Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześc Misiaczku ,jestem dzisiaj bardzo szczęśliwa .Ciocia która dała Ci pieniązki na budę ,pomogła również Kajtusiowi bez oczka ze schroniska w Cieszynie wydostac się z tego strasznego miejsca, płacąc mu za domek za pierwszy miesiąc 250 zł.To wspaniała osoba ,jak ona musi Was bardzo kochac i szanowac .Jak dobry Aniołek dała Wam nadzieję na leprze życie.Ona się pojawia wtedy gdy sytuacja jest nie do rozwiązania i bach jest na budę, jest na domek . Ty misiaczku żyj sobie spokojnie i o nic się nie martw .Teraz już będzie chłodniej ,a ty w swoim futrze pewnie się bardzo męczyłeś.Całe szczęście że możesz się schowac do budy.Dobrej nocki.

Posted

Bardzo sie ciesze,ze sa takie osoby jak ASIA54,slowo dziekuje to za malo,jak mozna podziekowac komus kto ma wielkie i dobre serce,mysli i czuje sercem,pomaga zwierzetom,ratuje im zycie.Podziekowanie to lzy szczescia,ze kolejna psia bida uratowana.
A u Misia wszystko w porzadku,mam jego dwa zdjecia,ale niewiele roznia sie od poprzednich,nie wiem czy wstawiac,no moze na jednym widac,ze Misio lepiej wyglada.
Musze mu kupic obroze,bo ta ktora ma byla dana na chwile,nie jest skorzana i jest za dluga/co widac na zdjeciach/

Posted

Czy Misio jest zaszczepiony przeciw wściekliżnie i ma już książeczkę zdrowia ,czy nie trzeba go powtórnie odpchlic i zabezpieczyc przeciw kleszczom .Jaki środek był mu podany i na jaki okres ma działanie .Proszę się dowiedziec jakie finanse są potrzebne na te potrzeby. Bardzo bym chciała wiedziec coś o charakterze Misiaczka ,o jego zachowaniu w stosunku do opiekunów.Czy on się cieszy ,widac w nim jakąs radośc ?????????? Zyczę Ci Misiaczku zdrówka i apetytu ,bo najedzony Miś to zdrowy Miś .Koniecznie z racji wieku trzeba Misiowi sprawdzic prostatę ,pieski nie kastrowane często mają z tym problem ,a kończy się to rakiem z przeżutami .Po rozliczeniu kosztów proszę napisac ile potrzeba na te wszystkie badania pieniążków ,Tych spraw musimy dopilnowac ,jakie są koszta kastracji .????????????? .Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.

Posted

Kupcie mu porządną obrożę ,przystojniak musi miec elegancką skórzaną ,taką mięciutką by mu nie wrzynała się w szyję .Napiszcie ile kosztowała ,postaram się pokryc ten wydatek we wrześniu.I proszę kupcie mu adresatkę i wpiszcie dane ,tylko taką która nie ma prawa odpaśc ,ani się odkręcic .Ja już kiedyś u nas kupiłam takie po 4 zł ,i niestety nawet nie zauważyłam że się same poodkręcały i powypadały karteczki z adresem.Strzeżonego Pan Bóg Strzeże niech chłopak wie że ma psiowy meldunek tam gdzie ma obecnie DOM ,czyli swoją śliczną wymarzoną BUDĘ u swoich kochanych opiekunów.Miłego dnia Misiaczku ,korzystaj z cieplutkiego słoneczka ,ono świeci dla Ciebie i twoich kumpli ,Kąpcie się w Słonecznych Promieniach .

Posted

[quote name='Jola17']Czy Misio jest zaszczepiony przeciw wściekliżnie i ma już książeczkę zdrowia ,czy nie trzeba go powtórnie odpchlic i zabezpieczyc przeciw kleszczom .Jaki środek był mu podany i na jaki okres ma działanie .Proszę się dowiedziec jakie finanse są potrzebne na te potrzeby. Bardzo bym chciała wiedziec coś o charakterze Misiaczka ,o jego zachowaniu w stosunku do opiekunów.Czy on się cieszy ,widac w nim jakąs radośc ?????????? Zyczę Ci Misiaczku zdrówka i apetytu ,bo najedzony Miś to zdrowy Miś .Koniecznie z racji wieku trzeba Misiowi sprawdzic prostatę ,pieski nie kastrowane często mają z tym problem ,a kończy się to rakiem z przeżutami .Po rozliczeniu kosztów proszę napisac ile potrzeba na te wszystkie badania pieniążków ,Tych spraw musimy dopilnowac ,jakie są koszta kastracji .????????????? .Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.[/QUOTE]

Misio jest odpchlony Fripexem,dziala on rownize na kleszcze.Ksiazeczki zdrowia nie ma jeszcze i nie jest jeszcze zaszczepiony.Ja niestety nie mam czasu wszystkim sie zajac,na tymczasie mam nie tylko Misia,sa rowniez niesterylizowane suczki,ktorymi trzeba sie zajac w pierwszej kolejnosci,ale tez niestety brakuje mi czasu.Moja pomoc nie ogranixcza sie tylko do tymczasu,mam mase psich i kocich problemow,a wszystkim musze zajmowac sie sama.
Misio to badzo lagodny i ufny psiak,podejdzie do kazdego,jednak przed poglaskaniem go najpierw musi powachac reke,poniewaz boi sie gwaltownych ruchow w jego kierunku,wiec trzeba wyciagnac reke,zeby powachal i dopiero mozna go glaskac,co baaaardzo lubi.Za opiekunem chodzi krok w krok.Ale ufa wszystkim ludziom.

Posted

Fripex jaki okres działania jest tego środka ??????.Dziękuje za opisanie mi zachowania Misia .Bardzo sie cieszę że jest taki przyjazny. Drogie Cioteczki kto tak naprawdę mógł by się zainteresowac opieką medyczną Misiaczka Dom Tymcz. nie poradzi sobie z jego potrzebami ,starszy pies potrzebuje więcej troski i opieki ,to że nie ma pieniążków nie znaczy że możemy go tak zostawic na przysłowiowej misce.Wypadało by się zatroszczyc o środki finansowe na wszelkie jego badania ,co z kamieniem nazębnym ,który z czasem może mu nie dac zjeśc ,co ze słomą na zimę do wyścielenia mu budy ,prostata która może przerodzic się w nowotwór ,kastracja która ma go uchronic przed ewentualnym nowotworem i już jest błędne koło jego potrzeb. A czas swoje robi i nic nie minie samo , bo nie ma kasy.

Posted

Zapoznajmy się najpierw z cennikiem potrzeb Misia u Weta .Wypiszmy wszystko na FB i DOGO jakie sa potrzeby w pierwszej kolejności jakie ceny ,poznajmy również koszt EKG ,bo z racji wieku musi byc to badanie wykonane oraz morfologia ,gdyż jaka kolwiek narkoza może byc zagrożeniem dla Misia.Może trzeba zając się nowym tytułem wydarzenia na FB.
Niewidomy ,głuchy ,starszy Miś ze Szczebrzeszyna prosi o pomoc finansową na badania .Pomóżmy stareńkiemu Misiowi godnie życ i nie pozwólmy by żadna choroba nie była zaskoczeniem dla jego opiekunów i wyrokiem dla Misia. Brak Kasy to brak badan ,Brak możliwości badań ,może byc następnym wyrokiem dla Misia .

