Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][COLOR=#0000cd][SIZE=4][B][SIZE=5]UWAGA![/SIZE]
PEŁNA MOBILIZACJA!!![/B][/SIZE][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000][SIZE=7]PRZEGRYWAMY!
[/SIZE][/COLOR][/B]
[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-JryF_F4urnA/UP0hhxpuaYI/AAAAAAAAIJA/SaWTx0TroNM/s512/kim_jestesmy.jpg[/IMG]

[B][B]Dwa lata temu wygraliśmy karmę dla zwierząt za ponad 10 tys.pln. Znowu mamy szansę. Startujemy po dwuletniej karencji.[/B]
[B]Tym razem w koalicji z Fundacją Pomocy Podhalanom "Bono"[/B]
[B]W ciągu tych dwóch lat pula , za którą można dostać karmę mocno sie zwiększyła, ostatnio było to ponad 16 tys. pln. Wszyscy potrzebujemy pomocy... ale kwota jest taka,że można się podzielić.[/B]
[B]W razie wygranej a innej opcji mimo falstartu nie przewiduję, 2/3 idzie na schronisko a 1/3 na fundację "Bono"[/B]
[B]JaK głosowac ? Zmieniły się zasady , forum jest zamknięte, można tylko dodawać głosy.[/B]

[B]JAK ODDAĆ GŁOS? BARDZO PROSTO![/B]

[B]1. Wejdź na:[/B] [URL="http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.krakvet.pl%2Fforum%2Findex.php&h=VAQFIIYpR&s=1"]http://www.krakvet.pl/ forum/index.php[/URL]

[B]2. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Zarejestruj[/URL] się i podaj prawdziwy adres e-mail.[/B]

[B]3. Wejdź na swoja pocztę podaną przy rejestracji i aktywuj rejestrację na forum.[/B]

[B]4. Zaloguj się na forum.[/B]

[B]5. Napisz jakiś post na:[/B] [URL="http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611"]http://www.krakvet.pl/ forum/viewtopic.php?f=18&t=14611[/URL]

[B]6. Wejdź na[/B] [URL]http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16166[/URL] [B]i oddaj głos na pozycję nr 7 NA SCHRONISKO SZCZECINEK W KOALICJI Z FUNDACJĄ NA POMOC PODHALANOM "BONO" klikasz pod ankietą „wyślij” [/B]

[B] 7. Przy oddawaniu głosu zostaniesz poproszony o podanie numeru telefonu, podaj go i poczekaj na kod weryfikacyjny.[/B]
[B]
8. Wpisz kod w ramkę.[/B]

[B] DZIĘKUJEMY!!! :smile:[/B]

Jedna osoba ma prawo do oddania 1 głosu.
Z jednego komputera (1 adresu IP) może zostać oddany tylko 1 głos.

Aby mieć możliwość oddania głosu należy podać w systemie głosowania numer telefonu komórkowego w systemie 9 cyfrowym. Na wprowadzony numer zostanie przesłany kod sms w celu autoryzacji poprawności głosowania. Każda osoba identyfikowana jako numer telefonu może oddać głos tylko jeden raz.

[B]DLA CIEBIE TYLKO CHWILA DLA ZWIERZĄT SZANSA NA LEPSZE ŻYCIE!!!![/B]

J[B]eśli kiedyś już głosowałeś i jesteś zarejestrowany w KRAKVECIE i pamiętasz nick oraz hasło zaczynasz od punktu nr 4![/B]

[B] UWAGA! [/B]

[B] W przypadku trudności z zagłosowaniem ( np informacji "Oddano już głos z Twojego komputera") NIE PODDAWAJ SIĘ ! Spróbuj głosowania przez przeglądarkę Internet Explorer lub Opera.[/B]

[B]GŁOSOWANIE TRWA DO 31 STYCZNIA[/B]
[B]RAZEM MOŻEMY POMÓC, TO TYLKO 5-10 MINUT A ILE RADOSCI BĘDĄ MIAŁY NASZE ZWIERZAKI...[/B]
[B]BEZCENNE!!!![/B]

[/B]
[/CENTER]

• Replies 722
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='kizimizi'][SIZE=3][FONT=arial]To mi sie nie zgadza:[/FONT]

[B]WPLATY:[/B]
[FONT=arial]z zamieszczonych postow wplaty sie zgadzaja -sa tylko troche nie w kolejnosci. [/FONT]
[FONT=arial]Brakuje gdzies 5zl za sierpien, w ktorym Marta zaplacila 25zl zamiast 20zl. Czyli 5zl roznica na plus.[/FONT]

[B]WYDATKI:[/B]
[FONT=arial]PLAKATY: jakie [/FONT][COLOR=red][FONT=arial]72,50 zł - [/FONT][/COLOR][COLOR=#3e3e3e][FONT=arial]plakaty 50 sztuk - wydruk [/FONT][/COLOR][FONT=arial]skoro byla mowa tylko o 2 razy po 14.5zl ???? Przegapilam post o tym?[/FONT]
[FONT=arial]jakie [/FONT][CENTER][COLOR=#3E3E3E][FONT=arial]60 zł za dodatkową opiekę podczas nieobecności Bambino - [/FONT][/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=Tahoma]skoro opieka wynosila 40zl -tak wynika z postu.
[/FONT][/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=arial]ostatni miesiac: klauza zaplacila Bambino [/FONT][/COLOR][/CENTER]
[B][COLOR=red][COLOR=#000000]210,00 zł [/COLOR][/COLOR][/B][COLOR=#000000][FONT=arial]za hotelowanie Fruzi czyli [/FONT][/COLOR] [CENTER][COLOR=#3E3E3E][FONT=arial]od 01.12.2012 - 01.01.2012 – stałe 150 złplus 60 zł za dodatkową opiekę podczas nieobecności Bambino
[/FONT][/COLOR][COLOR=#3E3E3E][FONT=arial]
za opieke powinno byc 40zl a nie 60. Bambino wspomniala zeby odjac 10zl od przyszlej deklaracji za "bony zywieniowe", przyszlej nie ma czyli 10zl plus.
ponadto bambino wspomniala, ze ta nadplata za ostatni miesiac jest do zwrotu czyli kolejne plus 45zl.
[/FONT][/COLOR]
[/CENTER]
[/SIZE][CENTER][SIZE=3][B][FONT=arial][COLOR=#3e3e3e]Czego brakuje w rozliczeniach:[/COLOR][/FONT] [/B][FONT=arial][COLOR=#3e3e3e][B]12zl za krople advantixu za ktore bambino zaplacila.[/B]
[/COLOR][/FONT][CENTER][COLOR=#3E3E3E][FONT=arial]

Bambino powiedz czy dostalas kase za te krople i ile w koncu wynosil ten dodatkowy hotel.[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[/SIZE]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Co do hotelu - w pażdzierniku był prawdziwy hotelik 2 dni *20 zł.= 40 zł, i wtedy pisałam, że ja jej nie żywiłam, więc odjać 10 zł.
w grudniu wyjechałam na 6 dni szkolenia i wtedy psami zajmowała się sąsiadka i cena za jej opiekę była 10 zł * 6 dni = 60 zł. ( zwrotu za jedzenie wtedy nie było, bo opieka sasiadki nie obejmowała jedzenie, jedzenie było moje). O niewykorzystanych bonach żywieniowych pisałam w związku z tym, że Frula miała zapłacony dt za cały grudzień a pojechała 22.12.
Za krople miałam zapłacone ( jest w tej wpłacie na kwotę 242 zł.). Do zwrotu mam 45 zł. ale Kora na razie kazała się wstrzymać, więc czekam na jakie konto zrobić zwrot.
Tyle ode mnie.

Edited by Bambino
Posted

jakby inni byli tak samo malo blyskotlowi, jak ja, to rozliczenie w 1 poscie jest juz aktualne :D
gadalam dzis z klauzunka. ja tego rozliczenia nie widzialam, a ona tez sie nie chwalila, ze juz zrobila. czekamy tylko na korekte i przeplyw kasy.

Posted (edited)

[quote name='kora78']jakby inni byli tak samo malo blyskotlowi, jak ja, to rozliczenie w 1 poscie jest juz aktualne :D
gadalam dzis z klauzunka. ja tego rozliczenia nie widzialam, a ona tez sie nie chwalila, ze juz zrobila. czekamy tylko na korekte i przeplyw kasy.[/QUOTE]

o i wszystko jasne :)

no to mamy +45zl od bambino oraz +36.5 z zebranych na fruzie deklaracji.
Czy moge zaproponowac komu mozna je przeznaczyc?

Edited by kizimizi
Posted

Czy to znaczy że Simon ma już wątek? A gdzie link? :eviltong:

Kizi pamiętaj, że ja dwa razy nie płaciłam u Fruzi, więc moje 40zł mogę mu podesłać, bo Fruzi już na szczęście nie trzeba, szczęściarze, co ma już swój dom :D

Posted

[quote name='marta0731']Czy to znaczy że Simon ma już wątek? A gdzie link? :eviltong:

Kizi pamiętaj, że ja dwa razy nie płaciłam u Fruzi, więc moje 40zł mogę mu podesłać, bo Fruzi już na szczęście nie trzeba, szczęściarze, co ma już swój dom :D[/QUOTE]

ano ma ma watek
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Paskudna-psina-bez-przeszllosci-i-przyszlosci-Pomozmy-to-zmienic%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238904-Paskudna-psina-bez-przeszllosci-i-przyszlosci-Pomozmy-to-zmienic%21[/URL]

a za kase dzieki marta ;)

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239297-Latawica-zbiera-kaske-zeby-sie-wylatać-%29?p=20378713#post20378713[/url]

tutaj Latawica vel Misia. juz w polowie drogi do pdt u Bambino, na miejsce Fruzi. mam wielka nadzieje, ze Fruziowi deklarowicze przrzuca sie na Miśkę.
nieduza, wychudzona, ostatnio zastraszona w kojcu.
Dodam, ze w kojcu Miśka, ktory byl najnizej w hierarchii i zmarl bardzo niedawno. Kolejna bylaby ona... zajela jego pozycje :(
w sama pore zdazylysmy.

Posted

Tak, Miśka miała pogryzione uszy ( ale rany już pozarastane). Ogólnie jest bardzo strachliwa, tak jak Fruzia była. Tyle tylko, że jak do Fruzi na początku podchodziłam, to robiła pad na ziemię i dało się ją na podwórku złapać, a Misia ucieka. Najbardziej lubi buszować po kuchni albo leżeć wtulona w poduszkę na tapczanie. Śpi z nami na tapczanie. W kontaktach z psami jest "kontaktowa", ale na razie nie mogę jej puszczać luzem po podwórku, bo niestety albo nie przyjdzie do reki albo ucieknie ( co niestety zrobiła 1 dnia pobytu-3 godz. jej szukałam, wreszcie po 4 godz. sama przyszła pod furtkę). Teraz chodzi ze mną na długiej smyczy. Jest jeszcze bardzo chuda i gdyby mogła, zjadłaby wszystko. Ale już macha ogonem :))
A czy jest gdzieś jej watek?

Posted

coś nie moge sie doczekac na ten zwrot po Fruzi. Klauzunka przelej to wreszcie do mnie i bedzie spokoj.
doslij tez za bazar, ktory masz w podpisie. byl na Fruzie. ponad 400zl.

Posted

no troche za dlugo to juz trwa ...
Po Fruzi sa zalegle pieniadze jak i nierozliczone bazarki. Uwazam, ze powinny byc rozliczone i isc na psa w potrzebie. My z Kora mamy aktualnie 3 wiec nie bede ukrywala ze kasa sie przyda ....

• 2 weeks later...
Posted (edited)

uporzadkuje przelewy od Grubej Berty, bo to duza deklaracja, a nie zgadza sie cos z tym.

mam udokumentowane od Berty przelewy:

1.06 bazarek 115zl

21.05
24.06
22.07
21.08
18.09
19.10
21.11
20.12

Skoro Fruzia byla w hotelu od 20.05 do zalozmy 20.12. to jest 7 oplat za hotel. a Gruba Berta wplacila 8 razy. [B]wiec jest nadwyzka 100zl

Rozliczenia sie nie zgadzaja. to duza kwota.

[/B]Tutaj brak wpisu o wplacie Grubej Berty[B][I]20.09-20.10.2012r.[/I]
20,00- Mimblunka
[U]10,00- Satrina[/U]
[B][I]razem 30,00 zł[/I][/B][/B]

Edited by kora78
Posted

doszlo od Klauzunki, dzieki Bogu:
100zl nadplaty od Grubej Berty z deklaracji stalych
i zaokraglone 40zl z tego, co zostalo po Fruzi.

calosc proponuje przrzucic na Misie, ktora jest w miejsce Fruzi na pdt u Bambino.

• 6 months later...
Posted

Dostałam, bez proszenia maila od państwa Gruzji. Wkleję całość, jak mój komp wróci z wyjazdu.
fruzia była nad morzem, mieszka sobie szczęśliwa, zużyła sie z tamtym psem. Boi sie aparatu. Dostanę zdjęcia, jak zechce :)

Posted

hahahah, no to wklejam juz normalnie

[COLOR=#707070][FONT=Verdana]ija już 9 m-cy odkąd wzięliśmy Fruzie do siebie. Chciałam napisać, iż psinka ma się bardzo dobrze. Bardzo zżyta z nami, ale i naszym drugim psem. Bez problemu zaakceptowała domowe koty. Jest pieskiem bardzo radosnym, stale macha ogonkiem. Od czasu do czasu jezdzi z nami do Wrocławia, znosi to bez problemów, zresztą doskonale zna naszą rodzinę, a w tym roku była z nami na wczasach nad morzem :)Jeśli będzie Pani chciała, wyślemy jakieś zdjęcie, zauważyliśmy natomiast, że Fruzia boi się aparatu i wyraznie stroni od zdjęć. Pozdrawiam bardzo serdecznie [/FONT][/COLOR]

Posted (edited)

wklejam

[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Jeśli chodzi o jej codzienność, to przedstawia się ona dość monotonnie :)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Wraz z Negro, naszym drugim psiakiem na ok.osiem godzin dziennie, zostaje w domu.Codzienne wyjścia do pracy, moje i męża, okupione są jej ogromnym piskiem i wyciem, nauczyła zresztą tego Negrusia, więc oba psiaki dają koncert. Ale z naszych obserwacji wynika, że wraz z naszym oddaleniem się od domu, piski ustają.Za to powrót do domu oznacza nieopisaną radość i szczęście. Po powitalnych pieszczotach, pieski idą na spacer. Fruzia nadal prowadzona jest na smyczy i ze względu na brak ogrodzenia,nie spuszczamy jej. Smycz flexi również umożliwia pobieganie.Jest bardzo grzeczna na spacerach i umie chodzić na smyczy.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Fruzia jest bardzo zżyta z Negro, często zaczepiają się, podgryzają wzajemnie.Nie reaguje zupełnie na ocierające się o nią koty. Zasypia w swoim legowisku, które, jak widzę, daje jej poczucie bezpieczeństwa, natomiast nad ranem zawsze przychodzi do nas do łóżka :) i budzi się już w pieleszach.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Co do jej lękliwości to uważam, że jest duży postęp. Oczywiście przy gwałtownym ruchu, jej pierwszym odruchem jest skulenie się. Jednak bez problemu reaguje na wyciąniętą dłoń, przybiega od razu, kładzie się na pleckach i czeka na pieszczoty. Na początku kulła się przy próbie zapięcia jej smyczy, w ogóle bała się jej, jakby kiedyś ktoś ją bił. W tej chwili ogromna poprawa. Można bez problemu założyć jej szelki i smycz. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Ze względu na problemy ze stawami w tylnych łapkach, przez cały czas dostaje preparaty z glukozaminą i siarczanem chondroityny. W ciągu tych kilku miesięcy, kiedy Fruzia jest u nas, nie zauważyliśmy pogorszenia stanu jej stawów.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#707070][FONT=Verdana]Podsumowując, myślę, że Fruzia czuje się szczęśliwa i bardzo kochana.

mam jeszcze fotki, wysle do kizi, niech sie pomeczy i wstawia.
Fruzia na plazy :D[/FONT][/COLOR]

Edited by kora78