Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też w to wierzę. Dlatego śmieję się, gdy ktoś mi mówi, że jak suka to powinna kochac wszystkie psy. Nie, nie kocha - mogę tu chociażby podać przykład jamnicy. Fakt, ona nie lubi żadnych psów, ale akurat szczeniaki to wręcz nienawidzi i gdyby mogła, to by je pozabijała. Faktycznie mi to sucza miłość do szczylów :siara:
Morus też robi za niańkę (niańka? :lol:), ba mam wrażenie, że sprawia mu to przyjemność :)
Za to z szelek wyłązi... no po prostu cyrki odstawia - po prostu nie lubi mieć nic na sobie. A ja go na smyczy nie lubię mieć :P

U nas też jest upał, no oszaleć można :(

Posted

[quote name='deer_1987']A Ty cos tak pozno dzis? :mad:

U nas buro szaro jesiennie... ale nie upalow nie chce :D[/QUOTE]

A bo nic mi się nie chce, pisać też nie :lol:
Oddaj mi taką pogodę :(

[quote name='Ty$ka']Ja też w to wierzę. Dlatego śmieję się, gdy ktoś mi mówi, że jak suka to powinna kochac wszystkie psy. Nie, nie kocha - mogę tu chociażby podać przykład jamnicy. Fakt, ona nie lubi żadnych psów, ale akurat szczeniaki to wręcz nienawidzi i gdyby mogła, to by je pozabijała. Faktycznie mi to sucza miłość do szczylów :siara:
Morus też robi za niańkę (niańka? :lol:), ba mam wrażenie, że sprawia mu to przyjemność :)
Za to z szelek wyłązi... no po prostu cyrki odstawia - po prostu nie lubi mieć nic na sobie. A ja go na smyczy nie lubię mieć :P

U nas też jest upał, no oszaleć można :([/QUOTE]

U Miki to jest tak, że jak jakiś pies jej nie pasuje to bez różnicy płeć - i tak się miota :lol: Molly też nigdy szczeniaków nie lubiła, może teraz jej się odwidziało - za to Mika uwielbia :D Zależy od psa po prostu i nie ma co pierdzielić farmazonów "PIES CZY SUKA?!".
O to to, ja widze tą jej uradowaną mordkę jak leci do szczeniaczka i jak tu jej zabronić? :P
Mika się niechętnie ubiera, ale przynajmniej potem już nie próbuje wyjść. A jaka jest szczęśliwa rano - goła i wesoła ;) Smycz mi osatnio działa na nerwy, więc staram się jej nie używać :lol:
Pogoda obrzydliwa znoooowu.

Posted

Dokładnie u nas to samo - owszem, może są w pewnych rasach różnice między psami a sukami, ale wśród tych, których ja krążę, nikt tej różnicy nie dostrzega :D
O, jakbyś mi Morusa opisywała :lol: Jedynie szczeniaki laba wywołują u niego efekt odwrotny, ale to dlatego, że my labów nie lubimy :P
A mnie smycz od zawsze ciąży 8) I używam jej jak najmniej. Wiem, jestem taka zła i niedobra, jak śmiem swojego psa spuszczać... ;p

Posted

[quote name='deer_1987']Oddam ale jak slonca nie wyslesz :diabloti: idz do mnie poogladaj sobie dwa wodne filmiki :loveu:[/QUOTE]

Ok, pasuje mi taka umowa :lol:
Byłam widziałam :D

[quote name='Ty$ka']Dokładnie u nas to samo - owszem, może są w pewnych rasach różnice między psami a sukami, ale wśród tych, których ja krążę, nikt tej różnicy nie dostrzega :D
O, jakbyś mi Morusa opisywała :lol: Jedynie szczeniaki laba wywołują u niego efekt odwrotny, ale to dlatego, że my labów nie lubimy :P
A mnie smycz od zawsze ciąży 8) I używam jej jak najmniej. Wiem, jestem taka zła i niedobra, jak śmiem swojego psa spuszczać... ;p[/QUOTE]

Ja to nie wiem jaka może być różnica prócz wielkości i dominacji/terytorialności :P
Laby są fuj, nie lubię tej rasy. Także się Morusowi nie dziwię :lol:
Ostatnio to mam wrażenie, że wg. tych dobrych rad przed puszczeniem psa powinnam 5x sprawdzić czy w pobliżu nie ma psów/kotów/ludzi/zwierzyny etc :P

[quote name='Sonka95']Dzisiaj w Warszawie też gorąco potem naszły burzowe chmury , ale nawet nie padało i przeszło bokiem ;)[/QUOTE]

No u nas właśnie pochmurno jest, ale duszno strasznie...

