Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Vectra']amerykańskie , tłuste , tuczące naleśniki :diabloti:

a teraz żrem ryż z białym serkiem i śmietaną :loveu:[/QUOTE]
[I][B]
Dlaczego Ty nie jesteś gruba jak w moim śnie, tylko chuda mimo że tyle żresz? :shake:[/B][/I]

[I][B]a to moja nowa miłość - podopieczna Fundacji AST - Azja :loveu:[/B][/I]

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/579819_449419025132096_574987006_n.jpg[/IMG]

[url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.447049455369053.99444.124788780928457&type=3[/url]

[I][B]coś czuję, że w przyszłości zamiast małej kuleczki z hodowli będę miała jakąś bidę...:roll:[/B][/I]

Posted

[quote name='asiak_kasia']cudenko :loveu: [B]te nietoperze uszy.[/B]..fajne takie. Gdzie haczyk? :diabloti:[/QUOTE]

[I][B]i nie potrzeba kopiowania :diabloti:
jaki haczyk? nic mi nie wiadomo o haczyku :eviltong: Tylko nie może zamieszkać z innymi psami w domu...[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]i nie potrzeba kopiowania :diabloti:
jaki haczyk? nic mi nie wiadomo o haczyku :eviltong: Tylko nie może zamieszkać z innymi psami w domu...[/B][/I][/QUOTE]

No i sru. Jest haczyk. Chociaz o moim rotku tez tak mówili :evil_lol: \A potem musiał moje suki pokochać-nie miał wyboru. to jednak w przypadtku TTB chyba bym się nie odwazyła na coś takiego...

Suka naprawde piękna. chociaż ja bym jej te uszy urżnęła :evil_lol:

Posted

[quote name='asiak_kasia']No i sru. Jest haczyk. Chociaz o moim rotku tez tak mówili :evil_lol: \A potem musiał moje suki pokochać-nie miał wyboru. to jednak w przypadtku TTB chyba bym się nie odwazyła na coś takiego...

Suka naprawde piękna. chociaż ja bym jej te uszy urżnęła :evil_lol:[/QUOTE]

[I][B]Obecnie w DT przebywa z innym psem, ale ze strachu wobec nich staje się agresywna...no a ja będę szukać psa, który bez problemu dogada się z moim słitaśnym blabladorkiem :loveu:
A te uszy, to fakt bym lekko skróciła i naprostowała :diabloti:

edit. a w ogóle nie pisałam co by się prawie wydarzyło!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w środę Paweł chciał mi ON-ka przynieść do domu!!!szczeniaka! [/B][/I]:crazyeye: [I][B]bo był taki słodki i się z nim bawił :shake: powiedziałam, że gdyby przekroczył próg mieszkania z tym psem to ja bym się wyprowadziła! nigdy ON-ka! [/B][/I]:flaming:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]Obecnie w DT przebywa z innym psem, ale ze strachu wobec nich staje się agresywna...no a ja będę szukać psa, który bez problemu dogada się z moim słitaśnym blabladorkiem :loveu:
A te uszy, to fakt bym lekko skróciła i naprostowała :diabloti:

edit. a w ogóle nie pisałam co by się prawie wydarzyło!!!!!!!!!!!!!!!!!!
w środę Paweł chciał mi ON-ka przynieść do domu!!!szczeniaka! [/B][/I]:crazyeye: [I][B]bo był taki słodki i się z nim bawił :shake: powiedziałam, że gdyby przekroczył próg mieszkania z tym psem to ja bym się wyprowadziła! nigdy ON-ka! [/B][/I]:flaming:[/QUOTE]

JA miałam na DT szczyla ONka, kurde, tak łatwego spokojnego i zrównoważonego psa nie spotkałam wczesniej. totalny wyjątek od reguły. Normalny, stabilny ON. Ale to z pseudo, wiec nie ma się co sugerować ;)

