noemik Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Patia, kochana z Ciebie ciotka. Mogę Ci jakoś pomóc? Quote
jo_joanna Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 to spojrzenie........ prześliczna jest, biedactwo kochane. Jak minęła pierwsza noc?? Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 chuda straszliwie:-( ale jaka piekna.... co mówi weterynarz? Quote
Patia Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Weterynarze przyjadą wieczorem . Suczka jest wspaniała! Grzeczna , już brzusio pokazuje do miziania. Cycusie ma juz poranione , pokrwawione, maluchy są wygłodniałe dlatego ssą jak szalone ale potrafią jeść samodzielnie więc myslę , ze niedługo przestaną męczyć mamę. Sunia ma uszkodzone oko , widać na zdjęciach , jest powiększone i cała gałka jest brązowa. DZIĘKUJĘ WSPANIAŁEJ NOCNEJ SZTAFECIE !! BEATA:loveu: MALIBU :loveu: ULA :loveu: KINIA I ŁUKASZ:loveu: KINIA PRZEKAZAŁA MI 100 ZŁ (NIE WIEM OD KOGO, PROSZĘ SIE UJAWNIĆ ) DZIEKUJĘ ! Quote
Patia Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='noemik']Patia, kochana z Ciebie ciotka. Mogę Ci jakoś pomóc?[/quote] Najbardziej potrzebuję pomocy w szukaniu domków dla szczeniaczków , wieczorem będę wiedziec kiedy mozna je wydać ale chcę zacząć ogłaszać juz teraz. Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 szczeniaczki mają mordulki takie bordosiowate, czyż nie?:loveu: nie umiem wystawiać na allegro, ale adam jest zarejestrowany jak mi powiecie co mam zrobic to go poprosze o wystwienie aukcji moge tez napisac tekst jakakolwiek inna pomoc (łącznie z zabraniem całego stadka na stałe:loveu: ) równiez wchodzi w rachube..:lol: patia, patia, czy ja naprawde mogłabym... je zobaczyć? Quote
Malibu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Patia z 79 beata była jej druga połowa , i zamna była AniaN. Im też należa sie ogromnie dzieki . 100 zł dostałas odemnie ( własciwie od ludzi dobrych serc , mam nadzieje że przelewy dojda ) na pierwsze wydatki dla psiaków. Jak dojda przelewy napisze ja ile przyszło z kim odrazu sie rozliczałam , a reszte bedzie perzesłane dla piesków. Pisz co Ci potrzebne. Z forum DDB prosza żebys sie tam sama odezwała . Zaraz do Ciebie zadzwonie . Quote
Malibu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Na forum DDB mój nick jest Hera. Malibu zostało po mojej już niestety nie zyjacej suni DDB Malibu , teraz jest DDB Hera. Quote
Perfi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 dziewczyny napiszcie cos o tym czlowieku, co mowil? ze znalazl szczenna? czy ewidentnie pseudohodowca? jak przebieglo przejecie? patia dalam kiwi mniej wiecej 1/4 duzego worka karmy bosha dla szczeniakow, ela and krzys tez mieli troche (dostali jako gratis) wiec moze sie przyda... ja moim szczeniakom gotowalam ryz z kurczakiem i marchewka, mysle ze powinny tez dostawac oprocz mleka, bo jak suka zacznie gonic od cycka to beda po prostu glodne... no i w tym wieku juz sie ucza jesc stale (5 tyg) Quote
Patia Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 DZIEKUJĘ BARDZO , BARDZO DRUGIEJ POŁOWIE BEATY I ANI N :loveu: Cała noc w trasie , transport zorganizowany w oka mgnieniu , wspaniale to wszystko wyszło , Kinia i Łukasz spali u nas , ledwo zywi dojechali , zrobili dużo zdjęć. Przywieźli mi nawet miski , obrożę , smycze , mimo późnej pory i zmęczenia pomogli mi nakarmic wygłodniałe stadko. Suczka została juz wprowadzona do mojego stada , chodzi za mną razem z Maksiem i Dudkiem. Czy dobrze robię , ze ją tu mam przy sobie a szczeniaczki są osobno? Ona jest juz nimi taka zmęczona a one śpią słodko , najedzone albo szaleją ze starą koszulką mojej córki. Czy to im nie zaszkodzi , że są bez niej? Oczywiście będzie spać z nimi w nocy i jak wyjdę do pracy to też będzie z nimi ale chciałam żeby troche odpoczęła. Ania , przyjeżdżaj kiedy chcesz. Quote
Perfi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Patia - ja trzymalam pol na pol: generalnie siedziala z malymi a jak widzialam ze ma bardzo dosc to ja zabieralam. no i sisi rzucala sie na inne psy, byla niespokojna na spacerach o male poczatkowo. mialam je od ok 4 tyg zycia przez 3 tygodnie Quote
