Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kajka_72']Jolu jak radzisz sobie z Sunia?[/QUOTE]
dzięki Kajeczko, całkiem nieźle ale wiesz sama co znaczy domowe przedszkole:evil_lol: tylko u Ciebie jeszcze sanatorium z masażami i zabiegami:eviltong: TZ po myciu klatki z jej siusków bez słowa pretensji zdał egzamin na medal:diabloti: teraz Tośkę szkoli-umie już do mnie, siad i reaguje na imię, pilnuje swoich zabawek, coraz lepiej radzi sobie na schodach, jeszcze boi bardzo smyczy, coraz pewniej czuje na dworzu, potrzeby juz zgodnie z rytuałem stada załatwia, tzn my rzadziej w lesie robimy:evil_lol: Tosia dużo w lesie i w domu z moją sunią sie bawi a Azar pyskuje, jojczy, na wysokich tonach że mu gówniary spokój i przestrzeń sprzed nosa zabierają :evil_lol: ale małą po pyszczku liże z wzajemnością ;) mała zakochana w obu. Krwawienie ustało, resztki bieguny, apetyt rośnie, ona jest dokładnie wielkości 50% dorosłego owczara- malutka, ma jeszcze słabe tylne łapinki, chyba od koczowania w krzakach

trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę Igorka u veta:thumbs: i z niecierpliwością czekam na wieści

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hahahaha....domowe przedszkole, wszystkie pieski kocha ;)...nie siusiacie w lesie????, a gdzie :-):-)
Jolu bardzo dziekuje raz jeszcze:smile:
Bardzo bylam ciekawa jak sobie z mala radzicie . Super , ze Twoj TZ taki dzielny :smile: brawa dla Niego ! :smile: Malutka pod Wasza opieka szybciutko sie wszystkiego nauczy:smile: umiesz "rozmawiac" z pieskami , dlatego tak pieknie sie szkoli. Martwilam sie jak sobie radzisz z Tosi biegunka ale super, ze lepiej :smile: Zadziwiajace jak szybko dogadala sie z druga sunia , a Azarowi sie nie dziwie ....nie moze byc tak, ze baby rzadza :-)

Posted (edited)

nie mam wieści o Igorze, może zajrzy tu Donka5
mam pełne ręce roboty, a przedszkole na pełnych obrotach :) dożywiamy, biegamy, uczymy, małej bardzo sie duży chodnik podoba ale jeszcze rozpracowuje hipcia, który wczoraj ostatni raz wydał ciche piśnięcie:evil_lol:. Tosia ma jeszcze nieropne zapalenie spojówek i czasem wygryza sobie puszyste królicze futerko ale poza zmianami po ukaszeniu pcheł nic nie widzę... jutro vet.

dzwonił dziś do mnie wujcio Leszek M i zdeklarował sie, że wspomoże w pokryciu kosztów kastracji Igorka, bardzo dziękujemy Leszku za wielką pomoc :iloveyou::sweetCyb:
dziś odnotowałam wpłatę cioteczki dorota1 dla Igorka, bardzo dziękujemy:Rose:

Edited by joteska
Posted

Jolu , cudownie :-) Mam nadzieje , ze Diament dzielnie znosi to Twoje psie przedszkole ;-)
Fajnego Igorek ma wujka ;-) tez mu dziekuje za dobre serce :lol:
Mam nadzieje, ze Donka sie odezwie i ciekawa jestem czy byla u weta :roll:

Posted

przekazuję co mi info z rozmowy telef. od Donki5, dziś Igorek miał wizytę u veta, ma jakieś pękające krwawe grudki i pęcherzyki między palcami znów, wylizuje je nie tylko jak jest w kennelu, prawdopodobnie go łapiny swędzą. Wg veta sa trochę obrzęknięte- poproszę Donkę o jakąś fotke zmienionej łapki. Uszy nie wiadomo, wkońcu doktor nie obejrzał. Zalecił wizytę u najlepszej dermatolog, o której wcześniej na wątku pisałam, ona przyjmuje w Wawie, sprawa sie komplikuje. Wg veta najperw wyjaśnić sprawę łap potem kastrować.

Skonsultowałam jeszcze ze swoim vetem przy okazji wizyty Tosi w lecznicy- polecił wrócić do karmy antyalergicznej royal canin sensivity control- łapy mogą być też sprawą atopii, nie podawanie na razie puszek mięsnych. Musze więc na szybko tą karmę zamówić- bedę wdzięczna za każdą pomoc. Zabezpieczenie łapek Igora aby ich nie wylizywał bo nadkaża te miejsca- wypisał receptę na 4 tubki Tridermu by ograniczyć swędzenie i nadkażenia do smarowania- też musze jak najszybciej wykupić i jakoś Donce5 przekazać.
Igorek:loveu: Ty się chłopaku nie wygłupiaj, było tak dobrze a tu znów nawrót zmian....miziaki dla Ciebie futrzaku, nie poddajemy się, prawda?

Posted

te pękające grudki miał jak odbierałam go ze schronu, łapki zaczynają puchnąć czyli sprawa chyba powraca...jotesko trzymaj się dzielnie z całym przedszkolem i leczeniem...[quote name='joteska']przekazuję co mi info z rozmowy telef. od Donki5, dziś Igorek miał wizytę u veta, ma jakieś pękające krwawe grudki i pęcherzyki między palcami znów, wylizuje je nie tylko jak jest w kennelu, prawdopodobnie go łapiny swędzą. Wg veta sa trochę obrzęknięte- poproszę Donkę o jakąś fotke zmienionej łapki. Uszy nie wiadomo, wkońcu doktor nie obejrzał. Zalecił wizytę u najlepszej dermatolog, o której wcześniej na wątku pisałam, ona przyjmuje w Wawie, sprawa sie komplikuje. Wg veta najperw wyjaśnić sprawę łap potem kastrować.

Skonsultowałam jeszcze ze swoim vetem przy okazji wizyty Tosi w lecznicy- polecił wrócić do karmy antyalergicznej royal canin sensivity control- łapy mogą być też sprawą atopii, nie podawanie na razie puszek mięsnych. Musze więc na szybko tą karmę zamówić- bedę wdzięczna za każdą pomoc. Zabezpieczenie łapek Igora aby ich nie wylizywał bo nadkaża te miejsca- wypisał receptę na 4 tubki Tridermu by ograniczyć swędzenie i nadkażenia do smarowania- też musze jak najszybciej wykupić i jakoś Donce5 przekazać.
Igorek:loveu: Ty się chłopaku nie wygłupiaj, było tak dobrze a tu znów nawrót zmian....miziaki dla Ciebie futrzaku, nie poddajemy się, prawda?[/QUOTE]

Posted (edited)

Elu, dziękuję , staram się jak mogę ale mam syndrom matki, której dziecko choruje, tracę apetyt, w ciągłej gotowości:tard:
Elizko nie ma łatwo, raz z górki raz pod górkę, dobrze Elizka, że choć DT im znalazlaś, okropne, porzucić takie bezbronne maleństwa

musiałam dziś na szybko zamówić dla Igora poprzednią karmę czyli Royal Canin vet sensitivity control SC21, cena 259 zł :placz:
dziś wykupimy też Triderm 3 tubki, na który wczoraj udało mi się załatwić recepty, by szybko do Donki5 przesłać lub zawieść- bardzo ważne by po zastosowaniu kremu osłonić łapki bandażem lub skarpetkami tak by sie wchłonął i ich nie lizał, najlepiej na noc. Po spacerze łapki muszą być wycierane do sucha.

mała Tośka jest albo po niedawnym porodzie/ poronieniu albo w bardzo wczesnej ciąży- na to wskazuje usg, ma kontrolę i ew. decyzję o sterylizacji za 20dni, dostała antybiotyk, alergiczne zapalenie spojówek- krople, od wczoraj już odrobaczana. Bostuś u mojego syna chory od 3 dni, wczoraj kroplówka i antybiotyk, rtg itd.
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/215781-Suczka-ON-ju%C5%BC-w-najcudowniejszym-domku-pod-slo%C5%84cem-%29/page9"]http://www.dogomania.pl/threads/215781-Suczka-ON-ju%C5%BC-w-najcudowniejszym-domku-pod-slo%C5%84cem-)/page9[/URL]
Azar znów ma spota gronkowcowego- u nas bardzo pod górkę:shake: coś mi sie towarzystwo sypie;) trzymajcie proszę kciuki kochani

Edited by joteska
Posted

Jolu , matko kochana ....to jakas czarna seria :( 3mam mocno kciuku za cala gromade .
Tak to juz bywa ale ...pociesza mnie tylko mysl, ze jestes bardzo optymistyczna osoba z cudna , dobra energia :-) To zaprocentuje. Po burzy przychodzi slonce :) Bedzie ok ...psiaki sie "poskladaja" ....jestem pewna. Maja najlepsza opieke :)

