Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Florcia.[/FONT]
[FONT=Arial]Pewnie ze 4 lata na karku. staż w schronisku około 2 letni, no może z hakiem....[/FONT]

[FONT=Arial]ale zacznijmy od początku:[/FONT]
[FONT=Arial Narrow]W schronie, ponad 2 lata temu nazwałam ją Triada- bo jest 3kolorowa. Na nic lepszego nie było mnie stać, bo była jednym z 300 a teraz 400 psiaków potrzebie (i wstawiając ją na stronę o 2 nad ranem nie mialam już komplenie pomysłu kogo mi przypomina).[/FONT]

[FONT=Arial Narrow]Triada siedziała najpierw w kwarantannie. Około roku temu została wypuszczona na plac, bo dogaduje się z innymi psami. Efektem tego – na wygryzioną dziurę na grzbiecie. Ale nie ma o czym mówić, stało się to całkiem niedawno i niewiele widać...[/FONT]

[FONT=Arial]Triada zawsze mi się podobała.Bardzo chciałam znależć jej dom, byli nawet chętni którzy o nią –pytali, wysylałi maile- ale jakoś nigdy nic z tego nie wyszło. Każdmeu kto dzwonił po fajną suczkę – polecałam właśnie ją.[/FONT]

[FONT=Arial]Czemu? Bo jest naprawdę fajna. Psica do rany przyłóź. Kochana, miła, przyjacielska, bez nie wiadomo jakich wad, bez jakiś lęków. Ładna, dość młoda- no ideał.[/FONT]

[FONT=Arial]Postanowiłam dać jej szansę, bo było miejsce w hotelu- ona na nie zasłużyła. I nie chciałam ,żeby została na przykład zagryziona, bo ja naprawdę bardzo chcę znależć jej dom....[/FONT]

[FONT=Arial]Florcia nie ma żadnych deklaracji, nie ma żadnej kasy na koncie ani sportowego samochodu. Nie jest bogata z urodzenia, nie ma tytułu szlacheckiego ani immunitetu. [/FONT][FONT=Arial]Nie ma bogatego męża [/FONT]
[FONT=Arial]ani nigdzie nie pracuje .........to MY musimy ja utrzymać. [/FONT]

[FONT=Arial]Pomożecie?[/FONT]

[FONT=Arial]FLORICA PRZEBYWA OBECNIE W HOTELIKU,[/FONT]
[FONT=Arial]KOSZT JEJ POBYTU TO 12 ZŁ DZIENNIE.[/FONT]

[FONT=Arial]Czy możecie dać jej chociaż jeden dzień?[/FONT]
[FONT=Arial]Wiecie jak ona się cieszy, [/FONT]
[FONT=Arial]ż[/FONT][FONT=Arial]e ma własną miskę i w końcu święty spokój?!![/FONT]

[FONT=Times New Roman]16 1370 1109 0000 1706 4838 7315[/FONT]
[FONT=Times New Roman]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZT VIVA![/FONT]
[FONT=Times New Roman]ul. Kopernika 6/8[/FONT]
[FONT=Times New Roman]00-367 Warszawa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]z dopiskiem: Florcia[/FONT]

[FONT=Times New Roman]* za kazdą złotówkę dla Florci- serdecznie dziękujemy ![/FONT]

tekst do ogłoszen:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]FLORCIA TO OKOŁO 3 LETNIA SUCZKA. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MILA, KONTAKTOWA, UWIELBIAJĄCA LUDZI. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tak, to dziwne jak na bezdomnego psa. Ale ona naprawdę kocha ludzi i ich towarzystwo w każdej postaci : od drapania, przez głaskanie lub ganianie po trawie. Wszysto co wiąże się z ludzką ręką- no może oprócz smyczy- której się boi. Nie jest do niej przezwyczajona i podejrzewamy, że wiąże się ona dla niej z jakąś traumą. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Florka długo żyła w schronisku dla zwierząt. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Biegała z innymi psami po placu- bo się z nimi dogadywała, do czasu, kiedy nie pojawiły się dużo większe i nie tak miłe jak ona.... [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Zdobyła niejedno serce. Ale każde z tych serc myślało: Skoro ona taka kochana i wesoła, to na pewno szybko znajdzie domek. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]I tak mineły 2 lata..... [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Florka to nieduża, sięgająca cała pod kolano suczka. Podobna trochę do beagle’a.Sunia z super rodzinnym charakterem. Wspaniała towarzyszka dla każdego. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Potrafi zachować czystość. Jest grzeczna i posłuszna. [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kontakt w sprawie adopcji : [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ida 600 101 446 [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ewa 501 588 482 [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][email protected][/FONT]

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

łuuuu, goście goście przybywać :)

tekst do ogłoszen: może być?

[FONT=Times New Roman]FLORCIA TO OKOŁO 3 LETNIA SUCZKA.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]MILA, KONTAKTOWA, UWIELBIAJĄCA LUDZI.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Tak, to dziwne jak na bezdomnego psa. Ale ona naprawdę kocha ludzi i ich towarzystwo w każdej postaci : od drapania, przez głaskanie lub ganianie po trawie. Wszysto co wiąże się z ludzką ręką- no może oprócz smyczy- której się boi. Nie jest do niej przezwyczajona i podejrzewamy, że wiąże się ona dla niej z jakąś traumą.[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]

[FONT=Times New Roman].[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Florka długo żyła w schronisku dla zwierząt.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Biegała z innymi psami po placu- bo się z nimi dogadywała, do czasu, kiedy nie pojawiły się dużo większe i nie tak miłe jak ona....[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Zdobyła niejedno serce. Ale każde z tych serc myślało: Skoro ona taka kochana i wesoła, to na pewno szybko znajdzie domek.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]I tak mineły 2 lata.....[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Florka to nieduża, sięgająca cała pod kolano suczka. Podobna trochę do beagle’a.Sunia z super rodzinnym charakterem. [/FONT]

[FONT=Times New Roman]Wspaniała towarzyszka dla każdego.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Potrafi zachować czystość. Jest grzeczna i posłuszna.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji :[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ida 600 101 446[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Ewa 501 588 482[/FONT]

Posted

idusiek napisał(a):
MEGI ,NAPISZESZ COŚ O NIEJ OD SIEBIE?:)

PS. PW CZYTASZ CZASAMI ?:o)

No ideał po prostu - uśmiechnięta, niekonfliktowa, czyściutka, nieszczekliwa, przytulasta, mądra, piękna i w ogóle:)
Czytam pw, ustosunkuje się wieczorem jak mój kierownik wróci do domu:)