Posted

[quote name='mari23']jest 15 zł na koncie :)

i jeszcze:

20,- Kinga B. z Kalisza
25,- Jakub Lech Ł. z Łodzi

60 złotych razem

poprzednie:
90,- suma wpłat podanych w poście 202
90,- suma wpłat podanych w poście 255

240 złotych razem uzbierał na koncie Stowarzyszenia Help Animals nasz Misio kochany[/QUOTE]

130,- złotych dla Misia ze Szczebrzeszyna wpłaciła 25.08. pani Jolanta Wes... z Warszawy

tak więc na koncie stowarzyszenia Misio uzbierał [B]370 złotych[/B]

Posted

Te pieniążki są już za okres od 6 września ,czyli na przyszły miesiąc.Chciała bym by za 20 zł kupiono Misiowi jakieś mięsko .Czyli 20 zł z tego jest kwotą jednorazową.
Dobranoc Misiu.

Posted

Czy Monika J z FB przysłała Misiowi obiecane pieniążki 10 euro ,proszę sprawdzcie dokładnie ,jeśli nie to trzeba to wyjaśnic i odezwac się do niej.Ja to zrobie ,ale muszę byc pewna że nie przyszły.Mogła nie napisac na przelewie że ze Szczebrzeszyna i może nie trafiła Kasa dla naszego Misia tylko innego.

Posted

[quote name='Jola17']Te pieniążki są już za okres od 6 września ,czyli na przyszły miesiąc.Chciała bym by za 20 zł kupiono Misiowi jakieś mięsko .Czyli 20 zł z tego jest kwotą jednorazową.
Dobranoc Misiu.[/QUOTE]

Juz napisalam do mari,zeby wyslala pieniadze dla Misia,jak dojda zaraz kupie szyjki/jesli uda mi sie wziac na nie fakture/ a jak nie to kupie mu miesko/za 20zl/

Posted

Czy M O N I K A J PRZESŁAŁA PIENIĄŻKI KTÓRE OBIECAŁA MISIOWI ?????????? To są Misia pieniążki ,my tylko musimy je dopilnowac. ODPOWIEDZCIE TAK CZY NIE .

Posted

[quote name='Jola17']Czy M O N I K A J PRZESŁAŁA PIENIĄŻKI KTÓRE OBIECAŁA MISIOWI ?????????? To są Misia pieniążki ,my tylko musimy je dopilnowac. ODPOWIEDZCIE TAK CZY NIE .[/QUOTE]

Na to pytanie moze odpowiedziec tylko mari,czy Monika J wyslala jakies pieniazki.

Posted

[quote name='Jola17']Kto znajdzie czas i odpowie mi na zadane pytania i propozycje dotyczące Misiaczka ??[/QUOTE]

niestety nikt chyba tego nie zrobi bo na miejscu jest tylko Dora a my na wątku jesteśmy z daleka po kilkaset km od Szczerzeszyna
Magada jest sama do wszystkiego na miejscu, stale pomaga i ratuje wiele pisaków i kociaków ale jest do tego sama, nikogo nie ma na miejscu aby choć trochę pomógł :-(
my tylko możemy pomóc wirtualnie przez ogłoszenia, bazarki itd ale w realu nie jesteśmy w stanie nic pomóc :shake:

ps. Fiprex działa miesiąc na kleszcze i 3 miesiące na pchły

z ogłoszeń pewnie nie było odzewu?

Posted

[quote name='Jola17']Może trzeba zając się nowym tytułem wydarzenia na FB.
Niewidomy ,głuchy ,starszy Miś ze Szczebrzeszyna prosi o pomoc finansową na badania .Pomóżmy stareńkiemu Misiowi godnie życ i nie pozwólmy by żadna choroba nie była zaskoczeniem dla jego opiekunów i wyrokiem dla Misia. Brak Kasy to brak badan ,Brak możliwości badań ,może byc następnym wyrokiem dla Misia .[/QUOTE]

zmieniłam tytuł na FB i może powysyłam do wszystkich wiadomością z prośbą o wsparcie finansowe?
ja dopiero raczkuję na FB i będę bardzo wdzięczna za wszelkie rady jak tu jeszcze ludzi ściągnąć
na razie zdobywam nowych znajomych i zapraszam na wątek ale odzewu zero
może z wiadomością się uda

edit wysłałam do wszystkich wiadomość na FB za jednym, razem ale nie wiem czy dojdą
bo mi się strona zwiesiła

