Klauzunka Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 Fruzina nie ma przewagi - ona stara i kundlowata. Albo się ktoś w niej zakocha albo nie. A biorąc ją na dt musimy zagwarantować jej normalne życie - bo w przypadku Fruzi to może być dożywocie. Quote
kora78 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 dobra, to ja zmieniam tytul chociaz. na dobry pocztek. ehh naczytalam sie teraz w dziale-domy tymczasowe o wymaganiach wobec dt i hoteli. uff Quote
fiorsteinbock Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 [quote name='kora78']dobra, to ja zmieniam tytul chociaz. na dobry pocztek. ehh naczytalam sie teraz w dziale-domy tymczasowe o wymaganiach wobec dt i hoteli. [B]uff[/B][/QUOTE] Wymagania takie wygórowane czy na odwrót? Quote
Klauzunka Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 no właśnie o co kaman, Luśka daj linka. Quote
kora78 Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 mysla tam, jakie miec roszczenia wobec dt, jakie wymagania. ze jak hotel ma 15 psow to juz by tam psa nie dali, bo wiadomo, ze fizycznie czlowiek nie przebywa z kazdym psem z osobna zbyt wiele, bo po prostu dnia brakuje. jak ktos pracuje, ma rodzine, dom, zakupy zrobic, posprzatac, pozyc troche, czasem gdzies wyjsc z domu, to takie miejsce zamienia sie w takie chauwy, itp. ze jak ma 15 to juz by tam nie dali, zasade ograniczonego zaufania stosowali. a jak ma 20 psow to juz jak male schronisko. maja 20 psow w kojcu, tyle roboty przy nich w kojcach, ze wiadomo,ze na spacer to pies wyjdzie na 10 minut dziennie, albo raz na 3 dni na pol godziny. zeby wspierac schroniska, bo tam tez sa kojce, sa wolontariusze, co czasem na spacerek wezma, itp. a nie placic 300-400zl za taki kojec w hotelu. bo to samo ma pies w schronie. i lepiej zbiork ina schrony robic, na nowe budy, na nowe boksy, na jedzenie, miski, weta, a nie na kojec w hotelu. ja juz dawno psa do hotelowego kojca nie dalam i nie dam. hotelu masowego. co innego, jak ktos ma 3 kojce, a wnich do 4-5 psow. taki moze je ogarnac, popracowac z nimi, pojsc codziennie na spacer, byc z psem kilka godzin, a nie pol godziny dziennie podczas karmienia i sprzatania. tak tam pisza i ja sie z tym zgadzam. idac tym tropem, moznaby od hoelu wymagac codziennie zdjecia z datownikiem, ze spaceru gdzies poza terenem. zeby bylo widac, z rzeczywiscie codziennie ten pis ma spacer, a nie tylko latanie po podworku hotelu, co na poczatku jest dla psa ze schronu rarytasem, a z czasem juz nie wystarcza to jego rozwojowi psychicznemu itp. ja to mowie pod katem psow z walbrzycha. bo u nas sa po remoncie kojce, wet dziala. nie ma tragedii. fizycznie psy maja warunki bytu jako takie. nie mowie tego powyzej, pod katem psow z jakis umieralni, bo dla nich i siedzenie samemu w kojcu przez rok zycia w hotelu jest juz szczytem luksusu, nie musiec walczyc o zycie, itp. musze pozniej poszukac, ile pies wazacy 12kg, ile karmy suchej zje dziennie i obliczyc, ile miesiecznie faktyczne zywienie takiego psa bedzie kosztowac. Quote
mimblunka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Niestety dt u michelle odpada, ja bardzo żałuje... były by to idealne warunki dla Fruzi. Dziewczyny czy Wy macie jakieś pomysły??? Ja niestety nie jestem zorientowana w domowym tymczasach. Wiem, że ULKE12? prowadzi domowy tymczas, natomiast też trzeba liczyć się z kosztami. Zresztą jak w każdym dt... Nie ma co liczyć na bdt, czy za zwrot karmy. Ojjj ciężko będzie... Quote
mimblunka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 (edited) zapraszam na bazarek, z którego połowa dochodu na Fruzię [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226152-Ciuchy-buty-kosmetyczki-opcja-KT-do-wyczerpania-zapasów-)-29-04?p=18996968#post18996968[/URL] bardzo proszę o podniesienie czasem:) Edited April 23, 2012 by mimblunka Quote
Nadziejka Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Zagladam i trzymam kciuki za zdrowenko Fruzienkowe , za znalezienie ludzkiego dt :thumbs:zdjecia cudne , mortunieczki cudne wszystkie ech Quote
Klauzunka Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 [quote name='mimblunka']zapraszam na bazarek, z którego połowa dochodu na Fruzię [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/226152-Ciuchy-buty-kosmetyczki-opcja-KT-do-wyczerpania-zapas%C3%B3w-%29-29-04?p=18996968#post18996968"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226152-Ciuchy-buty-kosmetyczki-opcja-KT-do-wyczerpania-zapasów-)-29-04?p=18996968#post18996968[/URL] bardzo proszę o podniesienie czasem:)[/QUOTE] Kochana dzięki za bazarek :) Quote
Klauzunka Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Luśka wrzuć lina do tej dyskusji o dt i hotelach. Dzięki. Quote
Klauzunka Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 tutaj dałam Fruzinkę [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226252-Mo%C5%BCliwe-wolne-miejsce-w-BDT-dla-ma%C5%82ego-psa[/url] Quote
Satrina Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 [quote name='Klauzunka']tutaj dałam Fruzinkę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226252-Możliwe-wolne-miejsce-w-BDT-dla-małego-psa[/URL][/QUOTE] Klauzunka Ty to zawsze działasz jak błyskawica z tymi odpowiedziami:-)))))))))))))) Quote
kora78 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 tu jest link do dyskusji o wymaganaich wobec wszelkich dt, platnych [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/223769-o-domach-tymczasowych-pomocy-schroniskom-poprawie-bytu-psów-bezdomnych[/url] poszlam w dzial-dam dt i zareklamowalam fruzie i dustiego. ja znam te macie ino ino. moze akurat to pomoze? Quote
Klauzunka Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [QUOTE] poszlam w dzial-dam dt i zareklamowalam fruzie i dustiego. ja znam te macie ino ino. moze akurat to pomoze? [/QUOTE] oby się Fruzince poszczęściło ! Quote
fiorsteinbock Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Zaglądam do Fruzi i trzymam kciuki za dt. Quote
NikaEla Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) Bambino: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/79123-Bambino[/URL] ma taki podpis (ale chyba wiecie, bo Aprilke wiozła) [B][I]Od 29-04 mam wolne 1 miejsce w domowym dt ( dla suni). Tel. 514 100 950[/I][/B] Edited April 30, 2012 by Nikaragua Quote
Klauzunka Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 [quote name='Nikaragua']Bambino: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/members/79123-Bambino[/URL] ma taki podpis (ale chyba wiecie, bo Aprilke wiozła) [B][I]Od 29-04 mam wolne 1 miejsce w domowym dt ( dla suni). Tel. 514 100 950[/I][/B][/QUOTE] [B]Nika[/B] dzięki - Kora właśnie się kontaktuje z [B]Bambino [/B];) Quote
mimblunka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 zaglądam do Fruzinki, tylko kilka dni mnie nie było a czuję jakby były to wieki :) przy okazji dzięki za podnoszenie bazarku, bez Was zginął by dalekoooo, troszkę kaski będzie i dla Fruzi, czy jakieś info odnośnie dt u Bambino może? Quote
Klauzunka Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 [QUOTE]czy jakieś info odnośnie dt u Bambino może? [/QUOTE] ja rozmawiałam z Korą o tym wolnym miejscu u Bambino, Kora miała się kontaktować. Ale Ona teraz na we wczasach - popija drinki z palemką i wysmaża się na wiór w majowym słońcu - kontaktować się na bank kontaktowała, ale nie chcę co sekundę dzwonić bo się nam ciotka drinem zakrztusi :) Quote
kizimizi Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 slusznie, zreszta ona sie agresywna robi jak sie jej przeszkadza ;) :D Quote
Bambino Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Dostałam wczoraj sms-a od Kory78 z prośbą o przejrzenie wątku z jej banerka ( Fruzia). Wątek przeczytałam, ale... my ( ja i moje psy) nie jesteśmy kameralnym dt, a tak jest napisane w nagłówku. Mam 6 swoich psów+1 zwinięty 3 tyg. temu z ulicy ( szczepiony, ale jeszcze niewykastrowany) +1 sunia na tymczasie. Poza tym też przeczytałam wątek o domach tymczasowych i hotelikach. Spokojnie mogę przyjąć jeszcze 1 psa, ale w kontekście tamtego wątku nie wiem, czy nie przekraczam normy " zapsienia". Poza tym nie mogę sobie pozwolić na bdt. W którymś poście Kora podawała, że Fruzia wielkością zbliżona jest do spaniela, tylko trochę grubsza. Gdybyście podjęły decyzję o umieszczeniu jej u mnie, to opłata m-c z jedzeniem domowym i pobytem domowym to 150 zł. PS. opłata za dt, to nie tylko wyliczone koszty jedzenia, to także wszystko to, co trzeba przy psie zrobić a także myślenie o nim i troska o niego. Quote
kora78 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Kochana bambo, aniela nasz ty.... Z nieba nam soadasz. Przepraszam, klawiatura sama pisze Za mnie głupoty. Nie mój komputer... Ja teraz nad morzem zamiarem, jak wrócę to ruszamy z kopyta. Miało byc zamarzammm. 12stopni!!!!! Paranoja! Tragedia! pisalam wcześniej, ale mi uciekło. Bambino,jak naprawdę sie zgadzasz za te kwote gryzie przygranicznych to cie po stopach bede całość do końca zycia. Quote
Recommended Posts