BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Luzia']co to był za pies?[/QUOTE] Mój oczywiście, całe 14kg żywej wagi :diabloti: Quote
Pixeloza Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='BBeta']Kupiłam 10m taśmę, chciałam wypróbować, zapięłam psa, rzuciłam piłkę i w pewnym momencie taśma się skończyła... :diabloti:[/QUOTE] mnie też to spotkało, nie wywaliłam sie co prawda, ale myślałam że ramie mi wyrwie :evil_lol: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Pixeloza']wyobrażam sobie, idę parkiem, dwie staruszki na ławce, po drugiej stronie bawią się dzieciaki, Pixel pociągnął a ja "Pixel kur.a nie ciągnij" :lol:[/QUOTE] Wszystko co ludzkie nie jest mi obce :diabloti: [quote name='Luzia']po co wychodziłaś? :shake:[/QUOTE] bo nie mam w domu kuwetki dla Nuki :( [quote name='BBeta']Ja też tak kiedyś poleciałam :diabloti: Kupiłam 10m taśmę, chciałam wypróbować, zapięłam psa, rzuciłam piłkę i w pewnym momencie taśma się skończyła... :diabloti:[/QUOTE] A fakt teraz mi się przypomniało jak była zima i się zagapiłam a w dłoni trzymałam 10m taśmę i Nuka zaczęła się rozpędzać w stronę kota i też tak poleciałam kawałek (fajne uczucie:evil_lol: ) ale się nie wywaliłam, stanęłam na nogach :diabloti: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='BBeta']Mój oczywiście, całe 14kg żywej wagi :diabloti:[/QUOTE] No to na pewno leciałaś iście jak nasz Adaś :evil_lol: Quote
Luzia Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='vege*'] bo nie mam w domu kuwetki dla Nuki :( A fakt teraz mi się przypomniało jak była zima i się zagapiłam a w dłoni trzymałam 10m taśmę i Nuka zaczęła się rozpędzać w stronę kota i też tak poleciałam kawałek (fajne uczucie:evil_lol: ) ale się nie wywaliłam, stanęłam na nogach :diabloti:[/QUOTE] Najwyższy czas się wyposażyć :cool3: Dlatego ja nie używam linek :lol: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 ja z początku wolontariatu w schronisku, wyszłam z pewnym psem na spacer to myślałam, że rękę mi urwie :evil_lol: Quote
vege* Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Luzia']Najwyższy czas się wyposażyć :cool3: Dlatego ja nie używam linek :lol:[/QUOTE] A po co? Nauczę do kibla robić :razz: Dlatego ja już nie trzymam jej w dłoni:evil_lol: [quote name='Angi']ja z początku wolontariatu w schronisku, wyszłam z pewnym psem na spacer to myślałam, że rękę mi urwie :evil_lol:[/QUOTE] mi kiedyś Nuka w samochodzie bark wykręciła, bolało trochę :lol: nie spodobał jej się dziadek patrzący przez szybę na nią :diabloti: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 teraz też mi sie zdarza brać ciągnące psy, ale nauczyłam się jakoś panować nad nimi :diabloti: Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Moje pieski przyśpieszenie mają jak co najmniej dobre Porsche, a rozpędzone są bardzo niebezpieczne :diabloti: Zawsze ostrzegam, żeby schodzić im z drogi :eviltong: Quote
angineuuka Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 burza się u mnie powoli zaczyna :diabloti: A o to Fistaszek, pies dzieki któremu prawie wylądowałam w rowie :diabloti: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-AMD4SidZgrk/UM39TIe-cSI/AAAAAAABDaI/O4gRNzb91qQ/s640/15122012_144334_IGP8926.jpg[/IMG] Quote
BBeta Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 [quote name='Luzia'](...) drugi zależy od budowy, zdarzają się takie 14 kg jak i takie ponad 20 ;)[/QUOTE] Nie mów, że chcesz bordera? :diabloti: Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='BBeta']Nie mów, że chcesz bordera? :diabloti:[/QUOTE] a skąd że znowu takie przypuszczenie :diabloti: Quote
