Jump to content
Dogomania

Rendi, suczka mix onka i amstaffa - wieziona w baraku przez meneli - znow bezdomna :(

Recommended Posts

Posted

[quote name='marysia55'][B][SIZE=4][COLOR=purple][SIZE=2]elik napisz mi na maila ile trzeba kasiory :evil_lol::evil_lol::evil_lol: żeby tą słodziuche ogłosić i ewentualnie podaj konto[/SIZE]:lol::lol::lol:[/COLOR][/SIZE][/B][/quote]
Ogromni się cieszę, że znowu ktoś chce pomóc Rendi :loveu:
Ja próbowałam lecz niestety poza zaszczepieniem Rendusi nic więcej mi się nie udało.
Na ogłoszenie, które zamieściłam na allegro nie było żadnego oddzewu.
Teraz są jakieś inne reguły zamieszczania ogłoszeń i mimo kilku prób, nie udało mi się zamieścić ogłoszenia.
Miałam też nieco różnorakich problemów i przyznaje nie zaglądałam do Rendusi.
Marysiu, ja nie szukałam sponsora do ogłoszenia na allegro, ja chciałam porosić o zrobienie Rendusi ogłoszenia, ze które zapłaciłabym. Im bardziej wypasione ogłoszenie, tym większe szanse na adopcję.
[SIZE=3][COLOR=purple][B]Jeśli ktoś zechciałby zrobić ogłoszenie Rendi, to zwrócę należność.[/B][/COLOR][/SIZE]
[quote name='karusiap']Aniu w zaleznosci od tego ile osob pomoze i jaka kwota sie uzbiera bede wiedziala jaka karme kupic.[/quote]
Karolinko, przecież wiesz, że to ja zainicjowałam akcje wyciągnięcia Rendi z baraku i że obowiązkowo i bardzo chętnie wezmę udział w jej wspomaganiu.
Obojętnie ile uda Ci się zebrać pieniędzy, dołożę resztę i zamówię w Krakvecie Eukanubę z dostawą do domu (adres znam). To dobra karma - moje wybredne psiórki (teraz już 3 sztuki :evil_lol:) chcętnie ją jedzą. Jeśli są jakieś inne propozycje co do rodzaju karmy, to jestem otwarta.

• Replies 666
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elik .... no to żeśmy sie nie dogadały. Trudno, zdarza sie czasami:cool3:
Ja na robieniu ogłoszeń kompletnie sie nie znam :shake::shake: .
Może wiecie kto z terenu Krakowa podjąłby się zrobienie jakis ogłoszeń nawet nie koniecznie na allegro albo jeszcze gdzie indziej oprócz allegro.
Z róznych wątków dotyczałam się że jest kilka dobrych miejsc na robienie ogłoszeń. [B][I][COLOR="DarkRed"]Spróbujemy ??????[/COLOR][/I][/B]

Posted

Karolina zaglądnij na ten link... ale wygląda na to że potrzebujemy sporo pieniędzy [url=http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba?gclid=CLST8JT64ZcCFQpTtAodLWGmCw]Eukanuba karma dla psa tanio w zooplus[/url]

.... chyba że nie umiem liczyć :cool3::cool3:

Posted

ja bym optowała za Puriną , zobacz ten link

[url=http://www.zooexpress.pl/go/_category/index.php?idc=4_6_2&gclid=CPy-9_D645cCFQtJtAodfiFVDQ]Karma dla Ps�w i Kot�w Royal Canin Eukanuba Sklep Zoologiczny[/url]

ile mozna kupić więcej żarełka w kg za tę samą cenę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jeśli im wierzyc to dostawy od 99,- są bez kosztów transportu :cool3::cool3:

[url=http://www.zooexpress.pl/go/_files/?file=koszty.html]Karma dla Psów i Kotów Royal Canin Eukanuba Sklep Zoologiczny[/url]

jesli nie to będziemy rozmawiać z nimi inaczej :mad::mad::mad: ale przecież i tak trzeba tez kupić coś dla kota no i nie pamietam czy jeden worek dla piesów czy 2 ( mega paczki wychodzą jakoś taniej)... ale to już zostawiam twojej decyzji:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='karusiap']kochane ciotki jak ktos moze sie dolozyc to prosze napiszcie ile,to nie musi byc duza kwota;)chodzi tylko o to,zeby wiedziec bo elik:loveu:dorzuca reszte:)i chcemy juz zamawiac;)[/QUOTE]
Karusiap ja dokładam równiez 50,- . Problem polega jedynie na tym że przelew zrobię dopiero za tydzień. Dopadło mnie zapalenie oskrzeli i do piątku nie mogę sie ruszyć z domu (zalecenie lekarza), a konta internetowego 'niet'. Walczyłam z tym zapaleniem całe święta i weekend ale niestety musiałam sie poddać :eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='marysia55']w tym samym sklepie widziałam na stronie dla kotów fajne jedzonko w puszkach, a mega paczka dla psów kosztuje 159,- ( kurczak z ryżem)[/quote]
Mega paczka to ile kg i jakiej karmy i o którym sklepie Marysiu mówisz ?
Z moich obserwacji wynika, że najtańsze są karmy w Krak-Vecie
[URL="http://www.krakvet.pl/"]Karma dla psów i kotów: Royal Canin, Eukanuba[/URL]
Rozmawiałam z Panią Rendusi, nie pamięta jaka karmę kupuje dla kota. Jutro ma kupic nową paczkę i poda mi nazwę.

Posted

a ja rozmwiałam z Panem z firmy zoologic , i powiedził mi tak, ze po [U]cenie hurtowej [/U]moze sprzedać nam chyba firmy Logster :oops: albo cos takiego - w kazdym razie jakośc b. dobra (pólka bento ) 100 zł 15 kg, i to ma na magazynie wiec byłoby juz, a po nowym roku będzie miał tez bardzo dobrą karmę 20 kg za 120 zł (tez to jest cena hurtowa )

powiedział mi tez ze eukanube odradza:oops: ostatnio klientom, bo sie "popsuli " i cena nie jest adekwatna do jakości

decydujcie , jest to dodatkowa opcja

Posted

[quote name='agamika']a ja rozmwiałam z Panem z firmy zoologic ...decydujcie , jest to dodatkowa opcja[/quote]
A jaką formę płatności proponują ??
W Krak-Vecie płacę przy odbiorze, albo kartą.
Podaj link do tego sklepu ok ??

Posted

yy, o forme platności nie pytałam, ale mysle ze i tak i tak mozna będzie zapłacic , tymbardziej, ze juz była kupowana, przez Petera chyba , i kiedys dostaliśmy dla hotelowych psów karmę .

a i dostawa gratis , tylko na godzine trzeba by sie umówić , i mysle ze jutro by była (no chyba ze zaczekac na tą karmę 20 kg ... tylko ze ja "d**a wołowa" jestm :oops: i niepamietam nazwy, ale karma pożądna

[url=http://zoologic.pl/sklepzoologicznykrakow.html]Sklep Zoologiczny Kraków, Dostawa, karmy, karma dla zwierząt[/url]

Po prostu Pan tak wspomaga OwP :) ze możemy u niego nabyć po cenie hurtowej potrzebna karmę .
No i zajmuje sie doradztwem zywieniowym .

Posted

[quote name='agamika']yy, o forme platności nie pytałam, ale mysle ze i tak i tak mozna będzie zapłacic , tymbardziej, ze juz była kupowana, przez Petera chyba , i kiedys dostaliśmy dla hotelowych psów karmę .

a i dostawa gratis , tylko na godzine trzeba by sie umówić , i mysle ze jutro by była (no chyba ze zaczekac na tą karmę 20 kg ... tylko ze ja "d**a wołowa" jestm :oops: i niepamietam nazwy, ale karma pożądna

[URL="http://zoologic.pl/sklepzoologicznykrakow.html"]Sklep Zoologiczny Kraków, Dostawa, karmy, karma dla zwierząt[/URL]

Po prostu Pan tak wspomaga OwP :) ze możemy u niego nabyć po cenie hurtowej potrzebna karmę .
No i zajmuje sie doradztwem zywieniowym .[/quote]
Zaglądnęłam do tego sklepu i muszę powiedziec, że Eukanuba, ta która kupuję swoim psiakom jest w tym sklepie o 4 dychy droższa niż w Krak-Vecie. To dużo.
Może wartałoby sprawdzić po ile jest w Krak-Vecie ta karma, którą Ty proponujesz.
Powyżej kwoty99 zł dostawa z Krak-Vetu także jest bezpłatna. Nie upieram sie przy "moim" sklepie, szukam faktycznie najtańszej karmy.
Zorientuj się jaka jest pełna nazwa tej karmy i zobaczymy po ile ona jest w Krak-Vecie.
Nie zauważyłam w tamtym sklepie karmy firmy Logster ani karmy o podobnej nazwie.
Albo dowiedz sie jak dokładnie nazywa się ta karma, która ma być w przyszłym roku i jesli będzie taniej niż Krak-Vecie to może kupimy tamtą karmę. Z rozmowy z Pania Rendi, że z karmą się jej tak bardzo nie spieszy.

Posted

Witajcie kobiety :evil_lol::evil_lol: ( leże zdechła w łozku zachciało mi się chorować ). Te karmę którą ja sprawdzałam ( linki są w moich postach ) to [B]Purina[/B].
Mega paczka dla psów to np. [B]30 kg. za 159,- drób z ryżem[/B] inne zestawy maja inne ceny. Przy zakupach powyżej 99,- dostawa gratis . Było tam też jedzonko dla kotów w [B]puszkach 400g po 2,60 [/B]za puszkę tylko juz nie pamiętam dokładnie jakie.Z tym że to na pewno nie był sklep z terenu Krakowa.

Posted

[quote name='marysia55']Witajcie kobiety :evil_lol::evil_lol: ( leże zdechła w łozku zachciało mi się chorować ). Te karmę którą ja sprawdzałam ( linki są w moich postach ) to [B]Purina[/B].
Mega paczka dla psów to np. [B]30 kg. za 159,- drób z ryżem[/B] inne zestawy maja inne ceny. Przy zakupach powyżej 99,- dostawa gratis . Było tam też jedzonko dla kotów w [B]puszkach 400g po 2,60 [/B]za puszkę tylko juz nie pamiętam dokładnie jakie.Z tym że to na pewno nie był sklep z terenu Krakowa.[/quote]
Kurcze napisałam długi post i mnie wywaliło :angryy:
Traz w skrócie.
Cena na purinę w tamtym sklepie jest faktycznie o 10 zł niższa niż w Krak-Vecie, ale to sklep w Trójmieście i dostawa odbywa się poprzez firmę "Siódemka", która nie cieszy się dobrą opinią.
Decyzja co do sklepu należy do Was, ja tu tylko sprzątam :evil_lol:

Posted

[quote name='elik']Kurcze napisałam długi post i mnie wywaliło :angryy:
Traz w skrócie.
Cena na purinę w tamtym sklepie jest faktycznie o 10 zł niższa niż w Krak-Vecie, ale to sklep w Trójmieście i dostawa odbywa się poprzez firmę "Siódemka", która nie cieszy się dobrą opinią.
Decyzja co do sklepu należy do Was, ja tu tylko sprzątam :evil_lol:[/QUOTE]

[B][I]Jeżeli cena jest tylko 10,- niższa a firma kurierska ma nie najlepszą opinie to uważam że należy kupić w krak-vecie. I dokładam te 10,-:evil_lol::evil_lol:. Czyli mój wkład wynosi 60,-:grins::grins::grins:[/I][/B]

Posted

[quote name='marysia55'][B][I]Jeżeli cena jest tylko 10,- niższa a firma kurierska ma nie najlepszą opinie to uważam że należy kupić w krak-vecie. I dokładam te 10,-:evil_lol::evil_lol:. Czyli mój wkład wynosi 60,-:grins::grins::grins:[/I][/B][/quote]
Zdrowiej Marysieńko.
Jeśli pozostałe cioteczki tez maja takie zdanie, zamówię 2x15 kg puriny w Krak-Vecie

[B]Karma dla dorosłych psów z kurczakiem i ryżem 2x15 kg [/B]- [B][FONT=Tahoma][COLOR=#c45f2b]169,00zł[/COLOR][/FONT][/B]

[URL="http://www.krakvet.pl/purina-chow-adult-chicken-2x15kg-p-10931.html"]PURINA DOG CHOW Adult Chicken 2x15kg[/URL]