Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 47.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Maupa4

27969

• Bila

6040

• ockhama

3031

• wilczy zew

1578

Posted

akucha napisał(a):
Aż się wierzyć nie chce, że one takie malutkie były. Słodkość pozostała do dziś.

I tu bym ... polemizowała ... :evil_lol:
Ale fakt - z małego bulwiego Motylka ...

... wyrosła duża terierza Debilka ... :loveu:

akucha napisał(a):

Zwróciłam, a jakże :evil_lol: Nie miałam tylko odwagi nic napisać. Przecież to córeczka maumsi, nie?
Ona miała od początku na ryjku takie PUff... jakby chciała powiedzieć: PRZYBYŁAM!!!

Akucha - trzeba było ... ostrzegać ... :placz:
Pisać wielkimi literami: "Maupo - zastanów się !!!! :mad:"

I masz rację - PRZYBYŁA i ciągle ma na ryjku to PUFffff... :diabloti:

akucha napisał(a):
Szkoda, że one wyrosły, nie?

Pewnie że szkoda ...
Chociaż w przypadku Debi to jednak jest duuuża ulga, że mimo wszystko wyrosła i chociaż troszeczkę zmądrzała ... :cool3:

Posted

akucha napisał(a):
"Piękna" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Jeszcze nikt tak o niej nigdy nie powiedział...

... kiedyś musi być pierwszy raz... ;)

akucha napisał(a):
Siostro, ale pamiętaj, że to więdnięcie florystyczne było, bez żadnych podtekstów. Ja normalna: 5 filiżanek :kaffee_2: dziennie, pasjami :sg168:... przemijanie mnie nie rusza...

:hmmmm:... no... to dobrze zakumałam... że "to" było "tylko" o florze i bez podtekstów... no bo chyba nie myślisz o nas :crazyeye: jak o przekwitających, zwiędniętych czyli starych = Starszych Siostrach :question: którym psychicznie i fizycznie już wszystko opadło :placz: jak to bywa z końcem wiosny lub jesienią życia... a my som przeca laski FOREVER YOUNG... :diabloti:

A co do :kaffee_2: i :smokin: to tym razem witaj w Klubie Przyjemnie Uzależnionych...

Dobry Młody Wieczór... Wszystkim :loveu:

Posted

Maupa4 napisał(a):
...Jak nie dasz rady to my złożymy tor a Ty będziesz ... focić ... :eviltong:

Ja? Ja focić? :stop: ale to jeszcze trudniejsze zadanie :oops: niż składanie=skręcanie się... z torem do agility... :cool1:

Posted

Maupa4 napisał(a):

Akucha - trzeba było ... ostrzegać ... :placz:
Pisać wielkimi literami: "Maupo - zastanów się !!!! :mad:"

I masz rację - PRZYBYŁA i ciągle ma na ryjku to PUFffff... :diabloti:

Pewnie że szkoda ...
Chociaż w przypadku Debi to jednak jest duuuża ulga, że mimo wszystko wyrosła i chociaż troszeczkę zmądrzała ... :cool3:

Zwariowałaś, ja pazury w konspiracji obgryzałam, żeby ona u ciebie została!
gdzie jeszcze mogłaby po kominku latać?! Ona urodziła się, żeby debilić u Maupy :diabloti:
Ciesze się, że ona troszeczkę zmądrzała , zawsze to coś :evil_lol:

Ockhama, nie łapaj mnie za jęzor :ylsuper::megagrin:
Kto normalny pomyśli o właścicelu bulw jak o człowieku w jesieni życia buhahahaaaaa...
Już widzę uwiedniętą staruszkę spinająca się, żeby Debi na smyczy prowadzić. Staruszek z brzuszkiem to nawet nie dostrzeże co mu się pod
mięśniem piwnym placze. O torze aq już nawet nie wsponę...
Bulwa taką "jesień życia" obeżre, z łóżka wywali, jak pomysłowa to i z chałupy wymelduje.
Psi terapeuci, specjaliści od terapii szokowej.

Posted

akucha napisał(a):
...Już widzę uwiedniętą staruszkę spinająca się, żeby Debi na smyczy prowadzić...

A jak myślisz, dla kogo i do czego wymyślili rolki? :diabloti:

akucha napisał(a):
Staruszek z brzuszkiem to nawet nie dostrzeże co mu się pod mięśniem piwnym placze...

:roflt:

:thumbs:

Posted

ockhama napisał(a):
Ja? Ja focić? :stop: ale to jeszcze trudniejsze zadanie :oops: niż składanie=skręcanie się... z torem do agility... :cool1:

Jakie trudne? A jak z fotela zwisałaś, to łatwo było, czy z innego tam lotu ptaka?:razz:

Posted

Bila napisał(a):
Jakie trudne? A jak z fotela zwisałaś, to łatwo było, czy z innego tam lotu ptaka?:razz:

No tak... ale nie gapiły sie wtedy na mnie, krytycznie i wrogo nastawione kolorystycznie Trzy Blond Siostry... :diabloti:

Posted

Maupa4 napisał(a):
...No i miałam odpowiedzieć wcześniej i pobleblać sobie towarzysko a tu "guzik z pętelką" bo znowu "wiosna" niektórym uderzyła do głowy ... :shake:

...taki to, nieróżowy, żywot moda... :cool1: :diabloti:

Posted

akucha napisał(a):
Zwariowałaś, ja pazury w konspiracji obgryzałam, żeby ona u ciebie została!
gdzie jeszcze mogłaby po kominku latać?! Ona urodziła się, żeby debilić u Maupy :diabloti:
Ciesze się, że ona troszeczkę zmądrzała , zawsze to coś :evil_lol:

I to może być ta bolesna prawda ... :evil_lol:

Powtórzę jeszcze raz - mimo że nikt mi nie chce wierzyć - że ja to jakoś "cienko" widzę jej losy gdzieś indziej niż u Maupy ... :eviltong:
Obiektywnie mówiąc do niej trzeba mieć anielską cierpliwość albo ... pogodzić się z losem ... :diabloti:

Debiśka jest niereformowalna ... bo że jest niewyuczalna to wiem już od mniej więcej pół roku ... :roll:
I napiszę szczerze że czasem i mi "opada" ...