Aleksa. Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='BBeta']Moje pieski przyśpieszenie mają jak co najmniej dobre Porsche, a rozpędzone są bardzo niebezpieczne :diabloti: Zawsze ostrzegam, żeby schodzić im z drogi :eviltong:[/QUOTE] u mnie Dora spowodowała dwie niebezpieczne sytuacje :diabloti: Pierwsza właśnie z linką :eviltong: Byłyśmy z koleżankami na polu żeby porobić jej zdjęcia :D pamiętam, że to było dwa lata temu, w dzień zakończenia roku szkolnego :evil_lol: Po 2 h wracamy,pies zmęczony, bo był upał,więc szła mi koło nogi, a my oglądałyśmy zdjęcia na aparacie :lol: Usłyszałam tylko szczeknięcie jakiegoś psa na polu :evil_lol: wtedy już leciałam w powietrzu na długość 10 m wylądowałam wygięta na klatce piersiowej, aż mi coś strzeliło :mdleje: Koleżanki spanikowały, czy mi nic nie jest a ja się śmiałam jak głupia z tego psa :evilbat::stupid:Wstałam i było wszystko ok :grins: do czasu aż nie usiadłam do komputera :lol!: wtedy ból szyi nie ustępował :lmaa: i skończyło się na kołnierzu.. dobrze, że tylko tak :grins: Druga sytuacja z lasu :cool3: jestem z kolegą i z Dorą na spacerze, wszystko ok, Dora biega,wącha, czyli norma :lol: oczywiście tu bez linki :evil_lol: nagle włączyła jej się głupawka :grins: ja już wiem, co wtedy trzeba robić, zejść z drogi, jak najdalej :razz: Zdążyłam ostrzec kolegę, ale nie zdążył :evil_lol: Dora tak biegła, a kolega stał jej na drodze, że przebiegła po jego plecach :crazyeye: przewalając go na glebę :evil_lol: a potem podeszła do niego taka zmartwiona :stupid: troszkę był obolały :evil_lol: Quote
BBeta Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Luzia']a skąd że znowu takie przypuszczenie :diabloti:[/QUOTE] Bo między innymi bordery występują w takim przedziale wagowym :eviltong: [quote name='Aleksandra95']Druga sytuacja z lasu :cool3: jestem z kolegą i z Dorą na spacerze, wszystko ok, Dora biega,wącha, czyli norma :lol: oczywiście tu bez linki :evil_lol: nagle włączyła jej się głupawka :grins: ja już wiem, co wtedy trzeba robić, zejść z drogi, jak najdalej :razz: Zdążyłam ostrzec kolegę, ale nie zdążył :evil_lol: Dora tak biegła, a kolega stał jej na drodze, że przebiegła po jego plecach :crazyeye: przewalając go na glebę :evil_lol: a potem podeszła do niego taka zmartwiona :stupid: troszkę był obolały :evil_lol:[/QUOTE] Na rozpędzone psy trzeba bardzo uważać, Mu tylko raz wleciał mi w nogi, od tamtego momentu jak widzę, że zbliża się w pełnym biegu w moją stronę to skacze mi ciśnienie i nie wiem co robić, uciekać czy stać w bezruchu i liczyć, że mnie ominie :diabloti: Quote
Aleksa. Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='BBeta']Bo między innymi bordery występują w takim przedziale wagowym :eviltong: Na rozpędzone psy trzeba bardzo uważać, Mu tylko raz wleciał mi w nogi, od tamtego momentu jak widzę, że zbliża się w pełnym biegu w moją stronę to skacze mi ciśnienie i nie wiem co robić, uciekać czy stać w bezruchu i liczyć, że mnie ominie :diabloti:[/QUOTE] Uciekać :D Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='BBeta']Bo między innymi bordery występują w takim przedziale wagowym :eviltong: Na rozpędzone psy trzeba bardzo uważać, Mu tylko raz wleciał mi w nogi, od tamtego momentu jak widzę, że zbliża się w pełnym biegu w moją stronę to skacze mi ciśnienie i nie wiem co robić, uciekać czy stać w bezruchu i liczyć, że mnie ominie :diabloti:[/QUOTE] Jeszcze Kelpie, ACD i na przykład Aussie :lol: Mi tak kiedyś wbiegła bokserka koleżanki, skończyłam na pogotowiu :loveu::diabloti: Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Aleksandra95'] [B]Pierwsza właśnie z linką :eviltong: Byłyśmy z koleżankami na polu żeby porobić jej zdjęcia :D pamiętam, że to było dwa lata temu, w dzień