Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

zapraszam na bazarek dla ND i na transport piesków do Gorzowa-wystawiłam startery POP z bardzo łatwymi numerami, może ktoś poztrebuje:)

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88821[/URL]

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostałam kolejnego maila od Mateusza, nowego właściciela Bruno-i znów same superlatywy!!!
wklejam ku pokrzepieniu serc:

[INDENT][SIZE=1]Hej![/SIZE]

[SIZE=1]Bruno, Bruno...powiem tak, trudo o.... mądrzejszego psa! Jest naprawde pełen niespodzianek.[/SIZE]
[SIZE=1]Dla przykładu, mam balkon zamurowany do połowy i stół na balkonie, pewnego dnia wchodzę na [/SIZE]
[SIZE=1]balkon, a pies się wygrzewa na słońcu:), jeszcze nie miałem takiego psa co by spał na stole![/SIZE]
[SIZE=1]Pies jest naprawde kochany, strasznie enegriczny, potrafi się bawić całymi dniami, nie jest [/SIZE]
[SIZE=1]agresywny wobec ludzi, zwierząt.[/SIZE]

[SIZE=1]Co to tych jego zabaw (tj gryzienia), potrafi czasem uszczypnąć tak porządnie:), ale zna swój [/SIZE]
[SIZE=1]umiar, nie odgryzie mi palca czy też ręki, mam sposób, że go od razu rozkładam na plecy i jest[/SIZE]
[SIZE=1]bez radny:), prawde powiedziawszy to trudno o lepszy "prezent" uważam, że lepiej adoptować[/SIZE]
[SIZE=1]psiaka ze schrnoniska, który jest już ułożony jak od szczeniaka.[/SIZE]
[/INDENT][INDENT][SIZE=1]Jest to mój 3 dobreman i 3 ze schroniska, psy są naprawde mądre i kochane.[/SIZE]

[SIZE=1]Przybrał już na wadze, bo był chudziutki jak patyk, a propo jego wagi...[/SIZE]
[SIZE=1]Jak jest głodny, czy chce mu się pić, potrafi przyjść do pokoju z miską:), czegoś takiego[/SIZE]
[SIZE=1]jeszcze nie widziałem![/SIZE]
[SIZE=1]Mój poprzedni Doberman na początku nie tolerował papugi, szczekał na nią ale z czasem[/SIZE]
[SIZE=1]się o swoił i papuga potrafiła po nim chodzić, z tym jest inaczej.[/SIZE]
[SIZE=1]Możne nie tyle co ją nietoleruje ale...przez klatke potrafi tzn chce ją polizać, papuga szaleje[/SIZE]
[SIZE=1]i nie puszczam jej przy nim, nie wiem czy mi się zdaje ale ten pies potrafi czasami przynieść[/SIZE]
[SIZE=1]zabawke pod klatke papugi, jedzenie pod klatke papugi (jest na wysokości około 1 metra) i[/SIZE]
[SIZE=1]zostawić, jakby chciał ją nakarmić:).[/SIZE]

[SIZE=1]Co mi się troszkę nie podoba to, to, że jak puszcczę papugę w 2 pokoju, pies zaczyna piszczeć [/SIZE]
[SIZE=1]za nią i skacze na drzwi, ale tak to już czasami jest.[/SIZE]

[SIZE=1]No i naprawde ten pies potrafi się bawić, najbardziej mnie bawi jak pies zaczyna wyć, coś wspaniałego![/SIZE]

[SIZE=1]Jeszcze na końcu powróce do podgryzania podczas zabaw, ktoś go musiał w dzieciństwie tym drażni.[/SIZE]
[SIZE=1]wystarczy tak podnieś ręce i już pokazuje zęby, ja się tego oczywiście nie boje, ale ktoś go źle tego nauczył.[/SIZE]

[SIZE=1]Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że mogę z nim zrobić wszystko i on ze mną:).[/SIZE]
[SIZE=1]Mam go jakieś 2 tygodnie a znam go od podszewki, jak będe miał jakieś zdjęcia to podeśle.[/SIZE]

[SIZE=1]Mam nadzieje, że reszta dobermanów również znajdzie dom(y).[/SIZE]

[SIZE=1]pozdrawiam[/SIZE]

[SIZE=1]Mateusz[/SIZE][/INDENT]

Posted

zdjęcia będą na pewno-bo Mateusz zajmuje sie zawodowo obróbka zdjęc i na dodatek pracuje w domu, więc Bruno ma opiekę całodobową.Ja się cieszę, ze trafił swój na swego,człowiek, który wie jak poradzić sobie z rozbrykanym dobkiem na psa, który potzrebował własnie takiego Pana.Trzymam kciuki zeby dalej były takie maile!
Szkoda, ze wieści o Czekoladce sa mniej rózowe.:shake:
Jest w kiepskim stanie fizycznym i niemniej kiepskim stanie psychicznym, dobrze że znalazła się w DT.

