Nor(a) Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Czy 6 lat temu (2000r) istniała możliwość aby szczeniętom z jednego miotu nadawać imiona na różne litery? :???: Oczywiście chodzi o imiona widniejące później w rodowodach. Quote
Agama Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 oczywiscie ,ze tak miot moich grzywacze z 2000 roku jak i 2003 ma imiona zaczynajace sie na rozne litery-od bodajze 2 lat spowrotem wrocono do 1 litery Quote
Różyczka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Rany moje i moich znajomych zawsze na tą samą literę się zaczynały Czy to było w regulaminie?bo u mnie w Związku było że 1miot=1litera Można było oczywiście zmieniać kolejnośc liter np.1-wszy miot na A ,2-gi na S,3naW ale musiała to być jedna litera dowolnie wybrana Quote
DeDe Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Tak, to było w regulaminie. Wiekszość hodowców (w tym ja) nadawało wszystkim szczeniętom z miotu imiona na tę samą literę, bo tak po prostu jest prościej i wygodniej, ale nie było to obowiązkowe. Obecnie wszystkie szczenięta z danego miotu MUSZĄ nazywać się na tę sama literę. Quote
Nor(a) Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 [quote name='GordonkaLira']Od dawien dawna imiona były różne w rodowodach. Około dwóch lat temu wprowadzono nakaz, że mają byc imona od tej samej literki. A można wiedziec czemu akurat 2000 rok cię interesuje? :)[/quote] świat jest mały..;) . Lira jest siostrą Benity (Benita to matka Blue, którą mam w profilu). A więc Lira to "nasza" ciocia :razz:. Właśnie dlatego pytałam, bo mnie zaintrygowało..bylam na stronce i zobaczyłam ten sam rodowód z imieniem na inną literę.;) Quote
Recommended Posts