Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Guliwer89']Do dzieci przytulak wszystko się zgadza, co do agresji to mu się zdarza tylko do psów i jest to wynik zazdrości o człowieka nie polecam do domu z innym psem[/QUOTE]

[quote name='Guliwer89']Ja nie polecam ani z psem ani z suczką ale najlepiej jak inni się wypowiedzą[/QUOTE]
Guliver, w jakim okresie udzielaleś się na wątku Barta ?

Posted (edited)

Zrobiłam trochę zdjęć Bartowi- szału nie ma, bo zdjęcia komórkowe. Nie chciałam dzisiaj dodatkowo chłopaka stresować aparatem.
Utworzyłam mu album na picassie, bo tam najłatwiej wrzucać mi zdjęcia i potem wszystkie są w jednym miejscu.
[URL]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Bart[/URL]

Już wcześniej było tu pisane ,że Bart to uciekinier, także bardzo na niego uważamy. Ja mam teren podzielony na dwie części - część ogrodową z płotem ok 1,60m plus żywopłot ok 1,80. Myślę,że jest to nie do przeskoczenia dla Barta , ale mimo wszystko nawet na sekundkę nie zostaje sam.

Jeżeli chodzi o umowę to dla mnie było jasne,że legalnie działający hotelik takie umowy podpisuje. Cieszę się ,że Bogusik się zgodziła:) Skontaktuje się z nią na pw i ustalimy szczegóły.

Edited by dexterka
Posted

Dziekujemy za zdjecia.:lol: Przeczytalam na starym watku, ze fotografowanie podobno Barta nie stresuje ;)

Czy fotki mozna wykorzystać do ogłoszeń i czy w ogloszeniach moze być numer Twego hoteliku ?

ps

[SIZE=1]Nie widać po Bartusiu wielkiej nadwagi.[/SIZE] :lol:

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-91cN9TWWhUM/U2_D3uA28tI/AAAAAAAACGA/rBmY7XxR0Ro/w671-h503-no/IMG_20140511_111519.jpg[/IMG]

Posted

Foteczki oczywiście można wykorzystać. Nr może być do mnie 695 988 940. Polecam zrobić ogloszenia na Opole i Wrocław. Jutro postaram się o lepsze zdjecia. Doda dodaj prosze link do albumu Barta do pierwszego postu jak będziesz miała chwilę

Posted

[quote name='dexterka']Foteczki oczywiście można wykorzystać. Nr może być do mnie 695 988 940. Polecam zrobić ogloszenia na Opole i Wrocław. Jutro postaram się o lepsze zdjecia. Doda dodaj prosze link do albumu Barta do pierwszego postu jak będziesz miała chwilę[/QUOTE]
Dziekuję. Na razie zrobilam jedno na Opole ze starymi fotami. Teraz dodam nowe i bedę dłubać kolejne.

[quote name='barb']Zrobilam Bartowi wyróznione ogloszenie na olx [URL]http://olx.pl/oferta/bart-pies-idealny-dzieciolubny-przytulak-do-adopcji-CID103-ID5SCa1.html[/URL]
Na razie ze starym tekstem (do psów przyjacielski) i zdjęciami. W razie potrzeby bedę na bieżąco edytować.
Telefon jest Dexterki, mail mój.[/QUOTE]
Doda, może link do ogloszenia też dasz w pierwszym poście ?
Jesli ktoś może udostepniać na fb to bardzo proszę. A może ktoś ma pomysl na lepszy tekst ?

Posted

[quote name='dexterka']Zrobiłam trochę zdjęć Bartowi- szału nie ma, bo zdjęcia komórkowe. Nie chciałam dzisiaj dodatkowo chłopaka stresować aparatem.
Utworzyłam mu album na picassie, bo tam najłatwiej wrzucać mi zdjęcia i potem wszystkie są w jednym miejscu.
[URL]https://picasaweb.google.com/109402763238656555159/Bart[/URL]

Już wcześniej było tu pisane ,że Bart to uciekinier, także bardzo na niego uważamy. Ja mam teren podzielony na dwie części - część ogrodową z płotem ok 1,60m plus żywopłot ok 1,80. Myślę,że jest to nie do przeskoczenia dla Barta , ale mimo wszystko nawet na sekundkę nie zostaje sam.