zakończenia roku szkolnego :evil_lol: Po 2 h wracamy,pies zmęczony, bo był upał,więc szła mi koło nogi, a my oglądałyśmy zdjęcia na aparacie :lol: Usłyszałam tylko szczeknięcie jakiegoś psa na polu :evil_lol: wtedy już leciałam w powietrzu na długość 10 m wylądowałam wygięta na klatce piersiowej, aż mi coś strzeliło :mdleje: Koleżanki spanikowały, czy mi nic nie jest a ja się śmiałam jak głupia z tego psa :evilbat::stupid:Wstałam i było wszystko ok :grins: do czasu aż nie usiadłam do komputera :lol!: wtedy ból szyi nie ustępował :lmaa: i skończyło się na kołnierzu.. dobrze, że tylko tak :grins:[/B] [/QUOTE] sorki ale muszę :roflt::roflt::roflt: [quote name='BBeta'] Na rozpędzone psy trzeba bardzo uważać, Mu tylko raz wleciał mi w nogi, od tamtego momentu jak widzę, że zbliża się w pełnym biegu w moją stronę to skacze mi ciśnienie i nie wiem co robić, uciekać czy stać w bezruchu i liczyć, że mnie ominie :diabloti:[/QUOTE] Dobrze, że Nuka biegnąc prosto na mnie zatrzymuje się centralnie przed moimi nogami i sobie siada :loveu: [quote name='Luzia']Jeszcze Kelpie, ACD i na przykład Aussie :lol: Mi tak kiedyś wbiegła bokserka koleżanki, skończyłam na pogotowiu :loveu::diabloti:[/QUOTE] Miałaś złamaną nogę? :) A ja się dowiedziałam, że jestem pusta i nie powinnam mieć żadnych zwierząt :placz: Quote
BBeta Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Luzia']Jeszcze Kelpie, ACD i na przykład Aussie :lol: Mi tak kiedyś wbiegła bokserka koleżanki, skończyłam na pogotowiu :loveu::diabloti:[/QUOTE] Ponad 20kg Kelp to raczej rzadkość :eviltong: ACD i Kelpie nie pasuje do "bardziej kudłaty", a sam Kelpie do braku przemeblowania w domu :diabloti: Więc zostaje Border i Aussie :diabloti: Quote
Aleksa. Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='vege*']sorki ale muszę :roflt::roflt::roflt: [/QUOTE] Sama po upadku się śmiałam :D :D Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Aleksandra95']Sama po upadku się śmiałam :D :D[/QUOTE] też się zawsze śmieję, a potem odczuwam w bomu ból po jakimś wypadku hahah Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='vege*'] Miałaś złamaną nogę? :) [/QUOTE] Zwichniętą rzepkę :evil_lol: Ale do końca spaceru dotrwałam :lol: [quote name='BBeta']Ponad 20kg Kelp to raczej rzadkość :eviltong: ACD i Kelpie nie pasuje do "bardziej kudłaty", a sam Kelpie do braku przemeblowania w domu :diabloti: Więc zostaje Border i Aussie :diabloti:[/QUOTE] Idąc tym tokiem Aussie też odpada bo jest zbyt kudłaty :diabloti: Dobrze dedukujesz :lol: Quote
BBeta Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Luzia']Idąc tym tokiem Aussie też odpada bo jest zbyt kudłaty :diabloti: Dobrze dedukujesz :lol:[/QUOTE] Czyli zgadłam? Border? :cool3: Co wygrałam? :multi: :eviltong: Quote
vege* Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='Luzia']Zwichniętą rzepkę :evil_lol: Ale do końca spaceru dotrwałam :lol: Idąc tym tokiem Aussie też odpada bo jest zbyt kudłaty :diabloti: Dobrze dedukujesz :lol:[/QUOTE] U to nie fajnie :shake: A golić na 0 nie możesz?:evil_lol: Quote
Pixeloza Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 cześć i czołem :D widzę że wy nadal w temacie fruwania za smyczą :evil_lol: U mnie leje jak z cebra, czekam tylko na grzmoty i pioruny :diabloti: Quote
Luzia Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 [quote name='BBeta']Czyli zgadłam? Border? :cool3: Co wygrałam? :multi: :eviltong:[/QUOTE] Zgadłaś :lol: Jak podasz adres to podeślę Ci starą sukę szczającą na wszystko ( przed chwilą znowu mi łóżko olała :loveu:), usatysfakcjonowana wygraną? :razz: Mnie w nocy burza obudziła jak mi zaczęło się na łeb lać :evil_lol: Quote
Recommended Posts