terra Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Dostałam maila w sprawie Karolci. Przesłałam go do Ulki18. Mam nadzieję, że Karolcia się spodoba i nareszcie znajdzie dom. Quote
Ulka18 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Terra, dzieki, odpisalam juz zainteresowanemu Panu. Mam nadzieje, ze Karolcia podbije jego serce :modla: Quote
Jo37 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Gdyby pan się rozmyślił to ja mam dom dla jamniczki . Państwo stracili ostatnio swoją jamniczkę ("z odzysku") . Poszukiwana jamniczka to sunia 5-6 lat gładkowłosa . Myślę, że można pokazać również trochę starszą . Pańswo mają działkę pracowniczą obok działki mojej mamy. Bardzo mi się podobało jak mówili o swojej suczce i jak potraktowali nachalny nochal mojej suni . Quote
Ulka18 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Jo37']Gdyby pan się rozmyślił to ja mam dom dla jamniczki . Państwo stracili ostatnio swoją jamniczkę ("z odzysku") . Poszukiwana jamniczka to sunia 5-6 lat gładkowłosa . Myślę, że można pokazać również trochę starszą . Pańswo mają działkę pracowniczą obok działki mojej mamy. Bardzo mi się podobało jak mówili o swojej suczce i jak potraktowali nachalny nochal mojej suni .[/quote] Jo, nasza jamnisia jest ze 2 lata starsza niz wymagana, ale moze by sie spodobala. Karolcia to wybitna przylepka, bardzo lubi ludzi i ich towarzystwo. Zle sie czuje sama w domu, ale moze by sie przyzwyczaila do samotnosci. Quote
terra Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Tak bardzo bym chciała, żeby Karolcia po tylu latach pobytu w schronisku, została pokochana i zabrana do domku. Własnego domku. Ona wśród kochających ludzi rozkwitnie. Trzymam kciuki za Karolcię. Musi się jej w końcu poszczęścić. Quote
Ulka18 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ten pan z allegro juz nie odpisal. Pewnie przestraszyl sie wieku Karolci :shake: A przeciez ona tez zasluguje na dom :roll: Quote
Reno2001 Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 No niestety wszyscy chcą piękne, młode i zdrowe psy. I tylko mało kto pomysli o tym, by dostosowac wybor psa do swojego trybu życia. A potem rozczarowania, bo śliczny młodzik nie może chwili w miejscu usiedziec i wymaga długich spacerów, dużo uwagi a tu człowiek w domu by posiedział, telewizję poogladał...A taki starszy piesek przyjdzie i razem z opiekunem w TV popatrzy i najchętniej na kanapie poleży obok "swojego człowieka"...i wystarczy mu pogłaskanie po łebku. A ze zdrowiem też jest różnie. Jak u ludzi. Są zażyte staruszki i cherlawe szczeniaki... Ale jak to ludziom wytłumaczyc??? Quote
terra Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Zwłaszcza, gdy nie chcą słuchać lub zastanowić się nad tym co słyszą. Biedna Karolcia, lata lecą a ona...czeka. Quote
Ulka18 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='Reno2001']I tylko mało kto pomysli o tym, by dostosowac wybor psa do swojego trybu życia. A potem rozczarowania, bo śliczny młodzik nie może chwili w miejscu usiedziec i wymaga długich spacerów, dużo uwagi a tu człowiek w domu by posiedział, telewizję poogladał...A taki starszy piesek przyjdzie i razem z opiekunem w TV popatrzy i najchętniej na kanapie poleży obok "swojego człowieka"...i wystarczy mu pogłaskanie po łebku. Ale jak to ludziom wytłumaczyc???[/quote] Chyba nie da sie tego wytlumaczyc, nie naszemu spoleczenstwu. Nie dla nich adopcje starszych psiakow, jesli mozna kupic szczeniaka, wyrzucic przez okno, wziac nowego, potem oddac do schroniska, itd, itd. Znamy setki psich tragedii z ludzkiej glupoty. Quote
Reno2001 Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 [quote name='Ulka18']Chyba nie da sie tego wytlumaczyc, nie naszemu spoleczenstwu. Nie dla nich adopcje starszych psiakow, jesli mozna kupic szczeniaka, wyrzucic przez okno, wziac nowego, potem oddac do schroniska, itd, itd. Znamy setki psich tragedii z ludzkiej glupoty.[/quote] No niestety to prawda. Ja co i rusz kogoś namawiam na sterylki, ale łatwo nie jest. Wyksztalcenie ani wiek nie grają roli. Banda zacofanych i bezmyślnych ignorantów. Niestety tyczy się to nawet moich znajomych... :razz: Quote
Ulka18 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Podrzuce kandydature Karolci do Fundacji DobermannNotHilfe. Mam nadzieje, ze znajda jakis domek dla Karolci. Quote
Ulka18 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Oby sie taki znalazl :kciuki: Karolcia juz tak dlugo czeka.... Quote
Recommended Posts