bobroska. Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Miałam nadzieję nigdy nie zakładać takiego wątku.. ale niestety musimy zrezygnować z acany. :-( Jest to dla mnie karma idealna, ale niestety szczeniak źle na nią reaguje. Co polecicie? Mam nowofundlanda, ma teraz 5 miesięcy, ładnie rośnie, jest już dość duży. Chciałabym jak najlepszą karmę koniecznie dla szczeniaków dużych ras, cena nie ma znaczenia, z konkretnie podanym składem (głównie o ilość mięsa w suchej masie mi chodzi), chondroityną, glukozaminą itd. Mam wrażenie, że obczaiłam już wszystkie szerzej znane karmy... :shake: Może jest jakaś mało znana ze składem zbliżonym do acany? Dla mnie istnieją tylko dwie sensowne: brit z tańszych, acana z droższych, Meli zawsze wszystko odpowiadało, ale Mały jest strasznie delikatny... Zastanawiam się nad britem care.. No i eukanubą, nie odpowiada mi ta karma bardzo, jednak siostra Zosia reaguje na nią dobrze. Proszę, pomóżcie. :shake: Quote
Biedroneczka Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Gratuluję wyboru rasy!!! :loveu: A może warto zastanowić się nad Orijen Puppy Large Breed albo 1st Choice Puppy Medium& Large? Brit Care też jest dobrym pomysłem. Quote
gryf80 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 spróbuj brita care.no i oczywiście jeśli chcesz to royala giant Quote
bobroska. Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='Biedroneczka']Gratuluję wyboru rasy!!! :loveu: A może warto zastanowić się nad Orijen Puppy Large Breed albo 1st Choice Puppy Medium& Large? Brit Care też jest dobrym pomysłem.[/QUOTE] Dziękuję. :lol: Dzięki za tego 1st choice'a, wyleciał mi z głowy! Skład nawet nawet, ale karmę kupuje Mama, więc będę jeszcze musiała ustalić czy cena jest ok, bo karma idzie strasznie szybko. Muszę jeszcze poszukać dawkowania, nie mogę nigdzie znaleźć. Edit: Nie grzeszę inteligencją, sprawdziłam tylko jeden sklep i na tej podstawie ustaliłam jaka jest cena. :roll: Spoko jest, niewiele więcej od acany kosztuje. :lol: Dziękuję, jeszcze porozmawiam z Mamą i zmieniamy na tego 1st choice, zobaczymy jak będzie. [quote name='gryf80']spróbuj brita care.no i oczywiście jeśli chcesz to royala giant[/QUOTE] Dzięki, jeśli nie znajdę niczego lepszego w ciągu 3-4 dni to przechodzimy na brita. Na royalu był na początku, jeszcze w hodowli też, ale nie podoba mi się ta karma, więc zmieniłam. Edit: 1st choice już zamówiony, będzie pewnie w poniedziałek. :) Dziękuję za rady. :) Quote
Biedroneczka Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Myślę, że 1st Choice świetnie się sprawdzi u niufka. Ja kupuję karmy przez internet w dwóch sklepach: [url]www.swiatkarm.pl[/url] (jeśli zamówisz na kwotę powyżej 50zł wysyłkę masz gratis i 5% rabatu na każdy produkt) i [url]www.najlepszekarmy.pl[/url]. Czasami kupuję też na allegro. Quote
bobroska. Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Też mam wypróbowane już obydwa te sklepy, ale że w świecie karm nie ma 1st choice, a w najlepszych karmach kosztuje 250zł, to wybrałam allegro, do tego mam jeszcze punkty payback. :) Mam jeszcze drugiego ośmioletniego psa, więc sklepy mam wszystkie obczajone. :D Quote
adav Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Ja słyszałam że te karmy są dobre [url]http://karmaexclusion.pl/[/url] Quote
bobroska. Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 [quote name='adav']Ja słyszałam że te karmy są dobre [url]http://karmaexclusion.pl/[/url][/QUOTE] Skład trochę ubogi w dodatki roślinne itd, ryż na pierwszym miejscu.. Nie wygląda za dobrze. Quote
GATUSO Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Jest jeszcze ciekawa karma Nutra Gold Breeders Bag. [url]http://dog-natural.blog.onet.pl/[/url] Quote
Recommended Posts