No i miałam odpowiedzieć wcześniej i pobleblać sobie towarzysko a tu "guzik z pętelką" bo znowu "wiosna" niektórym uderzyła do głowy ... :shake:

Posted

Maupa4 napisał(a):
Moniko ... czy to propozycja ... :hmmmm:
Bo jak wiesz w tym tygodniu przyjeżdza tor ... tor agility ... :cool3:
I można by połączyć przyjemne z pożytecznym ... :PROXY5:
Blondynki fociły by z przyjemnościa róż a brunetka ...
... a brunetka pożytecznie złożyłaby nam to ustrojstwo ... :siara:

A potem znowu łacząc przyjemne z pożytecznym fociłybyśmy białe szaleństwo na torze AG. ... :grins:

to ja się piszę na składanie, w tym jestem dobra :razz: sama własnoręcznie składam meble w domu i takie tam drobne remonty uskuteczniam, także złożenie toru AG to mały pikuś na pewno:wink: A później, jak już będzie gotowe, to będziemy modelkami, myślę, że leżenie, to jest coś, co nam z Setunią wychodzi najlepiej. Będziemy kontemplować przyrodę i zastanawiać się nad sensem i istotą szaleństwa...:sleep2:

Posted

bobusek napisał(a):
...myślę, że leżenie, to jest coś, co nam z Setunią wychodzi najlepiej. Będziemy kontemplować przyrodę i zastanawiać się nad sensem i istotą szaleństwa...:sleep2:

Jestem na TAK :multi:
Zdecydowanie i ostatecznie i w pełni świadomie... popieram Moniko, Twoją koncepcję tematów do kontenplacji oraz horyzontalnej metody owej kontenplacji :diabloti:

Doberek... :hand:

Posted

Witanko ...
Z lekkim poślizgiem ale ... Witanko :multi:

No i żeby było tradycyjnie ...

[quote name='bobusek'] to ja się piszę na składanie, w tym jestem dobra :razz: sama własnoręcznie składam meble w domu i takie tam drobne remonty uskuteczniam, także złożenie toru AG to mały pikuś na pewno:wink:

Wczoraj przyszedł mail ...
Tor ag wyruszył w drogę ... :cool3:

[quote name='bobusek']A później, jak już będzie gotowe, to będziemy modelkami, myślę, że leżenie, to jest coś, co nam z Setunią wychodzi najlepiej. Będziemy kontemplować przyrodę i zastanawiać się nad sensem i istotą szaleństwa...:sleep2:

[quote name='ockhama'] Jestem na TAK :multi:
Zdecydowanie i ostatecznie i w pełni świadomie... popieram Moniko, Twoją koncepcję tematów do kontenplacji oraz horyzontalnej metody owej kontenplacji :diabloti:

Taaak ... tor wyruszył w drogę. Jedzie sobie DHL-em ...
Tylko napisali że z powodu "problemów logistycznych" jadą tylko dwie paczki :crazyeye: z trzech paczek :crazyeye::crazyeye: ... Coś duży ten tor ... :roll:
No i ciekawe co nam wysłali w tych paczkach ? Może nie będzie trzeba się specjalnie wysilać ze składaniem bo może jadą ... same tyczki :hmmmm:.
A z ich wbiciem nie powinnyśmy mieć chyba specjalnych problemów - tak myślę ... :diabloti:
A ile będziemy miały czasu na horyzontalną kontemplację jak juz powbijamy te tyczki ... :siara:

Posted

[quote name='Maupa4']...Taaak ... tor wyruszył w drogę. Jedzie sobie DHL-em ... może jadą ... same tyczki :hmmmm:.
A z ich wbiciem nie powinnyśmy mieć chyba specjalnych problemów - tak myślę ... :diabloti:
A ile będziemy miały czasu na horyzontalną kontemplację jak juz powbijamy te tyczki ... :siara:

Dzień Dobry :lol:

To ja chyba jednak pokuszę się/ośmielę się na to focenie, tego montażu w Waszym wykonaniu... :diabloti:
A co do czasu jaki zostanie do horyzontalnych kontenplacji, to zależy to od tego, ile czasu zajmie Wam montaż toru... :eviltong: nic to, spoko... po zachodzie słońca też można kontenplować, nie ma już przygruntowych przymrozków i jeszcze nie ma komarów :razz:

Posted

[quote name='ockhama']Dzień Dobry :lol:

To ja chyba jednak pokuszę się/ośmielę się na to focenie, tego montażu w Waszym wykonaniu... :diabloti:
A co do czasu jaki zostanie do horyzontalnych kontenplacji, to zależy to od tego, ile czasu zajmie Wam montaż toru... :eviltong: nic to, spoko... po zachodzie słońca też można kontenplować, nie ma już przygruntowych przymrozków i jeszcze nie ma komarów :razz:

Tradycyjne podejście do "możliwości" blondynek ...
A może ... a może tradycyjna zazdrość brunetki ... :diabloti:

Leniuchowania cd ...