esza Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Nie wydaje mi się żeby to była ona. Pojadę jutro i zobaczymy. Quote
Mysia_ Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 zdjęcia często nie oddają prawdziwej wielkości psiaka... Oby to była ona.. Każdy sygnał jest w tej chwili na wagę złota. Quote
vega17 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 hej wlasnie dostalam wiadomosc, wczoraj spytalam czy sunia jest wielkosci kota czy do kolan, dzis dostalam smsa :"tak on jest wiellkosci kota kota do kolan i jest dziki na widok ludzi ucieka" Quote
ulgawcierpieniu Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zróbcie to samo - co my zrobiliśmy poszukując płochliwej , nie znającej Bytomia Afrodyty- [B]znalazła się po 24 godz dzięki pomocy mieszkańców Bytomia reagujących na plakaty [/B]wraz ze zdjęciem. Cały opis walki o nią jest na wątku. Gwarantuję uczciwą pomoc łapaczy ze schroniska Bytom-Miechowice - proszę powołać się na mnie i zadzwonić z info do pana [B]Aleksandra 603950540[/B]. NIE BĘDZIE PROBLEMU Z PRZECHOWANIEM SUCZKI . Jeżeli ją odłowi to natychmiast Was zawiadomi. --------------------------------------------------------------------- [B]Postawą jest oplakatowanie miejsca oraz wypytywanie przechodniów i nawoływanie jej:[/B] 1. nowy dom/ oplakatować teren/ 2. teren odbytego spaceru 3. miejsce w którym doszło do "ucieczki" --------- potem : 1. skrzyżowania ulic 2. przystanki autobusowe- dworzec główny 3. tereny przy szkołach i przedszkolach Oraz koniecznie gazeta :[B]" ŻYCIE BYTOMSKIE"[/B] Jeżeli suczka dołączy do stada bezdomnych psów - wtedy mogą ją 'wyprowadzić" w nieznane. Quote
vega17 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='ulgawcierpieniu']Zróbcie to samo - co my zrobiliśmy poszukując płochliwej , nie znającej Bytomia Afrodyty- [B]znalazła się po 24 godz dzięki pomocy mieszkańców Bytomia reagujących na plakaty [/B]wraz ze zdjęciem. Cały opis walki o nią jest na wątku. Gwarantuję uczciwą pomoc łapaczy ze schroniska Bytom-Miechowice - proszę powołać się na mnie i zadzwonić z info do pana [B]Aleksandra 603950540[/B]. NIE BĘDZIE PROBLEMU Z PRZECHOWANIEM SUCZKI . Jeżeli ją odłowi to natychmiast Was zawiadomi. --------------------------------------------------------------------- [B]Postawą jest oplakatowanie miejsca oraz wypytywanie przechodniów i nawoływanie jej:[/B] 1. nowy dom/ oplakatować teren/ 2. teren odbytego spaceru 3. miejsce w którym doszło do "ucieczki" --------- potem : 1. skrzyżowania ulic 2. przystanki autobusowe- dworzec główny 3. tereny przy szkołach i przedszkolach Oraz koniecznie gazeta :[B]" ŻYCIE BYTOMSKIE"[/B] Jeżeli suczka dołączy do stada bezdomnych psów - wtedy mogą ją 'wyprowadzić" w nieznane.[/QUOTE] wszystko to bylo robione na poczatku ucieczki jakis miesiac temu, potem wlascicielka coraz mnie rozwieszala plakaty z roznych powodow, ludzie plakaty zrywali, nie udawalo sie jej zlapac, suka jest dzika, nawet kierowcom samochodu schroniskowego sie nie udalo, nikt jej nie widzial od okolo 2 tgodni :( suka jest dzika,jak uslyszy swoje imie wtedy ucieka Quote
diana79 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 nie można sie poddawać, trzeba walczyć dalej o małą i dalej rozwieszać plakaty! kto może w tym pomóc? jest coraz zimniej ... Quote
Monalisa4 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Wczoraj po otrzymaniu info ze sunia pojawiła sie na ul Orzechowej 34,32,natychmiast tam pojechałam.Pani ktora ja widziala mowila ze sunia lata,pomiędzy ulicami orzechowska a księżogórską ! teren jest fatalny same domki jednorodzinne,cmentarz działki tory kolejowe. Sprawdziliśmy w 5 osób prawie cały ten teren,nic ;( Nie daleko składu opalu,lata od tygodnia podobna sunia,ta ze zdjęcia ! ale to nie nasza poszukiwana malizna ! tamta jest dosyć wysoka,tak do kolan,czysta zadbana!! To na 99% nie to co szukamy ;( Dobrze by było tej bidzie tez pomóc ;( jest nie ufna w stosunku do ludzi ! widac w jej oczach strach,Sunia została tam porzucona,tydzień temu wieczorem ! To info mam od mieszkańców,dobrze by było poinformowac o tym SM i schronisko. Quote
Carrie i Tequila Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Do radia jeszcze nikt się nie odezwał :( Quote
vega17 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 no wlasnie opis sie zgadza, dzika, nie podchodzi do ludzi, ale wielkosc juz nie, kot do kolan:( juz myslalam ze to jakis trop , a z radiem trzeba poczekac, czy to jest tylko na stronie czy podaja gdzies o jakiejs godzinie Quote
vega17 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 nie to nie ona, mika jest jak kot, malenka, a taki opis dostalam wielkosci kota do kolan Quote
esza Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='Monalisa4']Nie daleko składu opalu,lata od tygodnia podobna sunia,ta ze zdjęcia ! ale to nie nasza poszukiwana malizna ! tamta jest dosyć wysoka,tak do kolan,czysta zadbana!! To na 99% nie to co szukamy ;( [/QUOTE] Nie ta. Miałam dzisiaj jechac zobaczyć, ale padało, nie było sensu. Jutro miałabym do dyspozycji samochód - łatwiej by było, ale w takim razie nie pojadę. Ogłoszenia rano rozwieszałam, a wieczorem już ich nie było :(. Ktoś chodzi i perfidnie zrywa, nawet te powieszone na tablicach i słupach ogłoszeniowych. Szukamy na osiedlu 2 kotów i to samo z ogłoszeniami mamy :angryy: Quote
vega17 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 kuzwa co z tymi ludzmi, nie maja co debile robic tylko ogloszenia zrywac:( moze trzeba cos napisac pod ogloszeniem dobitnie zeby nie zrywali Quote
esza Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Piszę, ale jak ktoś ma nie po kolei to i tak nic nie pomoże. Wiesza się znowu i tyle. Nie czytałam całego tematu, więc zapytam - czy ktoś był w bytomskim schronisku osobiście? Quote
ulgawcierpieniu Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Afrodyta już po Bytomiu nie biega - więc nie będzie już błędów informacyjnych. Teraz tylko to biedactwo musi zostać wypatrzone i ujęte.............pomimo wszystkiego należy nadal plakatować do skutku...........proponuję "łapkówkę" w formie nagrody finansowej. Kiedyś ja zastosowałam w również trudnym przypadku i "PANOWIE" z "specjalnej grupy społecznej" dumnie wręczyli nam zgubę! Oni mają w sobie to "coś' co pozwala Im bezproblemowo ująć takiego psa - bo te psy im się poddają. Nie wiem dlaczego tak jest?. One nawet przed nimi nie uciekają. Quote
Mysia_ Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 u nas w Zabrzu też od razu zrywaja ogłoszenia... ale np. w TG plakaty wisiały i nikt ich nie zrywał... Tak jakby inny Świat... lepsi ludzie?? Quote
vega17 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 [quote name='esza']Piszę, ale jak ktoś ma nie po kolei to i tak nic nie pomoże. Wiesza się znowu i tyle. Nie czytałam całego tematu, więc zapytam - czy ktoś był w bytomskim schronisku osobiście?[/QUOTE] na poczatku ktos jezdzil do schroniska z wlasciecieli,teraz nie mam pojecia,ale ogloszenie wisi na ichstronie,jakis czas temu mieli nasz plakat ,teraz trudno mi powiedziec Quote
Ashaski Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 jutro będe w bytomiu więc też się rozejrzę. Jaki ma kontakt z innymi psami? Quote
vega17 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 ona sie boi calego swiata , siedziala w boksie z malymi pieskami raczej na nie zwracala uwagi Quote
rikimadzik Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='esza']Piszę, ale jak ktoś ma nie po kolei to i tak nic nie pomoże. Wiesza się znowu i tyle. Nie czytałam całego tematu, więc zapytam - czy ktoś był w bytomskim schronisku osobiście?[/QUOTE] Tak mam kontakt ze schroniskiem w Bytomiu jakby sunia sie pojawila u nich to bym wiedziala bo w weekendy jest tam moja znajoma w pracy. Quote
rikimadzik Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 [quote name='Monalisa4']Wczoraj po otrzymaniu info ze sunia pojawiła sie na ul Orzechowej 34,32,natychmiast tam pojechałam.Pani ktora ja widziala mowila ze sunia lata,pomiędzy ulicami orzechowska a księżogórską ! teren jest fatalny same domki jednorodzinne,cmentarz działki tory kolejowe. Sprawdziliśmy w 5 osób prawie cały ten teren,nic ;( Nie daleko składu opalu,lata od tygodnia podobna sunia,ta ze zdjęcia ! ale to nie nasza poszukiwana malizna ! tamta jest dosyć wysoka,tak do kolan,czysta zadbana!! To na 99% nie to co szukamy ;( Dobrze by było tej bidzie tez pomóc ;( jest nie ufna w stosunku do ludzi ! widac w jej oczach strach,Sunia została tam porzucona,tydzień temu wieczorem ! To info mam od mieszkańców,dobrze by było poinformowac o tym SM i schronisko.[/QUOTE] Nie sugerujcie sie tym ze na fotce mms jest wieksza bo tel nigdy nie odzwierciedli wielkosci mialam taka sytuacje z kotem tez sie wydawalo ze to nie on a potem w realu to byl on.Co do ludzi opini ze jest wieksza tez nie ma co wierzyc bo kazdy inaczej ocenia wielkosc i wystrczy ze nie zobaczy z bliska i bedzie mu sie wydawac ze jest wieksza.Nie to jak zobaczyc na wlasne oczy dlatego warto sprawdzac kazdy sygnal. Quote
vega17 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Ale Monia była pod podanym adresem i nikt nie widzial takiego psa.ale porownac kota do kolan to juz cos nie tak, pies ze zdjecia jest masywny ,a nasz sunia drobniutka. wydaje mi sie ze ktos dzownil zeby moze zabrac psa albo zrobilo im sie go szkoda. Quote
Carrie i Tequila Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 W radiu informacja wisi na stronie internetowej. Dziś też się nikt nie odezwał :( Quote
Laciej Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 poszukam po radzionkowskich zakamarkach.. Quote
vega17 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 dzieki ale dziewczyny ja nie wierze ze ona zyje :( nikt nie dzwni o nia:( Quote
Recommended Posts