Jeżeli chodzi o umowę to dla mnie było jasne,że legalnie działający hotelik takie umowy podpisuje. Cieszę się ,że Bogusik się zgodziła:) Skontaktuje się z nią na pw i ustalimy szczegóły.[/QUOTE]
Barcik potrzebuje jeszcze trochę czasu,na to,aby nowe miejsce uznał za swoją "przystań"Ja to zawsze nazywam stanem przejściowym,czyli "siedzeniem na walizkach"On nie wie,czy to potrwa tylko chwilę i wróci do poprzedniego miejsca,z którym przecież się bardzo związał.dexterko,czy dzisiaj już choć trochę ruszył jedzenie?Pije wodę?
Jeżeli mogę podpisać umowę z Twoim hotelikiem,to ją podpiszę,bo nikt niestety,ale się do tej pory nie zgłosił.To jest warunek hotelikowania i bez tego nie ma mozliwości,aby w nim pozostał. dexterko....:smile:

[quote name='dexterka']Foteczki oczywiście można wykorzystać. Nr może być do mnie 695 988 940. Polecam zrobić ogloszenia na Opole i Wrocław. Jutro postaram się o lepsze zdjecia. Doda dodaj prosze link do albumu Barta do pierwszego postu jak będziesz miała chwilę[/QUOTE]
Trzeba będzie jeszcze pomyśleć nad ogłoszeniami i trzeba będzie mu zrobić dużo ogłoszeń

Posted (edited)

Rozliczenie finansów Barta.
Gdy spłyną pieniążki z bazarku Ewy wpiszę całość.
[B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]Deklaracje wpłacone
[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000].
+ 253 zł

[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]MAJ
[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][COLOR=#000000]
* [/COLOR][B]Yana[/B][COLOR=#000000] - 20 zł zapłacony 01,02,03,04[/COLOR][B]
[COLOR=#000000]*[/COLOR][B][COLOR=#000000] yolanovi 15 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04,05[/COLOR]
[COLOR=#000000]*[/COLOR][B][COLOR=#000000] Magolek- 20 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04,05[/COLOR][B][B][B][B]
[COLOR=#000000]* [/COLOR][B][COLOR=#000000]jadwiga - 25 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04[/COLOR][B]
[B][COLOR=#000000]* [/COLOR][COLOR=black][COLOR=#000000]dominikabankert 10 zł [/COLOR][/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01.[/COLOR][B][B][B]
[B][COLOR=#000000]* wojtuś 20 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04[/COLOR][B][B][B]
[COLOR=#000000]*erka - 20 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04,05,06
*czorcik 01,02,03,04 wycofana deklaracja
*kolega Czorcika 01,02,03,04 wycofana deklaracja
* P.Mira (miryca) 100 zł [/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][COLOR=#000000]zapłacony[/COLOR][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000] 01,02,03,04,05[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]
* Lida 05,

[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]MAJ
[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000].
+ 253 zł

[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][COLOR=#000000]
* [/COLOR][B]Yana[/B][COLOR=#000000] - 20 zł wpłynęło zł [/COLOR][B]
[COLOR=#000000]*[/COLOR][B][COLOR=#000000] yolanovi -15 zl wpłynęło 15 zł 02.05.[/COLOR]
[COLOR=#000000]*[/COLOR][B][COLOR=#000000] Magolek- 20 zł- wpłynęło 20 zł [/COLOR][B][B][B][B]
[COLOR=#000000]* [/COLOR][B][COLOR=#000000]jadwiga - 50 zł za marzec,kwiecień. ujęta w marcu[/COLOR][B]
[B][COLOR=#000000]* [/COLOR][COLOR=black][COLOR=#000000]dominikabankert[/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000] 10 zł[/COLOR][B][COLOR=green][COLOR=#000000] brak wpłaty luty,marzec,kwiecień[/COLOR][/COLOR][B][B]
[B][COLOR=#000000]* wojtuś 20 zł wpłynęło [/COLOR][B][B][B]
[COLOR=#000000]*erka - 20 zł wpłynęło 120 zł zapłacone do czerwca
*czorcik 20 zł wpłynęło
*kolega Czorcika 20 zł
* P.Mira (miryca) 100 zł

Jednorazowe
Bogsik 205 zł
[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]==================================
Razem 613 zł
- opłata za hotel 285 zł
====================
+328 zł

[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][TABLE="class: cms_table_alternate_rows cms_table_ourTable cms_table_fullwidth, width: 775"]
[TR="class: cms_table_light"]
[TD="align: center"]2014-05-10[/TD]
[TD="align: center"]Przelew z rachunku[/TD]
[TD="align: center"][B]Nr rach. przeciwst.:[/B]

[B]Dane adr. rach. przeciwst.:[/B]
HOTEL DLA PSÓW MOKRY NOSEK
[B]Tytuł:[/B] ZA HOTEL BARTA OD 23.04.DO
10.05.2014 18X12 ZŁ 216 ZA KARMĘ 54
ZŁ I ZA OBROŻĘ P/PCHŁOM 15 ZŁ RAZEM
285 ZŁ[/TD]
[TD="align: right"][COLOR=#DD0000]-285,00 PLN[/COLOR][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]
* [/COLOR][B]Yana[/B][COLOR=#000000] - 20 zł wpłynęło zł [/COLOR][B]
[B][B][B][B][B][B][COLOR=#000000]* [/COLOR][B][COLOR=#000000]jadwiga - 50 zł wpłynęło zł[/COLOR][B]
[B][COLOR=#000000]* [/COLOR][COLOR=black][COLOR=#000000]dominikabankert[/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000] 10 zł[/COLOR][B][COLOR=green][COLOR=#000000] wpłynęło zł[/COLOR][/COLOR][B][B]
[B][COLOR=#000000]* wojtuś 20 zł wpłynęło zł[/COLOR][B][B][B][COLOR=#000000]
*czorcik 20 zł wpłynęło
*kolega Czorcika 20 zł
* P.Mira (miryca) 100 zł wpłynęło 100 zł 13.05.
* Lida 50 zł wpłynęło 50 zł 13.05.[/COLOR][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B][/B]

Edited by baster i lusi
Posted

baster i lusi, rozumiem,że czorcik i kolega czorcika wpłacili ostatnia deklarację,teraz w maju?Szkoda,że tak naprawdę,nie leży im na sercu Bart,a jakieś swoje ego-ambicje.Potrafiłabym zrozumieć wycofanie stałej deklaracji,ale przynajmniej z zaznaczeniem,że płacę np.jeszcze przez 3-mce.Przykre...:shake:
Mam nadzieję,że takie "niespodzianki"nie będą miały więcej miejsca...:smile:

Posted

Jeszcze jedno...Jeżeli była osoba odpowiedzialna i podpisała umowę z Mokrym Noskiem,to ona w świetle prawa nadal nią jest.Kto więc podpisał umowę?Ponawiam pytanie,co nie oznacza,że wycofuję się z podjęcia decyzyjnej opieki nad Bartem.Jeżeli taka osoba była/jest to powinna podpisać umowę z nową osobą decyzyjną,tym samym,zrzekając się praw i obowiązków do psa.Jeżeli się mylę,to proszę mnie poprawić....

Posted

[quote name='Lida']Zrobiłam starły przelew na 12 miesięcy. Każdego 13-go dnia miesiąca będzie ode mnie wpływało 50 zł.[/QUOTE]

Ciocia,to naprawdę bardzo miła niespodzianka i pomoc dla Barcika :smile: Pięknie dziękujemy!:smile:

Posted

Juz dodaje te linki do pierwszego postu, śliczny Bart, nie widać nadwagi..:oops: może zdjęcia kłamią :cool3:
Bogusik ma racje, jeśli była podpisywana umowa z Mokrym noskiem to trzeba ją rozwiązać.
Z jakiego powodu Czorcik wycofała swoją deklarację? bo Bart zmienił hotelik ? Przykre.... ja póki co , nie moge stałej zadeklarować :(

Posted

pozmieniałam trochę w pierwszym poście. Kogo podać jako osobę do kontaktu ? usunęłam Kasię, a wojtek ?
tekst do ogłoszeń wziąc z tego ogłoszenia barb ?

Posted

[quote name='dominikabankert']rozumiem na teraz ma bart 328 zl w tym tyg przyleca moje 200zl to bedzie ponad 500 plus bazarek cioci gonzalesowej i barb wiec widac swiatelko w tunelu....[/QUOTE]
W zeszlym tygodniu wplacilam 15 zl. na tytule przelewu powinno być barb+sharka
Z bazarku Ewy jest około 120. :lol: Dziś ostatni dzień. Trzeba go trzymać na pierwszej
Czy osoby. ktore podarowaly fanty, w razie ich nie sprzedania, przekazują je na następny bazarek dla Barta ? I czy znajdzie się ktoś kto by szybko zrobił , zostawiając kilka wolnych postów na dodanie nowych fantow ?

[quote name='Bogusik']baster i lusi, rozumiem,że czorcik i kolega czorcika wpłacili ostatnia deklarację,teraz w maju?Szkoda,że tak naprawdę,nie leży im na sercu Bart,a jakieś swoje ego-ambicje.Potrafiłabym zrozumieć wycofanie stałej deklaracji,ale przynajmniej z zaznaczeniem,że płacę np.jeszcze przez 3-mce.Przykre...:shake:
Mam nadzieję,że takie "niespodzianki"nie będą miały więcej miejsca...:smile:[/QUOTE]
Czorcik faktycznie wycofala deklaracje i jej kolega też ? Jest to gdzieś napisane ?
[quote name='Bogusik']Jeszcze jedno...Jeżeli była osoba odpowiedzialna i podpisała umowę z Mokrym Noskiem,to ona w świetle prawa nadal nią jest.Kto więc podpisał umowę?Ponawiam pytanie,co nie oznacza,że wycofuję się z podjęcia decyzyjnej opieki nad Bartem.Jeżeli taka osoba była/jest to powinna podpisać umowę z nową osobą decyzyjną,tym samym,zrzekając się praw i obowiązków do psa.Jeżeli się mylę,to proszę mnie poprawić....[/QUOTE]

