Jump to content
Dogomania

Przygody Henia, czyli jak Henio wyciągnięty zza schroniska krat odkrywa wielki świat

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Skąd ja znam ten merdający ogonek na bim-bam, zawsze gotowy do zabawy???
To naprawdę cudowne i ciepłe psiaczki, i szkoda, że ludzie robią z nich potwory... I jestem przekonana, że gdyby ktoś poznał rasę zmieniłby zupełnie zdanie (tak, jak ja)...
Jeszcze raz ściskam ciepło Henryczka:):):)[/QUOTE]

prawda! po stokkroć prawda! Ktoś mógłby powiedzieć, że mi trafił się jakiś "inny", i że normą są agresywne psy. a tutaj proszę Bono - drugi taki rodzynek :) W schronisku też skupiam uwagę na psy tego typu i jak na razie te które wyprawadzałam to pieszczochy, skore do zabawy. Te psy trafiają niestety na półgłówków, których kręci ich groźny wygląd. A co do przekonywania się do tej rasy, pamiętam jak przywiozłam Henia do mojej mamy... Wyszłam na chwilę do sklepu, a tu telefon "słuchaj! on cały czas trąca mnie nosem i podstawia pysk, nie wiem co on chce! może mi coś zrobi!" Odpowiedziałam jej, że owszem chce.. żeby go głaskała, najlepiej jak najdłużej :D

[QUOTE] Napisał [B]marra[/B]
Apropo łapek na ciuchach, przypomina mi się moje wyjście do pracy i wejście do niej, kiedy to wpadam zawsze gdzieś umorusana z zabrudzonym gdzieś butem i mijam wyfiołkowane panie na 10 cm szpilach które patrzą na mnie okiem szyderczym...ja tu tak nie pasuję że brak słów, kompletnie jestem z innej bajki. [/QUOTE]

hahahha, oj ja też nie wiem czy aby nie minęłam się z powołaniem. Zwykle w sobotę mam zajęcia z aplikacji. Wiadomo - "aplykanty"- poważne ludzie są ;D No a ja wraz z koleżanką, jeśli tylko jest długa przerwa, wsiadamy w samochód i pędem do schroniska, żeby wyprowadzić któregoś z naszych ulubieńców :) po takim spacerze, czesaniu psa, karmieniu, wracamy całe w błocie (ja mam zwykle do kolan dzinsy mokre i brązowiutkie) i obdarzone wszelkimi zapachami schroniskowymi :) i tak oto siadamy w pełnej krasie na zajęciach :D

• Replies 431
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Barkelona']prawda! po stokkroć prawda! Ktoś mógłby powiedzieć, że mi trafił się jakiś "inny", i że normą są agresywne psy. a tutaj proszę Bono - drugi taki rodzynek :) W schronisku też skupiam uwagę na psy tego typu i jak na razie te które wyprawadzałam to pieszczochy, skore do zabawy. Te psy trafiają niestety na półgłówków, których kręci ich groźny wygląd. A co do przekonywania się do tej rasy, pamiętam jak przywiozłam Henia do mojej mamy... Wyszłam na chwilę do sklepu, a tu telefon "słuchaj! on cały czas trąca mnie nosem i podstawia pysk, nie wiem co on chce! może mi coś zrobi!" Odpowiedziałam jej, że owszem chce.. żeby go głaskała, najlepiej jak najdłużej :D

hahahha, oj ja też nie wiem czy aby nie minęłam się z powołaniem. Zwykle w sobotę mam zajęcia z aplikacji. Wiadomo - "aplykanty"- poważne ludzie są ;D No a ja wraz z koleżanką, jeśli tylko jest długa przerwa, wsiadamy w samochód i pędem do schroniska, żeby wyprowadzić któregoś z naszych ulubieńców :) po takim spacerze, czesaniu psa, karmieniu, wracamy całe w błocie (ja mam zwykle do kolan dzinsy mokre i brązowiutkie) i obdarzone wszelkimi zapachami schroniskowymi :) i tak oto siadamy w pełnej krasie na zajęciach :D[/QUOTE]

buhhahaha :D uśmialam się ;) nie psiarz tego poprostu nie zrozumie :)

Kochani prosimy o pomoc :( [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216384-Poszukujemy-domu-tymczasowego-dla-suczki!!!PILNE!!!?p=17844150#post17844150[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

No cisza, cisza... bo cóż może robić pani Henia, jk nie zalegać w ustawach :( obiecuję, że po egzaminie nadrobię zaległościi wstawię nowe fotki Henryczkowskie.

