angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 mam nadzieje, że moje urojonej nie dostaną :P Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Jak suka dostanie raz urojoną to potem ciągle ma. Więc albo rozmnażać ją albo wyciachać Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 Tina ( collaczka ) raz miała urojoną.. ;) Czy w metrykę, jako właściciela mogę siebie wpisać długopisem? :D Quote
łamAga Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='magdabroy'] Znowu :roll:[/QUOTE] chciałam odpisać ale Iza mnie wyprzedziła :diabloti: [quote name='Izabela124.']Jak suka dostanie raz urojoną to potem ciągle ma. Więc albo rozmnażać ją albo wyciachać[/QUOTE] będziemy ją rozmnażać ;) Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi'] Czy w metrykę, jako właściciela mogę siebie wpisać długopisem? :D[/QUOTE]Nie, musisz iść do związku :eviltong: Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi'] Czy w metrykę, jako właściciela mogę siebie wpisać długopisem? :D[/QUOTE] Raczej nie, bo to jednak dokument urzędowy :roll: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 a okej, dziena :D właśnie nie wiedziałam. A chcialabym mieć tak sobie w zapasie wypisaną, GDYBY ja chciała jednak z powrotem. Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 A ona ma chipa? Jak nie to zachipuj ją na siebie i wtedy nic nie maja do gadania, no i idź do Związku wyrób jej rodowód na siebie, też nie będą nic mieli do gadania Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']A ona ma chipa? Jak nie to zachipuj ją na siebie i wtedy nic nie maja do gadania, no i idź do Związku wyrób jej rodowód na siebie, też nie będą nic mieli do gadania[/QUOTE] nie, nie ma chipa. No chyba, że ja o nim nic nie wiem. Muszę się dowiedzieć, gdzie w Zabrzu i za ile można zachipować. Rodowód mi chyba nie potrzebny. A żeby go wyrobić, to muszę być w związku..? Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi']A żeby go wyrobić, to muszę być w związku..?[/QUOTE] Tak......... Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 to dupa. Nie będę jej wystawiać, więc szkoda mi kasy.. Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Iza, a gdyby wyrobić rodowód tzw. wywozowy?! Przecież Angi nie musi jej rejestrować w innym kraju, który zadeklaruje ;) Da się tak?? Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='magdabroy']Iza, a gdyby wyrobić rodowód tzw. wywozowy?! Przecież Angi nie musi jej rejestrować w innym kraju, który zadeklaruje ;) Da się tak??[/QUOTE] Mówisz o rodowodzie eksportowym? Go dostaje się jak kupuje się psa za granicą. Wtedy nie dostajesz metryki tylko rodowód eksportowy i aby móc psa wystawiać w swoim kraju musisz go nostryfikować. Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Mówisz o rodowodzie eksportowym? Go dostaje się jak kupuje się psa za granicą. Wtedy nie dostajesz metryki tylko rodowód eksportowy i aby móc psa wystawiać w swoim kraju musisz go nostryfikować.[/QUOTE] Nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Chodzi mi o to, że Coma została kupiona w PL. I teraz pójść do ZK i zgłosić, że pies zostaje wywieziony z kraju i będzie wystawiany "tam". Ale Angi poprostu by tego rodowodu w innym kraju nie wyrobiła. Wtedy taki dokument ma swoją ważność dożywotnio czy ma się np. miesiąc żeby psa gdzieś zgłosić? Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='magdabroy']Nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Chodzi mi o to, że Coma została kupiona w PL. I teraz pójść do ZK i zgłosić, że pies zostaje wywieziony z kraju i będzie wystawiany "tam". Ale Angi poprostu by tego rodowodu w innym kraju nie wyrobiła. Wtedy taki dokument ma swoją ważność dożywotnio czy ma się np. miesiąc żeby psa gdzieś zgłosić?