Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzieś wcześniej ewatr i Ulka18 pisały, że te szczeniaczki będa średniej wielkości i mają max po 3 miesiące.
Co do płci to nie wiem.

[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/9611/dsc00254hj5.jpg[/IMG]

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj raczej niczego sie nie dowiemy, w schronisku jest tylko dyzur.
O zdjecia mamy bialego juz poprosilam.

Szczeniaki czarne podpalane sa ponad 2 miesieczne, czesc jest znalezionych w Ostrowcu (4 maluchy), inne te czarne juz oddzielone od matki (tek). Ten maly bialy jest mlodszy, jeszcze jest z matka.

Tutaj wklejam zdjecie mamy szczeniakow jamnikowatych brazowych
[img]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria/DSC00281.JPG[/img]

[url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1756[/url]

Posted

Wysłałam zdjęcie tego maluszka do dziewczyny z Warszawy. Po rozmowie tel. prosiła go już zarezerwować, bez oglądania. Być może i inne chłopaki też znajdą domek. Mam jeszcze parę tel. Dobrzeby było zabrać je wszystkie za jednym razem, jeśli się domki znajdą.

Ten transport płatny to pewniak? Czy jest on płatny w dwie strony np. Katowice - Mielec - Katowice?

Posted

Niestety nikt teraz nie jedzie na Slask, kilka dni temu jechal Szerman z colliem Fresco z Janowa do Gliwic, ale wtedy nie wiedzielismy, ze bedzie potrzebny transport na Slask.

Do Warszawy jezdzi p.Rafal z Tarnobrzega, zapytam czy jest na urlopie czy pracuje i kiedy ew. jedzie, jesli domy beda pewne, to mozna zarezerwowac szczeniaki w schronisku (mail : [email][email protected][/email], tel. +17 583 15 32, p.kierownik Andrzej Skowron).

Posted

Ja ewentualnie mogłabym się pokusić o transport przez Mielec do Warszawy. To jednak ok 500 km (Sosnowiec - Mielec - Warszawa). Taka trasa to spory wydatek. Myślę, że ok. 200 zł. Czy Ci ludzie z Wrocławia są w stanie przeznaczyć na ten cel tyle kasy?

Z Warszawy do Katowic wiozę za free.

Posted

Oni mieszkają koło Wrocławia...
i z Katowic następny transport trzeba by było. Napisze ile kasy by wyniosły i zobaczymy.
No ale za tyle to można kupić rasowca i nie wiem czy się zgodzą na mieleckiego

Posted

[quote name='DogMaster']Szkoda że tak daleko mieszkają ci ludzie co chcą psiaka :shake: ale może się uda jakoś je dowieść tam:loveu:[/QUOTE]
Z tego co wiem Jogi wraca 25.sierpnia z urlopu. Wtedy moze bedziemy wiedziec cos nt. transportu do Wrocka.

Do Warszawy mozna szczeniaki zawiezc z pomoca P.Rafala. Przewaznie jezdzi w niedziele wieczorem lub w pon rano. Trzeba psiaki odebrac w Jankach k. Wawy. Rezerwacja jak pisalam wczesniej. Dane do karty adopcyjnej trzeba by podac p.kierownikowi.Konieczny jest zwrot kosztow na trasie Mielec-Tarnobrzeg-Mielec, bo p.kierownik musi dowiezc psiaki do Tarnobrzega do p. Rafala.

Posted

Państwo od xmartix raczej adoptują szczeniaka z Łodzi, ziele77 adoptowała wczoraj psa ze schroniska w Łomiankach k. Warszawy. Ja nie mam deklaracji za zwrot kosztów paliwa... Źle to wygląda. Kolejne pieski zostaną w schronisku tylko dlatego, że nie ma transportu. Jeśli ktoś będzie jechał do Warszawy od Was, dajcie mi znać. Może zorganizuję DT dla kilku piesków (lub chociaż jednego).

Posted

[quote name='zulugula']Państwo od xmartix raczej adoptują szczeniaka z Łodzi, ziele77 adoptowała wczoraj psa ze schroniska w Łomiankach k. Warszawy. Ja nie mam deklaracji za zwrot kosztów paliwa... Źle to wygląda. Kolejne pieski zostaną w schronisku tylko dlatego, że nie ma transportu. Jeśli ktoś będzie jechał do Warszawy od Was, dajcie mi znać. Może zorganizuję DT dla kilku piesków (lub chociaż jednego).[/quote]
No szkoda że nie mogę wam pomóc :shake: najgorsze jest to że przez transport szczeniaki nie znajdą domu:-(

Posted

Maluszki co z Wami? Tego maleńkiego białego z łatkami na oczach nie widzę na allegro. To pewnie przez to zamieszanie z domkiem z Wrocławia... Ta psina powinna być w miniaturce - gdyby tylko świat ją zobaczyć, znalazłaby domek.

Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony, ale zauważyłam, że większą uwagę zwraca allegro piesków gdzie w miniaturce widać pyszczek zwierza, jego oczka i nochal. Nawet najpiękniejsze zdjęcie pieska, który jest dość daleko jest niewyrażne, niewidoczne i nie zwraca uwagi. Jest tam też zwrot dotyczący jednego pieska (chyba czekoladki-w sekwencji o znalezieniu najlepszego domku). Fajnie, że tak dużo zdjęć.

Posted

[quote name='zulugula'] Tego maleńkiego białego z łatkami na oczach nie widzę na allegro. [/quote]

O ktorym mowisz ? O tym? Bo wszystkie pieski były wstawione na allegro :roll:

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8ca051ac9f8c8911.html"][IMG]http://images34.fotosik.pl/340/8ca051ac9f8c8911med.jpg[/IMG][/URL]

A co do miniaturki to zmienie ja najwyżej jak sie ta aukcja skonczy - dzięki za sugestie :lol:

Posted

Ulka ja własnie wróciłam z Wrocławia:-( Gdybym wczesniej wiedziała:roll:
Wiozłam sunie od fiony to i maluch by się zmieścił.

A do Wawy jadę 26 sierpnia. jakby co polecam się:lol:

Posted

Zulugula,
gdybys miala domki dla malcow to rezerwuj je mailem z podaniem danych do karty adopcyjnej, mail : [email][email protected][/email] , tel. +17 583 15 32.

Jogi jedzie 26.8. do Wawy moglaby wziac malca/ow/ za zwrotem kosztow paliwa na trasie Stalowa Wola-Mielec-Stalowa Wola.

Posted

[quote name='zulugula']Państwo od xmartix raczej adoptują szczeniaka z Łodzi, ziele77 adoptowała wczoraj psa ze schroniska w Łomiankach k. Warszawy. Ja nie mam deklaracji za zwrot kosztów paliwa... Źle to wygląda. Kolejne pieski zostaną w schronisku tylko dlatego, że nie ma transportu. Jeśli ktoś będzie jechał do Warszawy od Was, dajcie mi znać. Może zorganizuję DT dla kilku piesków (lub chociaż jednego).[/QUOTE]
a ile za transport potrzeba Zulugula? mogé pomóc choc troché.

Posted

jadę 25 moja pomyłka:oops:

Nie dam rady podjechac do Mielca po malucha/y bo szefowa ma urlop i siedze cały czas w pracy. Jak będą miejsca to się pogimnastykuję i coś pomyslimy;)