Mika sobie wczoraj nadcięła znowu poduszkę, w beznadziejnym miejscu i musi na niej stawiać łape, więc bolączki na spacerach są straszne + wnoszenie po schodach :shake:
Zamawiam dzisiaj szelachy, tylko czekam na odpowiedź z DS :D Jedne na pewno niebieskie, co do drugich cały czas nie moge się zdecydować :lol:

Posted

No wiesz... różnice dot. dominacji są jednak różnicami. Jednak nie u wszystkich rasach ;). Może też demonizuję, ale uważam, że np. suki są okropnie kapryśne, jednego dnia potrafią się z kimś przyjaźnić, a drugiego dnia się pożrą nie wiadomo o co :lol: W końcu kobiety ;P
Też nie lubię labów. I jak się dowiedziałam, że mój dobry znajomy mimo wszystko, mimo mego gadania zamiast goldena kupił laba to myślałam, że go zabiję :mdleje: Jeśli myśli, że teraz będziemy razem na spacery chodzić to się grubo myli, mówiłam mu, żeby sobie kupił normalną rasę :p
Taaaa i w ogóle nie spuszczać, bo przecież nie wolno. To nic, że mój pies jest wychowany i w końcu nie spitala w lesie - mam go trzymać na smyczy i już. Trudno, zawsze robiłam każdemu na opak :lol:

Ojej, jaka sierotka... współczuję Wam.
o, my też w tym tygodniu dostaniemy jedne szelki :loveu: Pokaż, to Ci może doradzimy :P

Posted

[quote name='Ty$ka']No wiesz... różnice dot. dominacji są jednak różnicami. Jednak nie u wszystkich rasach ;). Może też demonizuję, ale uważam, że np. suki są okropnie kapryśne, jednego dnia potrafią się z kimś przyjaźnić, a drugiego dnia się pożrą nie wiadomo o co :lol: W końcu kobiety ;P
Też nie lubię labów. I jak się dowiedziałam, że mój dobry znajomy mimo wszystko, mimo mego gadania zamiast goldena kupił laba to myślałam, że go zabiję :mdleje: Jeśli myśli, że teraz będziemy razem na spacery chodzić to się grubo myli, mówiłam mu, żeby sobie kupił normalną rasę :p
Taaaa i w ogóle nie spuszczać, bo przecież nie wolno. To nic, że mój pies jest wychowany i w końcu nie spitala w lesie - mam go trzymać na smyczy i już. Trudno, zawsze robiłam każdemu na opak :lol:

Ojej, jaka sierotka... współczuję Wam.
o, my też w tym tygodniu dostaniemy jedne szelki :loveu: Pokaż, to Ci może doradzimy :P[/QUOTE]

No czasem są, Mika ma dni z fochem i wtedy mam ochote ją trzasnąć w łeb :evil_lol:
Goldenów też nie lubię, takie cioty ;) Także mógł nic nie brać lepiej, skoro miał takie typy :evil_lol:
Ale to nie ma znaczenia, piesek powinien iść przytroczony do nogi!
Zagoi się, tylko przemywam jej po spacerach spirytusem, żeby syfu nie było.
Prosze bardzo [url]https://picasaweb.google.com/101825270268017642048/WZORNIKTASM[/url] taśma 20 lub 25mm, odpadają odcienie niebieskiego, czerwoego, fioletowego i nie mogą być jasne kolory, bo mam psa brudasa :diabloti:

Posted

Haha, moje słowa się potwierdzają :lol:
E, goldeny są fajne jak na psa rodzinnego. On nie ma wobec psów planów. Chciał psa takiego, który wytrzyma jego 1,5h spacery i będzie łagodny ;). NIe chce z nim robić żadnych sztuczek, uprawiać sportów (no może jeszcze bieganie), warunkiem było też to by był chociaż psem średnim. To golden myślę, że byłby trafiony. O wiele bardziej niż trzepnięty lab ;p Zresztą on ciapa to pies ciapa by do niego bardziej pasował :lol:
Eh, myślisz że za to, że jestem taka zła, wsadzą mnie do więzienia? :( Albo odbiorą mi kundla?

