Cudak Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 No niestety :( Szkoda mi jej, bo gdyby ktoś z nią popracował byłaby naprawdę fajnym rodzinnym psem... a w schronie nie będzie miała szans na adopcję, bo nie jest słodkim szczeniaczkiem. Quote
Lupi Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Miałam drobny problem z netem i dopiero dziś czytam wiadomości... ... niestety te widzę nie są zbyt miłe... Pytałam, wśród znajomych ci mają wiekowe psy czy nie chcą fajnej radosnej suczki (okrutna jestem :cool3:) - ale każdy z takich twierdzi, że to już ich ostatni pies... Cudak, w środę - jeżeli jeszcze trzeba będzie to przywiozę jakąś karmę dla psicy. Moje gamonie teraz na BARF-ie to i nadmiaru suchego i puszkowego nie mam Quote
Cudak Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Lupi napisał(a):Pytałam, wśród znajomych ci mają wiekowe psy czy nie chcą fajnej radosnej suczki (okrutna jestem :cool3:) - ale każdy z takich twierdzi, że to już ich ostatni pies... Dziękuję, że pytałaś :) ale myślę, że nawet gdyby kogoś udało się namówić, to szybko byłby zwrot :( Bo ona jest aż za bardzo radosna... Lupi napisał(a):Cudak, w środę - jeżeli jeszcze trzeba będzie to przywiozę jakąś karmę dla psicy. Moje gamonie teraz na BARF-ie to i nadmiaru suchego i puszkowego nie mam Na te chwilę jest tak - jak załatwi jeszcze jedną kurę, to idzie do schronu, bo mnie nie stać, by je odkupować... a kurę zabiła będąc uwiązaną. Jak nie będzie zabijać kur, to zbieram na sterylkę i szukamy jej lepszego DT (lub DS, ale z tym pewnie ciężko będzie z jej zachowaniem), więc karma jak najbardziej się przyda :) jakakolwiek, bo ona zjada wszystko , co dostanie. Dziś na spacerze zrobiłam próbę i puściłam ją z długą smyczą luzem. Polatała i wracała, jak ją wołałam :) Gorzej, że imienia nie ma i musiałam wołać "chodź tu suko!" :roll: Fajnie, że w miarę się słucha, bo na smyczy to katastrofa, tak ciągnie... Quote
Cudak Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Przechwaliłam ją :( Dzisiaj już głucha była na wołanie, ale pilnowała się z daleka... Dopiero przy bramie ją złapałam. Quote
Cudak Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Sunia załatwiła drugą kurę :( Jeszcze dziś popołudniu lub jutro rano pojedzie do schroniska. Przykro mi bardzo, że nie udało się jej pomóc, ale moim zdaniem i tak szanse na dom miała bliskie zeru... a u mnie warunki nie najlepsze (była uwiązana, bo z ogrodzenia wyskakiwała). Mam nadzieję, że nikt nie będzie miała nic przeciwko by zmienic cel bazarku wystawionego na sunię, na kastrację kota Ramzesa, znalezionego w lesie i przebywającego u Lupi na DT: http://www.dogomania.pl/threads/214634-RAMZES-kot-kt%C3%B3ry-chce-kocha%C4%87 Quote
obraczus87 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 a moze warto byloby szukac dla Niej jakiegos odpowiedniego hotelu?? i wtedy zabrac JA ze schronu Quote
Cudak Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Jeśli nasza gmina ma nadal podpisaną umowę z tym schroniskiem, to będzie ciężko :( Już pomijając to, że odpowiedni dla niej hotel, to taki, gdzie ktoś by z nią pracował, bo jej zachowanie niestety pozostawia wiele do życzenia... a to niestety spore koszty, więc wątpię, żeby się udało :( Quote
Lupi Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Z tego co wiem to nadal jest umowa właśnie z tym schronem. Szkoda, że sucz nie skorzystała ze swojej szansy...:placz: Wydaje mi się że będzie niestety miała małe szanse na kochający domek! Cudak! A może pieniążki z bazarku przeznaczymy na pokrycie szkód - za które musisz zapłacić! Quote
Cudak Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Lupi napisał(a):Z tego co wiem to nadal jest umowa właśnie z tym schronem. Szkoda, że sucz nie skorzystała ze swojej szansy...:placz: Wydaje mi się że będzie niestety miała małe szanse na kochający domek! ...na jakikolwiek domek raczej nie ma szans :( Lupi napisał(a):Cudak! A może pieniążki z bazarku przeznaczymy na pokrycie szkód - za które musisz zapłacić! To już załatwione. A kastracja Ramzesa pilna sprawa, bo z jajkami nikt go nie weźmie do domu (kocury często znaczą teren). Quote
Lupi Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Cudak napisał(a):...na jakikolwiek domek raczej nie ma szans :( Nie chciałam drastycznie mówić... niestety z tego co wiadomo to ten schron wcale nie równa się dom... Quote
Cudak Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Pojechała dziś :( okropnie mi przykro, że nie mogłam jej pomóc :( Quote
obraczus87 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Sorki za spam ale znów powtarza się sytuacja z "dzikim" kandydatem więc bardzo proszę o głosy na wspólnego kandydata dogo i miau w krakvecie - Prywatne przytulisko znajdki koło Radzymina jeśli ktoś jeszcze nie głosował bardzo bardzo proszę o głosy na wspólnego kandydata jeszcze link do krakvetu: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14172 głosować można dzisiaj do północy Quote
Recommended Posts