michalek2626 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Witam od 9 dni jestem szczekliwym właścicielem 5 szczeniaków , szczeniaki są razem z suką w kojcu. Podłego budy obiłem styropianem lecz suka go częściowo porwała gdy rano poszłem do kojca zobaczyłem obok suki leżało zdechnięte szczenie , było wyciągnięte koło nosa miało mleko , przyczyną zdechnięcia jest zagniecenie ? dodam że jest to pierwszy jej miot Quote
LadyS Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Na pewno właściciel hodowli z ZKwP, z której masz suczkę, pomoże Ci w opiece nad pierwszym miotem. Bo zakładam, że suka ma rodowód i uprawnienia, a nie bezmyślnie rozmnażasz kundelka - takich kundelków jest pełno w schroniskach. Quote
Błyskotka Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 No cóż podejrzewam że szczenięta były planowane i są to zwykłe kundelki. Hodowca z prawdziwego zdarzenia trzyma szczeniaki zwłaszcza w taką pogodę razem z matką w domu a nie na dworze w kojcu. Jak dla mnie jest to przyczyna zgonu. Szczeniak najprawdopodobniej zamarzł. Aby stwierdzić czy został przygnieciony należy mu zrobić rtg. Quote
mychaaaaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='michalek2626']Witam od 9 dni jestem szczekliwym właścicielem współczuję sąsiadom :diabloti: Podłego budy tak, buda to podłe stworzenie :diabloti: to jakaś prowokacja? Quote
paulaa. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 mychaaaaa napisał(a): to jakaś prowokacja? albo poprostu głupota, chociaż już wolałabym żeby to była prowokacja, biedne psy. mnie już nic nie ździwi na dogo. :shake: Quote
michalek2626 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 wiozłem całą gromadę do domu psy nie mają rodowodu ale są czystej rasy i bez chorób genetycznych Quote
mychaaaaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 paulaa. napisał(a):albo poprostu głupota, chociaż już wolałabym żeby to była prowokacja, biedne psy. mnie już nic nie ździwi na dogo. :shake: jednak mam nadzieję, że prowokacja... wierzę, że takim ... ekhm... to jednak ciężko być :shake: michalek2626 napisał(a):wiozłem całą gromadę do domu psy nie mają rodowodu ale są czystej rasy i bez chorób genetycznych Pies czystej rasy ma udokumentowane pochodzenie, a nie przypomina z mordy jakąś rasę. A w jaki sposób wykluczasz choroby genetyczne? Rodzice przebadani na co? Przodkowie wszyscy przebadani? A szczenięta odgórnie Boską ręką są pozbawione chorób, które przytrafiają się czasem nawet po najzdrowszych, przebadanych rodzicach? Quote
paulaa. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Jakiej 'rasy' jest suka że trzymasz ją w kojcu na dworze ? Buda jest chociaż dobrze ocieplona ? Szczeniaki niech zostaną u ciebie w domu, bo to by było samobójstwo dla nich gdyby w takie mrozy przebywały w kojcu.. Quote
marcelinka371 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Biedne pieski ;( Nie wiem co małe ON ki zrobiły że to one muszą najbardziej cierpieć :/ Quote
mychaaaaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 paulaa. napisał(a):Jakiej 'rasy' jest suka że trzymasz ją w kojcu na dworze ?.. W temacie jest, że "owczarek niemiecki" i , że "podłą budę obił styropianem" :roll: ten facet pisze tak bez ładu i składu, że ciężko coś zrozumieć... Quote
paulaa. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 no właśnie mam niemałe problemy ze zrozumieniem jego postów.. :roll: chociażby ta podła buda...:evil_lol: Quote
marcelinka371 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 paulaa. napisał(a):no właśnie mam niemałe problemy ze zrozumieniem jego postów.. :roll: chociażby ta podła buda...:evil_lol: Jakby nie więził biednego psa przy budzie nie daj Bożę na łańcuchu to może nie miałby odczynienia z podłą budą?? Quote
paulaa. Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Z kontekstu chyba niby wynika, że chodzi o podłoge budy, że podłoge podbił styropianem. Dlatego ciekawa jestem czy buda jest ocieplona, czy szanowny pan raczył tylko obić podłoge przygotowując się na szczeniaki... :roll: Quote
mychaaaaa Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 że o podłogę chodzi, to się domyślam ;) ale, że pan jest szczekający i ma podłą budę - to napisał sam :evil_lol: Quote
marcelinka371 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 No właśnie ciekawe czy przed szczeniakami chociaż jakiś stary koc biedaczka miała :( Ciekawe poco mu psisko jak on sam szczeka :D Quote
Recommended Posts