Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tekla64 napisał(a):
wedle mnie wsio zalezy od samego osobnika Niko wykastrowalam jakos tak kole 7-8mies bo byl..... nadpobudliwy seksualnie a pokus na wsi wiele
i nie zaluje

ale Nikoś to maluch to wceśniej dojrzewa niż olbrzymek

Posted

Za i przeciw kastracji jest całe mnóstwo, a zwolenników tyle samo co przeciwników itd. Kastracja nie jest też lekiem na całe zło.
Tak jak Magda napisała - wszystko zależy od konretnego psa. Ale ogólnie rzecz biorąc akurat przy psach to ja mam więcej za niż przeciw.
A tak w ogóle to bardzo ładne zdjęcia :)

Posted

Trzymam kciuki za zabieg ;)

Ja z kolei bez mrugnięcia okiem wyciacham sukę, a u psa jajek mi szkoda, ale tylko ze względów estetycznych - lubię jak są :evil_lol:

Posted

Piękne zdjęcia. Ale Frodo mężnieje:loveu:
Co do bezsensowności niektórych ras to popieram. Mastino jest straszny po prostu... No ale cóż ONki też schrzanili.
Mój jest jeszcze takim w starym typie czyli z normalnym zadem i jakoś mu to nie ujmuje w wyglądzie a tym bardziej w pracy.
Pekińczyki i buldogi tez za fajnie nie mają jak napisała Jambi. Po prostu brak słów.

Też trzymam kciuki za zabieg;)
Kastracja nie rozwiązuje problemów z wychowaniem, ale też popieram jeśli jest taka konieczność.
Też mi jakoś szkoda tych jajek ze względów estetycznych :D

Posted

Frodo powoli dochodzi do siebie. Ale było ciężko, cały pocięty, ponieważ szukali drugiego jajka i ... nie znaleźli. Pierwszą noc po operacji nie spałam w ogóle, płakałam razem z nim :-( Dziś już zaczepiał do zabawy, twarda sztuka ;)

Posted

#Etna# napisał(a):
Dobrze, że już macie to za sobą... Sama niedawno to przechodziłam z moją suką.
A z tym jajkiem to dziwne...

http://img137.imageshack.us/img137/1088/dsc0486b.jpg fantastyczne!!!! nie mogę się napatrzeć :)

Ano dziwne, ale zdarza się, rzadko, ale jednak. Za około miesiąc mamy badanie krwi na poziom testosteronu i wtedy ma się okazać, czy rzeczywiście nie ma tego drugiego...
A fotka mi się udała, nie? :eviltong:

Posted

fotki superowe
a one nie wiedzieli wczesniej ze tego jajca nie ma w mosznie i nie zrobili usg coby wiedziec gdzie jest????
no nic sa rozniste metody wazne coby sie wsio zagoilo i coby byl dalej radosny i szczesliwy a o zabegu zapomnial