Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

ockhama napisał(a):
ciekawe czy ich właściciel patrząc na te swoje leżące pod mokrymi ręcznikami czarne dogi choć przez chwilę się zastanowił czy by było warto...?

ja się tylko zastanawiam, jak ktoś taki może się mienić miłośnikiem zwierząt. Organizatora, czyli ZK to tez dotyczy:angryy:. Dla mnie to jest w ogóle niedopuszczalne, ze w takich warunkach ta wystawa się odbyła.

Posted

[quote name='ockhama']ciekawe czy ich właściciel patrząc na te swoje leżące pod mokrymi ręcznikami czarne dogi choć przez chwilę się zastanowił czy by było warto...?

I tak większośc psów miała i była pod ręcznikami ... ostatnio na wystawie to chyba byłyśmy dwa lata temu - wtedy niewiele osób w ogóle myślało i pamiętało o schładzaniu psów ... Z resztą popatrz co teraz dzieje się na ulicach - mega upał a większośc i tak drepcze z psami na normalne spacery ... Oni ledwo zipią, psy ledwo zipią a w grafiku półgodzinny spacer o piętnastej no to ... mus ... A jak weekend to piesek musi się wybiegac ...
Myślenie nie jest ani mocną stroną ani popularne ...

[quote name='Celina12']

Cioteczko MAupo-golasy o ciemnej karnacji to przecież jamniki krótkowłose:diabloti:...np.mój Hekuś czy Pircio:loveu:

A kremujesz z faktorami ? ;)

[quote name='ockhama']

Będziesz miała mega pracę z jego skórą - pilingi, factory i inne kosmetyczne zabawy dla wytrwałych opiekunów... podobno są żywe i ciekawskie, zawsze chętne do zabaw i wymagajace mega zainteresowania i mega czułości...

Jak będę takiego miała to może będę pamiętała że taki krem na dzień, taki krem na noc, taki pod oczy, taki tu a taki tam ... a nie: "o w paszczę miałam wysmarowac paszczę ... :splat:"

[quote name='Bila']Maupa z grzywką:razz::crazyeye::crazyeye::crazyeye::roll:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Tak - bedziemy sobie biegac we dwie - dwie blondynki z grzywkami opalone na mahoń ... :siara:
No ja po dzisiejszej wystawie to z paszczy - a zwłaszcza z odcienia paszczy - baardzo przypominam tę grzywkę ... :placz:

[quote name='Bila']ja się tylko zastanawiam, jak ktoś taki może się mienić miłośnikiem zwierząt. Organizatora, czyli ZK to tez dotyczy:angryy:. Dla mnie to jest w ogóle niedopuszczalne, ze w takich warunkach ta wystawa się odbyła.

Nic nie mów o tym gdzie w Wawce są organizowane wystawy ... :shake:

A na Dobranoc ... wygrana dziewczynka w klasie baby

Posted

Maupa4 napisał(a):

Jak będę takiego miała to może będę pamiętała że taki krem na dzień, taki krem na noc, taki pod oczy, taki tu a taki tam ... a nie: "o w paszczę miałam wysmarowac paszczę ... :splat:"

Tak - bedziemy sobie biegac we dwie - dwie blondynki z grzywkami opalone na mahoń ... :siara:
No ja po dzisiejszej wystawie to z paszczy - a zwłaszcza z odcienia paszczy - baardzo przypominam tę grzywkę ... :placz:

A wykremowałaś się factorowo przed wyjściem? - nie! :diabloti:
ale o kremowaniu łysola tu i tam i siam to na pewno nie będziesz zapominać :eviltong:

Dobranocka śliczna... w akuchowym stylu ;)

Posted

Bardzo, bardzo w moim stylu :loveu: Cud, miód, orzeszki!
najbardziej przeraził mnie widok leżącego, łaciatego doga. Wygląda jak nieżywy :shake:
Warszawa, stolica kraju i co? Nie ma klimatyzowanej hali?
Grzywka... oj, chyba nie gustuję :oops:

Buziaki, nie gniewajcie się, że wpadam jak po ogień.

Posted

Ciesze sie ze podobajaa Ci sie grzywacze,to bardzo zdrowa rasa,a u nagusow z kosmetykami nie szaleje,zachowanie czystosci skory to podstawa,moje najstarsze 12 latki ,nie znaja wetow
pozdrowionka
fajnie ,ze sie spotkalysmy
super kosmetykow wymaga wersja owlosiona tej rasy,jak kazda ozdobka dlugowlosa,u mnie szaleje z charciczka wloska 7 miesieczna dlugowlosa Malinka,faktycznie kosmetykow cala szafka dla niej,mialam ja zabrac towarzysko na wystawke,ale ze wzgledu na upal zrezygnowalam

Posted

[quote name='Agama']Ciesze sie ze podobajaa Ci sie grzywacze,to bardzo zdrowa rasa,a u nagusow z kosmetykami nie szaleje,zachowanie czystosci skory to podstawa,moje najstarsze 12 latki ,nie znaja wetow

Witaj Agama

Serio - coraz bardziej mi się podobają.
A najbardziej te czekoladowe golasy. Muszę sobie poczytac o grzywkach.
A co do pielęgnacji - to myślę że dałabym radę ... ;)

[quote name='Agama'] fajnie ,ze sie spotkalysmy
super kosmetykow wymaga wersja owlosiona tej rasy,jak kazda ozdobka dlugowlosa,u mnie szaleje z charciczka wloska 7 miesieczna dlugowlosa Malinka,faktycznie kosmetykow cala szafka dla niej,mialam ja zabrac towarzysko na wystawke,ale ze wzgledu na upal zrezygnowalam

Fajnie :)
My w końcu zaczęłyśmy się znowu ruszac ... a to zlot a to wystawa ...
No ale wczoraj to na prawdę wystawa dała popalic a własciwie to posmażyc ... ale mam jeszcze i zdjęcia grzywek. Kiepściutkie bo myśmy się jeszcze dogotowały na maksa u staffików ale że tak powiem ostatnim rzutem na taśmę jeszcze coś pstryknęłam ... ;)

[quote name='akucha']Buziaki, nie gniewajcie się, że wpadam jak po ogień.

Taki upał a Ty szalejesz ? :mdleje:

Sorry - nie mam weny twórczej ... upał saharyjski ... :placz:
To powklejam zdjęcia z wczoraj ... Zaczynamy od ... bulw ...
Zdjęcia jak zwykle towarzyskie czyli opisów bedzie brak ale jak znajdziemy gdzieś imiona i uda nam się "po nogach własciciela" dopasowac to podostawiamy ... ;)

Posted

Tych numerków w tle nie nalezy przypasowywac do miejsc zajmowanych przez psy - siedziałyśmy w takim miejscu że numerki zrobiły nam się tłem ...
O tyle fajnie i rozsądnie było na wystawie że na koniec stawki nie było tego pozowania przy zdobytych miejscach ... ocenianie szybkie i konkretne i do cienia ...

Posted

wow! jakie packery :hmmmm: a C&S tacy jacyś light w porównaniu... a na wiosnę przed letnimi upałami Doktoressa i Doktorek to nas do odchudzania gonią a medali nie dają - nie ma sprawiedliwości na tym świecie.

Posted

A teraz najsympatyczniejszy moment tej mega upalnej wystawy - wystawiają się cztery dziewczynki w klasie baby i dwie w klasie szczeniąt ...
A dzieci jak to dzieci ... "pełny luz" ... przeciez spotkały koleżanki ;)