rmx Posted July 18, 2011 Share Posted July 18, 2011 Polskie Towarzystwo Kynoterapeutyczne objęło patronatem studia podyplomowe [B]"Kynoterapia w pracy z dziećmi i młodzieżą oraz osobami starszymi - wsparcie w zakresie różnego rodzaju dysfunkcji"[/B]. Studia organizuje Kujawsko-Pomorska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy [B]od października 2011 r.[/B] Rozpoczął się nabór. Więcej informacji na stronie PTK w dziale >>> [URL="http://www.kynoterapia.eu/kursy.html#podyplom_bydg"]kursy i szkolenia[/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smerfetka123 Posted July 19, 2011 Share Posted July 19, 2011 właśnie się dowiedziałam,opisane świetnie,że osoby z doświadczeniem,odpowiednim tytułem itp itd, dlatego chciałam pytać,czy to to samo,co ten Wasz kurs,czy na tych studiach uczą osoby odpowiedzialne i czy powstał ten kierunek z myślą przekazania odpowiedniej wiedzy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rmx Posted July 19, 2011 Author Share Posted July 19, 2011 W informacji jest namiar na Uczelnię, która organizuje studia ? Jest. Pytaj więc tam i szybko decyduj się, bo Uczelnia nie jest z gumy i ilość miejsc jest ograniczona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
obserwator.live Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 [B]Pomysł utworzenia studiów podyplomowych może jest i dobry (jak zwykle nie wasz) i ten pęd do realizowania cudzych pomysłów – zadziwiający. Może się zrodzić pytanie, dlaczego inni o tym mówią, a wy robicie. I może wszystko byłoby ok., gdyby za realizacją cudzych pomysłów podążał odpowiedni poziom przekazywanej wiedzy. Niestety.[/B] [B]Wpisaliście zawód do grupy zawodów „magicznych” inne niekonwencjonalne metody LECZENIA, stoi to w sprzeczności ze studiami podyplomowymi i to pedagogicznymi. Dlaczego nie wybraliście uczelni medycznej, ba dlaczego nie uczelni publicznej? Odpowiedź jest banalna, prawda?[/B] [B]Nie udawaj rmx, że nie rozumiesz czego dotyczy wypowiedź Smerfetki. A właściwie, to pytanie jest retoryczne. Poziom na studiach podyplomowych w zakresie kynologii i kynoterapii nadal będzie niski. Pewnych procesów starzenia i ograniczeń nie da się zatrzymać….[/B] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafka Posted July 20, 2011 Share Posted July 20, 2011 wnioskowaliście o wpis do grupy fizjoterapeuci i pokrewni czemu wiec nie na Collegium Medicum UMK? Czyżby medycyna oparta na dowodach nie potwierdzała skuteczności ekstraktów ze zwierząt? tak czy inaczej dobrze, ze jest to na uczelni - przynajmniej jest wgląd w prace dyplomowe i każdy może sprawdzić czy nie ma w nich plagiatów oraz kompletnych bzdur. Dziwi mnie tylko ,że ktoś kto obronił właśnie mgr od razu kierownikiem studiów.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia.M Posted December 19, 2022 Share Posted December 19, 2022 Kończe kierunek kynoterapeuta na WSKZ-cie (podyplomowo) i jestem zadowolona z przekazywanej wiedzy, w przyszłości zamierzam podjąc pracę w fundacji. Uczelnia realizuje ten keirunek w formie online co jest dużym plusem dla osób, które nie mają czasu na dojazdy na zajęcia stacjonarne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts