Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No super,że Benek poza schronem.Jak ma zanik mięśni skuteczne są masaże łapek.Jest fakt bardzo biedniutki no ale teraz w super warunkach mam nadzieję,że odzyska siły i zdrowie.Jak zachowywał się na smyczy,czy mój wcześniejszy osąd,że to takie ciele się sprawdził?

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No za " bidę" to się obrażę :D :D :D

właśnie mi kurcze talerz ze stolika z makaronem i mięskiem wylizał :lol: czyli nici z obiadu :lol:
----------------------
teraz już obstrzyżony, wykąpany i tam, gdzie pozwolił na " porządne wykąpanie" to wręcz śnieżnobiały :cool3: :cool3: :cool3:
--------------
Heh.. Anetka - super sesja zdjęciowa :p
------------
Jeśli chodzi o sprawy zdrowotne, no niestety tu kosztownie będzie..
zamieszczę tak szybko, jak tylko się da, zdjęcia ze strzyżenia, bo nie uwierzycie, co się tam działo.. ( czyt. pod sierścią)
mamy i grzybicę i ropne zap skóry i atopowe popchle zapalenie skóry
zapalenie spojówek, cieżką dysplazję, robaki, pchły - p zgrozo.. jednak są pchły :angryy:

no i strupy, rany..

dobrze, że nie ma świerzba w uszach - a nie ma, bo sprawdzane było pod mikroskopem

i teraz tak..
z antybiotyków, min. 2 - 3 tyg kuracja ( kupiłam na tydzień)
tabl na odrobaczenie już kupiłam ( waży 45 kg) ale za jakiś czas trzeba będzie powtórzyć
kupiłam chlorhexydynę do smarowania zmian skórnych
gentamycyna do oczu - kupiłam
kupiłam linkę, zamiast smyczy, czekam na karabińczyk

nie ukrywam, że przydałyby się jakieś kwasy omega 3.. bardzo by mu pomogły..
kupię też tzw peroxywet, to taki leczniczy szampon;

no nic, kończę..
zaraz będzie Anetka :loveu:

Posted (edited)

a czy cielak.. ;)
no cóż..
jak go coś nie zainteresuje, to cielak na smyczy :D
-----------
kąpiel baardzo mu się nie podobała, za to autem super jeździ..
po tej kąpieli, to mówię Wam.. inny piesio..

a.. no i zapomniałam.. jeszcze będzie czekała nas kastracja..
zbierajmy fanty na bazarek... ;) ;)no.. teraz tylko czekać na powrót Anetki i zdjęcia psa po strzyżeniu i kąpieli :)
-----------

Edited by roszponka
Posted

MARCHEWA napisał(a):
zbieramy fanty na bazarek na kastrację chłopaka;)

kastracja, to najwcześniej za miesiąc.. skóra, grzyby i APZS to najpierw trzeba wyleczyć... z resztą zobaczycie zdjęcia ze strzyżenia.. ropa, dziury.. no masakra

Posted (edited)

ja sobie zapisze kilka postów, na wstawienie zdjęć:) jak wesżłam dostałam takiego sozku, że aż SZOK;) leżał dostojnie sobie i patrzył na mnie, a że ja boje sie benków itp to kolejny sozk, że przesżłam między łapaki mu dalej do pokoju;)Beniutek odsypia dzisiejszy dzionek, pięknie wystrzyzony, wymyty, wręcz biel niczym puch na niebie:) pchełki po nim jeszcze ksaczą, ich qpki także jeszcze widoczne, ale najgorzej to chyba grzybica, brzydkie otarcia na skórze-na grzbiecie i niestety te mięsnie:( Ania zpałaciła sporo u weterynarza, za miesiąc kastracja i dalsza kuracja antybiotykiami, pomożemy Ani ze skarpety, ale mamy w niej malusieńko, gdyby ktos chciał sie dołożyc grosikiem dla niego będziemy wdzięczni:(to ja zmniejszma fotki i wstawiam

to Kochani trzymajcie się:):):):)
zaczne łagodniej od głowy:)

Edited by anetek100
Posted

wo matko jak on teraz wygląda :) nie poznałam go, ale widać teraz jaki stan skóry i jaki on chudziutki jest, jestem w totalnym szoku , on teraz to będzie odsypiał ten schron,
Anula to ja podam swój nr konta, dziękuję pieknie
Jak skończy się bazarek Anetka zrobi rozliczenie wtedy Aniu wyślemy Ci kasę za dzisiejszy dzień

Posted

ANETTTA napisał(a):
musze poczytac skad te strupy co to jest ???

on od listopada tu jest a ja go dzisiaj dojrzałam

juz wiem

Jeśli chodzi o sprawy zdrowotne, no niestety tu kosztownie będzie..
zamieszczę tak szybko, jak tylko się da, zdjęcia ze strzyżenia, bo nie uwierzycie, co się tam działo.. ( czyt. pod sierścią)
mamy i grzybicę i ropne zap skóry i atopowe popchle zapalenie skóry
zapalenie spojówek, cieżką dysplazję, robaki, pchły - p zgrozo.. jednak są pchły :angryy:

Posted

z tego co wiem rtg nie miał, on dzisiaj dopiero ze schroniska wyszeł, póki co został wykąpany, ostrzyżony i wyszły kwiatki:( także jeszcze nic nie miał z tego typu badań robionych przynajmniej dzisiaj...wstawie rachunek za Benka z dzisiaj za wizytę, rospzonka będzie pisała nam co tzreba, co będzie robione, beniutek teraz odsypia cały dzisiejszy dzionek, poza tym dzisiaj w momencie wyładowywania z auta poślizgnął się i upadł na ziemie, ale na szczęście nic nie stało się, ale na pewno bolało trochę....Benuś jest mimo wszyskto bardzo dleikatny, ufny, nie warczał na mnie, no toroche buntu lekkiego podobno było w czasie zabiegów pielęgnacyjnych, ale to normalne, stres, penwie ból, bo sierść w jedyn miejscu zeszła razem z kawąłkiem skóry, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam,zatem dzisiaj i penwie jutro będzie chłopaczek odsypiał:)

Posted (edited)

roszponka, ANia, która już miała na dt u siebie wielkiego Misia z tego samego schroniska, potem ONkowatego pieska i oba juz mają domki:) także sprawdzony tymczasik:)

wstawiam rachunek za weta z dzisiaj (są jeszcze wykupione leki, ale to oddzielnie zostało wykupione przez rospzonkę) i za karmę, którą wcześniej kupiłyśmy

Edited by anetek100