[quote name='Lida']Zrobiłam starły przelew na 12 miesięcy. Każdego 13-go dnia miesiąca będzie ode mnie wpływało 50 zł.[/QUOTE]

[quote name='Bogusik']Ciocia,to naprawdę bardzo miła niespodzianka i pomoc dla Barcika :smile: Pięknie dziękujemy!:smile:[/QUOTE]
:lol:
[quote name='Martika@Aischa']ależ z tego naszego Barta fajny pychol :lol: Niech zatem trafi do domu bez innych psiaków skoro jest taki zazdrosny :) trzeba by go jeszcze "sprawdzic" na koty ;)[/QUOTE]
Poczekajmy może na informacje od dexterki. Na razie może nie pisać w ogloszeniach, że ne nadaje się do innych psow ?

[quote name='Doda_']Juz dodaje te linki do pierwszego postu, śliczny Bart, nie widać nadwagi..:oops: może zdjęcia kłamią :cool3:
Bogusik ma racje, jeśli była podpisywana umowa z Mokrym noskiem to trzeba ją rozwiązać.
Z jakiego powodu Czorcik wycofała swoją deklarację? bo Bart zmienił hotelik ? Przykre.... ja póki co , nie moge stałej zadeklarować :([/QUOTE]
Barcik chyba zawsze "dobrze" wyglądal, nawet na zdjęciach sprzed czterech lat.;)

Posted

[quote name='baster i lusi']Barb jest Wasz przelew ale nie zapisałam bo nie wiedziałam czy to jest bazarek czy bezpośrednio dla Barta.[/QUOTE]
Ten jest bezpośrednio dla Barta. Przepraszam, jesli coś nie tak zaznaczyłam w tytule przelewu.

Wyliczylam, że w maju hotel Barta wyniesie 270,90 zl.
400:31 (liczba dni w miesiącu) x 21 (pobyt w hotelu od 11.05.2014) = 270,90 zł
Dexterko, dobrze. Jeśli nie to proszę o poprawienie.
Najważniejsze, że Bartuś jak na razie jest wypłacalny :lol:

Posted

[quote name='Czorcik']trochę jestem zaskoczona że chcecie zabrać Barta z Noska , ale cóż ....
Niestety ja nie wspieram psów w hotelikach których nie znam, chociażby ze względu na sytuacje których jest opisywanych coraz więcj na dogo.[/QUOTE]

[quote name='Czorcik']dlatego że wiem, że ma tam dobrze, wiem jak jest traktowany, jak żyje, znowu mu zmieniać warunki , po co ? Nie widzę najmniejszego sensu, tylko kolejny raz dodatkowy stres :(.[/QUOTE]

[quote name='Czorcik']nie musisz do mnie pisać z 5 wykrzyknikami, ja rozumiem co czytam, :)
ale uważam że jako jedna z osób które utrzymują Barta w tym hotelu mam prawo głosu i swoja opinię wyraziłam.[/QUOTE]

[quote name='Czorcik']zapytam, na pewno zapytam, myślę że może bym wzięła karmę na siebie[/QUOTE]

[quote name='Czorcik']Ponieważ moja przygoda z dogomania dobiegła końca, chciałam wszystkim znajomym i mniej znajomym podziękować :)
A Bartowi życzyć powodzenia w dalszej drodze :)[/QUOTE]
Po postach Czorcika wywnioskowałam,że odchodzi z watki i dogo.Jeśli wpłynie deklaracja na pewno o tym napiszę.

Posted

[quote name='Bogusik']
Trzeba będzie jeszcze pomyśleć nad ogłoszeniami i trzeba będzie mu zrobić dużo ogłoszeń[/QUOTE]
Właśnie ciągle powtarzam ,że żeby pies znalazł dom potrzebne są ogłoszenia ,dużo ogłoszeń i nieważne w jakim jest hoteliku. Bez ogłoszeń domu nie znajdzie tym bardziej że Bart ma już ok. 7 lat.
Ja część ogłoszeń biorę na siebie ,w miarę możliwości czasowych będę go ogłaszać .(na dzień dzisiejszy mam mało czasu ,mam 2 szczyle na bdt )
postaram się mu w tym tygodniu zrobić ze 2 "pakiety''ogłoszeń (ogłaszam na 12-15 portalach tych moim zdaniem najbardziej skutecznych )

A Barcik cudny ,jak zawsze :loveu:

Posted

To może podzielmy się - Ty bedziesz robić na Wroclaw a ja na Opole, jak sugerowała Dexterka. :lol: Czy może tak być ?