Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 722
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gruba Berta']Klauzunka - masz zapchana skrzynke wiec wpisuje sie tutaj :p

chyba jeszcze Marta zadeklarowala 20zl i brakuje do kompletu stalych deklaracji 50zl :mad:

wlasnie przelalam 50zl stalych deklaracji + 50zl jednorazowych - dojda do Ciebie jutro ;)

jak tylko 'pozbieram' pieniadze z bazarku to tez Tobie przesle - o ile dobrze podliczylam Fruzia powinna dostac 110 zl + kilka zlotych z nadwyzek :loveu:

Dzięki nawet nie wiedziałam - już czyszczę skrzynusię.
O widzisz - mi się tez wydawało, że ktoś jeszcze się opodatkował - ale nie mogłam dojść kto :)
A tak w ogóle Berta to wielkie dzięki za wszystko !

Posted

klauzunka wpisz na 1str, gdzie sa fotki do ogloszen fruzi, albo najlepiej daj tam linki.

Spoko Kochana ja i tak jeszcze przerobię i pouzupełniam sobie pierwszy post :)

Posted

[quote name='marta0731']Korcia chora, to się nie wzięła, nie widzę postu rozliczeniowego

Ale dorzucam dla Frużelinki (lubię z tym gofry:razz:) 20zł stałej :)[/QUOTE]

Marta - znalazłam Cię :)

Satka dzięki za transport Fruziny !!!!!

Posted

dostalam sms od bambino taki mniej wiecej:
fruzia zrobila juz siku i kupe. zostala w domu z jakimis 2 suniami, gdy poszlam do pracy. bo wczoraj zaczela sie podkopywac pod ogrodzeniem. dziure zakopalam i zaslonilam pniakiem, ale lepiej niech sama nie zostaje na podworku.

takie cos :)

Posted

No to super - niech się ruda przyzwyczaja, bo w budzie już nie będzie mieszkała ! Te podkopy jej też przejdą jak się zaklimatyzuje, to ani w głowie będzie jej nawiewanie :)

Posted

Melduję, iż w dniu dzisiejszym doszły dwa przelewy - no wiadomo, że jeden od Berty na kwotę - 100 zł (wpłata jednorazowa 50 zł plus deklaracja stała 50 zł).
Drugi - na kwotę 140 zł - w tytule przelewu jest - dla Fruzi z bazarku + dekl 20 zł - Mimblunka to od Ciebie, tak? :)

Posted

a d;a Fruzi mimblunka bazar robila? i ja nie bylam podnosic????? a fe! kora.

dziekujemy za kasiorke ;) bo wlasnie trzeba zaplacic z gory za pdt 150zl
plus tranport kolo 120zl. mam w sms rozliczenie, pozniej wpisze.
wieczorem bambino ma fotki wstawic.

Posted

[quote name='kora78']dokladnie tak. pojechala 20.05[/QUOTE]

to dobrze się składa- -czyli tak do 20 każdego miesiąca będę robiła przelew za hotelowanie Fruziolindy. Luśka Ty wyślij za transport.

A tak w ogóle to mam doła...wiesz ten psiak, o którym Ci mówiłam...wciąż leży pod moim blokiem, pomimo, że się buntują, że daję mu wodę - woda została. Ale odezwały się następne głosy - "słyszałam, że pani ma 3 psa (kurka ta kobieta co to powiedziała to super człowiek - ale odebrałam to jakoś ironicznie... - ja: jakiego trzeciego?. "No tego spod klatki co nosi mu pani wodę i karmi"
Nie da Pani wody psu gdy na dworze 40 stopni? no dam. Czyja to wina, jak nie człowieka, że on tu siedzi. No człowieka.
Przeszkadza? Zawadza? Rzuca się? Boi się Pani?
"Nie..."
ja: no to niech sobie leży, w swoim czasie pójdzie do siebie.

Posted

Luczija układaj Fruzinie tekst , Ty potrafisz- na już, na teraz z tego co wiesz. I co z tego, że sika w domu??????
Mniejsza o większość - lecimy z ogłoszeniami Kochana i wiem co piszę.

Posted (edited)

Fruźka jest bardzo fajna. Podchodzi coraz smielej, prosi, żeby ją głaskać, choć często zaraz robi padnij!. W ogóle boi się głośnych odgłosów, jak jechałyśmy to każda łata na drodze, czy tory kolejowe to było padnij. Ale pod koniec podróży siedziała na siedzeniu pasażera albo zwinięta w kłębek albo oglądała świat.
Jak przyjechałysmy to zabrałam ją i Bajkę na spacer, żeby sie poznały, bo najbardziej obawiałam się własnie reakcji Bajki, a jak widać na zdjęciu Bajka to owczarek niem. Ale z Bajką spoko. Maluchy warczały na Frużelinę, ale im szybko przeszło.
Jeśli chodzi o jedzenie, to nie wiem czym ją karmili w schronie, ale bardzo wybredna jest. w 1 dzień był makaron z mięsem. Mięso wykrzebała, makaronu nie tknęła. Jak był ryż z mięsem to tak podobnie. Wczoraj był makaron z białym serem i jogurtem, to już było trochę lepiej, może zgłodniała. Lubi natomiast kawiorek.
Kupa i siku, tak jak pisałam Korze były. Kazała pilnować, więc obserwowałam dupsko.
Jeśli chodzi o odrobaczanie, to tabletki mam. Choć nie wiem za bardzo, co zrobić, bo powinnam w zwiazku z Fruzią podać wszystkim moim psom, a w zeszłym miesiącu były wszyskie odrobaczane. Dla nich wszyskich tabletki kosztują 36 zł. ( i tak w cenie hurtowej). Może wystarczy podac tylko 2 Fruzi. Tak zrobię i poobserwuję moją resztę. Szczepienie miała ważne wg karty ze schronu do 13.5. Szczepię ją za jakieś 2 tyg. ( wtedy pojadę z Hektorem na kastrację). Czy zrobic jej wirusówki ( ja uważam, że tak) - u mojego weta dla psa szukającego domu komplet - wscieklizna i wir. = 35 zł., sama wscieklizna 15 z . Jeśli tak, to proszę o 15 albo 35 zł. na szczepienie.
Zastanawiam się tylko nad jej tylnymi łapami. Chodzi, jakby czasami jej sztywniały - może to wiek, poradźcie co z tym zrobić?. Zapytam też weta, ale może jakiś preparat stawowy?
Mnie sie wydaje, że na zdjęciach nie jest dużo grubsza, niż w rzeczywistości.
Wczoraj i przedwczoraj zostawiłam ją w domu, bo w poniedziałek próbowała podkopać( a własciwie) wyślizgać dziurę pod bramą, ale sąsiadka tupneła nogą i schowała sie pod drzewem. Dziurę potem wyrównałam i przystawiłam do bramy spory klocek drewna kominkowego. Obserwowałam, czy zabierze się za to drewienko, ale tylko powąchała. Ale w chacie też nie bardzo lubi być. Wczoraj siedziała na parapecie, kwiat zwalony, ściana brudna od łap. Ale..., kwiatu nic nie było, ściana i tak jest do przemalowania, a parapet jest szeroki i mozna na nim siedzieć. dzisiaj zostawiłam ją na podwórku, wczoraj kosiłam trawę, to fajnie sie leży na kupkach siana. Zadzwonię do sąsiadki i zapytam, czy wszystko w porządku na moim podwórku.
Aha, no i Pepsi już nauczyła Frużelinę, że najlepsze miejsce dla psa, to oczywiście tapczanik z kocykiem. Tak, że teraz obie się wyleguja na narożniku. W ogóle bardzo szybko się uczy. Tapczanik, kuchnia, bo coś fajnie pachnie, mozna latać wzdłuz płotu i szczekać ( całkiem miły tembr głosu) albo leżeć gdzie się chce. ;):multi:;)

Jeśli chodzi o finanse, to czekam na 150 zł. + transport ( 335 km x 0,38 = 127 zł.) i ewentualnie 15 czy 35 na szczepienia.

Zdjeć mam wiecej, ale coś nie bardzo mi wchodzi wklejanie.

Trochę popiję

Szykujemy sie do drogi, ale gorąco

Jestem na werandzie, z Bajką muszę się liczyć - duża jest i czasem groźna :mad:

Piękna jestem i fajnie się leży na piachu ;)

Edited by Bambino
Posted

Fruzinka nasza :))))

melduje, ze dotarlo do mnie 20zl od wykrywki na transport Fruzi ze schronu do mnie do domu. a zaplacilam za taxi 18zl. na rachunku mam 19zl ale mialam znizke 1zl :D i tak drogo wg mnie. to nie warszawa, ani wroclaw.
musze fotki tych rachunkow porobic.

Klauzunka, czyli ze Skarpety Walbrzyskiej placimy za transport Fruzi dla Bambino, tak? czas ucieka, nie moge dluzej zwlekac. a nie z fruziowych jednorazowych? hmmm moze z fruziowych jednorazowych na leczenie i szczepenie, a za transport ze Skarpety, tak?

Bambino musi isc do weta w nowym tygodniu z Fruzia, zaszczepic ja i odrobaczyc. tzn najpierw tabletki kupic. ale tez przeglad Fruzi zrobic, jej uszek, itp. musimy jej kupic obroze na kleszcze.
nie pisalam tego wczesniej, bo to niewazne dla nie bylo. Fruzia ma lysy placek na glowie, kolo ucha. widac to tylko patrzac z gory, ma tam blizne, taka kreske, po ugryzieniu, ale stara blizne. ten lysy placek nie wiem czemu ma. skora jest tam czarna. trzeba obserwowac, czy zarasta. czy swedzi, czy sie luszczy, itp. dla mnie to wygladalo ladnie, gladziutkie i mieciutkie, dlatego sie tym nie przejelam.

ahh i tekscik...

klauza, w 1 poscie wpisz 12letnia, nie 11letnia. i opuscila, nie odpuscila :P
i jak jest tam ten moj tekst o fruzi, gdy pisalam,ze jest z MOJEGO schroniska, to moze zrob tam naglowek jakis, ze to relacja kory. albo wywal to wszystko i pisz po swojemu :)

Posted (edited)

Leżę sobie pod drzwiami

Pogadamy trochę, albo cóś

Fajnie na trawie, pod bramą widać klocek zamykający Fruzinowy przesmyk

Ten duży, to Hektor i obok Melba

Nie muszę na Karaiby - towarzystwo mam, piach też a drineczki ktoś skombinuje
:evil_lol:

Edited by Bambino