Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam maila w sprawie Karolci.
Przesłałam go do Ulki18.
Mam nadzieję, że Karolcia się spodoba i nareszcie znajdzie dom.

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Gdyby pan się rozmyślił to ja mam dom dla jamniczki . Państwo stracili ostatnio swoją jamniczkę ("z odzysku") . Poszukiwana jamniczka to sunia 5-6 lat gładkowłosa . Myślę, że można pokazać również trochę starszą . Pańswo mają działkę pracowniczą obok działki mojej mamy. Bardzo mi się podobało jak mówili o swojej suczce i jak potraktowali nachalny nochal mojej suni .

Posted

[quote name='Jo37']Gdyby pan się rozmyślił to ja mam dom dla jamniczki . Państwo stracili ostatnio swoją jamniczkę ("z odzysku") . Poszukiwana jamniczka to sunia 5-6 lat gładkowłosa . Myślę, że można pokazać również trochę starszą . Pańswo mają działkę pracowniczą obok działki mojej mamy. Bardzo mi się podobało jak mówili o swojej suczce i jak potraktowali nachalny nochal mojej suni .[/quote]
Jo, nasza jamnisia jest ze 2 lata starsza niz wymagana, ale moze by sie spodobala. Karolcia to wybitna przylepka, bardzo lubi ludzi i ich towarzystwo. Zle sie czuje sama w domu, ale moze by sie przyzwyczaila do samotnosci.

Posted

Tak bardzo bym chciała, żeby Karolcia po tylu latach pobytu w schronisku, została pokochana i zabrana do domku. Własnego domku.
Ona wśród kochających ludzi rozkwitnie.
Trzymam kciuki za Karolcię. Musi się jej w końcu poszczęścić.

Posted

No niestety wszyscy chcą piękne, młode i zdrowe psy.
I tylko mało kto pomysli o tym, by dostosowac wybor psa do swojego trybu życia. A potem rozczarowania, bo śliczny młodzik nie może chwili w miejscu usiedziec i wymaga długich spacerów, dużo uwagi a tu człowiek w domu by posiedział, telewizję poogladał...A taki starszy piesek przyjdzie i razem z opiekunem w TV popatrzy i najchętniej na kanapie poleży obok "swojego człowieka"...i wystarczy mu pogłaskanie po łebku.
A ze zdrowiem też jest różnie. Jak u ludzi. Są zażyte staruszki i cherlawe szczeniaki...
Ale jak to ludziom wytłumaczyc???

Posted

[quote name='Reno2001']I tylko mało kto pomysli o tym, by dostosowac wybor psa do swojego trybu życia. A potem rozczarowania, bo śliczny młodzik nie może chwili w miejscu usiedziec i wymaga długich spacerów, dużo uwagi a tu człowiek w domu by posiedział, telewizję poogladał...A taki starszy piesek przyjdzie i razem z opiekunem w TV popatrzy i najchętniej na kanapie poleży obok "swojego człowieka"...i wystarczy mu pogłaskanie po łebku.
Ale jak to ludziom wytłumaczyc???[/quote]
Chyba nie da sie tego wytlumaczyc, nie naszemu spoleczenstwu.
Nie dla nich adopcje starszych psiakow, jesli mozna kupic szczeniaka, wyrzucic przez okno, wziac nowego, potem oddac do schroniska, itd, itd. Znamy setki psich tragedii z ludzkiej glupoty.

Posted

[quote name='Ulka18']Chyba nie da sie tego wytlumaczyc, nie naszemu spoleczenstwu.
Nie dla nich adopcje starszych psiakow, jesli mozna kupic szczeniaka, wyrzucic przez okno, wziac nowego, potem oddac do schroniska, itd, itd. Znamy setki psich tragedii z ludzkiej glupoty.[/quote]

No niestety to prawda.

Ja co i rusz kogoś namawiam na sterylki, ale łatwo nie jest. Wyksztalcenie ani wiek nie grają roli. Banda zacofanych i bezmyślnych ignorantów. Niestety tyczy się to nawet moich znajomych... :razz: