ewa_m Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Na wiosne do mojej gromady dolaczy sznaucer olbrzym - sunka (taki mam zamiar). Tylko zastanawiam sie czy jest to pies do pilnowania posesji? W ksiazce o sznaucerach nie znalazlam informacji na ten temat. I w ktorym miesiacu najlepiej rozpoczac szkolenie? Quote
mila_2 Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 sznaucer to pies rodzinny...jest nieszczęśliwy gdy nie ma kontaktu z człowiekiem. Powiem tak - nie znam sznaucera, który pilnuje posesji, mieszka w kojcu, itp. itd. Quote
gigi Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 [quote name='ewa_m']Na wiosne do mojej gromady dolaczy sznaucer olbrzym - sunka (taki mam zamiar). Tylko zastanawiam sie czy jest to pies do pilnowania posesji? W ksiazce o sznaucerach nie znalazlam informacji na ten temat. I w ktorym miesiacu najlepiej rozpoczac szkolenie?[/quote] Smutna to byłaby rzeczywistość dla sunieczki, a w książce nie znalazłaś żadnej informacji ,ponieważ to nie jest pies do budy. Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Sznaucer to w żadnym wypadku pies do budy! Musi mieć stały kontakt z człowiekiem i nie może nocować na zimnie. Do pilnowania nadaje się na takiej zasadzie, że masz domek z ogrodem i go wypuszczasz do tego ogródka, jak chce wyjść, albo masz jakieś osobne wejście dla niego. Tylko na takiej zasadzie. Quote
Axelek Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 A moje 2 sznaucery swietnie sie czuja w ogrodzie gdzie przebywaja pare godzin dziennie i na moj gust swietnie strozuja...oczywiscie jak my jestesmy w domu (oraz w nocy) przebywaja tam ( w domu) z nami ale uwielbiaja siedziec w ogrodzie i bawic sie z kotem badz obserwowac otoczenie (nawet w zimie !) moze one sa nietypowe ale gdyby mialy siedziec w domu caly dzien to by sie zanudzily chyba kompletnie...dodam ze to sredniak i olbrzym (oba chlopaki) Quote
Czarne Gwiazdy Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 axelek. Owszem. Każdy pies to lubi, czy olbrzym czy miniatura, czy sznaucer czy york, ale nie można zamknąć w budzie giganta bez kontaktu z człowiekiem, a to wywnioskowałem z pierwszego postu. Quote
Axelek Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A pewnie, zamknac w budzie - nie wolno zadnego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
mila_2 Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 a ja niestety chodząc z Młoda na spacery do lasu przechodzę przez osiedle domków jednorodzinnych i przyuważyłam pięknego olbrzymka (piękny, zadbany - starej daty - z kopiowanymi uszyskami i ogonem), który mieszka w kojcu:( Quote
ewa_m Posted January 1, 2007 Author Posted January 1, 2007 U mnie zaden pies nie byl, nie jest i nigdy nie bedzie zamkniety w kojcu. W kojcu maja ogromna ocieplana bude i tam sobie chodza na noc. Poza tym moje psy maja zapewniona ogromna porcje ruchu, ze po spacerach zawsze klada sie na materace przed domem i odpoczywaja bardzo dlugo. A dlatego pytalam o sznaucerach, bo chcialam zeby chociaz jeden psiak byl prawdziwym strozem, bo moje onki sie do tego nie nadaja (sa ze schroniska i wystarczajaco duzo przeszly w zyciu) szczegolnie Tara, ktora trafila do mnie w wieku 8 lat. One sa u mnie na emaryturze. A jakis szczekajacy mlodzik by sie przydal by strzec cale moje stadko. Mam miniaturke sznaucera i wiem, ze ta rasa robi niezly raban i stad moje pytanie. Quote
Czarne Gwiazdy Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 To w takim wydaje mi się, ze będzie ok. Z tym, że nie może spać w nocy w kojcu. Sznaucer nie ma podszerstka, a dokładniej ma go mało i będzie mu zimno. Quote
eria Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 [quote name='Czarne Gwiazdy']To w takim wydaje mi się, ze będzie ok. Z tym, że nie może spać w nocy w kojcu. Sznaucer nie ma podszerstka, a dokładniej ma go mało i będzie mu zimno.[/quote] dokładnie ! w domu ma spać - blisko właściciela!:loveu: Quote
Recommended Posts