Patia Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Perfi , w jakim wieku szczeniatka są gotowe do adopcji? Ja tez tak robie jak Ty , to znaczy , w nocy sunka będzie z nimi i jak wyjdę do pracy. Quote
la_pegaza Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 szczeniaki najlepiej od ósmego tygodnia w górę, o ile ich zdrowie na to pozwoli. Musisz uważac, żeby suka ich przypadkowo nie przygniotła. Quote
Perfi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 no dokladnie tak jak ja :) wet mowil ze 7 tygodni... Quote
Malibu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 One już za duże żeby groziło im niebezpieczeństwo przygniecenia perzez sunie . Quote
Malibu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Wiecie co , ogladałam wczoraj ta sunie na żywo i własciwie nie powinno być dla mnie szokiem ogladanie dziesiejszych zdjeć. Ale sie nie da, czytam , ogladam i strasznie becze .Nie da sie zatrzymać łez !!!!!!!!. Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 najważniejsze, ze sunia juz bedzie miała tylko lepiej...:lol: rozmawiałam z patia - sunia już daje brzus do miziania i jest kochana tylko ma dość tych potworków:evil_lol: domy dla potworków potrzebne!! Quote
kiwi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ania, jakbys jechalado patrycji to daj znac, tylko ja chyba dopiero za kilka dni dam rade, mam zwolnienie od lekarza do piatku Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ja sie wstepnie umówiłam z patrycja na piatek po południu pomyślałam, ze mogłybyśmy (tzn Ty i ja) wtedy tez podjechać do cypiska (o ile jeszcze bedzie) mam nadzieje, ze nie bedzie lodu (:lol: ) bo wtedy musze pozyczyć auto od adama, ale to by było dopiero po 18.00 tej (jak wróci z pracy) Quote
kiwi Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 ania, poprosilam patrycje o sprawdzenie starego domu cypiska, pani znowu zadzwonila i wydaje mi sie ze jej na nim bardzo zalezy, wiec moze juz pojdzie. ale to niedaleko wieliczki, wiec moglybysmy ew sprawdzic jak sie ma mam nadzieje ze w piatek dalabym rade... tzn tak zbye nie zrobic tego co ostatnio zrobil irysek. Ta sunia jest w takim strasznym stanie ze az mi sie nie chce wierzyc.. Patrycja, mam jeszcze troche tego bosha o ktorym mowila perfi, i moge zalatwic duzo taniej kazda karme royala - tylko najszybciej dam rade weterynaryjna, bo bytowa musze zamawiac i ok 2 tygodnie czekam. Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='kiwi']ania, poprosilam patrycje o sprawdzenie starego domu cypiska, pani znowu zadzwonila i wydaje mi sie ze jej na nim bardzo zalezy, wiec moze juz pojdzie. ale to niedaleko wieliczki, wiec moglybysmy ew sprawdzic jak sie ma mam nadzieje ze w piatek dalabym rade... tzn tak zbye nie zrobic tego co ostatnio zrobil irysek. [/quote] (ach irysek został obsłuzony bardzo profesjonalnie(:lol: ) - elegancko...) ja z patia umówiłam sie w piatek na telefon (bo nie wiadomo jak u Niej z praca) wiec zadzwonie tez do Ciebie i wszystko dogadamy... szykuj gazetki i stare koszulki dla maluchów ja tez juz zbieram:evil_lol: Quote
Malibu Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [B]Kiwi. [/B]Rojal - Bejbi dog ( nie wiem jak sie pisze poprawnie ) to jest super karma dla szczenitek do namaczania i robi sie z tego taka pulpa. Nie znam szczeniat które by tego nie lubiły . Jak tylko przyjda przelewy , prześle do Patrycji. Quote
Ewusek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 sluchajcie, czy sunia jest do adopcji czy na stale zostanie u Patrycji ? Quote
AniaB Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 sunia jest do adopcji - według tego co mówiła patia musi jedynie pewnie troszke odzyc no i najpierw chyba pójda szczeniaki, mama na koncu..:lol: informacja o suni i szczeniolach ma być w krakowskim programie Kundel Bury i Kocury w najbliższy czwartek... Quote
Ewusek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 bede sie starala namowic meza, by sie zgodzil na sunie. Mysle, ze bardzo dobrze by sie dogadala z nasza Sigma. Tak wiec mam troszke czasu... Bede urabiac, urabiac, moze cos z tego wyjdzie... Quote
Recommended Posts