[quote name='Obama']Fajnie,ż trafiło mu się życie globtrotera. :)Tylko pozazdrościć,sama bym sie wybrała gdzies gdzie teraz ciepło.[/QUOTE]

Witaj Obama :) wiesz, podzielam Twoją chęć ucieczki w ciepłe miejsce, a chyba najbardziej będę cierpieć w styczniu czy lutym, kiedy największy mróz. a propos mrozu, zastanawiam się, czy Heniek będzie potrezebował na zimę kubraczka... On nie ma sierści amstaffa, trochę dłuższą. No i poprzedniej zimy, którą spędził w schronisku, wyrosła mu dodatkowa, puchowa sierść, której pozbył się dopiero w lipcu. No ale to może nie wystarczyć. Czy ktoś ma doświadczenia w tym czy amstaff/pit bull potrzebuje kubraczka, czy poczekać z tym jeszcze?

Posted

Nasz skończył w kwietniu 3 lata, ale do tej pory obywa się bez kubraka... Jak jedną zimę mieszkał u mnie, mróz i śnieg Mu absolutnie nie przeszkadzały - uwielbiał szaleć w śniegu po ogrodzie:), ale tylko w ciągu dnia, w słoneczku... Wieczorami oczywiście w domku:):):).... Spacery też bez kubraka... i wcale nie wygląda na zmarzniętego:):):)...

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Nasz skończył w kwietniu 3 lata, ale do tej pory obywa się bez kubraka... Jak jedną zimę mieszkał u mnie, mróz i śnieg Mu absolutnie nie przeszkadzały - uwielbiał szaleć w śniegu po ogrodzie:), ale tylko w ciągu dnia, w słoneczku... Wieczorami oczywiście w domku:):):).... Spacery też bez kubraka... i wcale nie wygląda na zmarzniętego:):):)...[/QUOTE]

No właśnie, chyba na razie się wstrzymam z tym kupnem kubraka i zobaczymy, jak Henio będzie znosił mróz.

Pozdrawia Was Henio, pies z rzędu leniwców :)

[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/Zdjcie0461.jpg[/IMG]

Posted

Kiedyś w chwili wolnej takie ot coś zrobiłam :) i właśnie znalazłam to na pulpicie. Chyba widać różnicę :)
[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/plakat.jpg[/IMG]

Posted

super, można takie ulotki w lecznicach wieszać.
a co do kubraka, to ja ubieram na siarczyste mrozy, takie od -10. Bo jak jest mniej to Fecie nie przeszkadza, ale jak zlapie porządnie, to lalka nie chce bez kubraka spacerować, tylko szybkie siku i spyla do domu.

Posted

[URL]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/plakat.jpg[/URL]
Aż serce się raduje jak się patrzy na ten plakat...
Barkelono! Heniu miał WIELKIE SZCZĘŚCIE, że trafił do Takiej Rodzinki jak Wasza!!!

Posted

[quote name='fonia123']super, można takie ulotki w lecznicach wieszać.
a co do kubraka, to ja ubieram na siarczyste mrozy, takie od -10. Bo jak jest mniej to Fecie nie przeszkadza, ale jak zlapie porządnie, to lalka nie chce bez kubraka spacerować, tylko szybkie siku i spyla do domu.[/QUOTE]

no właśnie, może i być tak z Heniem, który np. deszczu boi się jak ognia, francuski piesek ;) Więc jeśli tak samo będzie reagował na mrozy, to sprawię mu piekny kubraczek, żeby chłopak mógł się też zimą wybiegać

[quote name='Sarunia-Niunia'][URL]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/plakat.jpg[/URL]
Aż serce się raduje jak się patrzy na ten plakat...
Barkelono! Heniu miał WIELKIE SZCZĘŚCIE, że trafił do Takiej Rodzinki jak Wasza!!![/QUOTE]

Dzięki kochana :) Henryś ma dobrze, nie powiem, pewnie w tym momencie, kiedy ja to piszę, on w domu wygrzewa się na wełnianej kołdrze na naszym łóżku, korzystając z okazji, że nie pościelone.. i że nie ma pana i pańci, więc czym chata bogata! :D Powiem szczcerze, gdybym mogła, wyciągnęłabym kolejne psie bidy ze schroniska.. Mam już nową swoją schroniskową ulubienicę, Fionę, też mieszankę ttb, którą właściciele oddali, bo WYJEŻDŻALI ZA GRANICĘ grrrrrrrrrrrrrrrrrr... i ta psia bida, wychowana w ciepłym mieszkaniu, zimę spędzi w zimnje budzie w schronisku :( ehh... ogarnia mnie bezsilność, kiedy jestem w schronie i patrzę na te setki wpatrzonych zza krat oczu :( Gdyby tak człowiek miał siłę sprawczą...

Posted

[quote name='Barkelona']no właśnie, może i być tak z Heniem, który np. deszczu boi się jak ognia, francuski piesek ;) Więc jeśli tak samo będzie reagował na mrozy, to sprawię mu piekny kubraczek, żeby chłopak mógł się też zimą wybiegać

Dzięki kochana :) Henryś ma dobrze, nie powiem, pewnie w tym momencie, kiedy ja to piszę, on w domu wygrzewa się na wełnianej kołdrze na naszym łóżku, korzystając z okazji, że nie pościelone.. i że nie ma pana i pańci, więc czym chata bogata! :D Powiem szczcerze, gdybym mogła, wyciągnęłabym kolejne psie bidy ze schroniska.. Mam już nową swoją schroniskową ulubienicę, Fionę, też mieszankę ttb, którą właściciele oddali, bo WYJEŻDŻALI ZA GRANICĘ grrrrrrrrrrrrrrrrrr... i ta psia bida, wychowana w ciepłym mieszkaniu, zimę spędzi w zimnje budzie w schronisku :( ehh... ogarnia mnie bezsilność, kiedy jestem w schronie i patrzę na te setki wpatrzonych zza krat oczu :( Gdyby tak człowiek miał siłę sprawczą...[/QUOTE]

Masz rację, dla takiego psa to jest poprostu dramat. Jak sobie pomyślę że takiego psa jak mój Bobek, ciepłolubnego podkołdernika ktoś nagle oddaje do schroniska to aż mam ochotę sama takiego oszołoma zamknąć w budzie ;/ ale Henryczek ma wypas życie i to jest budujące, swoją drogą ciekawe jak będzie wyglądał "pies morderca" w kubraczku :D chce zobaczyć ! ;)

Posted

[quote name='marra']Masz rację, dla takiego psa to jest poprostu dramat. Jak sobie pomyślę że takiego psa jak mój Bobek, ciepłolubnego podkołdernika ktoś nagle oddaje do schroniska to aż mam ochotę sama takiego oszołoma zamknąć w budzie ;/ ale Henryczek ma wypas życie i to jest budujące, swoją drogą ciekawe jak będzie wyglądał "pies morderca" w kubraczku :D chce zobaczyć ! ;)[/QUOTE]

heheh Henio fashion ;)

a my zaliczyliśmy wczoraj niestety późnowieczorną podróż do weta z Heniem. pies zaczął wymiotować, nie wiadomo dlaczego, bo nic my nie dawaliśmy mu innego do jedzenia niż jego karmę, więc baliśmy się że chwycił coś na spacerze, co mogło być trucizną. Albo że ma wrzody żołądka, bo jakieś dwa tygodnie temu też wymiotował w nocy, wtedy udało się jakoś uciszyć jego chory żołądek siemieniem lnianym no i chyba sam sobie pomógł jedząc trawę na spacerze. Pani weterynarz uspokoiła nas jednak że to ani nie wrzody ani nie zatrucie, mogą to być jakieś pasożyty, bo chociaż był odrobaczany to i tak powiedziała, że jeśli zdarzyło mu się wcześniej coś chwycić na spacerze, może mieć robale. Kupiłam tabletki na odrobaczenie, bagatela 50 zł przy jego masie (!!!), no i mam je podać jak tylko przestanie wymiotować. Na razie bidul je ryżyk i inne papki lekkostrawne.

Posted

czekają nowe liczne fotki tylko muszę pojechać do domu rodzinnego żeby móc je zrzucić na kompa (potrzebuję do tego kompa z bluetoothem). W przyszłym tyg mam ostatni egzamin, więc w weekend zalegam w ustawach, ale obiecuję po egzaminie duuużo nowych fotek Heniusiowskich :)

Posted

troszku nowych fotek mojego psiaka :)

[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/Zdjcie0553.jpg[/IMG]
wampir? nietoperz? ;)
[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/Zdjcie0605.jpg[/IMG]
co tam masz?
[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/Zdjcie0576.jpg[/IMG]
Henio poległ ucząc się ze mną do egzaminu :)
[IMG]http://i368.photobucket.com/albums/oo128/AdrianaPanas/Zdjcie0555.jpg[/IMG]

Posted

Oj Henryczku co to za przygody pańci serwujesz, nocne alarmy, wymioty...mam nadzieje że już jest dobrze i Henio się "wylizał" :) Zdjęć jak zwykle w pracy nie widzę ;/ ale napewno zerknę w domku :) U nas też sezon zdawania egzaminów na prawo, nawet nie wiesz jak się cieszę że mnie to nie dotyczy :) jednak kolega z pracy poległ...:( trzymam kciuki za Ciebie !

Posted

[quote name='marra']Oj Henryczku co to za przygody pańci serwujesz, nocne alarmy, wymioty...mam nadzieje że już jest dobrze i Henio się "wylizał" :) Zdjęć jak zwykle w pracy nie widzę ;/ ale napewno zerknę w domku :) U nas też sezon zdawania egzaminów na prawo, nawet nie wiesz jak się cieszę że mnie to nie dotyczy :) jednak kolega z pracy poległ...:( trzymam kciuki za Ciebie ![/QUOTE]

Dziekuję! wczoraj miałam wyniki ostatniego egzaminu i zdany!!! :) więc jeszcze tylko kilka formalności i na trzecim roku aplikacji, uffff :) Heniuś ma się już dobrze, na razie żadne kolejne ekscesy żołądkowe nie miały od tamtej pory miejsca. Mam nadzoieję, że się nie powtórzą. Chyba jednak były spowodowane tym, że coś chwycił na spacerze, henio często wieczorem wychodzi na polanę poszaleć ze swoim kumplem Haczim i wystarczy chwila nieuwagi a psiak coś chwyci. Niestety nie wiem, jak go oduczyć zbierania odpadków :( Na dniach Henio spotka się ze swoją dawną koleżanką z boksu, Sarą vel Daisy, wzięła ją moja koleżanka :) Ciekawe, czy psiaki się rozpoznają :) Jak wrócę do domu, zamieszczę fotki z ich wspólnych spacerów jeszcze ze schroniska.

Posted

[quote name='Barkelona']Dziekuję! wczoraj miałam wyniki ostatniego egzaminu i zdany!!! :) więc jeszcze tylko kilka formalności i na trzecim roku aplikacji, uffff :) Heniuś ma się już dobrze, na razie żadne kolejne ekscesy żołądkowe nie miały od tamtej pory miejsca. Mam nadzoieję, że się nie powtórzą. Chyba jednak były spowodowane tym, że coś chwycił na spacerze, henio często wieczorem wychodzi na polanę poszaleć ze swoim kumplem Haczim i wystarczy chwila nieuwagi a psiak coś chwyci. Niestety nie wiem, jak go oduczyć zbierania odpadków :( Na dniach Henio spotka się ze swoją dawną koleżanką z boksu, Sarą vel Daisy, wzięła ją moja koleżanka :) Ciekawe, czy psiaki się rozpoznają :) Jak wrócę do domu, zamieszczę fotki z ich wspólnych spacerów jeszcze ze schroniska.[/QUOTE]

No to gratuluję moja droga !!! wiem jakie to wszystko jest trudne dlatego szczerze podziwiam :) Henio jest dumny z takiej Pańci która zawsze będzie bronić jego praw ;)

Zapraszam Was na bazarek dla podopiecznych Szarej Przystani - kartki świąteczne i nie tylko, książki, sianko pod wigilijny obrus, zakładki do ksiażek i wiele innych rzeczy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218656-Kartki-kalendarze-sianko-pod-wigilijny-obrus-książki-i-inne-dla-quot-Szarej-Przystani-quot-!!?p=18107112#post18107112[/URL]

Posted

I ja odwiedzam mojego Ulubionego Heniusia:):):)
A przy okazji zapraszam Henia i Jego Panią i Pana na wątek do dobermanki, która od 10 dni jest u mnie w DT!!!
Wiem barkelonko, że masz słabość do dużych psiaczków, i dlatego bardzo ciepło zapraszam:)

Posted

marra, ojoj, dziękuję za miłe słowa :) nie omieszkam zajrzeć na bazarek :)

[quote name='Sarunia-Niunia']I ja odwiedzam mojego Ulubionego Heniusia:):):)
A przy okazji zapraszam Henia i Jego Panią i Pana na wątek do dobermanki, która od 10 dni jest u mnie w DT!!!
Wiem barkelonko, że masz słabość do dużych psiaczków, i dlatego bardzo ciepło zapraszam:)[/QUOTE]

Sarunia już lecę na wątek!

a oto obiecane fotki, jeszcze ze schroniska, z koleżanką Sarą
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/228351_2055690758256_1424210976_2379377_3471194_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/248179_2072234491839_1424210976_2403118_5674946_n.jpg[/IMG]