Dada M Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 (edited) Ostatnimi czasy robimy "porządki" w schronisku. Zaglądamy w zakamarki, przeszukujemy najdalej położone klatki - kogo szukamy ? Schroniskowych weteranów. Szukajcie, a znajdziecie. I znajdujemy - psy, które wegetują w schronisku od 11, 10, 9 lat; psy, które latami siedzą w ciasnych boksach i całe swoje życie czekają, aż ktoś podaruje im ich pierwszy spacer. Wafel - uroczy, długowłosy, owczarkowaty mieszaniec - jest jednym z tych psiaków. Ponad 10 lat czekał na samym końcu schroniska, by ktoś go wypatrzył i pozwolił mu popatrzeć na świat nieprzesłonięty kratami. Prawdopodobnie spędził w schronisku całe swoje życie. [SIZE=3]Wafel nie wie, że psie życie może wyglądać inaczej. [SIZE=3]Ale my wiemy - tak fajny pies powinien otrzymać znacznie więcej. [SIZE=3]Wafel jest pogodny, towarzyski, kontaktowy, cieszy go każdy spacer. Ostatnio został dotkliwie pogryziony przez towarzysza z boksu, aktualnie przebywa w szpitalu, ale za kilka dni ma wrócić do swojej klatki :shake: Potrzebna pomoc przy akcji ogłoszeniowej - chcemy, aby Wafel znalazł w końcu spokojną przystań !!! Edited March 25, 2012 by Dada M Quote
Dada M Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='APSA']Dada, widzę, ze zaczynasz mnożyć wątki![/QUOTE] Przynajmniej część weteranów będzie mieć coś ponad wybitnie długi schroniskowy staż ;) Wafel siedzi teraz w klatce z 3 innymi, dużymi samcami. Chwilowo jest spokój, choć jeden z samców wyraźnie próbuje dominować. Quote
sambo_os1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 melduję się....biedny psiak :-( koniecznie trzeba ogłaszać,pomogę w ogłoszeniach w wolnym czasie. Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Dzięki :) Ogłoszenia to dla Wafla duża szansa, on jest bardzo ładnym psem. Quote
Noemi1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Śliczny psiak, zapisuję, choć nie wiem czy jestem w stanie zaglądać na tyle wątków, ale czasami na pewno zajrzę, a może uda mi się osobiście Go poznać :) Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Pomoc przy wyprowadzaniu tej klatki będzie bardzo mile widziana :) 4 duże samce to spore wyzwanie. Quote
Noemi1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 Ja bywam tylko w niedziele, ale jak mnie APSA upoluje, to oczywiście pomogę :) My też czasem potrzebujemy pomocy, bo w niektórych boksach siedzi po 5-6 szaleńców :) Może niedużych, ale w 2 osoby bez szans. Quote
Dada M Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Chętnie odwzajemnię pomoc przy spacerach :) Ja też bywam głównie w niedziele, czasem w soboty. Quote
Noemi1 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 To super, APSA teraz ma trudne zadanie, żeby nas poznać :) Quote
Dada M Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Teraz boję się wziąć na spacer tę klatkę, ostatnio prawie wszyscy moi podopieczni gryzą się na spacerach i w klatkach, już po spacerze. A tu 4 duże samce :-/ Quote
sambo_os1 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 jutro jak obiecałam zabieram się za ogłoszenia, DADA -czy tekst z początku wątku czy jeszcze mam coś dodać? podaj na pw kontakt jaki podawać w ogłoszeniach. Quote
Noemi1 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dada M napisał(a):Teraz boję się wziąć na spacer tę klatkę, ostatnio prawie wszyscy moi podopieczni gryzą się na spacerach i w klatkach, już po spacerze. A tu 4 duże samce :-/ Hmmm... To nie tylko Twój problem, ale zwróć uwagę, że ostatnio tak sie składa, że weekendy ciągle są burze i to jest pewnie przyczyną pobudzenia psiaków. Dziś jest ładna pogoda, więc pewnie wszystko będzie dobrze :) Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Żadne mają się nie gryźć!!! Gady spokój!!! :):):) I się poznałayśmy z DadąM bez udziału APSY :) Tylko niestety jakoś nam się nie udało wyjśc z Waflowym boksem. Kurczę czemu człowiek nie ma więcej rąk i siły??? A za tydzień nie wiem czy mi się uda być, bo mam chytry plan na środę ;) Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze :) Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Zdecydowanie z psem Baskerville'ów :) Nie śpię przez gadzinkę już 3 tydzień. Tak nie może być! Quote
Noemi1 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Nie znałam Ramzesa, ale już poznałam :) Oby i u mnie to zapoznawanie przbiegło tak łagodnie :) Quote
Dada M Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 Noemi1 napisał(a):Tylko niestety jakoś nam się nie udało wyjśc z Waflowym boksem. Jak zwykle, zbyt napięty plan ;) Inna chciała pożegnać się ze swoimi podopiecznymi przed wyjazdem. Wafel musi poczekać - może w środę się uda ? (planuję być) Trzymam kciuki :) Quote
Noemi1 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Ja dziś jadę i będę tak trochę po 13-tej, ale jadę z moją Żabą, więc pewnie ze spacerków nici :( Quote
Dada M Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Klatka Wafla była wczoraj na długim spacerze !!!! :) Wszystkie psy są bardzo sympatyczne - biały samiec jest dominujący wobec innych psów, ale na spacerze nie był zadziorny. Nie obyło się bez komplikacji - Siwek poranił sobie poduszkę przedniej łapy, więc powrót do boksu znacznie się opóźnił. Wracaliśmy, gdy nie było już opiekuna - sytuacja, której wolałam uniknąć. Na szczęście psy były grzeczne :) Podzieliły sobie boks na 2 strefy - strefę naziemną i strefę "dachową". Na dachach bud mieszkają Wafel i Siwek, na ziemi - biały samiec i rudy staruszek. I chwilowo, tfu-tfu, jest spokój :) Quote
sambo_os1 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Elegancko ....;-) grzeczne chłopaki :-) Kiedy będzie gotowy tekst do ogłoszeń dla Wafla? Chciałabym zacząć go ogłaszać. Quote
Noemi1 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 To SUPEROS wieści od chłopaków :) Tak trzymać!!! Wtedy macie szansę sobie pospacerować :) Ja bedę się starała podjechać w niedzielę, jak się wreszcie te moja dziewczyny dotrą. Z Żabą praca nie jest łatwa, uparty terier ;) Na szczęście Azunia jest OK i to rozumie, choć tak bardzo chciałby wylizać tego niedobrzaka :) A niedobrzak burczy... Czasem Azuni radość za bardzo rozpiera serduszko i ciałko :) Quote
Dada M Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 sambo_os1 napisał(a):Kiedy będzie gotowy tekst do ogłoszeń dla Wafla? Chciałabym zacząć go ogłaszać. Zupełnie nie mam weny. Zaraz coś wymyślę, żeby już można było go ogłaszać, a gdy przyjdzie mi do głowy lepszy tekst, to podmienię :) Quote
sambo_os1 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 nie koniecznie w tej chwili ;-) ważne aby tekst chwytał za serce ;-) do tego trzeba mieć natchnienie ;-) poczekam. Quote
Dada M Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Oj, wyciskacza łez na pewno teraz nie stworzę - ostatnio dobrze mi idą tylko teksty do ogłoszeń na zasadzie "konkrety, suche fakty" ;) Quote
Recommended Posts