Posted

Czekam na odpowiedz czy Monika przysłała pieniążki ,Misio nie może tracic deklaracji puki jest nadzieja musimy przypominac .On musi miec to co deklarowane i jeszcze więcej ,dlatego tak naciskam bo nie jestem w stanie tego sprawdzic.Bo jesli wpłacone to kobieta mnie wreszcie opiepszy jako prześladowce. Mój pomysł jest taki ,nagranie filmu na dobrej komórce z pobytem Misia w D T .Oczywiście z budą z głaskami i wolnością jaką on tam ma ,koniecznie w słoneczną ,lekko zachmurzoną pogodę .I puszczenie tego filmu w internet na FB ,a ja się już zajmę nagraniem na płyty i rozreklamowaniem jego potrzeb .Da nam to szansę dotarcia do ludzi poza FB i Dogo. Mogę na to liczyc.???????????Musimy zdobyc kasę na jego potrzeby . Czy zdażają się kleszcze u piesków które są razem z Misiem ,i nie wychodzą z terenu DT.?????

Posted

Psiaki na tymczasie nie maja pchel ani kleszczy,Misio tez nie ma.
Co do nagrania Misia na komorke,ja tego nie zrobie,z prostej przyczyny,komorke mam przedpotopowa,podarowana mi przez rodzine,bo nie stac mnie za zakup nawet zwyklej,z tej co mam nie nagram niczego,nawet zdjec z niej nie moge zrobic.
Zdjecia robie z aparatu,ktory podarowala na p[otrzeby zwierzakow ala123.

Posted

[quote name='diana79']moja znajoma przelała 50zł dla Misia :) Beata z Gdyni Elypsa :loveu:[/QUOTE]

Bardzo dziekuje:loveu:
Misio czuje sie w DT dobrze,wie,ze jest bezpieczny,ze nie bedzie ani glodny,ani spragniony,ze nie bedzie juz spal na deszczu.Ale to tylko Dom Tymczasowy,nie poswieca Misiowi tyle czasu,na ile on zasluguje.To psiak,ktory nigdy nie zaznal milosci czlowieka,nie byl glaskany,a moze nawet byl bity,czego wykluczyc nie mozna.Wiec teraz Misio potrzebuje tej milosci bardzo duzo,najlepiej gdyby znalazl DS. gdzie opiekunowie poswieca mu wiecej czasu,uwagi i milosci.Tego chcialabym dla Misia.

Posted

Bardzo doceniam DORO twój trud ,nie mam żadnych uwag ,jestem bardzo zadowolona że Misiaczek ma zagwarantowane bezpieczeństwo i wszystko co możesz mu dac ,wiem że nie jest jedynym pieskiem pod twoją opieką. Jednak biorę pod uwagę ze w ratowaniu życia brało udział więcej osób.Czy wszyscy mieszkają tak daleko ,ze nie są w stanie nic więcej czasu mu poświęcic. Czy możesz mi napisac do kogo mam się zwracac o przysługę dla dobra Misiaczka .Na tym filmie z Misiem bardzo mi zależy ,nie można ludzi o nic więcej prosic dla fotografii ,ludzie muszą go zobaczyc jako istotę żywą ,on musi trafic wszystkim do serca .Poza tym co otrzymuje od Ciebie potrzebuje jeszcze wsparcia finansowego ,musi uzbierac więcej pieniążków i ja się właśnie o to chcę postarac ,ale bez Waszej pomocy nie zrobię nic.Najwyżej się ograniczę do swoich deklaracji i nie będę się wtrącac. Ale co będzie z Misiem i z jego potrzebami ????