U mnie tez Sabinka ma nawrot gronkowca i w uchu paleczke ropy blekitnej...wiedzialam, ze to sie bedzie odnawiac ale qrcze czemu teraz jak tyle zachodu z Laurka???? Jeden problem to nie problem...no coz...zycie :-)
sciskamy Ciebie i calujemy wszystkie chore pyszczki :-)

Posted

dziękuję za kciukaski:loveu:- musiały być mocno zaciskane bo jest!!!! przyszła oczekiwana Bostonowa qoopka:multi: i co mi przyszło na stare hm.. dojrzałe lata, na upragnionego [B]kupasa [/B]czekać , modlić się, zabiegać:evil_lol: ale jest!!!! młodzież szybko dochodzi do siebie, doslownie z godziny na godzinę:lol: w domu tez obserwacja qoopasów bo cale towarzystwo łącznie z Tosią odrobaczane- dosłownie dzień qoopasowy:evil_lol:
no i tez trochę makrelowy;) rano obierałam dorodne makrele wędzone, przysmak sniadaniowy, już w samym procesie obierania z ości trzy mordeczki w kuchni zaślinione, kałuże śliny, wybałuszone oczy śledzące każdy ruch. Nagle słysze dziwny dźwięk, potem drugi a to Tosia otworzyła sobie drzwi szafki gdzie stal kubeł na śmieci, ledwo się zorientowałam a już koniec ogona z wielkiej makrelowej skóry Mała miała na krawędzi pyszczka:evil_lol: a resztę gdzieś już pod drodze do żołądka, nie łatwo było tez wyciągnąć tego flaka z łasucha. Je ale lubi same frykasy :evil_lol:, do karmy się przyzwyczaja. Dziś niewielkie jednorazowe krwawienie, oczka jeszcze sporo łzawią ale ogólnie w lepszej formie.

nie wiedziałam, że Sabcia ma też nawroty:shake: też masz Kajko leczniczy poligon:roll: w wersji hard. Tak sobie myślę, że u psiaków co już były tak skrajnie zaniedbane, chore i mocno długo zakażone cięzko do końca całą ta florę zwalczyć, a Sabinka jest przykładem cudownej odmiany i tego ,że warto. Z Igorem jest chyba podobnie tylko w opcji medium. Zastanawia mnie czemu ma opuchnięte i liże tylko przednie łapki- tak jakby dołączał sie jeszcze czynnik psychiczny. Donka5 obiecała skarpetuchy Igorkowi nakładać i posmarowac choćby Dermafitem, tym co bierze doustnie, omega kwasy można stosować zewnętrznie i łagodzą podrażnienia. Triderm prześlemy, na razie 2 tubki, na razie zamrażam drugą receptę...

Posted

[quote name='Alla Chrzanowska']Zaglądam, czytam i podziwiam. Kciuki też trzymam[/QUOTE]
witaj Allu, dziękuję za odwiedzinki i za kciuki, masz dużo też dozych dzieciątek i niedoli do ogarnięcia i to bardzo miłe, że pamiętasz o Igorku :)
jak myślicie ogłaszać teraz Igorka czy jeszcze trochę odczekać aż wyjaśni się sprawa łapek i kastracji?

Posted

Jolu, ja bym nie przestawala Igorka oglaszac. Jak sie znajdzie odpowiedzialny domek , to albo poczeka na kastracje i koniec leczenia , albo czynnie wezmie w nim udzial :-)
Bardzo sie ciesze, ze mlodziez dochodzi do formy :-) , a z Toski sie szczerze usmialam :-):-) sprytna dziewczynka , ale to nie dziwi ....jakos sobie trzeba w zyciu radzic ;-) szczegolnie, ze Pancia zajeta czyms innym hehehe.

Posted

:) dziękuję za obecność i wsparcie Kajeczko, tak zrobię jak radzisz. Gdybyście napotkały bazarki ogłoszeniowe bardzo proszę o tzw "cynk" ;)
coś pusto u chłopaka ale mam nadzieję, że cioteczki zaglądają czasem... tylko zajęte psiakami wymagającymi pilnej pomocy

Posted

[quote name='Kajka_72'][B]Jolu, ja bym nie przestawala Igorka oglaszac. Jak sie znajdzie odpowiedzialny domek , to albo poczeka na kastracje i koniec leczenia , albo czynnie wezmie w nim udzial :-)[/B]
Bardzo sie ciesze, ze mlodziez dochodzi do formy :-) , a z Toski sie szczerze usmialam :-):-) sprytna dziewczynka , ale to nie dziwi ....jakos sobie trzeba w zyciu radzic ;-) szczegolnie, ze Pancia zajeta czyms innym hehehe.[/QUOTE]