Posted

[quote name='dzodzo']Szkoda, ze wieści o Czekoladce sa mniej rózowe.:shake:
Jest w kiepskim stanie fizycznym i niemniej kiepskim stanie psychicznym, dobrze że znalazła się w DT.[/QUOTE]
:placz::placz::placz: a coś bliżej? co się dzieje?

Posted

bliżej będzie cos wiadomo jak ja obejrzy porządnie weterynarz, ma jechac na USG.No i okazało się, że musiała miec nielekkie zycie dotychczas:-(, jest nieufna i potrzeba pracy, żeby ją wyprowadzić.
jest pod dobra opieką na szczęscie, u osoby znającej rasę, więc musi byc dobrze

Posted

[quote name='aisaK']Słuchajcie:
mamy kogos w Gorzowie Wlkp.? Na początku przyszłego tygodnia przyjedzie tam doberman i trzeba byłoby go przetrzymac do 20.10....POMOCY!!![/quote]

Albo transport Szczecin-Gorzow na 20.10 na ok 12:00

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']Niezla cisza po moim poscie :-)

Ja moge byc, postaram sie w miare mozliwosci sledzic na biezaco. Kasia czyli aisaK zglosila sie jako druga.

[B][SIZE=3][COLOR=red]Jesli ktos sie nie zgadza z tym wyborem, ma inne propozycje, inne uwagi - cokolwiek - PISZCIE! To ma byc wybor nas wszystkich.[/COLOR][/SIZE][/B]

[COLOR=black]Musimy to ustalic aby znow moc korzystac z naszej skarpety.[/COLOR]
Moze ustalmy, ze do 15.10 sobie myslimy i kazdy pisze swoje zdanie, OK?

Beata[/quote]

Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci.

Beata

Posted

Właśnie dostałem odpowiedź w sprawie chorzowskich dobków, a więc jest tylko jeden (nowy) doberman, ma ok. 8 lat i został przywieziony 9 października z Siemianowic. Reszta znalazła domy.
link do zdjęcia pieska(obecnego w schronie):
[URL]http://www.ambit.cyberdusk.pl/schronisko/zdjecia/pieski/819.jpg[/URL]
[IMG]http://www.ambit.cyberdusk.pl/schronisko/zdjecia/pieski/819.jpg[/IMG]

Posted

Napiszę tu, bo tylko z Asią piszę: dogrywamy sprawę skierniewickiej dobci.
Najprawdopodobniej zabierze się z łódzkimi psiakami, do Niemiec.
Jeszcze kilka technicznych spraw mi zostało. Wet z chipem przyjedzie do schronu (fajnie, bo suka by się stresowała jeżdżeniem po mieście).
Tylko bardzo potrzebne klatki do busa, bo psów jest dużo.

Posted

[quote name='BeataJ']Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci.

Beata[/quote]

A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o

Posted

[quote name='BeataJ']Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci.

Beata[/quote]

AAAAaaaaaabsolutnie jestem za..!

Posted

[quote name='Dea']A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o[/quote]
chodzi o wytypowanie dwoch osob,ktore beda jakby uprawnione do pobierania lub pisania dla kogo maja pojsc pieniazki ze skarpety ND...propozycja jest BeataJ i aisaK ale chodzi o to by kto moze wypowiedzial sie by potem nie bylo niedomowien:)

Posted

Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję:
[I]Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło.[/I]

Posted

[quote name='zasadzkas']Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję:
[I]Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło.[/I][/quote]

tak .,.znalazła sie dobka ;)

ja bym Krawcia nie zostawiła w innym domu !!
jego dom jest koło mnie i szukam nadal Krawcia :(
i znajde Go !!

Posted

Ale Lara w tym drugim domu była dłużej niż w pierwszym i rodziny wspólnie tak ustaliły. Sama raczej bym się nie zdecydowała, ale mam Milwę 2 lata, nie kilka miesięcy. Najważniejsze, że wiedzą, że suka ma się dobrze, jest zadbana, kochana.

Posted

Super ,że się znalazła i wszytko jest ok, bo najgorsza jest ta nie pewnośc co z psiakiem sie stało....
Super,że trafiła do super domku!!!

Zasadzkas-a myślałam,ze tylko ja byłam na tyle dziwna aby swojej sunie dac na imie Milva:)Czyzby tez z Sapkowskiego?

Posted

Od czwartku w Olsztynie jest nowy dobek.:-( Został przyprowadzony przez faceta, który znalazł go na ulicy. Psiak jest młodziutki, nie ma jeszcze roku. Jest strasznie towarzyski i kochany. Cieszy się na widok każdego.Siada na komendę. Bez problemu można mu grzebać w misce. Jest w dobrej kondycji, jedynie ma lekką niedowagę. Do adopcji zostanie oddany po kwarantannie, szczepieniach i kastracji.

Oto Junior
[IMG]http://img337.imageshack.us/img337/1228/img3874ko5.jpg[/IMG]

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2402/img3878wl9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/562/img3880fu7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/249/img3881qn3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/6579/img3883dc7.jpg[/IMG]