Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam od 9 dni jestem szczekliwym właścicielem 5 szczeniaków , szczeniaki są razem z suką w kojcu. Podłego budy obiłem styropianem lecz suka go częściowo porwała gdy rano poszłem do kojca zobaczyłem obok suki leżało zdechnięte szczenie , było wyciągnięte koło nosa miało mleko , przyczyną zdechnięcia jest zagniecenie ? dodam że jest to pierwszy jej miot

Posted

Na pewno właściciel hodowli z ZKwP, z której masz suczkę, pomoże Ci w opiece nad pierwszym miotem. Bo zakładam, że suka ma rodowód i uprawnienia, a nie bezmyślnie rozmnażasz kundelka - takich kundelków jest pełno w schroniskach.

Posted

No cóż podejrzewam że szczenięta były planowane i są to zwykłe kundelki.
Hodowca z prawdziwego zdarzenia trzyma szczeniaki zwłaszcza w taką pogodę razem z matką w domu a nie na dworze w kojcu. Jak dla mnie jest to przyczyna zgonu. Szczeniak najprawdopodobniej zamarzł. Aby stwierdzić czy został przygnieciony należy mu zrobić rtg.

Posted

mychaaaaa napisał(a):

to jakaś prowokacja?

albo poprostu głupota, chociaż już wolałabym żeby to była prowokacja, biedne psy. mnie już nic nie ździwi na dogo. :shake:

Posted

paulaa. napisał(a):
albo poprostu głupota, chociaż już wolałabym żeby to była prowokacja, biedne psy. mnie już nic nie ździwi na dogo. :shake:

jednak mam nadzieję, że prowokacja... wierzę, że takim ... ekhm... to jednak ciężko być :shake:

michalek2626 napisał(a):
wiozłem całą gromadę do domu psy nie mają rodowodu ale są czystej rasy i bez chorób genetycznych

Pies czystej rasy ma udokumentowane pochodzenie, a nie przypomina z mordy jakąś rasę. A w jaki sposób wykluczasz choroby genetyczne? Rodzice przebadani na co? Przodkowie wszyscy przebadani? A szczenięta odgórnie Boską ręką są pozbawione chorób, które przytrafiają się czasem nawet po najzdrowszych, przebadanych rodzicach?

Posted

Jakiej 'rasy' jest suka że trzymasz ją w kojcu na dworze ? Buda jest chociaż dobrze ocieplona ? Szczeniaki niech zostaną u ciebie w domu, bo to by było samobójstwo dla nich gdyby w takie mrozy przebywały w kojcu..

Posted

paulaa. napisał(a):
Jakiej 'rasy' jest suka że trzymasz ją w kojcu na dworze ?..

W temacie jest, że "owczarek niemiecki" i , że "podłą budę obił styropianem" :roll: ten facet pisze tak bez ładu i składu, że ciężko coś zrozumieć...

Posted

paulaa. napisał(a):
no właśnie mam niemałe problemy ze zrozumieniem jego postów.. :roll: chociażby ta podła buda...:evil_lol:

Jakby nie więził biednego psa przy budzie nie daj Bożę na łańcuchu to może nie miałby odczynienia z podłą budą??

Posted

Z kontekstu chyba niby wynika, że chodzi o podłoge budy, że podłoge podbił styropianem. Dlatego ciekawa jestem czy buda jest ocieplona, czy szanowny pan raczył tylko obić podłoge przygotowując się na szczeniaki... :roll: