Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
5 godzin temu, Aleksa. napisał:

Wróciłam do domu..Po prawie 12-stu dniach bez zwierząt i moje psy tak cuchną.. Lare to jeszcze jakoś umyje..Ale Dore to dopiero na porządną wiosnę

Może jakiś suchy szampon?

8 godzin temu, angineuuka napisał:

Jezosie, jaki smog w Zabrzu :o powyzej 1700 juz było stęzenie, okna przed spaniem nie mam jak uchylic bo się zaraz dusze ;x 

Kiedyś tak nie miałam,  ale teraz za każdym razem jak jadę do Zabrza to od razu kaszlu dostaję. A jak wracam do siebie to z miejsca doceniam jak jasno jest u mnie.  Bo na Śląsku to strasznie czarno tej zimy 

Posted

ketonal jeszcze mam, ale nie wiem i tak jak to będzie z tym zębem, chociaz juz 3 raz do tego podchodzę,a  tu zawsze coś ;p a to lekarza nie ma, a to zdjęcie trzeba zrobić..

Posted

Ja ze wszystkiego co może dziać się u dentysty rwanie lubię najbardziej. Najmniejszy ból i najszybciej... I rzadko mnie potem boli dziąsło...

Najgorsze co może być i jak dla mnie niepotrzebne (dzięki panie, że mój obecny dentysta również tak uważa) to zatruwanie zęba! Cierpisz 2 dni po czym i tak ci zęba wybebeszają pod znieczuleniem....

Dobrze, że ostatnio moje zęby jakoś się unormowały, bo był czas, że myślałam już o sztucznej szczęce :PP

Posted

Ja też miałam wyrwane dwa zęby i było ok, szybko,  bezboleśnie, później też nic mnie nie bolało. Teraz jestem w trakcie leczenia kanalowego i też spoko. Zawsze biorę znieczulenie i wtedy mogą mi robić co chcą z zębami :p

Posted
19 godzin temu, angineuuka napisał:

Jezosie, jaki smog w Zabrzu :o powyzej 1700 juz było stęzenie, okna przed spaniem nie mam jak uchylic bo się zaraz dusze ;x 

A Ty się dziwisz, że Cię nie odwiedziłam :P

Posted

heeeej, a jaki skuteczny suchy szampon polecacie ?

ja też nigdy nie miałam wyrywanego zęba...aż nagle ósemki zaczęły się pchać. Dwie górne wyrwałam, trwało to może z 3-5 min jedna :) oczywiście dwie wizyty :) znieczulenie nawet nie bolało, jak nakłuwał. :) Po wyrwaniu byłam spuchnięta, ale nie obolała, żadnych tabletek nie musiała brać. Jednak wiadomo, że to każdego indywidualna sprawa. Jednego może zaboleć drugiego nie. Za to teraz odwlekam wyrwania dolnych, bo tam muszę wycinać chirurgicznie i się bardziej boję 

Posted

Nie wiem czy bardziej sie boje zastrzyku czy samego rwania.  A i chirurgicznie też muszę iść ;P
Strasznie nie przyjemne są te zastrzyki :/ Ja nie mam jakoś mega wrażliwosci na ból (nie wiem czy się dobrze wyraziłam xD) Na biopsji byłam szyta na żywca, za bajtla łaziłam ze złamaną nogą :P (ale potem to juz było strasznie xD) ze stłuczoną ostatnio też, co płakłam wstając z kanapy :D
Jedynie co mnie strasznie pokonuje, to są ataki migreny.. wtedy jestem nieżywa totalnie, leże i rycze z bólu i prawie wymiotuje wręcz, ale się nie da bo boli ;P 

suchego szamponu nie uzywam to nic nie polece :D 

Posted
3 godziny temu, Aleksa. napisał:

heeeej, a jaki skuteczny suchy szampon polecacie? 

Jak dla psa to nie mam pojęcia.  Wiem że ludzie używają,  ale ja nigdy nie miałam z nim styczności. 

A dla ludzi to tani i całkiem ok jest suchy szampon ISANA :P

Posted
2 minuty temu, Patikujek napisał:

Jak dla psa to nie mam pojęcia.  Wiem że ludzie używają,  ale ja nigdy nie miałam z nim styczności. 

A dla ludzi to tani i całkiem ok jest suchy szampon ISANA :P

ja zadnego nie uzywam ;P chociaz czasem sie zastanawiam czy nie kupic :D