Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

[quote name='malawaszka']Maupo co u Was?
macie już to niemieckie psikadełko na guza? Zgredek ma znowu problem i ja mam problem bo się paprze :([/QUOTE]

A paprze się, bo się ropa zbiera?

Posted

[quote name='Bila']A paprze się, bo się ropa zbiera?[/QUOTE]

nie ropy nie ma - cały czas smaruję maścią z antybiotykiem, ale nie chce się zagoić i oprócz ranki na guzie pojawiła się ranka prawie w samym odbycie :( tej chyba nigdy nie zagoimy...

Posted

ja bym to raczej osuszała a nie maściła .
Pamiętacie taki proszek żółty zwany dermatolem ?
Tylko nie stosowałam tego u psów ale u siebie kiedyś tak .
Teraz gencjana , jodyna i takie proste środki nie są ordynowane a może szkoda .
Czy któraś z Was ma prywatnie kontakt z Maupą ?
Martwię się bo rzadko robiła takie przerwy , zawsze było co pooglądać .

Posted

[quote name='malawaszka']nie ropy nie ma - cały czas smaruję maścią z antybiotykiem, ale nie chce się zagoić i oprócz ranki na guzie pojawiła się ranka prawie w samym odbycie :( tej chyba nigdy nie zagoimy...[/QUOTE]

A zapytaj weta, może rzeczywiście lepiej smarować maścią z cynkiem, żeby to po prostu zasuszyć

Posted

[quote name='Bila']A zapytaj weta, może rzeczywiście lepiej smarować maścią z cynkiem, żeby to po prostu zasuszyć[/QUOTE]

A wcześniej przed maszczeniem przemyć np. Borasolem

Posted

jak ma posmarowane to nie liże, jak nie posmaruję to liże... chyba będzie musiał wrócić do kołnierza na jakiś czas :( martwię się strasznie o tą jego dupinę biedną... dzięki Wam - zapytam o to osuszanie, a znacie nazwę maści z cynkiem? to jest takie coś jak sudocrem dziecięcy?

o Maupę też się martwię...

Posted

Znam maść cynkową .
Może trzeba go wesprzeć także od środka .
A oprócz tego dałabym mu immunodol .

Mam swoje ulubione proste środki , tych skomplikowanych zwłaszcza doustnych zawsze się obawiam . Działają na jedno a psują drugie :(

Na stałe mam w apteczce linomag , balsam szostakowskiego , sudocrem i takie różne proste środki . Często skuteczne .

Posted

Linomagu do tego bym nie stosowała . U mnie jest używany do smarowania skorupiastego nosa wymiennie z wyciskaną z pigułki wit a plus e .
A immunodol to zamiennik scannomune tylko tańszy .

Posted

Nic Ci o maści cynkowej nie powiem bo stosowałam tylko na własnej skórze a nią się nie przejmuję tak jak futrzanymi .
Ja bym to raczej zasypywała czymś typu puder . Na otwarte rany leję balsam szostakowskiego .
Rivanolem podsuszam takie mokre , borasolu nie znam .

Posted

[quote name='jaanka']Nic Ci o maści cynkowej nie powiem bo stosowałam tylko na własnej skórze a nią się nie przejmuję tak jak futrzanymi .
Ja bym to raczej zasypywała czymś typu puder . Na otwarte rany leję balsam szostakowskiego .
Rivanolem podsuszam takie mokre , borasolu nie znam .[/QUOTE]

Borasol dezynfekuje i też podsusza. Malawaszka, a wiadomo, dlaczego się to nie goi? To grzyb, bakteria???
Bo raz zainwestowałam w Clorexyderm spray. Tanie to niestety nie jest, ale masz dużo psiaków, to się na pewno przyda. Zerknij i to można stosować na otwarte rany.

[url]http://www.fionka.pl/produkt-13145.html[/url]

Posted

[quote name='malawaszka']Bila ja już wszystko kupię niech tylko to się zagoi wreszcie :placz: to się nie goi bo jest na pupsku... to on się załatwia to się zabrudza... i tak wkoło...[/QUOTE]
To może spróbuj z tym Clorexydermem. Kurczaki, że też to w takim miejscu:shake: