Ironiaaa Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Tylko ze w chwili obecnej tam nie ma nic dla TOZu, pies jest zadbany, nakarmiony, nie jest krzywdzony i fakt ze wlasciciel caly czas mowi o tym ze da psa do schronu lub go na ulice wyrzuci nie oznacza, ze mozna TOZ na niego nasylac. Oni wbrew pozorom musza miec powod zeby wkroczyc do akcji. Probowalam od Kasi i Szymona wiecej zdjec dostac, niestety dostalam odpowiedz, ze wiecej nic nie posiadaja, nie odpowiedzieli mi tez nic na temat kastracji i ewentualnej osoby ktora by sie po zabiegu nim zajela... Quote
jolakoz Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ja nie miałam na myśli nasyłania TOZu tylko telefon do tych ludzi, może wiedzą o kimś, kto szuka wilczura w Zakopanem albo okolicy. Oni mają całkiem niezłe info na ten temat. Jeszcze dziś zadzwonię do jednych znajomych, ale oni mogą psa trzymać w mieszkaniu w bloku i nie wiem jak to się "pogodzi" z jego wyciem. Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 czy wiecie czemu On wyje?? czy jest to tesknota za człowiekiem? czy On by sie nadawal do bloku? Quote
TERESA BORCZ Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Przepiękny ten Brandon, Mordencja szuka pięknego onka ale chyba młodszego, zważywszy na jego urok może zaakceptuje taki wiek, przecież to młody pies? nasz Timo teŻ już został zaproponowany, czekamy na piknięcie serdudszka Mordencji do ktoregoś z nich!!! Kto podeśle ja nie umiem? Trzeba się psem zająć i pensjonatem też, po co mu goście jak zawadzają psu, może zmniejszyć frekwencję!!!:evil_lol: A może skoro pani jest takim super domkiem, zgodzi sie na cudownego , poniżej 3 latTimo, uratowanego od śmierci w znanej mordowni, jest blisko, dowieziemy a psiak do zakochania, ALE TO OCZYWISCIE W PRZYPADKU GDYBY SIE NIE ZDECYDOWAŁA, BO PRZECIEŻ BRANDONOWI NAPEWNO GROZI ŚMIERĆ!!! Trzeba ją przekonać koniecznie! Quote
Ironiaaa Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Mordencje chyba gdzies na owczarek.pl widzialam sprobuje sie z nia skontaktowac, ale ona faktycznie szukala psa mlodego takiego max. 2-3 lata. Lu-Gosiak wyje, bo cale zycie byl z nim drugi pies w kojcu. Z rozmowy wywnioskowalam, ze ten drugi zaginal jakis czas temu i od tego czasu Brandon pomimo tego, ze staraja sie z nim bawic, wybiegac go itp. wyje z tesknoty za kumplem. Ja mysle, ze dokupienie drugiego psa do Brandona by rozwiazalo problem podejrzewam jednak, ze tak po prawdzie to caly problem rozbija sie o to, ze za psa trzeba placic, dawac mu jesc itp. itd. a dwa psy to podwojna ilosc tego wszystkiego o czym pisalam... Jolakoz, poszukam dzisiaj numer to zakopianskiego TOZu i zobaczymy, mam zamiar tez do schronu w Nowym Targu zadzwonic i spytac sie jak to faktycznie jest z tym usypianiem.... Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 dzwonili wczoraj do mnie ;iudzie z mojego ogłoszena o owczarka - moj ma juz domek - zaproponowalam Brandona - i Państwo sie zdecydowali..mieszkanie w bloku - dwójka dzieci PAni nie pracuje tylko jest w domu...dom na śląsku do sprawdzenia...chcecie namiary by to poprowadzic??? Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 dziewczyny PAnstwo do mnie dzwonili, co maja zrobic by móc adoptowac Brendona, mówilam o wizycie, zgadzaja sie oczywiscie, kastracje sami moga zrobic juz u siebie, i nawet moga po Niego pojechac do Zakopanego...to jak szukac Kogos do wizyty?? sa z Jaworzna Quote
jolakoz Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ja mogę jutro zadzwonić, a kontakt ze schroniskiem w Nowym Targu chyba niewiele da, bo przecież nikt się nie przyzna,że usypiają zdrowe psy. Czekałam tylko na decyzję, bo nie chciałam się wyrywać. Spróbuję także podrzucić link do strony na forum w Tygodniku Podhalańskim - to nasza lokalna gazeta i jest w wersji on-line. Dzwoniłam dziś jeszcze do znajomych, ale teraz nie mogą wziąć psa. Quote
jolakoz Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 I jeszcze. W Zakopanem działają trzy TOZ Tatrzański, Zakopiański i Krakowski. Jutro zadzwonię i napiszę Quote
Ironiaaa Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Lu_Gosia wyslalam do Ciebie pw. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie. Jesli by sie udalo to oczywiscie dorzuce sie do kosztow transportu Brandona! jolakoz skontaktowalam sie juz z Tatrzanskim TOZem powiedzieli, ze oczywiscie sprawa sie zainteresuja i jesli beda cos mieli to dadza znac. W Nowym Targu nikt nie odbieral telefonu, tak wiec sprawe poki co zostawiam. Dziekuje za zainteresowanie i pomoc! :) Quote
jolakoz Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Super! Okropnie się cieszę,że pies znalazł dom! Jeżeli będę mogła jakoś pomóc, zawsze możecie na mnie liczyć, bo mam rozeznanie w naszym terenie i wiem do kogo "uderzyć",żeby uzyskać pomoc Quote
Ironiaaa Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 To jeszcze nie jest pewne. Nie mozna zapeszac. Mam bardzo duzo nowych informacji o Brandonie od pracownika TOZu tatrzanskiego, czesci z nich nie moge podac bo watek jest mocno publiczny i boje sie ze moglby Brandonowi zaszkodzi zanim go wezmiemy z Zakopanego. Tak w skrocie to Brandon jest typowym kanapowcem, wychowal sie z malymi dziecmi i swoim bratem z miotu (ktory potem zaginal), w skutek jakis problemow rodzinnych trafil do kojca, on nie potrafi w kojcu mieszkac i wlasnie dlatego wyje- z samotnosci. Psa nikt nie bil, to jest taki ciapek domowy ktory klei sie do ludzi i szuka milosci. Uwielbia aportowac, po tym jak zostal olany przez wlasciciela sam sobie kamieniami rzuca... Pies pochodzi na 100% z hodowli, mozliwe ze ma nawet tatuaz w uchu bardzo prawdopodobne ze jest zaczipowany. Jesli ktos chce znac jakies bardziej szczegolowe info to na PW. Dostalam tez sporo info o psie ktory mieszkal z Brandonem. Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 czyli super by sie nadawal do mieszkania...no to JEgo historia nie jest wesoła niestety..znowu nieodpowiedzialnosc i ludzka głuppota::( Quote
ZZPON Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Na pewno Ci się uda Przystojniaku znaleźć kochający dom. Quote
Ironiaaa Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 Oby! Ten pies na prawde zasluguje na cos wiecej niz samotne dni w zimnym kojcu...! A tak swoja droga nie chce ktos szczeniaka mix ONka z malamutem? 2 typowo owczarkowe i jeden typowo malamutowy. Jeszcze nie znam plci, jutro bede sie dowiadywac! Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 moga mieszkac na dworze?? mam dom z ogrodem, pies ma kojec ale otwarty i biega sobie po terenie Quote
Ironiaaa Posted August 31, 2011 Author Posted August 31, 2011 [quote name='Lu_Gosiak']moga mieszkac na dworze?? mam dom z ogrodem, pies ma kojec ale otwarty i biega sobie po terenie[/QUOTE] Chyba tak, to sa jeszcze male robaczki beda mialy z 2-3 miesiace. Juz odstawily mleko matki. Facet to jakis pijaczek z okolic Zakopca chce je jak najszybciej oddac, mam wsparcie Tatrzanskiego TOZu, jutro jak zadzwonie do faceta to sie dowiem jaka plec. Poki co moge poslac zdjecia na maila. Quote
Lu_Gosiak Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='Ironiaaa']Chyba tak, to sa jeszcze male robaczki beda mialy z 2-3 miesiace. Juz odstawily mleko matki. Facet to jakis pijaczek z okolic Zakopca chce je jak najszybciej oddac, mam wsparcie Tatrzanskiego TOZu, jutro jak zadzwonie do faceta to sie dowiem jaka plec. Poki co moge poslac zdjecia na maila.[/QUOTE] posyłaj: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
aganela Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 hm jak to mixy to wygląd mogą mieć bardzo onkowaty ,a charakter malamuci...i na odwrót// Quote
Ironiaaa Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Tu jest link do watku maluchow [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213887-Zakopane-3-szczeniaki-mix-ONka-i-Malamuta-do-oddania?p=17555092#post17555092"]http://www.dogomania.pl/threads/213887-Zakopane-3-szczeniaki-mix-ONka-i-Malamuta-do-oddania?p=17555092#post17555092[/URL] Czekamy na wiesci od Lu_Gosia apropos rozmowy pa w sprawie Brandona.Dzwonilam do tej Pani. Sprawiaja bardzo dobre wrazenie, miejmy nadzieje ze to jest wlasnie ten wymarzony dom dla Brandona. Quote
Lu_Gosiak Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 anett jutro zrobi wizyte:):) ogromnie dziekujemy!! Quote
Recommended Posts