[quote name='joteska']:) dziękuję za obecność i wsparcie Kajeczko, tak zrobię jak radzisz. G[B]dybyście napotkały bazarki ogłoszeniowe bardzo proszę o tzw "cynk" ;)[/B]
coś pusto u chłopaka ale mam nadzieję, że cioteczki zaglądają czasem... tylko zajęte psiakami wymagającymi pilnej pomocy[/QUOTE]

Jolu, wiesz, że cały czas śledzę wątek Igorka i trzymam mocno kciuki za chłopaka :loveu:
Uważam, że Kajka ma rację z tymi ogłoszeniami :)
Czytam, że masz teraz urwanie głowy, więc spieszę z pomocą :)
Mam wykupione ogłoszenia u Hitoshi
Sunia, dla której miały być (Toska) znalazła domek :multi:
[B]Mogłabym przeznaczyć dla Igorka 60 ogłoszeń :)[/B]
To chwilę potrwa zanim Hitoshi je zrobi, ale Igorkowi bardzo się nie spieszy, bo i tak jest w trakcie leczenia
Co Ty na to ???

A przy okazji - zajrzyj w wolnej chwili do tej suńki
[url]www.dogomania.pl/threads/220672[/url]

Posted

o rany jak biedna sunia:-(:-(:-( przypomina mi Odę, mam nadzieję,że zdążymy jej z pomocą i wyleczymy :)
O Tosce wiem, bo też domku suńkowego dla niej szukałam i Marcie głowę zawracałam, bardzo sie cieszę,że tak szybko domuś znalazła

bardzo Ci DONneczko dziękuję:loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi:
nie wiem co by te wszystkie biedne onki i donki bez Ciebie poczęły , masz szczęśliwą rękę :lol:- Rexio też w domku:lol: może juz nosić piłeczki zamiast garnka, doopkę grzać i pilnować swojego terenu :multi:
może dołoże się do pakieciku i wykupimy pakiet 130 ogłoszeń?
na jutro jeszcze zmodyfikuję tekst ogłoszeniowy Igorka i tu wkleję, jeśli będą jakieś uwagi- prosze piszcie kochani

Posted

I ja zagladam kontrolnie do cioci Joteski i Igorka w przerwie na kawe :-) Jolu caluje wszystkie Twoje podopieczne pychole, mam nadzieje, ze towarzystwo doszlo do formy :-) Czekam na wiesci o Igorku.
Podziwiam cioteczki robiace ogloszenia za umiejetnosc, wiedze gdzie, jak i kiedy ...jak znajdujecie na to czas? ..pojecia nie mam :-)

Posted

Unixenko :loveu:, wpadaj jak tylko możesz, Twój patronat i emotionki bardzo na duchu podnoszą :)
Elizko- jeszcze raz bardzo Ci dziękuję :loveu:, masz roboty po pachy i zajmujesz się jeszcze nadprogramowo Igorem, pisałam- powinnam cyrograf na stowarzyszenie podpisać;) Sprawdź proszę czy na allegro jet aktualny tekst?

Kajeczko, pycholki wycałowane i wymiziane:loveu:, TZ oświadczył mi , że postanowił zmienić swoje lekko zgraciałe auto na większe typu minibus:crazyeye: troskliwie zajmuje się Tosią jak własnym dzieckiem czyli dalszy ciąg jest łatwy do przewidzenia:evil_lol: nie nadajemy się na DT, za bardzo emocjonalnie wiążemy się z psiakiem, którym się zajmujemy, a małą sunię łatwiej wdrożyć nasze stadko przy dominującym ale zrównoważonym Azarze niż np. innego dorosłego samca, inaczej Igor miałby dozgonny DS:roll:
mam nadzieję, że karma do Igora doszła....

cioteczki puszczam na szybko ogłoszenia Igorka na tym bazarku jak radziłyście[SIZE=2]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/220742-Og%C5%82oszenia-30-lub-60-dla-Dyziulka-i-Saurona-do-15.01.-do-godz.20.00/page2"]Ogłoszenia 30 lub 60 - dla Dyziulka i Saurona - do 15.01. do godz.20.00[/URL][/SIZE]

tu zaktualizowałam tekst ogłoszeniowy,
DONnko :loveu: zanim Hitoshi przygotuje pakiet może minąć tydzień- dwa to wtedy znów Igorek będzie na listach ogłoszeniowych na pierwszych pozycjach, może tak być?