NAtomiast, dobrowolnie w zyciu bym poczwarka sobie nie wzięła. Może ewentualnie holendra, albo malinkę, ale to musiała bym miec jakiś kryzys osobowości :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]i nie potrzeba kopiowania :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]
[quote name='Rinuś'][I][B]A te uszy, to fakt bym lekko skróciła i naprostowała :diabloti:[/B][/I][/QUOTE]
Szybko zmieniasz zdanie... :diabloti:

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]
Dlaczego Ty nie jesteś gruba jak w moim śnie, tylko chuda mimo że tyle żresz? :shake:[/B][/I]
[/QUOTE]
Takie geny laleczko :diabloti: no i ten mój leniwy nic nierobiący tryb życia :evil_lol:

a Ty jesteś gruba ?

z jednym się zgodzę w Twojej walce o niepodległość tłuszczu. Nienawidzę mieć brzucha , dlatego czymam się płasko :diabloti:

Posted

a propo grubości, czy to jest odpowiednia budowa/waga dla laba? W dodatku 5 letniego? :crazyeye:

[IMG]http://i47.tinypic.com/25an86u.jpg[/IMG]

reszte fotek sobie można obejrzec tutaj [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239850-Lary-i-sp%F3%B3ka?p=20432438#post20432438[/url]

i ja powiem szczerze, jestem lekko w szoku, bo widuje rózne blabladorki, ale takiego duzego to jeszcze nie widzialam...albo może ja mam zaburzenia jakies oceny wizualnej... :roll:

Posted

[quote name='asiak_kasia']i ja powiem szczerze, jestem lekko w szoku, bo widuje rózne blabladorki, [B]ale takiego duzego to jeszcze nie widzialam[/B]...[/QUOTE]
Ciekawe, bo nawet w tej galerii można było zobaczyć większego...

[url]https://lh4.googleusercontent.com/-HwAEy5EbP5A/ULcuR4vhryI/AAAAAAAADgg/iOt3IeboGh0/s720/IMG_2755.JPG[/url]

Posted

[quote name='Vectra']Takie geny laleczko :diabloti: no i ten mój leniwy nic nierobiący tryb życia :evil_lol:[/QUOTE]
[I][B]kcem takie same...przecież Ty tylko z pieskami po lasku ganiasz nic więcej :diabloti:[/B][/I]
[quote name='Vectra']
a Ty jesteś gruba ?

z jednym się zgodzę w Twojej walce o niepodległość tłuszczu. Nienawidzę mieć brzucha , dlatego czymam się płasko :diabloti:[/QUOTE]

[I][B]niby gruba nie jestem, ale jak się zapomnę to na momencie dostaję brzucha :-( czemu to całe żarcie nie idzie w cycki? :placz: tam by mi się przydał tłuszcz :diabloti: [/B][/I]

Posted

[quote name='BBeta']Ciekawe, bo nawet w tej galerii można było zobaczyć większego...

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-HwAEy5EbP5A/ULcuR4vhryI/AAAAAAAADgg/iOt3IeboGh0/s720/IMG_2755.JPG[/URL][/QUOTE]

:roll: czyli to nic niezwykłego... te blabladorki koło mnie wszystkie jakies takie chuderlawe sa. Tyle tylko, że to nic wspolnego pewnie nie ma z psem rodowodowym.
Nie wiem czemu wydawało mi sie, że one jednak powinny byc szczuplejsze? :roll:

Posted

[quote name='BBeta']Ciekawe, bo nawet w tej galerii można było zobaczyć większego...

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-HwAEy5EbP5A/ULcuR4vhryI/AAAAAAAADgg/iOt3IeboGh0/s720/IMG_2755.JPG[/URL][/QUOTE]

[I][B]Tak, Awra jak siedzi to faktycznie wygląda na tłustą, zresztą tutaj przybrała na wadze akurat i już niefajnie to wygląda.[/B][/I]

[quote name='asiak_kasia']a propo grubości, czy to jest odpowiednia budowa/waga dla laba? W dodatku 5 letniego? :crazyeye:

[URL]http://i47.tinypic.com/25an86u.jpg[/URL]

reszte fotek sobie można obejrzec tutaj [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239850-Lary-i-sp%F3%B3ka?p=20432438#post20432438[/URL]

i ja powiem szczerze, jestem lekko w szoku, bo widuje rózne blabladorki, ale takiego duzego to jeszcze nie widzialam...albo może ja mam zaburzenia jakies oceny wizualnej... :roll:[/QUOTE]

[I][B]on ma dużo luźnej skóry...być może być grubszy kiedyś i schudł i tak mu wisi teraz...no a poza tym jest za gruby i to widać,taki ociężały, ja osobiscie nie znoszę takich labków... sama ciężko pracuję aby Brutusa tak nie zapuścić, bo odchudzić labradora wcale nie jest łatwo...chociaż mi Brutek ostatnio ułatwia bo odmawia porannego jedzenia, więc je tylko jedną porcję.

tutaj Brutus z przed miesiąca jak schudł , a i tak jak kloc z niego jest...chociaż jak chudnie bardziej to zaczynają mu wystawać żebra z brzucha nic nie idzie, już chyba za stary jest żeby mu się wciągnął...
[/B][/I][IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-dNQOhKpTSGI/UMNOQ64efeI/AAAAAAAADhI/er225VX62oU/s640/IMG_2792.JPG[/IMG]

Posted

A nie wydaje Ci się, że jeżeli masz ochotę podyskutować o wadze i budowie tego konkretnego psa to zadałaś swoje pytanie w nieodpowiedniej galerii?

Posted

[quote name='BBeta']A nie wydaje Ci się, że jeżeli masz ochotę podyskutować o wadze i budowie tego konkretnego psa to zadałaś swoje pytanie w nieodpowiedniej galerii?[/QUOTE]

Nie. Nie wydaje mi się :) Poza tym przepraszam zrobiłam coś zlego? Nie napisałam. "boze co za spasiona świnia", tylko zapytałam Kasię, jako, że wiem, że ma laba i siedzi w temacie. Od kiedy zadawanie pytań to zbrodnia?

Posted

[quote name='asiak_kasia']Nie. Nie wydaje mi się :) Poza tym przepraszam zrobiłam coś zlego? Nie napisałam. "boze co za spasiona świnia", tylko zapytałam Kasię, jako, że wiem, że ma laba i siedzi w temacie. Od kiedy zadawanie pytań to zbrodnia?[/QUOTE]
Napisałaś coś strasznie złego. Idź leżeć krzyżem przez miesiąc w kościele :diabloti:

Posted

[quote name='Amber']Napisałaś coś strasznie złego. Idź leżeć krzyżem przez miesiąc w kościele :diabloti:[/QUOTE]

a tak zapomniałam, ze tutaj trzeba tylko niuniać pod każdym zdjęciem i broń boże miec inne zdanie niż ogólnie przyjęte. :diabloti:

Posted (edited)

[quote name='asiak_kasia']Nie. Nie wydaje mi się :) Poza tym przepraszam zrobiłam coś zlego? Nie napisałam. "boze co za spasiona świnia", tylko zapytałam Kasię, jako, że wiem, że ma laba i siedzi w temacie. Od kiedy zadawanie pytań to zbrodnia?[/QUOTE]
A pokażesz mi gdzie napisałam, że to zbrodnia? :)

Ty zasugerowałaś, że pies ze zdjęcia jest gruby, a ja zasugerowałam, że swoje pytanie powinnaś zadać właścicielce, jako, że ona też ma laba i też najprawdopodobniej siedzi w temacie

Ale widzę, że pisanie za plecami stało się na dogo ostatnio bardzo popularne :)

Edited by BBeta
Literówka
Posted (edited)

Aaaaa weszłam do tej galerii i już wszystko wiem... Ten labuś nie jest kopany po pysku, dlatego jest taki zrelaksowany i tyje :evil_lol:

[QUOTE] Ale widzę, że pisanie za plecami stało się na dogo ostatnio bardzo popularne [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] [/QUOTE]
Za plecami? O ile wiem, to 100% publiczne forum. Nikt tego na PW nie pisze.

