jola77 Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Psy ras małych - masa ciała psa dorosłego <10kg Od 10 miesiąca życia do 8 lat Wskazania: * Niekastrowane, dorosłe psy ras małych (do 10 kg), z problemami stomatologicznymi lub/i z wrażliwym przewodem pokarmowym. * Powyżej 10 miesiąca życia. Zalety produktu: * Wysokostrawne białka (białka LIP*), prebiotyki (fruktooligosacharydy i mannooligosacharydy), pulpa buraczana, ryż oraz olej rybny zapewniają maksymalną ochronę przewodu pokarmowego. *LIP (Low Indigestible Protein): białka wyselekcjonowane ze względu na wysoką strawność. * Mechaniczny efekt czyszczący krokietów, dodatkowo wzmocniony został biochemicznym działaniem polifosforanu sodu, który wiąże wapń zawarty w ślinie, przez co zmniejsza jego koncentrację w jamie ustnej, opóźniając proces mineralizacji płytki nazębnej. * Opatentowany kompleks współdziałających 4 witamin (kwas pantotenowy, inozytol, niacyna i cholina) oraz aminokwasu (histydyny) wzmacnia barierę skórną i zmniejsza ryzyko podrażnienia skóry pobudzając syntezę cera-midów i ograniczając przeznaskórkową utratę wody. * Połączone działanie mannooligosacharydów z opatentowanym kompleksem przeciwutleniaczy (witaminy E i C, tauryna i luteina) pomaga wzmocnić naturalne mechanizmy obronne szczeniąt. Skład: Ryż, kukurydza, suszone mięso drobiowe, mąka pszenna, tłuszcze zwierzęce, suszone białko wieprzowe, hydrolizowane białka zwierzęce, sole mineralne, pulpa z cykorii, gluten pszenny***, olej sojowy, olej rybny, fruktooligosacharydy (FOS), DL-metionina, polifosforan sodu, tauryna, wyciąg z aksamitki wzniesionej (źródło luteiny). *** LIP (Low Indigestible Protein): białka wyselekcjonowane ze względu na wysoką strawność. weterynarz dał mi ta karme ...piesek je chetnie co sadzicie o tej karmi?jest na wrażliwy przewód pokarmowy Piesek ma bardzo wrażliwy brzuszek Quote
gayka Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Powinno być wszystko ok, ale to nie jest karma lecznicza. Lecznicza wersja to Intestinal. Na razie obserwuj , czy karma psu służy . Quote
jola77 Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 [quote name='gayka']Powinno być wszystko ok, ale to nie jest karma lecznicza. Lecznicza wersja to Intestinal. Na razie obserwuj , czy karma psu służy .[/QUOTE] ale czy gatunkowo jest dobra i czy ma BHT\BHA Quote
gayka Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='jola77']ale czy gatunkowo jest dobra i czy ma BHT\BHA[/QUOTE] . a to juz zupełnie inny temat , RC ma zwolenników i przeciwników. Moim zdaniem wersje wetwr. spełniają znakomicie swoje zadanie . Bytówki mnie nie przekonują, choć mój pies najchętniej je RC. Quote
gryf80 Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 w/w karma jest ok.ale tak jak napisała gayka-czasu potrzeba żeby sprawdzić czy psu służy Quote
Balbina. Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 wydaje się ok.Jeszcze kojarzę ,że na wrażliwy żołądek był rc gastro intensal...A jak mniej zaawansowane to jest jeszcze rc mini sensible.Choć mój york ma baaardzo wrażliwy przewód pokarmowy i również świetnie czuje się na zwykłym rc mini adult więc nie ma reguły. Quote
Chefrenek Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Jeśli szukasz karmy na jelita to polecam trovet. Quote
gayka Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Od miesiąca moja niespełna 3 letnia suka po sterylizacji jest na tej karmnie a dokladnie na wersji Neutered dla psów po sterylizacji właśnie. Jestem zachwycona kondycją psa, piękną sierścią ( z tym bywalo różnie ) . Pies nie ma żadnych sensacji, żadnych wiatrów czy innych problemów z przysajalnością, kupki regularne dwa razy dziennie , małe ! Nie wiem na ile to kwestia karmy, ale zupelenie skończyły się problemy z zapchanymi gruczołami okołoodbytowymi , co mnie szczególnie cieszy, bo to spory problem był u nas ! Miałam tez problem z tym, że sunia chodziła głodna i wyjadała wszystko co się dało na dworze, w tej chwili wygląda na to , że na RC nie jest głodna, dostaje porcje w/g wskazań i nie przytyła ani grama! Bałam się tego bardzo po sterylizacji dlatego myślałam, ze na początek zaczniemy od RC a potem może poszukam czegoś innego. Jednak efekty są więcej niż super i zmiana zupelnie nie ma sensu. Quote
Recommended Posts