Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam - nie wiem, czy to najodpowiedniejszy dział, ale chciałam to umieścić jak najbardziej w kujawsko-pomorskim, dalej wybiegać raczej nie ma co.
Myślę że nie jestem jedyną osobą niepełnoletnią, której na sercu leży los naszych czworonogów... i na pewno nie tylko u mnie wisi pusta, niewykorzystana tablica ogłoszeń - zresztą moja szkoła często daje jakieś ogłoszenia o akcjach charytatywnych.
Jestem pewna na 99,9% że dyrektorka wyraziłaby zgodę na wywieszanie dajmy na to co tydzień informacji o kilku pieskach potrzebujących pomocy. Jednakże nie mam pojęcia, ile mogłoby kosztować wywołanie zdjęć - zapewne nieszczególnie drogo, ale wolałabym opinię kogoś bardziej zorientowanego w temacie.
Ciekawa jestem, jak się do tego odniesiecie, u mnie w szkole jest mnóstwo osób wrażliwych na los zwierząt, ale jak to w większości przypadków bywa, człowiek się przejmuje gdy trafi na takie ogłoszenie, sam raczej nie wpisuje w wyszukiwarkę "pieski w potrzebie", tylko pochłania go tysiąc innych spraw... no a z nudów naprawdę czyta się wszystkie ogłoszenia w szkole, więc nie dałoby się tego ominąć.
Równocześnie mogłabym spróbować przeprowadzać raz na miesiąc/dwa zbiórkę na konkretnego psiaka (akcje na całe schronisko już są), jakiś bazarek czy po prostu chodzić z puszką.

Pytam się tutaj, bo chciałabym usłyszeć jakieś ulepszenia tego pomysłu, dodatki, coś ciekawego, co zachęciłoby ludzi w moim wieku do wzięcia udziału - może jakiś pomysł na konkurs, no nie wiem, najlepszy portret psiaka, cokolwiek.. pewna jestem, że można mnóstwo rzeczy zorganizować w gronie osób, które nie mają możliwości przelewu (czasami rodzice nie chcą przelewać mimo próśb), a tylko wrzucić gotówkę.
No i oczywiście wszelką krytykę także przyjmę. Jeśli to nie kłopot, może warto byłoby przypiąć ten temat.

PS. organizowac można to na całą Polskę, ja jednak mówię o własnym województwie, bo tylko na tym terenie, konkretniej w Toruniu, jestem w stanie coś zdziałać.

Posted

Któż to? Może podłapię jakieś fajne pomysły, im więcej będzie możliwości uzbierania czegoś na psiaki tym lepiej. No i chętnie bym z nią parę zdan zamieniła :)

• 1 month later...
  • 1 month later...