[/QUOTE]Ale mając psa w Pl normalnie można wystawiać psy za granicą i nigdzie tego zgłaszać nie trzeba. Poza tym ZK nie interesuje, że sobie zmieniłaś miejsce zamieszkania na inny kraj i tam psa wystawiasz. Jak wyprowadzasz się z Pl na stałe za granicę to zapisujesz się tam do odpowiednika ZK. Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 w ZK już ją znają hihi ;) Zresztą mnie też. Będę w niedziele na wystawie i jak zdążę i nie zapomnę to się popytam Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Ale mając psa w Pl normalnie można wystawiać psy za granicą i nigdzie tego zgłaszać nie trzeba. Poza tym ZK nie interesuje, że sobie zmieniłaś miejsce zamieszkania na inny kraj i tam psa wystawiasz. Jak wyprowadzasz się z Pl na stałe za granicę to zapisujesz się tam do odpowiednika ZK.[/QUOTE] Wiem, że tak można wystawiać ;) Chodziło mi tylko o to, że gdyby coś takiego "wyrobiła" to miałaby dokument, który potwierdzałby, że Coma jest jej :) I poprzednia właścicielką mogłaby ją pocałować w tyłek :D Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='magdabroy']Wiem, że tak można wystawiać ;) Chodziło mi tylko o to, że gdyby coś takiego "wyrobiła" to miałaby dokument, który potwierdzałby, że Coma jest jej :) I poprzednia właścicielką mogłaby ją pocałować w tyłek :D[/QUOTE] szkoda, że ja nie wiem o co chodzi :P Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='magdabroy']Wiem, że tak można wystawiać ;) Chodziło mi tylko o to, że gdyby coś takiego "wyrobiła" to miałaby dokument, który potwierdzałby, że Coma jest jej :) I poprzednia właścicielką mogłaby ją pocałować w tyłek :D[/QUOTE]Ale nie można coś takiego wyrobić :D Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi']szkoda, że ja nie wiem o co chodzi :P[/QUOTE] O to, żeby wyrobić w ZK rodowód eksportowy (tak Iza??) i będziesz miała papier, na którym właścicielem Comy będziesz Ty ;) Nie będziesz musiała się zapisywać do ZK, a za ten rodowód eksportowy zapłacisz raz i koniec ;) Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Ale nie można coś takiego wyrobić :D[/QUOTE] Ale dlaczego nie można? Bo teraz nie trybię :oops: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 nie ogarniam teraz już kompletnie :grins: Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Magda namieszałaś :D Rodowód eksportowy wyrabia się szczeniakom, które nie mają metryki i wylatują/wyjeżdżają do innego kraju. Jeśli Cosma niby byłaby teraz sprzedawana za granicę i tam chciano ją wystawiać to można wyrobić jej rodowód eksportowy i wtedy trzeba byłoby złożyć wniosek o nostryfikację. Ale czy jest jakiś czas by nostryfikować rodowód to nie mam pojęcia. Ja na miejscu Angi, zachipowałabym ją na siebie i tyle. To powinno wystarczyć. Chyba, że ma zamiar ją wystawiać to wtedy wyrobiłabym jej normalny rodowód na siebie. Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 powiem tak. Zapłacić za rodowód mogę, bo nie chodzi mi o to. Mi chodzi o to, żeby nie zapisywać się do związku bo nie mam takowej potrzeby :P Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Magda namieszałaś :D Rodowód eksportowy wyrabia się szczeniakom, które nie mają metryki i wylatują/wyjeżdżają do innego kraju. Jeśli Cosma niby byłaby teraz sprzedawana za granicę i tam chciano ją wystawiać to można wyrobić jej rodowód eksportowy i wtedy trzeba byłoby złożyć wniosek o nostryfikację. Ale czy jest jakiś czas by nostryfikować rodowód to nie mam pojęcia. Ja na miejscu Angi, zachipowałabym ją na siebie i tyle. To powinno wystarczyć. Chyba, że ma zamiar ją wystawiać to wtedy wyrobiłabym jej normalny rodowód na siebie.[/QUOTE] nawet nie wiem, ile chip kosztuje. I gdzie mogę zachipować. Potem będę szperać po necie, może znajdę info gdzie w Zabrzu chipują. ;) Quote
Recommended Posts