Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beza - przez nowych właścicieli nazwana Kora będzie mieszkać w Orzeszu koło Katowic.Będzie mieszkać z Dudzią z mojego podpisu- Dudziatydzień temu pojechała po nowe życie

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

decyzja taka została podjeta dlatego że :
Ty masz psy niekastrowane a Beza ma cieczkę

Beza traci w srodę już DT, gdyz coronaj wyjezdża

argument przemawiający za tym domem to taki ze Dudzia jak jest ciemno juz nie widzi-tak zaawansowana zaćma. W DT miała przewodnika i tym przewodnikiem bedzie Beza.
Dudzia po tym co przeszła zasługuje na wszystko co najlepsze

wiem ze jest ciułka do adopcji a byłas tą rasa zainteresowana-jest to nadal aktualne

Posted

Błyskawiczna adopcja.Agata dzieki Tobie (bo ja zgarnęłaś) dzieki Twojemu Tz ( bo zdzierżył) i dzieki Wam dziewczyny sunia bedzie miala domek. Trzymam kciuki:loveu:

Posted

monika&karol napisał(a):
Tak, ale ja czekałam na wizytę przed adopcyjną :P

Mam dwa pudelki w DT W-wie do adopcji; czarny Pepe i czarnego Jokiego 8 letniego ale niestety slepawy, nie da sie nic zrobic byl u dr.Grancarza plus na testach w Grudziadzu
doskonale sobie radzi ...super do dzieci (DT ma dzieci)...moze zobacz sa watki w moim podpisie.

Jutro Beza (Kora) idzie na przeglad techniczny o 15 do dr.Smolaka...

Posted

[quote name='monika&karol']Tak, ale ja czekałam na wizytę przed adopcyjną :P

Wizyte PA zrobimy u Ciebie ale mam pytanie dlaczego Twoje psiaczki niekastrowane?

To glowna przyczyna, ze Beza (Kora) idzie do DS gdzie jest Dudzia.

Ja wczoraj mialam akcje , moje kastraty pogryzly sie o Beze ....Pakusia jeszcze nie widzialam w takiej akcji.

Posted

[quote name='coronaaj']Wizyte PA zrobimy u Ciebie ale mam pytanie dlaczego Twoje psiaczki niekastrowane?

Na psiaki nigdy nie było ciśnienia. Co do propozycji dziękuje, psa nie adoptuje moje innych samcorów nie akceptują.

Druga sprawa wizyta nie jest już potrzebna jadę do schronu. Chociaż zapraszam serdecznie na odwiedziny :)

Posted

monika&karol napisał(a):
Na psiaki nigdy nie było ciśnienia. Co do propozycji dziękuje, psa nie adoptuje moje innych samcorów nie akceptują.

Druga sprawa wizyta nie jest już potrzebna jadę do schronu. Chociaż zapraszam serdecznie na odwiedziny :)

Psom samcom , niekastrowanym grozi rak prostaty , czesto jest za pozno zeby ratowac...to samo tyczy sie mezczyzn. Radze wykastrowac , niech wet sprawdzi czy prostata nie jest powiekszona. Jak jest natychmiast kastracja bo moze byc za pozno.

Chetnie wprosze sie na kawke, zreszta do siebie zapraszam jak wyrobie sie z wyjazdami...powodzenia w schronisku.

Posted

Beza (Kora) 6.6kg ; temp; 38.4C
Ranka na krawedzi malzowiny usznej w poblizu jej podstawy. ptrzewodach sluchowych niewielksa ilosc wydzieliny i miejscami niewielkie zaczerwienienie skory.

wiek 2 lata (zeby wszystkie ) w dobrym stanie.:lol::lol::lol:

Diagnoza ;cieczka:evil_lol::evil_lol:

Zastowsowane leki; FYPRYST Spot-ON 1 szt Frontline na kleszcze.

Ksiazeczka Zdrowia ;

Zalecenia; ze wzgledu na cieczke odstepujemy od szczepien.
Po mniejwiecej tygodniu po zakonczeniu cieczki obowiazkowo zaszczepic p/wsciekliznie w nastepnej kolejnosci przeciw chorobom zakaznym (parwo, heart guard, etc)

Pozostale zabiegi profilaktyczne w pozniejszym terminie; sterelizacja , implantacja mikrochipu (mozna przy okazji szczepeinia p/wsciekliznie), czyszczenie zebow.

Wydano; 65zl

Posted

Ciesze sie, ze tak blyskawicznie sie suni udalo:lol:.
Dziwne tylko zalecenie weta, aby najpierw szczepic wscieklizne, potem zakazne, przeciez najwazniejsze zabezpieczenie suni przed chorobami, a z wscieklizna mozna poczekac.

sorry za pismo, ale znowu nie mam polskich znakow

Posted

erka napisał(a):
Ciesze sie, ze tak blyskawicznie sie suni udalo:lol:.
Dziwne tylko zalecenie weta, aby najpierw szczepic wscieklizne, potem zakazne, przeciez najwazniejsze zabezpieczenie suni przed chorobami, a z wscieklizna mozna poczekac.

sorry za pismo, ale znowu nie mam polskich znakow

No tak napisal ,mam kopie od weta.U nas szczepia 7-1 tutaj tez chyba sa 6-1 , nie ma corony...szczepi sie w Polsce osobno.
Ja wogole nigdy nie operuje na polskich znakach...

Posted

erka napisał(a):
Lepiej nie szczepić tzw kombajnem, tylko najpierw zakaźne, a po 2-3 tyg. wścieklizna.

Amerykanscy weci tak szczepia, uwazaja, ze bezpieczniej ale sa tez inne szczepienia np.heart guard powoli wchodzi do Polski. Zabezpiecza przed pasozytami serca.

Posted

Cieszę się że sunia tak szybo znalazła dom!

coronaaj napisał(a):
Amerykanscy weci tak szczepia, uwazaja, ze bezpieczniej ale sa tez inne szczepienia np.heart guard powoli wchodzi do Polski. Zabezpiecza przed pasozytami serca.

Znaczy jak szczepią - wirusówki razem ze wścieklizną czy osobno właśnie?
A ten heart guard to jest szczepionka czy też profilaktycznie podawane tabletki zawierające środek zwalczający nicienie (ivermectynę)?