Liliowy mi sie podoba :loveu:
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-Y0KRUAel_GU/TiDLSIJDX-I/AAAAAAAAAFw/jwNGoGtZ9Xs/s640/25mm moro łapki.jpg[/URL] weź jej te :lol: kocham takie :loveu: albo moro... moro uwielbiam i wciskam wszędzie gdzie się da :lol:

oj nie wiem, nie mam dzisiaj do tego głowy ;p

Posted

[quote name='Ty$ka']Haha, moje słowa się potwierdzają :lol:
E, goldeny są fajne jak na psa rodzinnego. On nie ma wobec psów planów. Chciał psa takiego, który wytrzyma jego 1,5h spacery i będzie łagodny ;). NIe chce z nim robić żadnych sztuczek, uprawiać sportów (no może jeszcze bieganie), warunkiem było też to by był chociaż psem średnim. To golden myślę, że byłby trafiony. O wiele bardziej niż trzepnięty lab ;p Zresztą on ciapa to pies ciapa by do niego bardziej pasował :lol:
Eh, myślisz że za to, że jestem taka zła, wsadzą mnie do więzienia? :( Albo odbiorą mi kundla?

Liliowy mi sie podoba :loveu:
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-Y0KRUAel_GU/TiDLSIJDX-I/AAAAAAAAAFw/jwNGoGtZ9Xs/s640/25mm moro łapki.jpg[/URL] weź jej te :lol: kocham takie :loveu: albo moro... moro uwielbiam i wciskam wszędzie gdzie się da :lol:

oj nie wiem, nie mam dzisiaj do tego głowy ;p[/QUOTE]

No przy takich wymaganiach faktycznie golden by się sprawdził :) Ale mów do słupa, a słup... :P Także pozostaje mi współczuć labowego towarzystwa.
Tak, zobaczysz! Mnie pewnie też :lol:
Liliowe za jasne, a te są takie napaćkane strasznie :P W ogóle nie mam pomysłu, chciałam zielone, ale te odcienie mi się wcale nie podobają... Mój borze ile problemów :shake: :lol:

Posted

[quote name='rashelek']No przy takich wymaganiach faktycznie golden by się sprawdził :) Ale mów do słupa, a słup... :P Także pozostaje mi współczuć labowego towarzystwa.
Tak, zobaczysz! Mnie pewnie też :lol:
Liliowe za jasne, a te są takie napaćkane strasznie :P W ogóle nie mam pomysłu, chciałam zielone, ale te odcienie mi się wcale nie podobają... Mój borze ile problemów :shake: :lol:[/QUOTE]
No widzisz. A ten durny sobie laba sprawił. Eh, ale to on będzie się z nim użerał przez 15lat, nie ja :p Najpierw miał DONa, teraz laba, co następne? :lol:
Ojej, biedny Morus :(
Szczerze? Wybór faktycznie mały. To zwykłe moro kup :lol: Albo khaki :) Albo białe i kup flamastry do ubrań - pomalujesz psu na taki, jaki Ci się będzie podobać ^^ Faktycznie mamy problemy - nie podobają nam się kolory wzorów :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']No widzisz. A ten durny sobie laba sprawił. Eh, ale to on będzie się z nim użerał przez 15lat, nie ja :p Najpierw miał DONa, teraz laba, co następne? :lol:
Ojej, biedny Morus :(
Szczerze? Wybór faktycznie mały. To zwykłe moro kup :lol: Albo khaki :) Albo białe i kup flamastry do ubrań - pomalujesz psu na taki, jaki Ci się będzie podobać ^^ Faktycznie mamy problemy - nie podobają nam się kolory wzorów :lol:[/QUOTE]

O borze, to może on lubi takie pierdzielnięte psy po prostu? :lol:
:(
No właśnie wiem, umyśliłam sobie takie śliczne zielone i żaden zielony mi nie odpowiada wizji :shake: Jeszcze zobaczę, pewnie w praniu wyjdzie jak zwykle :lol:
Haha życiowo bardzo :P Ja jeszcze teraz mam bolączki, bo napisałam do nich ok. 11 i nadal brak odpowiedzi :( Ale dopiero wrócili z urlopu, także poczekam do jutra ;) Mam nadzieje, że nie zwariuję :D

Posted

Ja bym Mike widziała w takim intensywnym trawiastym zielonym
coś w tym stylu ale to taśma rurkowa to chyba nie bardzo na szelki?
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--kJkgA22tyE/UVlpRaANkfI/AAAAAAAAByM/_jgxXE_eO_s/s640/25mm%20rurowe.JPG[/URL]
druga od dołu choć to jeszcze nie do końca ten kolor o jaki mi chodzi.

