Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='rita60']
Jak tu słodko wygląda...szkoda,że nie zgadza się z innymi psiakami...ale to już taki charakter...oj Basiku...[/QUOTE]

Bo on jest słodki, wariat ale słodki :) Jak rano się widzimy to szaleje jak wariat i nawet nakrzyczeć na niego nie mozna tak się cieszy, od razu robi siad i czeka na coś smacznego.
Myslałam żeby mu kupić kong i wtykać smaczki, trochę by mu zeszło na dziamaniu ale się boję, ze będzie miała taka misje jak na kość wędzona i nikogo do kibla nie wpuści :/ Może jakiś sznurki, szarpaki, tego nie da sie tak szybko zniszczyć, bo gumowe zabawki zmarnuje w sekundzie, gumowe to tylko na dwór do rzucania raczej.

Posted

to będą robić do wiaderka:D:) nie no żarty na bok:) jeśli uważasz ze z kongiem będzie tak samo jak z kością to kupmy mu sznur. Masz tam gdzieś pod ręką taki sklep czy trzeba kupić w internecie? tylko trzeba będzie sprawdzać mu uzębienie co jakiś czas:) bo ja mam takie doświadczenie ze sznurami ze te strzępki wchodzą psom między zęby i przeszkadzają:)

Posted

pytałam jeszcze w hoteliku uMilki, ale niestety póki co wszystkie kojce zajęte, a po drugie Ewa napisała, że u niej psiaki mają wiecznie ze sobą kontakt wzrokowy i wszystkie mieszkają w kojcach zewnętrznych, więc mógłby być nieszczęśliwy i wiecznie zły.

Kurcze, już nie wiem gdzie pytać... wszystkie DT zapsione, wszędzie gdzie pytałam, nikt nie ma możliwości wzięcia Basika tak, by go izolować.

Jedyne rozwiązania - musimy się sprężyć i ogłaszać, ogłaszać i ogłaszać, na różne województwa, może w końcu ktoś wypatrzy chłopaka?

Posted

Dziewczynki ja ruszam na urlop - pierwszy od kilku lat... Mam nadzieję, że Basio znajdzie w tym czasie dom, ale gdyby jednak nie to wykupię kolejną porcję ogłoszeń. Dbajcie o Basia!!

Posted

a pisałyście do michelle04 [COLOR=#000000]pod Dzierżoniowem.
Hotelik domowy, cena przystępna, kilka zgodnie żyjących psów
w miarę blisko, ogród, super dobre podejście do zwierzaków itd[/COLOR]

w/w info mam z innego wątku. sama tam nie byłam i psiaka też nigdy nie miałam.
Info o niej można zasięgnąć u [COLOR=#000000]Giselle04 oraz iwstar58[/COLOR]

Posted

Basik trochę czasu codziennie spędza w swoim "miejscu dziennego pobytu" :) W sumie jest zadowolony ale wyraźnie daje znac jak chce wracać do domu. Jest to o tyle wygodne że moge sobie spokojnie posprzatać i nawet wypuścic inne psy w tym czasie. No czyli u Basika bez większych zmian.

Posted

czyli w tym kojcu który był kiedyś dla niego a zajęły go inne psy? dobrze, że stopniowo poznaje to miejsce:) Jutro mamy ta psią imprezę, na której zbierzemy mnóstwo kasiurki:) więc kupimy mu dużo gryzaków i zabawek więc będzie miał zajęcie:)