RokitekiLexy Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 od którego tygodnia mogę zacząć szkolenie psa?? ma 7 tyg. (tak wiem że mało) i tylko zabawy mu w głowie a przecież żeby jej czegoś nauczyć musiałaby mnie słuchać i na mnie patrzeć, zdecydowałam się na naukę z klikerem i jakie książki polecacie? Quote
vege* Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Jak najwcześniej zacznij go uczyć, im wcześniej tym lepiej :-) Quote
Brezyl Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 http://psieforum.com/viewtopic.php?t=1113 co prawda to nie książki, ale na podstawie tych krótkich filmików możesz z psiakiem przerpracować wiele fajnych elementów, które później przydadzą sie w dorosłej "tresurze" i nauce fajnych sztuczek Quote
Victoria Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Mozna szkolic nawet i młodszego szczeniaka. Po opanowaniu pierwszej komendy maluch nauczy sie skupiac swoja uwage na Tobie i z kazda kolejna lekcja bedzie te umiejetność doskonalił, poczatek jest zawsze najtrudniejszy, bo pies musi załapac o co chodzi w samej nauce. Quote
Recommended Posts