapalenie skóry zapalenie spojówek, cieżką dysplazję, robaki, pchły - p zgrozo.. jednak są pchły :angryy: Quote
ANETTTA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 miał robione to rtg ??/ma dysplazje tez czy nie jaki koszt leczenia i utrzymania ?? Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 z tego co wiem rtg nie miał, on dzisiaj dopiero ze schroniska wyszeł, póki co został wykąpany, ostrzyżony i wyszły kwiatki:( także jeszcze nic nie miał z tego typu badań robionych przynajmniej dzisiaj...wstawie rachunek za Benka z dzisiaj za wizytę, rospzonka będzie pisała nam co tzreba, co będzie robione, beniutek teraz odsypia cały dzisiejszy dzionek, poza tym dzisiaj w momencie wyładowywania z auta poślizgnął się i upadł na ziemie, ale na szczęście nic nie stało się, ale na pewno bolało trochę....Benuś jest mimo wszyskto bardzo dleikatny, ufny, nie warczał na mnie, no toroche buntu lekkiego podobno było w czasie zabiegów pielęgnacyjnych, ale to normalne, stres, penwie ból, bo sierść w jedyn miejscu zeszła razem z kawąłkiem skóry, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam,zatem dzisiaj i penwie jutro będzie chłopaczek odsypiał:) Quote
magenka1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 dodam tylko ,że jest on w domowy bezpłatym tymczasie , choć te koszty nam odchodzą, jedzonko jak na razie ma kupione 15 kg, tylko te badania Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 badania, maści, leki, kastracja itp to będą koszty, sam pobyt jest bezpłatny Quote
Anula Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Przelew zrobiony.Tylko tyle mogę i będę wspierać obecnością na wątku Beniutka,bo co mogę więcej! Quote
ANETTTA Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 ja tez cos pomoge tylko nie wiem ile u mnie tez krucho z kasą ?? u kogo on jets na tymczasie Quote
anetek100 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 (edited) roszponka, ANia, która już miała na dt u siebie wielkiego Misia z tego samego schroniska, potem ONkowatego pieska i oba juz mają domki:) także sprawdzony tymczasik:) wstawiam rachunek za weta z dzisiaj (są jeszcze wykupione leki, ale to oddzielnie zostało wykupione przez rospzonkę) i za karmę, którą wcześniej kupiłyśmy Edited January 11, 2012 by anetek100 Quote
Recommended Posts