Z wzorzastych podobająmi się te romby. Niby takie zwykłe ale mają w sobie coś.
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--iC20xCkNwE/UPc5CgDGaaI/AAAAAAAABbA/ocelrNKXs8k/s720/DSC03586.JPG[/URL]

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--iC20xCkNwE/UPc5CgDGaaI/AAAAAAAABbA/ocelrNKXs8k/s720/DSC03586.JPG[/URL] takie liliowe szelki gdzieś mam. Taśma fajna taka mięsista a zarazem miękka. Dawno temu Lena miała te szelki do linki treningowej.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ja bym Mike widziała w takim intensywnym trawiastym zielonym
coś w tym stylu ale to taśma rurkowa to chyba nie bardzo na szelki?
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--kJkgA22tyE/UVlpRaANkfI/AAAAAAAAByM/_jgxXE_eO_s/s640/25mm rurowe.JPG[/URL]
druga od dołu choć to jeszcze nie do końca ten kolor o jaki mi chodzi.

Z wzorzastych podobająmi się te romby. Niby takie zwykłe ale mają w sobie coś.
[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--iC20xCkNwE/UPc5CgDGaaI/AAAAAAAABbA/ocelrNKXs8k/s720/DSC03586.JPG[/URL]

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/--iC20xCkNwE/UPc5CgDGaaI/AAAAAAAABbA/ocelrNKXs8k/s720/DSC03586.JPG[/URL] takie liliowe szelki gdzieś mam. Taśma fajna taka mięsista a zarazem miękka. Dawno temu Lena miała te szelki do linki treningowej.[/QUOTE]

O widzisz! O taki zielony mi chodzi, może troche jaśniejsza by mogła być. Tylko właśnie rurowa, obawiam się, że się szybko zniszczy a z parcianych taśm nie ma takiego koloru... Te romby mi się podobają, ale tylko szaro-różowe :P

[quote name='Sonka95']Mi goldeny się bardzo podobają :cool3: chcialabym mieć psa tej rasy :D[/QUOTE]

Każdy ma swoje upodobania :D Mnie ani z wyglądu, ani z charakteru nie odpowiadają.

Posted

Romby są cudne. Mi się podobają różowe, fioletowe i niebiesko brązowe.
Szkoda że nie ma takiej zieleni. Wiem o jaką dokładnie Ci chodzi, o taką jak w tej taśmie rasta.
[url]https://lh5.googleusercontent.com/-di5bEHpvvAA/TiDLZSmbFKI/AAAAAAAAAGk/e8vfoZbuymc/s800/30mm%2520rasta.jpg[/url]

Posted

[quote name='rashelek']O borze, to może on lubi takie pierdzielnięte psy po prostu? :lol:
:(
No właśnie wiem, umyśliłam sobie takie śliczne zielone i żaden zielony mi nie odpowiada wizji :shake: Jeszcze zobaczę, pewnie w praniu wyjdzie jak zwykle :lol:
Haha życiowo bardzo :P Ja jeszcze teraz mam bolączki, bo napisałam do nich ok. 11 i nadal brak odpowiedzi :( Ale dopiero wrócili z urlopu, także poczekam do jutra ;) Mam nadzieje, że nie zwariuję :D[/QUOTE]

No wiesz, ciągnie swój do swojego :siara:
Ojoj, tragedia :(
łiii tam, odpiszą, nie bądź w gorącej wodzie kąpana.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Romby są cudne. Mi się podobają różowe, fioletowe i niebiesko brązowe.
Szkoda że nie ma takiej zieleni. Wiem o jaką dokładnie Ci chodzi, o taką jak w tej taśmie rasta.
[URL="https://lh5.googleusercontent.com/-di5bEHpvvAA/TiDLZSmbFKI/AAAAAAAAAGk/e8vfoZbuymc/s800/30mm%20rasta.jpg"]https://lh5.googleusercontent.com/-di5bEHpvvAA/TiDLZSmbFKI/AAAAAAAAAGk/e8vfoZbuymc/s800/30mm%20rasta.jpg[/URL][/QUOTE]

Niebiesko-brązowe też są całkiem fajne :D
Haha to dobrze, że chociaż Ty mnie rozumiesz, bo myślałam, że świruję :lol: :loveu:

[quote name='Ty$ka']No wiesz, ciągnie swój do swojego :siara:
Ojoj, tragedia :(
łiii tam, odpiszą, nie bądź w gorącej wodzie kąpana.[/QUOTE]

A no to wiele tlumaczy :evil_lol:
No czekam nadal, troche się napaliłam, bo akurat jak zaczęli urlop to ja zdobyłam kasę :lol:

Posted

[quote name='rashelek']Niebiesko-brązowe też są całkiem fajne :D
Haha to dobrze, że chociaż Ty mnie rozumiesz, bo myślałam, że świruję :lol: :loveu:

[/QUOTE]

Wiesz może po prostu obie jesteśmy ześwirowane:evil_lol:
Ile kosztują takie zwykłe guardy w DS? Pytam tylko tak z ciekawości bo po zamówieniu karmy, maszynki i zabawki jestem spłukana. Do tego jeszcze wrzesień nadchodzi i szkolne wydatki, masakra:roll:

Posted

[quote name='cockermaister']Kupujesz guardy? ja bym Mice kupiła miętowe albo fioletowe :loveu:
ja miałam kupować obroże,ale niestety Koko sie rozchorowała i znów nie kupiłam :([/QUOTE]

Tak, guardy :D Norwegów się boje, bo poprzednie się nie sprawdziły i szkoda mi kasy na kolejną próbę :P Fioletową już ma obrożę a mięta za jasna :lol: Takie mam bolączki niestety, po ostatnim szorowaniu rushoffych 20min szczotką wole mieć jakieś małobrudzące :lol:
No właśnie byłam ciekawa, czy w końcu kupiłaś. Ale to następnym razem, nie martw się :)

[quote name='Kasi i Lena']Wiesz może po prostu obie jesteśmy ześwirowane:evil_lol:
Ile kosztują takie zwykłe guardy w DS? Pytam tylko tak z ciekawości bo po zamówieniu karmy, maszynki i zabawki jestem spłukana. Do tego jeszcze wrzesień nadchodzi i szkolne wydatki, masakra:roll:[/QUOTE]

No na to wychodzi :lol:
Wg. allegro 21zł :) W innych firmach po 40zł, nie mam pojęcia czemu.
O to widzę też wcale nie takie małe zakupy zrobiłaś :D A co za piłka?

[quote name='deer_1987']Buziak dla malej w lapke :loveu:[/QUOTE]

Chyba jej to pomogło, bo dzisiaj już dzielnie chodzi mimo deszczu :D

Posted

[quote name='rashelek']

No na to wychodzi :lol:
Wg. allegro 21zł :) W innych firmach po 40zł, nie mam pojęcia czemu.
O to widzę też wcale nie takie małe zakupy zrobiłaś :D A co za piłka?

[/QUOTE]

Ciekawe czemu tak niedrogo. To jakaś promocja czy tak zawsze?
Nie takie małe ale karmę i tak musiałam zamówić. Teraz jedzą Bosha ale nie do końca jestem zadowolona i wracamy do Totw a on u nas w miejscowych zoologach niedostępny:roll: Zabawka to nie piłka tylko pluszowy skunk:) Był w bardzo korzystnej cenie w zooplus :)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ciekawe czemu tak niedrogo. To jakaś promocja czy tak zawsze?
Nie takie małe ale karmę i tak musiałam zamówić. Teraz jedzą Bosha ale nie do końca jestem zadowolona i wracamy do Totw a on u nas w miejscowych zoologach niedostępny:roll: Zabawka to nie piłka tylko pluszowy skunk:) Był w bardzo korzystnej cenie w zooplus :)[/QUOTE]

Właśnie zawsze jest taka cena, ostatnio była promocja chyba w Kudłatym Art -30% i wyszło 28zł po obniżce. Zupełnie się nie opłaca gdzie indziej brać takich zwykłych szelek ;)
O Boshu są różne opinie, jedni zachwalają a innym właśnie nie odpowiada ;) TOTW u nas chyba w jednym sklepie znalazłam i to w makabrycznej cenie.
Nie wiem, czemu tam przeczytałam, że piłka :lol: Sam pluszak czy z jakąś piszczałką w środku? Mnie się z takich pluszaków podobają te zabawki: [url]http://allegro.pl/wildlife-animals-piszczaca-zabawka-dla-psa-55cm-i3472085498.html[/url]