Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Forum jest dość obszerne i mogłam przeoczyć podobny wątek - jeżeli owy był, to prosiłabym o link do niego...

W każdym bądź razie: Mam problem :razz:. Nie mogę znaleźć w Gdańsku jakiś torów agility.
Jest mi szczerze obojętne, czy to byłby kurs, czy szkolenie na własną rękę, tylko żeby był ten nieszczęsny tor :placz:. Proszę o pomoc.

Posted

W Gdańsku to nie wiem. Ale jeśli chodzi o okolice to na pewno jest w Sopocie - BAT i w Rumii - szkółka Awax (ale Rumia to pewnie dla ciebie za daleko).

Posted (edited)

Jedyne tory w okolicach jakie znalazłam, to:
-sopot (baltic agility team)
-pruszcz Gdański (canis sapiens, psiok)
A w Oliwie przy ulicy spacerowej znalazłam szkolenie - raczej nie zajmują się agility :angryy:
Wszystko za daleko :shake: Nie ma nic bliżej samego Gdańska ?!:placz:

edit.:
Widziałam torek z Psioka... nie polecam, jeśli ktoś ma ambitniejsze plany, bo może się bardzo zawieść.
W Sopocie "BAT" wypada chyba jeszcze najlepiej, choć znalazłam też właśnie klub "NA FALI" - byłam na spotkaniu organizacyjnym i spodobali mi się.

Tu stronka "BAT"u:
[URL]http://agilitybat.pl/[/URL]

A tu "NA FALI":
[URL]http://psynafali.pl/agility/[/URL]

Znalazłam też świetną ofertę "Dog Project"- szkolenia indywidualne z przygotowaniem do zawodów, wstępnie płaci się za 10 zajęć, a potem składki klubowe i prawdopodobnie zajęcia grupowe... ale... w Wejherowie :mad:
Ich strona:
[URL]http://www.dogproject.pl/[/URL]

W "Creative dog Akademia Grzecznego Psa" też torek mają:
[url]http://www.creativedog.pl/[/url]

Edited by Eta_carinae
Posted

Spacerowa i BAT to szkolenia prowadzone przez Związek Kynologiczny. Tor agility mieści się jednak w Sopocie.
Wbrew pozorom wcale nie jest to tak daleko od Gdańska. Wsiadasz w SKMkę i po 15min wysiadasz w Sopocie Wyścigach. Stamtąd 2min piechotą i jesteś na placu ;)
We wrześniu ruszą nowe kursy - zapraszamy!

Posted (edited)

No, ostatnio doszedł tor w WIBRYSie. Torek profesjonalny, przeszkody wymiarowe itd.

Pani pomaga w oswojeniu psa z nowym sportem, nauce pokonywania przeszkód itd, ale przygotowania do zawodów niestety nie prowadzi. Za to udostępnia możliwość wynajęcia torku.

tu strona:
[URL]http://naukaizabawadlapsow.pl/oferta/agility/zajecia-2.html[/URL]

Ogólnie bardzo fajne podejście, osoba miła i znająca się na rzeczy - byłam osobiście, rozmawiałam, torek widziałam. Tak w ogóle - fajne miejsce, za bazą harcerską na Morenie.

[COLOR=#ff0000][B]Tekst skopiowany ze strony szkółki WYBRYS:[/B][/COLOR]

[CENTER][B]W ofercie skierowanej do Państwa nie przygotowuję psów do startu w zawodach agility, skupiłam się tu przede wszystkim na tzw. formie rekreacyjnej, gdzie uczymy się, bawimy, trenujemy, ale wszystko w jednym celu: [U]dobrej zabawy z psem![/U] Bez konieczności wyjeżdżania z miasta w leśnym zaciszu jakie oferuje nam [I][U]Baza Harcerska "Morena" położona przy ulicy Jaśkowa Dolina 77[/U][/I] możemy w przyjemny i aktywny sposób spędzić czas ze swoimi czworonogami.[/B][/CENTER]

[LIST]
[*][U][B]AGILITY REKREACYJNE[/B][/U]
[/LIST]
Ofertę zajęć kieruję do opiekunów psów, którzy chcieliby w luźny i aktywny sposób pobawić się ze swoimi pupilami, wykorzystując do tego tor przeszkód agility. Na zajęciach, które prowadzę nie uwzględniam ścisłych reguł podyktowanych regulaminem trenowania agility (pod kątem zawodów). Niemniej pewne istotne zalecenia, które brane są pod uwagę jako czynnik predysponujący psa do udziału w tego typu zabawach na torze przeszkód (stan zdrowia psa, kondycja oraz uwarunkowania psychiczne)również będą przeze mnie przestrzegane na zajęciach. [B]Dlatego zanim zapiszesz psa na zajęcia agility sprawdź czy twój pies nie ma dysplazji stawów, czy jego waga nie świadczy już o nadwadze oraz czy twój pies nie jest agresywny.[/B] Na zajęciach psiaki będą kolejno poznawać i oswajać się ze wszystkimi przeszkodami, które wchodzą w skład toru czyli: tunel miękki, tunel sztywny, palisada, kładka, huśtawka, slalom, stacjonata, koło oraz skok w dal. Gdy nie straszna już będzie żadna przeszkoda dla czworonożnych uczestników zajęć, wówczas rozpocznie się dobra zabawa podczas której psy wraz ze swoimi przewodnikami będą radośnie pokonywać ustawione przeszkody. Dodatkowo pracować będziemy nad zasadami podstawowego posłuszeństwa psa, tak aby na polecenie przewodnika pozostawał na miejscu, reagował na polecenie siad, waruj, zostań, do mnie. Ćwiczenia są dostosowane w taki sposób, aby psiaki czerpały z nich przyjemność, czuły się pewnie i nie były zestresowane. Część psów zapewne nie będzie mieć problemów z oswojeniem się z przeszkodami, ale znajdzie się i taka grupa czworonogów, dla której przejście np. przez tunel stanie się dużym wyzwaniem. Dlatego zwracam tu szczególną uwagę na to, aby przewodnik i jego pies działali na poziomie wzajemnego zrozumienia i odpowiedniego porozumienia, co w przyszłości przełoży się na lepsze relacje i pogłębienie więzi z naszym czworonogiem. [B]Na zajęcia potrzebna jest:[/B]
[LIST]
[*]smycz krótka
[*]obroża lub szelki
[*]duża ilość smaków
[*]zabawka
[/LIST]
[B]Zajęcia odbywają się 2x w tygodniu, czas trwania 60 min.[/B] [B] Koszt 340 zł za 12 zajęć[/B]
[LIST]
[*][B][U]AGILITY GRUPA PRZEDSZKOLNA[/U][/B]
[/LIST]
[B] Psiaki od 9 tygodnia do 12 miesiąca życia[/B]
Zajęcia przedszkolne agility odbywają się według odpowiednio przygotowanego zestawu ćwiczeń umożliwiającym psiakom zapoznanie się z torem agility, nie narażając ich przy tym na jakiekolwiek urazy i kontuzje. Zajęcia te pomagają młodym psom w ćwiczeniu koordynacji ruchowej oraz socjalizacji szczeniaka z otaczającym go światem. Spotykając się wspólnie na placu wraz z innymi psiakami oraz ich opiekunami, psy oprócz zabaw z wykorzystaniem przeszkód, uczą się również prawidłowej komunikacji w relacjach pies i pies oraz pies i człowiek. Dodatkowo będziemy wprowadzać podstawowe polecenia z zakresu posłuszeństwa : przychodzenia na zawołanie, koncentracji na przewodniku, itp. Szczenięta powinny poznać wszystko, z czym mogą mieć do czynienia w późniejszym wieku. Jest to istotne w prawidłowym rozwoju emocjonalnym zwierzęcia. Trudno nam jest w chwili obecnej przewidzieć z czym nasz pies może się zetknąć w przyszłości, za pięć czy dziesięć lat. Dlatego warto jak najszybciej i jak najczęściej oswajać psa ze światem, w którym przyjdzie mu żyć, tak aby wyrósł na mądrego, zrównoważonego psa - wspaniałego towarzysza na wiele lat życia. [B]Zajęcia odbywają się raz w tygodniu w niedzielę, trwają 60 min.[/B]
[B]Koszt 4 spotkań 100 zł[/B]

[LIST]
[*][U][B]WYNAJĘCIE TORU AGILITY[/B][/U]
[/LIST]
Dla osób zainteresowanych treningami przygotowującymi stricte do zawodów agility oferuję wynajęcie toru, gdzie będzie można indywidualnie poćwiczyć z psem, bez pomocy instruktora. Tor agility, którym dysponuję jest torem profesjonalnym wyprodukowanym przez firmę Breska. [U][B] koszt wynajęcia toru:[/B][/U]
[LIST]
[*]jednorazowe wejście 90 min. 30 zł
[*]karnet na 4 wejścia 90 min. 100 zł
[*]grupowe wynajęcie min.3 osoby 90 min. 25 zł od osoby
[/LIST]

Edited by Eta_carinae