Jump to content
Dogomania

Bezdomna sunia husky - już bezpieczna

Recommended Posts

Guest kasia mierzejewska
Posted

Piszę w sprawie suni, która od jakiegoś czasu błąka sie po moim mieście (mazowieckie). Sunia ma już wątek na forum husky.
Na moje oko jest to husky, chociaż ekspertem nie jestem. Sunia jest ruda, ma obłędne, błękitne oczy. Niestety, jest bardzo wychudzona, wszędzie, gdzie może, żebrze o jedzenie. Jest spokojna, daje sie głaskać. Dopiero dziś udało mi sie zrobić jej zdjęcie, bo sunia przemieszcza sie po całym mieście.
CHciałabym bardzo jej pomóc, bo niedługo może być z nią źle. Poza głodem czeka ją cieczka, a obawiam się, że w takim stanie to ona ciąży/karmienia raczej nie przeżyje.
Może ktoś z Was akurat chciałby powiekszyć stado o takie cudo?
Moje możliwości finansowe są mocno ograniczone w tej chwili i sama nie dam rady utrzymać suni w hoteliku (do tej pory tak pomagałam - zgarniajac psa i utrzymując do momentu znalezienia domu) i zasponsorować sterylizację. Nie mogę jej też wziąć na tymczas - zakocenie i zapsienie maxymalne.

Oto fotki: Może ktoś sie zakocha?

Guest kasia mierzejewska
Posted

Podnoszę do góry

Guest kasia mierzejewska
Posted

sunia już jest na forum.
Dziś znów ją spotkałam, rzuciła się na jedzenie. Trzeba jej szybko pomóc, bo się zmarnuje dziewczyna...

Guest kasia mierzejewska
Posted

Podnoszę do góry.

Guest kasia mierzejewska
Posted

Sunia już jest bezpieczna - wczoraj przyjechali po nią sylwija i Robert z forum husky. Chyba ze trzy godziny chodziliśmy po mieście i szukaliśmy jej, ale w końcu udało się. Grzecznie pozwoliła sobie założyć obrożę, spokojnie szła na smyczy. Okazała się spokojnym i bardzo przyjaznym pieskiem.

Magda, dziękuję za wzięcie jej pod uwagę:)