Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Iza i Avanti']A co! Jak Ciebie nie ma, to ktoś musi dbać o interes :evil_lol:;)[/quote]
Nooooo taaaaaak.....dobra gospodyni dba przecież o interes :diabloti::roflt:

• Replies 32.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Menrzuś

13274

• apple

3269

• Iv_

2629

• szyszka.fr

1599

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iza i Avanti']:roflt:b:roflt:uhahahahahahahaha :roflt::roflt::roflt:[/quote]

taaaaaaaaa......Ty to takie prawdy z samego rana :evil_lol:

Śmigam do lasu pościnać cuś do suszenia ;)

Posted

[quote name='Menrzuś']

Paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :hand::loveu:

........ no i pojechała :-([/quote]

a ja się nie pożegnałam :placz:
może jeszcze wpadnie ?

a jak woda w morzu ? Menrzuś, monitorujesz temp. i inne zjawiska.....?.....:evil_lol:

Posted

[quote name='Iza i Avanti']To śmigaj! Miłego spacerowania i ścinania! :p[/quote]

Naścinałem se :evil_lol:

[quote name='Agniest']a ja się nie pożegnałam :placz:
może jeszcze wpadnie ?

a jak woda w morzu ? Menrzuś, monitorujesz temp. i inne zjawiska.....?.....:evil_lol:[/quote]

Następna :evil_lol:
Temp wody bez zmian -16C
poza tym ciepełko, przelotny deszczyk był przed chwilką

[quote name='halbina']to wszyscy mogą wpadać, a ja nie?... :p :eviltong:[/quote]
Wy to macie dzisiaj itensywny dzień :diabloti:

Posted

[quote name='Iza i Avanti']Kochany Menrzusiu! Życzę ci wspaniałego, nie za ciepłego weekendu! Papa

buuuuuuuuuuuuziol![/quote]

muuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa :loveu:
i wzajemnie :loveu:

[quote name='Agniest']a u nas nie :eviltong:
słoneczko świeci :loveu:.......chociaż deszczyk by się przydał.....[/quote]

Sama tęskniłaś za latem....no to masz lato :evil_lol:
Dzisiaj pierwszego grzyba znalazłem - kurki :multi:

Posted

[quote name='Agniest']a wiesz, że właśnie zastanawiałam się czy są grzybki :) (bo przecież taka susza...)[/quote]

O suszy, to tutaj już dawno zapomnieliśmy.....w lesie to tylko chyba jagód nie będzie, za to maliny i jeżyny - będzie ich pełno. Oooo - dzisiaj pierwsze leśne poziomki jedliśmy - smy, bo psy tez oczywiście. Sylwa sama jadła, a Argon usiadł se i czekał, aż mu podam na ręku. Książę normalnie :evil_lol:

Posted

Witam Menrzuś :p o tak u nas zasyp poziomek jest z jagodami jak w tamtym roku licho takie same małe że sie w ręku rozlatują , maliny już się pokazują a Jeżynki jeszcze parę tygodni myślę bo jeszcze nawet na czerwono się nie wybarwiają,no a kurek u nas nie ma za to we wrześniu od groma prawdziwków podgrzybków a maślaków to nawet nikt nie zbiera chociaż już są w sierpniu,ale ja nie gardzę bo jak są małe i zdrowe to super do marynatu się nadają;)

Posted

[quote name='credita']Witam Menrzuś :p o tak u nas zasyp poziomek jest z jagodami jak w tamtym roku licho takie same małe że sie w ręku rozlatują , maliny już się pokazują a Jeżynki jeszcze parę tygodni myślę bo jeszcze nawet na czerwono się nie wybarwiają,no a kurek u nas nie ma za to we wrześniu od groma prawdziwków podgrzybków a maślaków to nawet nikt nie zbiera chociaż już są w sierpniu,ale ja nie gardzę bo jak są małe i zdrowe to super do marynatu się nadają;)[/quote]

Ty to masz dobrze z tym....chyba się wproszę na jesień na te prawdziwki :razz::evil_lol: Wszystko co się da w przetwory walę - później jak znalazł :p

Posted

Z grzybami to u nas lux tylko ja nie zbieram bo nie lubię nudzi mnie to i oczy mnie bolą :evil_lol: za karę obieram suszę,marynuję gotuje i mrożę itd:angryy:

Posted

[quote name='credita']Z grzybami to u nas lux tylko ja nie zbieram bo nie lubię nudzi mnie to i oczy mnie bolą :evil_lol: za karę obieram suszę,marynuję gotuje i mrożę itd:angryy:[/quote]

A ja lubię i zbierać....a obieranie nie traktuję jak karę - też to lubię i nie raz dopóźnej nocy się siedziało :razz: Też wszystko z nimi robię :p

Posted

podziwiam jesteś niesamowity :p ja w tamtym roku też do nocy siedziałam jak mój TZ przegiął i cały bagażnik grzybów przywiózł a sam na noc poszedł do pracy a ja siedziałam i aż mnie na wymioty rwało od tych grzybów (w ciąży miałam bardzo wyostrzony węch i wszystko było fuj):lol:

Posted

[quote name='credita']podziwiam jesteś niesamowity :p ja w tamtym roku też do nocy siedziałam jak mój TZ przegiął i cały bagażnik grzybów przywiózł a sam na noc poszedł do pracy a ja siedziałam i aż mnie na wymioty rwało od tych grzybów (w ciąży miałam bardzo wyostrzony węch i wszystko było fuj):lol:[/quote]

To sama przyjemność - to w ocet, to do zamrożenia, to na susz, to do kiszenia. Lubię jak przybywa ;).....inna sprawa, że sporo przetworów się rozdaje - ale to też przyjemność

Posted

[quote name='Menrzuś']to jeszcze z walizki piszesz? :razz:

:multi::loveu:[/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]Taaaaak:evil_lol: mam jeszcze czas do 23 Tz spi Ala śpi a ja już tęskniłam za wami:loveu:[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[quote name='credita']To tak jak ja bo mały na boootle się o23 obudzi:evil_lol:[/quote][B][FONT=Century Gothic][COLOR=Green]Ojej to on sie jeszcze budzi....ja to jednak miałam bosko.....Ala mi całe noce przesypiała:roll:[/COLOR][/FONT][/B]