Edited by BBeta
Literówka
Posted

[quote name='Amber']Za plecami? O ile wiem, to 100% publiczne forum. Nikt tego na PW nie pisze.[/QUOTE]
Tak, za plecami, niewyraźnie napisałam? :) Nie każdy zagląda do każdej galerii i nie każdy czyta całe forum od deski do deski

Posted

[quote name='Amber']Aaaaa weszłam do tej galerii i już wszystko wiem... Ten labuś nie jest kopany po pysku, dlatego jest taki zrelaksowany i tyje :evil_lol:

Za plecami? [B]O ile wiem, to 100% publiczne forum.[/B] Nikt tego na PW nie pisze.[/QUOTE]

A to mi głupiej się to wydawało takie oczywiste...:roll:

[quote name='BBeta']A pokażesz mi gdzie napisałam, że to zbrodnia? :)

Ty zasugerowałaś, że pies ze zdjęcia jest gruby, a ja zasugerowałam, że swoje pytanie powinnaś zdać właścicielce, jako, że ona też ma laba i też najprawdopodobniej siedzi w temacie

Ale widzę, że pisanie za placami stało się na dogo ostatnio bardzo popularne :)[/QUOTE]

Jakoś nie widzę sensu w tym, żeby pisać na 1 stronie wątku, "wiesz Twój pies jest za gruby", ponadto, w mojej ocenie wiekszym autorytetem jest w tej kwestii Rinusiowa, bo wiem, że sama tez walczyła z nadwyżką kg u Brutusa. Tyle w tej kwestii ode mnie. ;)

Posted

Tak napisałaś niewyraźnie, bo za placami :eviltong:

No na pewno nie, choć cioteczki od PwP powinny czasem zajrzeć do mojej może wtedy nie wysyłały by do mnie PW z pomocą dla biednego pieska :diabloti:

Och well, takie to już życie... Ja na dogo jestem brutalem, kopie psy po pysku, nie mam moralności i ambicji. Moje psy są przytwierdzone do kanapy i nie mam prawa mieć dobermana, bo go krzywdzę. A jeżeli ktoś coś o mnie pisze, a ja o tym nie wiem, to może i lepiej, bo wystarczy mi to co było mi dane na swój temat przeczytać. Niestety udzielając się na tak dużym forum trzeba być pewnych rzeczy świadomym.

Pytanie o ocenę budowy psa tutaj nie należy do najgłupszych, zwłaszcza, że właścicielka owego psa pewnie by takiej informacji nie udzieliła :eviltong:

Posted

[quote name='Amber']Tak napisałaś niewyraźnie, bo za placami :eviltong:

No na pewno nie, choć cioteczki od PwP powinny czasem zajrzeć do mojej może wtedy nie wysyłały by do mnie PW z pomocą dla biednego pieska :diabloti:

Och well, takie to już życie... Ja na dogo jestem brutalem, kopie psy po pysku, nie mam moralności i ambicji. Moje psy są przytwierdzone do kanapy i nie mam prawa mieć dobermana, bo go krzywdzę. A jeżeli ktoś coś o mnie pisze, a ja o tym nie wiem, to może i lepiej, bo wystarczy mi to co było mi dane na swój temat przeczytać. Niestety udzielając się na tak dużym forum trzeba być pewnych rzeczy świadomym.

Pytanie o ocenę budowy psa tutaj nie należy do najgłupszych, zwłaszcza, [B]że właścicielka owego psa pewnie by takiej informacji nie udzieliła [/B]:eviltong:[/QUOTE]

Tudzież byłabym wrogiem numer jeden, złą podła, suką, która śmiała zadać takie okropne pytanie nt. jej psa. A mnie serio to zdziwiło, bo kurczę, nie wiem czy w wlkp jest moda na jakies chuderlawe wersje labów, czy tylko ja takie spotykam. Bo naprawde wiekszość wyglada dużo szczuplej, od psa Rinusiowej tez :diabloti: