Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc to było tak: właściwie miałam już jechać do domu, bo zmarzłam okropnie, ale jeszcze krążyłam po schronisku. I dostrzegłam panią, która stała przy kwarantannach przed klatką z bokserem. Powiedziała, że zastanawia się nad jego adopcją. Zagadnęłam ją, czy nie chciałaby mieszańca boksera, który ma bardzo nieciekawą sytuację w schronisku (gwałcony i gryziony - notabene akurat dzisiaj został znowu pogryziony...). I pani zgodziła się go obejrzeć, potem wzięłyśmy go na spacerek, no i pani się zdecydowała! :multi: Pani Jola ma doświadczenie z wariatami jak nasz Lakuś, bo miała wcześniej szaloną bokserkę, chodzi regularnie na 10 kilometrowe spacery (!), więc Laki chyba lepiej trafic nie mógł. :) Zaoferowałam podwiezienie Pani do domku, i czekałam na nią z Lakim na zewnątrz, aż załatwi formalności, i wreszcie wychodzi pani z... 3-miesięczną koteczką!:crazyeye: Akurat oddana przez właściciela! :) Trochę dzika, w samochodzie już Lakiego ustawiła, on na szczęście grzeczny i niewiele kotkiem był zainteresowany, więc będzie dobrze! :) Do auta nie chciał wejść, ale potem jechał już grzecznie (nie zwymiotował, za co jestem mu wdzięczna! :))
Szczęścia chłopaczku w swym ostatnim już domku! :loveu:

Posted

Wieści z domku: W nocy Laki - czyli Roy :) - chrapał, a kotka się bawiła :)
Na spacerkach ciągnie do piesków i chce się bawić. Jednak gdy duży pies go obszczekał, nie pozostał dłużny. Pani powiedziała, ze ludzie boją się go, bo duży :)
Przestraszył się miski z wodą, ale dał sobie umyć łapska. No i nie bardzo chce jeść suche żarcie, za to rosołek na wołowince zjadł z chęcią.
Na razie jedyny problem polega na tym, że psiak jest zazdrosny o kotkę, zabiera jej zabawki i marszczy się na nią. Miejmy nadzieję, że się dograją.